1000 kč na 5 dní, co vařit?

karinakarin26
7. čer 2015

Ahoj, stalo se mi něco co předpokládám se stalo už někdy někomu. Nečekané výdaje, mám 1000 kč na týden, jsme já, manžel a malá (6) let, obědvá ve školní jídelně. Potřebuji s tím vyjít, dělám svačiny, mě, manželovi i malé + oběd pro mě a pro manžela, dneska jsme měli bramboráky a polévku a co dál? Holky poraďte mi levná jídla.Nebo nějaké tipy 🙂 Děkuju.

kacca11
7. čer 2015

Tak záleží, co už máš doma, ale mne 1000,- Kč na týden připadá jako docela běžná částka pro 2-3 lidi. Myslím, že si můžete dát skoro cokoli, ale spíš bych vycházela ze zasob

karinakarin26
autor
7. čer 2015

No mě zásoby docela rychle docházejí.... Každý den musím kupovat pečivo + oběd tudíž nějaké maso a přílohu :( Nebo já nevím, mám strach, že to nepromyslím a ve středu zjistím že mám v peněžence 80 kč. Řeším tohle poprvé, vždycky jsme krásně vyšli až do výplaty. Nemám kam sáhnout momentálně.

kryndy
7. čer 2015

Luštěniny, těstoviny, zapečené brambory... S 1000 na týden se máme jak prasata v žitě 🙂 A to nešetřím na zelenině. Nejdražší položka je maso a bez toho chlap nemůže být, já ano. Hlavně ne polotovary, stejně moc nezasytí a dělat jídla na více dní.

karinakarin26
autor
7. čer 2015

Fákt??? Tyjo jak to děláte??? Já půjdu dneska do krámu nakoupit na zítřejší oběd a svačiny a 500 kč je pryč

kacca11
7. čer 2015

@karinakarin26 Udělej jeden velký nákup za 800 (200 nech do rezervy) a nakup na celý týden. Když nakoupíš s rozmyslem, vynecháš sladké, jogurty a podobně, vejdeš se v pohodě i s masem.

kryndy
7. čer 2015

A co kupuješ tak drahého? Já si neodpustím občas drahý sýr, nebo dražší pochoutky jako sušená rajčata atd., ale nemůže to být standard.

snazimese2015
7. čer 2015

Vždycky se da ušetřit ,já když musela obracet každou korunu snad stokrát ,jsem šetřila na mase,takže omáčky s vejcem někdy s parkem ,polévky ne vyvary ,ale bramboracky ,a další krémové, maso jsem kupovala když bylo ve sleve a stále tak nakupuju, je na tom sleva nevadí věku toho víc a soupnu na mrazak ,no nekup maso mleté po sleve za 30 korun ,fakt se takhle dá žít ,než našel chlap lepší práci tak jsme žili z ruky do huby

karinakarin26
autor
7. čer 2015

No já nevím, obvykle nakoupím pečivo (20-50 kč, chleba rohlíky), salám sýr (50-100 kč), no a podle toho co vařím... No minimálně 300 kč tam nechám. a to je na jeden den.

romca05
7. čer 2015

Teď je sezóna kvetení černého bezu, tady je jeden oběd skoro zadarmo: http://dolcevita.blog.cz/0705/kosmatice-recept-.... 🙂 Jinak v horších časech děláme různá sladká jídla s ovocem (lívance s borůvkami, kynuté knedle s jahodami, rýžový nakyp s meruňkami. ..), ale máme doma zásoby mraženého a zavařeného ovoce ze zahrady a taky domácí vajíčka. Jinak mě ještě napadaji francouzské brambory, zapečené těstoviny, vůbec těstoviny na různé způsoby, špenát nebo čočka s vajíčkem ... A místo kupovaného pečiva třeba upeč bábovku nebo muffiny. 🙂
@karinakarin26

snazimese2015
7. čer 2015

@karinakarin26 neves hlavu ,pokud máš velký mrazak tak vem víc rohlíku a strc je na mrazak ,já byla na tom tak špatně že jsem pekla chleba z hladké mouky ,da se vyzit s malém ,já měla na týden ani ne 500 Kč pro dva lidi ,k tomu chlap dojížděl tak zase jsem měla o ty dvě stovky míň ale dá se žít ,šla jsem jednou týdně a z toho co jsem nakoupila jsem vařila ,čočka ,hrách ,fazole ,musím se pochlubit můj fazolovy guláš měl velký úspěch 😊😊

halina0101
7. čer 2015

Napada me rajska polevka se smetanou a testovinou, gulasova z kousku mleteho masa s bramborem a pecivem, ze zbytku mleteho muzes udelat karbanatky s bramborem nebo omacku s rajcaty na testoviny, hraskova polevka z mrazeneho hrasku, pytlik za cca 15,-, se smetanou a krutonky, palacinky s jahodami, kterych je plno, nebo marmeladou ze spize...
Na snidane je fajn jednoducha hrnickova babovka.

