Zdravím maminky, tak už to letos čeká i nás. Příjde Ježíšek...Ale jak bude vypadat jeho příchod v očích dětí? Jakou pohádku máte vymyšlenou vy? Jak ( nenápadně) dát pod stromeček dárky. Když jsem byla malá, chodili jsme vždy s jedním z rodičů ven, vyhlížet Ježíška až najednou jsme slyšeli zvonek a dárky byli pod stromečkem. Nechápala jsem jak jsme ho mohli prošvihnout, když jsme na něj čekali před domem, pak mě to štvalo. Jak to teda dělátevy?
My bydlíme s tchánovci. Napřed jdeme na společnou večeři k nim. Manžel s dětmi jde dříve a já se jakože ještě upravuji a dám dárky pod stromeček. Jakmile přijdeme, je už rozsvícený stromeček.Manžel to jde jako zkontrolovat, otevře okno, zacinká zvonečkem a já s dětmi jdeme pomalounku do obýváku ke stromečku. Otevřené okno značí, že právě odletěl Ježíšek pryč. U našich jsme to dělávaly tak, že mezi tím, co nás mamka koupala, tatínek donesl pod stromeček dárky. Když jsme šli na večeři, viděli jsme, že už tam dárečky jsou.. A co se týče dopis Ježíškovi, večer dáme za okno a ráno už je pryč. Letos budeme na jedné akci posílat dopis Ježíškovi balónkem 😉
Jé to je bezva nápad s tím balonkem 😵 A ještě by mě zajímalo, jestli vysvětlujete dětem příběh o Ježíškovi? Nejsme věřící, proto se mi nechce vysvětlovat bible. Malá je právě vě věku samého proč a cože tak potřebuju stručnou pohádku 😀
My to máme vymyšleno super, jsem ale zvědavá, jestli to klapne nebo ne - letošní vánoce poprvé zase příjde ježíšek. Bydlíme s mými rodiči, ti letos budou večeřet sami, se sestrou a babičkami, my s malým a manželem taky - jako rodina. Máme obývák průchozí ze dvou stran - z kuchyně, kde budeme jíst a zezadu z chodby, takže plán je následující 1. manžel zprovozní dveře z chodby, které jsou zamčené a nepoužívané, 2. babička se proplíží donese dárky, které budou schovaný u ní 3. zazvoní, rozsvítí stromek a zmizí jako pára nad hrncem, my všichni tři u večeře půjdeme ke stromku a babička s dědou a tak přijdou jako že nic, že slyšeli že zvoní ježíšek, taky pro dárky (stromek bude jeden pro celou rodinu u nás)
U nás nosí Ježíšek ráno stromeček, jinak to neuděláme, máme průchozí byt. Stromeček je ozdobený, ale nesvítí a nic tam není. A večer se vše připraví, povečeříme a pak se jde na balkón kouknout kde už svítí stromeček, zaprskat prskavkou. Maminka ,, uklízí po večeři nádobí''. To znamená, že rychle nanosím připravené dárky pod stromeček, rozsvítím, zapálím prskavky a zazvoním zvonečkem. Přivřeným oknem to je slyšet na balkón. Mezi dveřmi si děti sundají bundy a já přicházím jako z koupelny, jestli to také slyšely, že zvonil Ježíšek a jdeme ke stromečku. 🙂
Holky a vyrábíte s dětima ozdoby, dekorace, chystáte se už píct? 🙂
Nám ještě není ani rok, takže Ježíška asi ještě letos hrotit nebudeme 🙂 Dopis Ježíškovi napsala maminka na Tomikup místo na papír 🙂
Příští rok už to asi začnem řešit víc. Od kolika do kolika let plánujete Ježíška předstírat?
No my to řešíme až ted od tří let a plánujeme si na něj hrát dokut to prostě samo nepraskne 😉
@lenkasubrtova My jsme začali péct perníčky zatím jenom. Oni nám aspoň do Vánoc pěkně změknou. Jinak já ozdoby háčkuju, sušíme ovoce, ale kombinujeme to s baňkama. Mám ráda skleněné české výroby 🙂 Žádne plasty ošizené 🙂 Tady mají dokonce baňky se jmény. Je to pak ještě lepší pocit když má každy na stromečku právě tu svoji baňku 🙂 http://www.glassor.cz/vanocni-ozdoby-se-jmenem/
@lenkasubrtova loni jsem to měli tak že den před vánoci jsem nazdobila stromek (když dcerka spala), na štědrý den jsem stála v kuchyni a vařila, odpoledne po spaní šli s tátou na procházku, já mezitím nanosila dárky pod stromeček, rozsvítila ho, dodělala večeři. Vrátili se a bylo připraveno.
Od letošního roku bude dcerka mít dvoje vánoce (1 se mnou a 1 s tátou), na vánoce musím do práce takže letos zdobím stromek 22.12, 23. a 24.12. práce, večer se vrátím, nanosím dárky a 25. si uděláme krásný vánoce ve dvou. Pohádku nemám vymyšlenou žádnou. Dokud pravda o Ježíškovi nepraskne budu ji držet v domnění že jsou dárky od něj.
My loni prvně - vymysleli jsme to tak, že po jídle šel manžel s malým pouštět lodičky (skořápka, svíčka, lavor) k němu do pokojíčku, já tam občas zaběhla a mezitím dávala dárky pod stromeček v obýváku, pak si hrála s nima a potom jsme nenápadně zmáčkli zvoneček na mobilu.
Stromek jsme zdobili dopoledne spolu, po obědě do zoo a pak večeře a dárky.
Letos budu dva raubíři, ale uděláme to stejně.
Spíš teď řeším, jak odnést dopis pro Ježíška. U nás k tomu bude 10000x A proč? Takže si musím připravit příběh, jak Ježíšek lítá atd