Běžný účet. Kde doporučíte?

2veverka
13. zář 2021

Holky, prosím Vás, v které bance jste spokojené s běžným účtem a internetovým bankovnictvím, se snadností, přehledností a komunikací? Mám dlouho účet u KB, ale ty poplatky... Také mám peníze u Unicredit, ale ten mi nikdy k srdci úplně nepřirostl. Je někde nějaká přidaná hodnota? Děkuji!

mimi1004
13. zář 2021

Já mám airbank. Poplatky 0,- a spořící účet k tomu. Ke kartě se váže program odměn při placení a manžel má plné dispoziční právo. Spokojenost 😊

2veverka
autor
13. zář 2021

@mimi1004 A jak se prosím tě ty odměny projevují?

felixfelicis
13. zář 2021

Airbank

misaa56
13. zář 2021

Moneta účet Tom

barmil
13. zář 2021

@2veverka vrací to procenta za nákupy, např v lékárně, na benzince, v supermarketu. Stačí to aktivovat v apce a pak se Ti nacitaji Kč, které dostaneš zpět.

jana_zofie
13. zář 2021

Ja treba ty odmeny casto zapomenu zapnout. Rozhodne na nich neulitavam. Co ale podle me jako byvaly klient KB ocenis je uzivatelska prijemnost Airbankoveho internet bankingu. Mam Airbank rodinny a historicky KB soukrome. Nechce se mi do KB bankingu ani chodit, natoz neco resit. Jako mela bych si vyzvednout novou platebni kartu nebo si ji aspon nechat rozumne preposlat a ani na to nemam nervy. Jo a ja zrovna mam po ceste pobocku KB a Airky, ale zatimco v KB bych se bez objednami nacekala (a ja mam dost nepravidelny pracovni rozvrh a pak mazu za malou, takze to proste nechavam vyhnit), tak v Airce jde jednak vetsina veci bez problemu online a kdyz ne, nebo to chci osobne, tak tam byva vzdycky nekdo volny a je to hned hotove.

marcicek84
14. zář 2021

@2veverka csob plus konto,v csob uz maji bezpoplatkove ucty,bankovnictvi prehledne a bonus program pri placeni kartou (body muzes promenit na odmeny ve svete odmen),kdyz potrebujes neco resit v bance jde to online nebo se objednas na konkretni hodinu a necekas.Manzel ma sporku,nechce menit,je na nej zvykly,ale ty poplatky...KB jsem mela,akorat to byl neprehledny ucet k vzteku,tehdy jeste vecne rostouci poplatky,velmi rada jsem odtamtud odesla,rodice maji m-bank ale co vse museji vyplnovat pri prikazech,no hruza,ale oni uz jsou v duchodu a uz si zvykli,tak to menit uz nebudou...

dura175
14. zář 2021

Moneta. Mám běžný a spořící účty, vše zdarma. Založila jsem si on-line, na pobočce jsem ještě nebyla. Komunikace rychlá. K běžnému účtu lze čerpat odměny za platby kartou ve spolupracujících obchodech. Vše ale ovládám z aplikace. Do internetového bankovnictví chodím tak 1x ročně, nedokážu posoudit přehlednost ve srovnání s KB.
Pak máme ještě Creditas, tam je též vše zdarma, ale opět ovládáme vše přes aplikaci.

pavelkamat
14. zář 2021

Jsem už dlouhá léta u KB. Až na ty poplatky jsem s nimi byla spokojená. Rozhodla jsem se, že přejdu jinam... A když jsem to začala řešit a v KB zjistili, že chci odejít tak se najednou našla varianta účtu zdarma 😉
Pokud ti vadí jen ty poplatky tak diporučuji probrat to s osobním bankéřem a věřím, že řešení najdou. To víš jde jim o každou duši.