sarkar
7. čer 2015

@karinakarin26 já mám 1000Kč na týden i normálně a to chudobou fakt netrpíme 😀 A za spoustu věcí si i připlatíme, jako kafe z pražírny a tak.
Tenhle týden dělám čočku na kyselo s bio párkem, pohankový burger s hummusem - ten pak ještě zbyde na chleba - v domácí housce. Pak mě napadají těstoviny s pestem (dost hnusné ale levné se dá koupit třeba v Lidlu), dušené kedlubny s mrkví a trochou vepřového masa (asi tak 200g), levná je třeba i koprovka atd.
Dělám hodně jídla z luštěnin a jiných obilovin. Maso tak 3x týdně a i to už mi začíná vadit..Hodně taky jedou zeleninové polévky - jen zelenina s trochou koření, rozmixované. Je toho hodně a nic moc to nestojí 🙂 A ještě je to zdravé.

romantika
7. čer 2015

Tak za men naopak koupit kilo masa, z toho pro tri nadelam skoro 3 obedy a k tomu na střídačku brambor, ryze. No a ideal je polivka - husta, takze bud fazolacka s mrkvi a bramborem, nebo zampionova. 1000 na 5 dn je velky peniz, bohužel v tomdle stavu ted jsme jiz dlouhodobe. Hlavne si to chce jídelníček napsat, vcetne ovoce a zeleniny a ještě zustane na mlsani.

karinakarin26
autor
7. čer 2015

Mlsání máme naštěstí v záspbě, jde hlavně o to že manžel je mlsná huba, a jen tak něco nesní hlavně ne to, kde chybí maso nebo alespoň párek. Díky za nápady, něco z toho jsem si poznamenala za tip 😉

kryndy
7. čer 2015

Tak půlkila mletého masa si rozdělím napůl - hrnec boloňských špaget s houbami a z druhé várky karbanátky nastavené rohlíkem 🙂

lin18
7. čer 2015

Bramborovy gulas, fazolovy gulas, koprovka, spenat, kureci jatra na cibulce s chlebem, sekana nastavovana ovesnymi vlockami, pecene kure a druhy den ze zbytku masa rizoto...moznosti je spousta

linusha
7. čer 2015

1000 Kč na týden je dost, ale záleží na co jste v rodině zvyklý. Z jídel se dá udělat např. špenát s bramborem a vař. vejce, zapékané brambory, pečené kuře s rýží a pak různé omáčky. Polévky nějaké husté takže např. luštěninové a zeleninové. U mě funguje že si rozvrhnu v podstatě celý týden co budu vařit.

mandala
7. čer 2015

Tak my ani v těchto teplech nemáme moc hladu, tak vařím jednoduše, např. gulášová, nebo jakákoliv jiná polévka s chlebem, koprová omáčka s vejcem, špagety, zapečené brambory, játrová omáčka... dnes jsme měli poprvé tento týden pořádný flák masa a že ten můj je masák 😀 Pokud chybí finance, tak si nesmí vyskakovat 😉

glimmer
7. čer 2015

musím přiznat, že mi kolikrát nemáme na týden ani tohle ... manžel jí v práci (když má ranní nebo odpolední, na noční si bere jídlo z domu), Anička jí ve školce a já s Vítkem doma.
Obvykle vařím : zapečený těsotivny, rajskou, sekanou (z půl kg mletýho a nastavím rohlíkem), palačinky, teď v létě jahodové knedlíky (klidně i 2x do týdne), upeču bublaninu a tu máme k snídani i večeři, ... jídel je hodně, a dodělávám i zbytky (rizoto z obraného masa, hemenex se zbylých kousků salámů (když mám třeba pár koleček od více druhů) ....

lv
7. čer 2015

Moc to není, píšes na 5dní, ne týden, tak to se dá v pohodě, nákup 300 sotva vlezu do obchodu, že? Pasta s rajčaty, pita s rajčaty, kuře pečené +zbytek do sendvice, sekana, risotto..uzenin netřeba, stačí máslo a rajče, kedlubna, ovoce jablka..

karinakarin26
autor
7. čer 2015

Děkuju za tipy holky, ale jak jsem psala potřebuji nasytit manžela. Z pasty s rajčaty, rizoto ze zeleniny se mi moc nenají a za hodinu bude šmejdit co by si dal. A hladovýho ho fakt nechat nechci. Ale ten buřtguláš bodne a fazolový guláš též 🙂

lv
7. čer 2015

@karinakarin26 aha, to můj se z pasty naji a je to hora, 115kg. Tak maso, pečené..

