Ahoj holky jaký máte názor prosím Chceme pouze svatebni obřad poté se jen vyfotit a užít jsi zbytek dne pouze s dětmi a místo hostiny nebo rautu udělat jiný den Garden party. Měla jste to tak některá?
@marry94 Je to váš den, udělejte si ho podle svých představ. 😉
Známá to udělala přesně jak píšeš a hodně si to s manžel pochvalovali. Sice tchýně vyšilovala - představovala si, že když žení prvního syna udělá z toho davovou akci o 100 lidech, ale časem to překousla.
Udělejte si to podle sebe ale za mě je to jako blbost.
@michaela666
super prilezitost jak nastavit tchyni hranice hned od zacatku 🙂
Vždyť užívat si s dětmi můžeš kterýkoliv jiný den. Přijde mi to divné takto rozdělovat
Názor ostatních je jedno, protože každá z nás má tu představu o ideální svatbě jinou, to je na nich to krásné=) je to vaše svatba, pokud tam chcete zaparkovaný tryskáč a růžového slona, tak ať ;) doporučuju neohlížet se na lidi, stejně se nezavděčíte všem a vždycky bude někdo brblat. Osobně bych to nedělila z praktických důvodů - málokdo by měl u nás volno oba dny, ale jestli to chcete mít jako svůj rodinný den, tak proč by ne , budou to jistě krásné vzpomínky a taky to bude mít něco do sebe 🌷
@laxesis Kdo chce si volno zařídí, toho bych se nebála. My měli svatbu od čtvrtka ( civilní obřad) až do neděle a nikdo neměl problém.
@marry94 Nedávno jsem byla na svatbě, kde měli obřad a oslavu v jiný den. Bylo to fajn. Ale i na obřad měli pozvané hosty a bylo zajištěné občerstvení.
Pokud tam nikoho nechcete, nezvete, tak je to v pohodě, i když minimálně svědky tam asi mít budete, a mně by tedy přišlo blbé poslat je po obřadu domů a nepozvat je na oběd nebo aspoň kávu a dortík.
Udělejte si to podle sebe !! Neohlížej te se na to co na to ostatní řeknou ... Je to váš den . Kdyby se dal vrátit čas svatbu bych vůbec nedělala ...podle mě nebylo vubec nic . A vzpomínám na ni spíš ve špatným a opravdu bych ji raději vymazala . A není to ženichem s ním jsem stále 😁😉
@michaela666 jojo , já píšu náš případ, lidi se nám sjížděli i ze zahraničí a nebylo to jednoduché zkoordinovat 🙂 to si musí každý sám podle situace 👍 svatbu jsme měli taky na 3 dny s přespáním pro 100 lidí🙂
My měli něco podobného, jeden týden obřad, kdy jsme teda nejbližší pozvali ještě na oběd (rodiče, sourozenci s rodinou, svědci s rodinou a 2 nejbližší kamarádi 17 lidí + 3 batolata). A další týden garden párty pro kamarády, sousedy, kolegy...
Nápad to rozdělit byl hlavně kvůli mému těhotenství, ať to máme v klidu. A bylo to super, udělala bych to takhle znovu.
Asi vaše volba. Na svatbě nebudete mít žádné hosty? Jestli ne, ok. Jestli ano, pozvete je na tu garden party? Nebo se jim alespoň chvíli budete věnovat v místě svatby? Byla jsem na svatbě, která byla pár minut v obřadní síni a pak jen u dveří koláček a přišlo mi to extrémně divné (a to nejsem žádný milovník oslav!). Ale jeli jsme tam všichni nastrojení přes hodinu, dali jsme jim nějaký dárek nebo příspěvek a pak jsme tam dvě hodiny stáli na suchu a čekali než se nevěsta vyfotí a řekne nám čau. 🤷♀️Popravdě dost o ničem a připadalo mi to velmi neuctivé k hostům. Když už někoho zvu, zajistím mu alespoň základní pohoštění a trochu si promyslím, jak se tam bude cítit - je to slušnost.
@prejeta_zaba
to by me taky nakrklo
Přijde mi to jako blbost. Většinou ty lidi přijdou s vidinou, ze se zadarmo naji, napijou a zabavi :D jestli to nemá byt jen pro nejbližší rodinu, tak bych s hojnou účastí na obřadu stejně nepocitala, málokdo bude mít chuť se strojit a někam jezdit kvůli par minutam, co bude někde koukat na obřad a pak pojede zas domu.