littlebee124
14. zář 2021

@2veverka Já mám EquaBank a jsem spokojena ☺️ Neplatis nic za vedeni účtu, výběry z bankomatů jiných bank jsou zdarma, mám u nich i úvěr a lze provádět mimořádné splátky bez poplatku, lze úvěr splatit okamžitě, též bez poplatku. Mají hezké internetové bankovnictví. 🙂
Měla sem dřív českou spořitelnu a sem rada, ze sem přešla. 🙂

makovice88
14. zář 2021

Ja mam uz leta od mBank a jsem taky moc spokojena. Presla jsem prave od KB a jsou to nebe a dudy. 😁

marketka_m
14. zář 2021

Fio

barulina
14. zář 2021

@2veverka mám airbank a spokojenost

amazonkajanik
14. zář 2021

@2veverka taky airbank a za mě super. Když je problém, výborná komunikace. Nedávno mi za nákup v Albertu dali odměnu. Je to sice pár kaček, ale i ty se počítají.

2veverka
autor
14. zář 2021

@pavelkamat Děkuji! A měla jsi pak prosím tě ještě nějaký bonus?

2veverka
autor
14. zář 2021

@marketka_m Mně je právě Fio pocitově sympatické. Jaké jsou prosím tě praktické výhody?

2veverka
autor
14. zář 2021

Holky, a jak je to prosím s četností bankomatů u Airbanka u Fio?

2veverka
autor
14. zář 2021

Taky bankomaty u Equa by mě zajímaly...

sinicka
14. zář 2021

Fio. Přešla jsem od české spořitelny a nedá se rovnat, rychlost, převod všech plateb, komunikace… atd.Vybery i v cizich bankomatech zdarma. A hlavne zadny poplatky za nic..a dalsi vyhody 🙂

pavelkamat
14. zář 2021

@2veverka vše mi zůstalo tak jak předtím. Internetové bankovnictví, výběr z bankomatu,...

marketka_m
14. zář 2021

@2veverka urcite si tam zavolej poptej sr.zda nemaji nejake novinky.ja zakladala kdyz vedeni zdarma,vybery zdarma kdekoliv...to je vyhodne...platby prevody.vse strasne rychle..s ceskou sporitelnou absolutne nesrovnatelne

marketa11112
14. zář 2021

Mam ucty u nekolika bank. Vse zdarma. V dnesni dobe bych bance za ucet neplatila. Urcite to chce zmenu. Pripadne pri odchodu banka nabidne ucet zdarma.

jjasmina
14. zář 2021

@2veverka M bank

editah222
15. zář 2021

Já mám stále účet u České spořitelna. Poplatek 0, mám rada jejich internetové bankovnictví, mají funkci obálek, bankomaty mám všude v okolí… Asi jsou i lepší banky, ale mám osobní srovnání jen s KB a RB a ty mi nevyhovují ani jedna.

marcicek84
15. zář 2021

@editah222 jaky mas ucet s nulovym poplatkem u sporky?

editah222
15. zář 2021

@marcicek84 nejsem si jistá jestli to popíšu správně, ale když máš u ČS aspoň dva produkty (účet + něco, třeba životní, důchodové...) tak si strhnou poplatek, ale obratem ho vrací. Je to "bonus". Mám to tak už asi 10 let. Někdo mi říkal, že je ještě podmínka aktivního využívání účtu, to nevím.

zuvaskaz
15. zář 2021

Já mám Rajfku už spoustu let a jsem s ní spokojená. I dětem jsem tam otevřela účet, když byly ještě miminka. Vše zatím v pořádku. Všechny účty vidím u sebe v internetovém i v mobilním bankovnictví. Vedení máme zdarma i když neplníme žádné obraty. Škoda, že jsem jim to nezakládala teď, protože teď dávají za založení dětského účtu bonus 555,-.

2veverka
autor
17. zář 2021

@zuvaskaz Je tam prosím tě u Raifansenky nějaká přidaná hodnota, kromě toho bonusu na děti? A mmch, ten účet na děti můžeš využívat i Ty?

2veverka
autor
17. zář 2021

@sinicka Mně je Fio sympatické. A jejich internetové bankovnictví je přehledné a fajn?

2veverka
autor
17. zář 2021

Ještě dodávám, že mám internetové bankovnictví také u Unicredit. Ale nějak mi to nesedlo, ani nevím proč...