ladyhacek
7. čer 2015

já tedy nikdy nepočítala kolik přesně utratíme, ale když vařím omáčku tak mám 6 porcí > půl kila hovězího (do 100,- se vejdeš) přidáš 2x rajský protkal a máš omáčku na 2 dny > ja vařím velký hrnec a polovinu použiji na polévku.
Hodně děláme směsi když přidáš houby nebo zeleninu (i směs s pylliku - hrášek kukuřice) a uvaříš rýži tak my to máme také na 6-8 porcí.
Když si koupíš celé kuře a vykostíš ho - máš 2x řízek s prsíček a 2x stehno na druhý den a ze skeltu polévku.

Vaříš z menšího kusu masa, ale více omáčky 🙂 > ale zkusím popřemýšlet na kolik nás to příjde 😉

saminomimino
7. čer 2015

1000 na týden,dáme v poho i jako 6 člená rodina,a to řešíme hodně co jíme,žádné rychlokvašky ani levné srajdy jako párky a pod.chutně zdravě a obyčejně 🙂

kamino
7. čer 2015

@karinakarin26 Kup dvě kuřecí stehna a udělej Kuře na Paprice, je to také za pár korun, cibuli určitě doma máš, těstoviny, nebo brambor také, smetana v akci je za 14 Kč.. Když to obereš, tak máš také jídlo na dva dny.. Jeden den čočka s vejcem, případnbě párkem, druhý den ze zbatku máš čočkovou polévku.. 1000 jen na jídlo je hoodně slušná částka... Rohlíky peču doma, teď jsou ředkvičky, máslo a super večeře...

lin18
7. čer 2015

A kure kupovat cele a doma rozporcovat....nekupovat zvlast stehna, prsa atd. Kure v akci je cca 45 Kc...jedno jidlo pecena stehna a kridla, druhy den prsa s nejakou omackou, treti den husta polevka ze skeletu s nudlemi

pindriste
7. čer 2015

My obvykle utratime za jidlo tydne 1500 a to se neupejpame. Takze 1000 mi prijde uplne normalni. Pokud chci setrit, tak testoviny na ruzne zpusoby, obvykle sdelam zbytky, rizoto, lusteniny, bramborovy gulas, zapecene brambory, bolonskou omacku na spagety, huste polivky. Koupim treba kureci skelet a mam vyvar plus maso do rizota. Koprovka neni nic draheho. Bramborova buchta. Veprove v mrkvi s bramborem nebo i rozpekem.

Mimochodem nekdo zminoval fazolovy gulas, prosim o recept 🙂

slunina
7. čer 2015

Celé kuře - vykostit, z půlky masa např. bramborové noky s kuřecím a špenátem, z druhé třeba čínu, z kostí polévku. Co knedlíky s vajíčkem, pečená žebra s chlebem, vyrobte si domácí lučinu, upečte domácí chleba, rychlá a levná je i zapečená rýže(uvařit, smíchat s protlakem, dá se přidat i mleté maso na cibulce, bylinky, do pekáčku, naběračkou udělat ďolíky, do každého vyklepnout vajíčko, zapéct) .. spousta jídla za pár korun.

xpila
7. čer 2015

1000 Kč na týden opravdu není málo, plno lidí nemá ani to. Nejlevněji vyjdou luštěniny - čočka, fazole, hrách, ale i třeba cizrna (teď jsem ji kupovala ve slevě za pár korun) - jednak je toho hodně, ale zároveň mají spousty bílkovin, takže zasytí. Pro nás třeba bílé pečivo a uzeniny nejsou žádné jídlo, protože zasytí max. na pár minut (a to je podle mě největší problém lidí, kteří se snaží ušetřit na jídle). Hlavně nekupovat polotovary, které jsou zbytečně předražené a plné éček, konzervantů a soli. Potřeba je také kupovat sezónní věci a ne třeba rajčata v prosinci - jednak jsou drahá, jednak bez chuti. Maso kupuji ve větším množství (teď nejvíc v Makru) a naporcuji si ho na jednotlivá jídla. Pak samozřejmě klasika rýže, těstoviny, ale i kuskus, pohanka, bulgur, jáhly.

tria002
7. čer 2015

:D my mame litr na 14 dni.. :D
Ja dneska delala buchticky se sodou, nebo nam upecu pulku kurete a z druhe udelam kure na paprice. To mas dva dny za stovku maso..