Zajímalo by mě, kolik rozvedených/rozejitých párů má Vánoce na střídačku - jeden rok s mámou, další s tátou a zda je to soudně či dohodou. Děkuji J.
My máme soudně,že si malého může brát dle dohody. Ale již 5 let to funguje tak,že na Štědrý den je malý doma a tata si ho bere 25.,nebo 26. Na dva tři dny.
U nás je to takový složitější já mám 2 děti z předešlého manželství a můj současný manžel taky. Většinou se to kde budou na vánoce moje děti, řídí jak budou u nás jeho děti. Teď to mají domluvený tak, že půl vánočních prázdnin jsou s mámou a druhou půlku jsou u nás. Letos u nás budou tu druhou tedy na Silvestra. Tak moje děti budou asi přes svátky u táty, abysme pak byli všichni dohromady. A vše máme jen na společný dohodě a zatím to funguje.
Přímo na Vánoce máme syna vždy doma. Bývalý manžel si ho bere později jiný den. Když jsem byla malá já, dopoledne si mě vyzvedl táta šli jsme do lesa dávat ovoce na stromeček zvířátkům, potom mě vrátil na oběd domu.. Večer jsem měla Ježíška s mamkou a potom druhého ještě tentýž večer u tatky 🙂 jenže my jsme bydleli od sebe kousíček 💕
Sudý rok jsou děti na vánoční svátky u mě,na silvestra u bývalého manžela.. lichý rok je to opačně 😉
U manžela se to střídá,že jeden rok má dítě na svátky a druhý na silvestra a nový rok. Tak já se snažím s ex domluvit tak nějak ať nám to ladí. A taky podle práce ( předloni jsem musela být mezi svátky v práci, loni ne). Jinak na Štědrý den jsou děti vždy u mě,do večerní pohádky. Pak si je bere otec a ráno jezdí tradičně k prarodičům. Soudně nemáme vůbec nic.
@misakri A myslíte, že i těm dětem to tak vyhovuje? to máte dohodnuté nebo soudně?
Děkuji všem za odpovědi 🙂 my to máme tak, že já s dcerou se navečeříme, rozbalíme dárky a pak volám tátovi, který si je ještě ten večer bere k sobě a nechává do dalšího dne. Se synem přítele jsme loni slavili 23.12. a ráda bych, abychom se spíše viděli toho 24.12. všichni. Myslím, že je super nápad to trávení dopoledne v lese a věšení ovoce na stromky. Taky jsme chodili věšet zvířátkům ovoce a zeleninu na stromky do lesa s dědou, když jsem byla malá. Mohli bychom si pak dát společný oběd, rozbalit dárky a na večeři ho zase odvézt domů. Teď ještě, aby se šlo nějak domluvit s přítelovou ex 🙂
@jajinka007 naší nejstarší to tak vyhovuje. Kdyžtak se rodiče domluví aktuálně. Ale bývá to tak,jeden rok svátky,druhý rok Silvestr. Vyloženě na Štědrý den bývá u mámy.
@jajinka007mame to soudně.. když byli menší,nevadilo jim to.. s postupujícím věkem už celkem ano
24.12. je vždycky se mnou (velikonoční pondělí bude zase vždy s tátou, přeci jen je to kluk. 🙂) Jinak si to pak střídáme ob rok a je s tátou 25.-28.12 nebo 28.12.-1.1. každopádně, kdyby táta potřeboval míň dní, že by chtěla na Silvestra někam jet, nemám problém se přizpůsobit.
My mame take vse soudne. Mame to nastavene tak, lichy rok mam dcerku na stedry den ja a on od 25.12. Az do 1.1. A dalsi rok opacne.on ji mana Stedry den aja cele vanocni svatky. Myslim, ze je to fer vuc oboum rodicum.
U nás to takhle funguje dobře po dohodě. Není v tom žádný problém a děti si to užívají
Přítele děti byli vloni na štědrý den u maminky, my jsme si je brali 26. a měli je až do 1. Letos by měli být s námi na Štědrý den a na Silvestra u mamky, domluvili se tak a mají to tak napsáno i soudně. My jsme jako malí s bráchou byli vždy na Stědrý den i silvestra s mamkou, u táty a jeho mamky jsme byli vždy od 26.-31. a já a myslím že ani brácha bychom tam na štědrý den ani na silvestra nechtěli.
A mamka by nás stejně nedala 😀
Já teda budu mluvit ze své zkušenosti z dětství, vždy 24.12. jsem byla u otce od rána do 16h a poté odcházela k mamce. Vše u nás muselo být soudně do poslední minuty protože domluva nebyla možná . 🙂