Budou mi vracet daně za mateřskou?

zuzkafrydova
9. dub 2017

Ahoj holky,prosim vas,budou me vracet dane za materskou?Syn se nam narodil v cervenci 2016 a pracovala jsem do posledni chvile.Dekuji za odpovedi 😉

nita1984
9. dub 2017

@zuzkafrydova za mateřskou určitě ne. Z práce by mohli, ale to je nutné si nechat zpracovat od účetní a podat na finanční úřad. Termín byl do konce března.

jipe
9. dub 2017

@zuzkafrydova záleží, jestli jsi do 15.2. podepisovala v práci to růžové prohlášení k daním nebo jsi si podala daňové přiznání... pokud jsi to udělala a odvedla jsi v lonském roce nějaké daně, měly by ti je vrátit, max. cca 12 000 Kč by to mělo vycházet

j.a.n.i
9. dub 2017

@nita1984 Tak pokud to bude podávat na finanční úřad, tak není nutné si to nechávat zpracovat účetní... a pokud si zas nechá v práci od účetní udělat zúčtování daní, tak se to nedává na finančák. A jinak na zúčtování daní zaměstnavatelem byl termín pro žádost do půlky února a pokud nemá povinnost DP podat, tak zas pro ni neplatí žádný konec března jako nějaký termín.

psya
Autor odpověď smazal
Zobraz
zuzkafrydova
autor
9. dub 2017

@nita1984 podepisovala jsem z prace ten ruzovy papir.Ja jsem si prave myslela,ze materska je neco jako nemocenska,taze za ten pul rok bych neco dostat mohla,ale jak ctu,tak asi nic.Co?:rolling_eyes:

zuzkafrydova
autor
9. dub 2017

@jipe jj podepisovs,tak myslis,ze neco prijde?

ivet1987
9. dub 2017

Za mateřskou určitě ne, to je uplně něco jiného. Měla bys nárok maximálně na vrácení záloh za daň z příjmu, ale to ti musel zaměstnavatel udělat roční zúčtování.

j.a.n.i
9. dub 2017

@zuzkafrydova A ten růžový papír si podepisovala teď na začátku roku 2017?

andrejka_je
9. dub 2017

@zuzkafrydova nastupovala jsem na materskou v cervnu 2016 a vraceli mi z prace cca 12tis 😉 byla jsem tam podepsat ruzovak a delali mi rocni zuctovani.

zuzkafrydova
autor
10. dub 2017

@j.a.n.i jj podepisovala jsem to zacatkem 2017 za rok 2016.

zuzkafrydova
autor
10. dub 2017

@andrejka_je A tobe to uz prislo?Ja jsem jsla zrovna z prace na materskou taky v cervnu.To by bylo super 😉

zuzkafrydova
autor
10. dub 2017

@andrejka_je A jeste prosim ty jsi sla taky zrovna z prace na materskou?🙂

kotty
10. dub 2017

Já pracovala jenom leden, únor, pak jsem přecházela na ÚP a pak v 7/2016 na MD, malá se narodila v srpnu. Bylo mi řečeno, že ale ty dva měsíce za mě zaměstnavatel odváděl daň jako bych pracovala celý rok, takže mě čeká vratka, teda alespoň mi to vyšlo, když jsem vyplňovala ten formulář daní online. Dělala jsem si to sama, neb jsem měla smlouvu na dobu určitou jako záskok za jinou MD.

jipe
10. dub 2017

@zuzkafrydova ano, pokud jsi nějaké daně odvedla (pokud jsi měla třeba minimální mzdu, tak jsi vpodstatě žádné daně nezaplatila a nemají ti co vracet). Mělo by to přijít nejpozději ted v dubnu ve výplatním termínu tvého zaměstnavatele, někteří to posílají už s březnovými výplatami

zuzkafrydova
autor
10. dub 2017

Byla jsme normalne zamestnana,tak to by bylo super.Diky,dala jsi me zase nadeji 😉

j.a.n.i
10. dub 2017

@zuzkafrydova Pak ti vratka prijde ted v dubnu.

zuzkafrydova
autor
10. dub 2017

@j.a.n.i Super,dekuju 🙂

andrejka_je
11. dub 2017

@zuzkafrydova mne uz to prislo v breznu, taky jsem koukala, ze tak brzo. A vybirala jsem jeste dovolenou asi 10 dni pred nastupem na materskou, ale to si nemyslim, ze by melo nejak ovlivnovat to vraceni 😉