Milé maminky,
plánujeme svatbu cca 6 týdnů před TP (dříve to prostě nejde), ale jde mi o to, zda to je vůbec reálné? Máte s tím zkušenost? Na co jste si musely dát pozor a čeho jste se naopak bály zbytečně?
Děkuji 🙂
Já jsem se vdávala ne přelomu 5. a 6. měsíce a vím, že jsem si pak tak za měsíc za dva říkala, že to bylo na poslední chvíli, že později už bych to nedala. Asi tedy dala, ale už by se tomu celý ten den musel víc přizpůsobit, takhle jsme měli jen u obřadu (byl venku) připravené židle, kdyby se mi během řeči oddávajícího udělalo šoufl (z dlouhého stání, ne z obsahu🙂. Říkala jsem si, že večer holt půjdu spát mezi prvními, a ne - vydržela jsem až do posledních hostů do půl 5! Takže jsem Ti asi moc neradila viď.....no osobně bych se toho trochu bála, ale záleží jak bude Váš den probíhat...hodně štěstí!
No, zásadní věc je, jakou svatbu máte. Jestli jen obřad se svědky a maximálně posezení někde na jídle, tak bych neviděla problém. Jestli máte klasickou svatbu s přípravami, obřadem, focenim, hostinou a večerní zábavou, do toho bych asi nešla.
@paajus Vdávala jsem se dva měsíce před porodem. Ovšem moje představa svatby byla dva svědci + jejich partneři. Na úřad jsme došli pěšky, pak jsme dali oběd a bylo hotovo. Pro mě to bylo dostačující a zvládla jsem to v pohodě. Ovšem jestli chystáš všechny ty věci kolem svatby, tak to pro tebe asi bude celkem náročné.
Ono hodně záleží na svatbě,tedy stylu,asi svatba o 60 lidech plná stresu a nekonečného plánování je mimořádně nevhodná v tak vysokém stupni těhotenství,ale já se třeba loni přesně v 8 měsíci vdávala,čekala jsem svého čtvrtého potomka,brali jsme se na radnici jen se svědky a našimi dětmi,pak se šlo na oběd,žádný stres,blázinec,krásná svatba 🙂
Rozhodně neplánuji nic velkého, obřad budeme mít na radnici, potom pojedeme na oběd o dvaceti lidech, odk večeru na raut očekávám cca 50 lidí, ale to už bude volná zábava, jakmile se dopije odpolední káva končí svatba a začíná přátelské posezení kde odmítám cokoli řešit...
@paajus vdava jsem se jako netehotna a opravdu si nedovedu představit ze bych neco zarizovala a resila s mimcem (je pravda ze celou svatbu jsem mela v hlave ja takze hlava jako balon).... nejde tak o ten den D, ale jde i o stres okolo zarizovani....
Navic mas termin v srpnu takze svatba v cervenci kdy budou horka.... a i kdyz budete mit "min" lidi tak porad to chce nejakou organizaci.
U nas cely den D mela na starost moje teta a jsem ji za to vdecna, pokud nekoho takoveho mit nebudes tak o tom ani neuvazuj.
Vem si, ze treba budete mit vsechno zarizene zaplacene zalohy atd.a najednou tyden pred svatbou pojedes do nemocnice (coz ti samozrejme nepreju, neber to spatne).....byt tebou tak to necham az po porodu at si to muzes vic uzit anaplanovat jak budes chtit....at muzes mit nejaky pekne saty....myslim ze mimco ti urcite babicky potom nějak pohlidaji....
@paajus ja jsem se vdavala 4 tydny pred porodem. Meli jsme pozvane kamarady do sklipku a tak nejak to vyslo,ze jsme jim pak psali,ze jedou na svatbu 😀. Ja se totiz v pondeli rozvadela a ten tyden v sobotu vdavala. Na pripravu jsme meli presne 10 dnu a vse se zvladlo. Jidlo,cukrovi,kytice,satky. Proste jak kdybychom to zarizovali pul roku dopredu. Meli jsme tam cca 50 lidi a byl to mejdan s tancem az do rana!
@guinea s těmi termíny tedy nevím, jsem ze stejné lokality, nic jsem takto dopředu nezamlouvala, vše jse řešila na dálku (v té době jsem žila v zahraničí) a bylo to bez jediného problému.