@krisstina93 Tak zadarmo najíst se chodí možná nějaké soc. případy. 😀 Ale je nějaká zvyklost, že ke svatbě patří pohoštění (nemusí to být hostina za statisíce). A aby tam pak hosté chodili pro pití do večerky naproti a pokukovali po sobě, co bude, to mi přijde vrcholně trapné. Ale možná jsou od zakladatelky všichni místní a počítají s tím, přijdou jindy na grilovačku a užijí si to. Jen jsem přidávala úhel pohledu z druhé strany. 🙂
Neměla, ale na svatbě jsou povinné jen tři věci - svědci, vyslovení souhlasu a podpis. Vše ostatní je jen a jen na vás. 😉 Takže proč ne 🤷🏻♀️
V životě by mě nenapadlo negativně komentovat program svatby někoho jiného. Když mě někdo pozve na svatbu, jsem poctěna, že můžu být u toho když si řeknou „ano“. Protože to je to nejdůležitější z celého dne. Jestli mají pak oběd, oslavu, nebo jen jedno či nic z toho, je mi šumák.
Užijte si to, držím palce ať se rozhodnete jakkoliv. 🙂
Tahle varianta mi jeste prijde v pohode. 😁 My byli na svatbe, kde po obradu jeli pouze rodinni prislusnici na obed a my kamaradi meli 2 hodiny volno. Behem te doby jsme si museli sami nekam dojit na jidlo a pak se vratit na misto obradu, kde byla odpoledni party. Takze taky nic moc. 😂
@makovice88
tak to by me hanba fackovala byt nevestou a zenichem
@zelenaesmolda přesně
@makovice88 Na takové svatbě jsem taky byla. A ještě to bylo na místě, kde jsme to nikdo neznal, mrňavá vesnička, široko daleko nikde nic, žádná restaurace, ani ta večerka.
@jaja01k Tak to už je hodně neslušné. Rozumím, že to bylo asi z finančních důvodu, ale jako nevěsta bych se hanbou propadla.
@prejeta_zaba tak otázka je, jak vás pozvali. Tam odkud jsem já, se dává oznámení-což je jen oznámení a znamená to, "klidně se prijďte mrknout na obřad, nikam dál vás nezveme " a nosí se max. blahopřání. Nebo se k oznámení dává pozvánka někam dál - hostina,grilovačka, raut a pak se očekává vhodné oblečení + dárek.
@makovice88 já takovou svatbu taky zažila, dopoledne obřad na zámku, pozdní odpoledne grilovacka "v domovském městě". Všichni jsme to věděli předem, neměl s tím nikdo problém, chápali jsme, že nechtějí 30 dalších kamarádů i na obědě. Bylo to fajn. Ale je fakt, že jsme byli všichni z nedaleka.
Ja to tak mela. V kvetnu, v teniskach, obrad v 17 hodin v parku, takze bez obedu a vecer grilovacka na zahrade, tchyni mohla klepnout pepka 🤣🤣 foceni bylo uz pred obradem a s dcerou a manzelem jsme se uzivali cele rano ♥️
@marry94 O malém pohoštění s sebou jsi neuvažovala? Něco, co by se rozdávalo během focení. Perfektní jsou na to svatební koláčky, něco pečeného na slano - vezmeš do ruky + ubrousek a hotovo.
Švagrová se vdávala na úřadě v době covidu ( hostina byla až po 3 měsících) a pak se přesouvali do parku na focení. Měla dva košíčky co dostaly do ruky maminky a všichni to ocenili.
Pracuju na svatbach a obcas to tak nekdo ma ..
Obrad a po obradu se 2 hodky stoji sedi v prilehle zahrade kde jsou jednohubky ...lehke alko a nealko...
Já byla na svatbě, kde původně rodinu na obřad nechtěli, ale provalil to nevěsty bracha, takže nakonec rodiny šly. Ale po obřadu se všichni rozjeli domu. Nas svědky vzali novomanželé na oběd (to měli v plánu od začátku).
Pokial sa tam budu trepat nastrojeni ludia na obrad na to aby sa pozreli ako si poviete ano a potom zase pojdu prec tak podla mna blbost.
Ak sa vezmete len vy dvaja so svedkami a detmi a potom si spravite den podla svojich predstav (aj ked nechapem ved to mozete mat kazdy vikend) a v nejaky iny den zavolate hosti oslavit na zahrade vas obrad tak ok.
Pre mna je divne si volat hosti pozret sa ako si poviete ano. Akoze jasne, je to pointa svadby. Ale vacsina svadobcanov caka, ze sa tam dobre naje, opije a zatancuje, pokeca. Nejaky obrad nikoho moc netrapi 🤷🏼♀️
@lauriak 😀 tak byt hostem na svatbe i obradu je fobrovolne ze jo 😀
@jaja01k Nebyly jsme na te same svatbe? 😂 My to tam sice znali, ale proste divocina, nikde nic. Vynahradili jsme si to na rautu vecer. Ale je pravda, ze na takove svatbe jsem byla jenom jednou.
@eviicka Ale jo, ja to taky chapu, ze je to hlavne z financnich duvodu. Jen to bylo takove divne se koukat, jak rodina odjizdi auty na obed a my kamaradi zustali uprostred skoro divociny sami..😁
Je irelevantni jak to kdo mel.Udelejte si to podle sebe,je to vase svatba.