Vánoce. Kdy pečete a děláte výzdobu?

alex97
15. lis 2021

Maminky kdy začínáte péct cukroví? A dělat výzdobu? Vše jsem dělala při Vánoční dovolené. Ale teď budu mít pomocníci které je teď 1mesic a 2tydny.
A kdo začal jaké jste dělaly??

fyii
15. lis 2021

@alex97 ja uz pomalu ted, v prosinci je pak vzdycky blazinec, ze uz se mi pak bud nechce, nebo neni cas.. zacinam pernicky, linecky, orech.zavesky, kokosovy atd.

klokanka31
15. lis 2021

@alex97 Výzdobu už mám, už i svítíme 😊 perníčky budeme péct zítra,a cukroví příští týden,aby se to do Vánoc stihlo sníst.

marketa11112
15. lis 2021

Svetylka dava manzel pred Mikulášem. Ja pecu az po mikulasi, vse mam krehoucke, neni potreba nechavat odležet. Poklizim tak nejak prubezne, nedelam zadny sileny vanocni úklid.

petradt1986
15. lis 2021

Zacinam o Mikuláše. Dřív dělané mi nepřijde mně osobně dobré.

klokanka31
15. lis 2021

@petradt1986 Záleží kdy to jíš 😄

kevi1
15. lis 2021

Stromcek staviame 1.12, to davame aj vyzdobu, peciem tak tyzden, tyzden a pol pred Vianocami.

la_amanita
15. lis 2021

Jak to vyjde, jak se mi chce. Každý rok jindy, každý rok jinak.

jjasmina
16. lis 2021

@alex97 v prosinci, u malého miminka se to dá. Letos budou malé 2r, to bude asi horší 🤣

veroniquecz
16. lis 2021

Výzdobu delam první adventní neděli, pečeme jen perníčky a Linecké s dcerkou a to začínáme na Mikuláše. Stromeček cca týden před stedrym dnem. A s takto malinkým prckem to budeš mít na pohodu, já budu v kuchyni mít 6 letou a 10 měsíční, bude to hukot 🤣

alex97
autor
16. lis 2021

@jjasmina Jo když babičky si ji zvykly na náruč.. 😅 Tak jinak nenosime..A v postýlce nevydrží jen v manželský 😅
Takže snad to do Vánoc ustane 😅🤣

jako_mala_holka
16. lis 2021

Uklízíme průběžně, výzdoba a stromeček začátkem prosince, nepeču vůbec nic, něco málo koupím a většinu mám od mamky

veroniquecz
16. lis 2021

@alex97 tak poříd nositko nebo houpatko a měj ji u sebe ❤️

michaela_pol
16. lis 2021

Dcera s manželem mají koncem listopadu narozeniny, takže poslední listopadový víkend řešíme oslavu. Během listopadu tedy uděláme důkladnější úklid (vytřídíme skříňky apod.). Potom už jen běžný úklid. Výzdobu dělám po oslavě (vyměním balonky za jehličí a světýlka). Pečeme postupně po Mikuláši. A stromeček zdobíme 23.12.

terisek2222
16. lis 2021

My uz dnes peceme pernicky, zacinam po tom 15.11. kazdy rok - pernicky, linecky, rohlicky a tak, at to mam v klidu promazu a pecu i mym prarodicum a tam se jezdi driv, tak aby meli cukrovi, darky uz mam pro rodinu sbaleny, jeste neco detem a manzelovi a zabalim a bude a zdobime byt prvni adventní víkend a stromecek tak dva tri dny pred Stedrym dnem porizujeme, ja chci mit od pulky prosince klid a uzivat si Vanocni atmosferu , staci pak honky kolem stedrovecerni večere 😀 jen jak mame uz dve deti je to tezsi 😀 ale synovi je brzo 4,5 takze pomaha i s uklidme normalnim a male bude rok a pul a to je strelo to je uz horsi 😀

martulka88
16. lis 2021

@alex97 Výzdoba v týden, kdy začne 1.adventní neděle. Těsta zadělávám po 1.adventní neděli a začínám péct okolo Mikuláše.

lenatko91
16. lis 2021

První Vánoce s malou, kdy jí byl měsíc, jsem se na to prostě vykašlala 😃 Stromek vždycky zdobíme večer předem, cukroví jsem dostala. Ale jinak výzdobu i cukroví řeším týden před štědrým dnem

trpaslicek19
16. lis 2021

@alex97 Zdobit budu pomalinku už tento týden. Hlavně proto že potřebuju zjistit co mám za výzdobu z minulých let a co dokoupim. Péct budu po Mikuláši.

2hanah
Autor odpověď smazal
Zobraz
2hanah
16. lis 2021

@klokanka31 To je krásně napsané - "do Vánoc stihlo sníst"😂😂

klokanka31
16. lis 2021

@2hanah No ono nám pak cukroví už nechutná...pro mě Vánoce končí Štědrým dnem 😄

2hanah
16. lis 2021

@klokanka31 něco na tom bude🤔

ninive211
16. lis 2021

Výzdoba vždy před první adventní nedělí, přijde mi zas divné dávat si do oken vánoční světýlka, sotva skončil Halloween a Dušičky...stačí obchody že takto blázní.
@2hanah Loni jsme taky ujídali v průběhu, o Vánocích byla polovina cukroví snězená 🙂 Letos toho ale udělám míň, ke konci už na to nikdo neměl chuť a jedla jsem to jen z povinnosti

klokanka31
16. lis 2021

@ninive211 No já myslela že jsem jediný blázen kdo teď už svítí, ale dneska jsme šly s malou domů po tmě, a normálně ve 12 domácnostech taky svítili v oknech světýlkama 😃

ninive211
16. lis 2021

@klokanka31 A mně zas přijde, že i přes Vánoce jsme tady na sídlišti jedni z mála, co svítí...poslední roky to jaksi nefrčí, z paneláku, kde je 65 bytů, je osvětleno tak maximálně 8 oken (z toho 3 jsou naše🙈). Za mého mládí/dětství svítilo skoro každé okénko, byla to nádhera jít se o Vánocích podvečer projít mezi domy. Na vesnicích všechny předzahrádky osvícené. Teď...nuda šeď, sem tam světýlko. Hlavně teď s energetickou krizí to bude možná poznat ještě víc, že lidi budou šetřit.