Vítání občánků. Jaké oblečení pro malou a pro sebe?

klokanka31
8. zář 2020

Za týden nás čeká vítání občánků, a mám z toho hrůzu. Bude se to konat v kostele, takže bude zima. Jak obléknout malou, a sebe? Manžel to bude mít jednoduché, kalhoty a košili... A taky se bojím, když malá začne plakat, tak co dělat? Odejít, aby nerušila ostatní? Jak jste to zvládly vy?

suzanne_capulet
8. zář 2020

@klokanka31 to je povinný nebo co? my jsme vubec nebyli teda a jsme tady 😊 kdyz by ale plakala, tak bych asi šla ven jasne 😉

pipi_puncocha
8. zář 2020

Jestli z toho máš hrůzu, tak bych to neabsolvovala. U nás to bylo v pohodě, byli jsme na úřadě, leden, takže zima, měla jsem sukni, punčochy, kožené kotníkové boty, košili a sako, syn měl takovou tu dupačkovou variaci na oblek - hlavně bych se starala, ať nikomu není zima a když by tam byl nešťastný, tak bych se vytratila ho uklidnit. (Seděli jsme tehdy jako poslední hned u dveří)

daasqua
8. zář 2020

Holka měla takové "lepšejší" kostkované červené šaty, bílé punčocháče. Pod to se teoreticky dalo dát bodýčko s dlouhými rukávy, kdyby byla zima (byl říjen, ale teplo celkem). Obecně tam při proslovu byl pořád ruch, maminky kojily, děti broukaly, občas i řvaly. Bylo to v pohodě, nikdo se nepohoršoval, prostě tam nebylo úplné ticho, to lidi chápou a jsou zvyklí. Mně tam holka uprostřed usnula (pro ni typické), takže jsem ji na představení nesla spící, i na focení v kolébce.
Jinak ostatní holčičky měly třeba nějaké hezké svetříky. Já měla halenku se sukní, ostatní třeba úpletové šaty, ale většina maminek to moc nehrotila, do čeho se vešly, to měly, mi připadalo 😀

nekiaxy
8. zář 2020

@klokanka31 to, co se ti líbí a včem ti bude teplo. Nějaké šaty (ne společenské) a kabát? Moje děti šly v nových dupačkách a svetýrku. Do kostela bych přibrala deku. Decentní jemné barvy. Já mám ráda, když miminka vypadají jako miminka, takže mně se vyhly všechny obleky a džíny, ale každý to má jinak. Jestli chcete jít, ustrojte se podle sebe, ostatní se nepoprdí🙂

hankaviki
8. zář 2020

Můžeš se podívat do starších novin z vašeho města, jsou určitě online, nebo na web vašeho města. Aspoň u nás jsou fotky z vítání občánků takto uveřejněny a je vidět, co mají účastníci na sobě a co je tedy u vás obvyklé.

klokanka31
autor
8. zář 2020

@suzanne_capulet Není to povinné, ale naši rodiče to vnímají jako "občanskou povinnost", kamarádka taky říká že to je moc krásný, a ať jdem...

klokanka31
autor
8. zář 2020

@pipi_puncocha V našem městě to je tak, že maminky s dětmi sedí v první řadě, takže nehrozí že bych byla někde blízko dveří 🤔

daasqua
8. zář 2020

@klokanka31 Jo, tak to bývá většinou, že jsou maminky vepředu. Kdyby se měly vytrácet ven pokaždé, když nějaké dítě zapláče, tak by byl prázdný sál 🙂 Toho bych se nebála, jsou zvyklí.

mourovatakocka
8. zář 2020

@klokanka31 Hrůzu neměj ❤️ Já jsem tohle moc neřešila, dceři jsem dala oblečení z kategorie "hezčí" to jest ne hadříky na písek a na zahradu 😁. Určitě bych doporučila více vrstev pěkného oblečení, ať kdyžtak dooblékneš případně svlékneš podle teploty, v kostele asi spíš než volankové šatičky, tak teplé věci. Pro sebe něco funkčního teplého, slaď barvy u muže, dítěte a u sebe a hotovo 🙂.
Pokud jde o pláč mrňouska, to neřeš. Kdyby to bylo hodně zlé, vezmeš jí na chvilku ven, než se uklidní, obecně ale na nějaké fňuknutí jsou zvyklí a třeba bude fascinovaně sledovat dění a bude spokojená. Neboj se toho dopředu, to bys nemohla nikam 🙂

meronym
8. zář 2020

@klokanka31 Rozhodne neco slusnejsiho. Ja jsem vzdy zoufala z lidi, co si na oficialni prilezitost vezmou napr. dziny a fleesovou mikinu. Po porodu to s oblecenim byva tezsi, ale nejake dlluhorukavove saty a puncochace byste snad nasla? Nebo sukni a lepsi vrsek.

klokanka31
autor
9. zář 2020

@meronym Jojo, šaty mám. U mě to ani po porodu nebyl s oblečením problém, jsem se hned vešla do původních věcí.