@paajus za mne to reálné je, ale je otázka, jak pak budeš těhotenství snášet, to nikdo neví, ale tak svatba se dá zrušit vždycky. Mne vždycky pobaví, jak má někdo strest ze svatby a příprav, tohle já fakt nepochopím 😀 Ale tak každý jsme jiný no....
@guinea v Brneje to s terminy take tak. Manzel je z dediny od Hodonina a tam se to dalo. My jsme kvaltovali- pokud bych rodila bez snatku kratce po rozvodu,byl by problem s otcovstvim na matrice. To nas hnalo. Jase starala jen o prstynky-to byl nejvetsi orisek a pak o me saty a vlasy. Zbytek se starali jini,abych neporodila z nervu.Brali jsme se v srpnu a byly teda sileny horka,jsem byla pekne otekla.
@paajus Opravdu záleží na tom, jak to pojmete. Byla jsem na svatbě sestřenky-byla též asi 6 týdnů před porodem. Myslím, že to zvládla lépe, než sama čekala. Ale je to hodne individuální. Záleží, jak se budeš cítit a jak moc to chceš řešit. Pokud nebudeš mít žádné výrazné problémy a spolehlivého člověka/lidi, který bude řešit případné potíže a zařizování, tak to můžeš zvládnout v pohodě., zvlášť pokud plánuješ tak jak říkáš.
Já jsem se měsíc před porodem stěhovala a taky jsem to zvládla, jen člověk musí poslouchat své tělo a včas si dát pauzu.
@paajus já se vdávala dvakrát. Poprvé netěhotná, velká svatba, osmdesát hostů, tisíce věcí na zařizování, celý den v jednom kole. I jako netěhotná jsem toho měla dost. V osmém měsíci bych takovou svatbu nezvládla. Podruhé jsem se vdávala před dvěma týdny. Na konci sedmého měsíce. Svatbu jsme zařídili narychlo, jen s nejbližší rodinou a pár přáteli. Obřad, oběd s rodiči a večer klidné posezeni, celkem asi 20 lidí. A můžu ti říct že i tak to bylo dost náročný. Už jen ustát celý obřad v lodičkách s "bubnem" bylo vyčerpávající. A to mám naprosto ukázkové těhotenství, absolutně žádné potíže. Takže zvládnout se to dá, ale chce to rozmyslet jak to celé pojmout. Svatbu co popisujes ty, bych já osobně v osmém měsíci nedala.
Holky, děkuji, moc jste mi pomohly!!! Dala jsem Vaše příspěvky přečíst i příteli, který si to celé představoval jak Hurvínek válku a teď mu spadla brada. Pak jsme ještě dlouho diskutovali a on opustil od většiny svých super-mega nápadů, takže opravdu budeme mít malou, klidnou svatbu, kterou prý celou zařídí, abych já už nemusela hnout ani prstíčkem 🙂
@paajus vdávám se za pár dní ... 24.4.2015 a budu na přelomu 6 a 7 měsíce - šaty mám předvybrané - dnes se jdu finálně rozhodnout které - do kterých se s našim Eliáškem vejdu 🙂 Svatbu máme 29 os vč nás a naplánovanou na celý den a cca do půlnoci...myslím, že to zvládneme 🙂 Obřad ve 12 hod, poté focení, oběd, dort, večer DJ a raut 🙂
@paajus Ahoj, já zkušenost se svatbou v těhotenství nemám, ale podle mně je to tedy risk. Nevíš, jak ti bude, jestli budou horka, a tak. Já jsem se vdávala jako netěhotná, a i když jsem si myslela, jak jsem nad věcí a beru všechno s humorem a v pohodě, tak zpětně musím říct, že to záhul byl. Už jen ten extrémní spánkový deficit, neznám žádnou nevěstu sebepohodovější, co by to večer před svatbou zalomila už někdy v deset, a ráno si přispala. Já jsem šla spát v jednu, vzbudila se v pět, kadeřnice od šesti... a pak celý den shon, na nohou (kromě sezení u oběda :D), a do postele jsem se dostala až druhý den v 6 ráno. A to jsme měli celkem malou a obyčejnou svatbu, fakt si to v pokročilém těhotenství neumím představit.