Slavíte všichni 1. narozeniny vašich dětí?

bruckner
2. lis 2016

Ahoj maminky, mám trochu dilema, resp. už je i vyřešené. Dcera má dnes 1. narozeniny a my nemáme žádnou oslavu:( Nikdy jsem na nějaké slavení nebyla, takové ty klasické dětské oslavy mi vždy přišly trapné. Navíc nemáme žádnou rodinu a ani mí přátelé nemají děti, které bysme mohli na oslavu pozvat. Takže budeme sami, malá, já, přítel, pes. Je to blbý? Nechtěla bych, aby byla malá o něco ochuzena:( Dárků bude dost a dokonce i dort jsem upekla a i balónky budou🙂

marketaryzi
2. lis 2016

Já myslím, že pokud budou rodiče, dort, a dokonce i dárky, tak je to oslava jak má být. Hodně lidí nemá velkou rodinu... Nebo se nestýkají. Vždyť dcerka bude mít u sebe maminku a tatínka a to nemá ani na narozeniny každé dítě. Krásnou oslavu a dcerce vše nejlepší 🙂

terry1512
2. lis 2016

Tam my jsme oslavu jako takovou nedělali. Malá měla dortík, byla u nás babička s dědou a hotovo. Takovou řekneme opravdovou oslavu myslím že bude chtít až bude větší. Pokud bude chtít budeme je dělat. Já si pamatuju na sebe,vzdy jsem takovou oslavu jako dítě chtěla a naši má to prděli. Hrozně mě to mrzelo. Dokonce několikrát moje narozeniny zazdily úplně. To já prostě nechci.

sasui1
2. lis 2016

Podle popisu se to i me zda jako oslava. 🙂 kdybyste to neslavili tak to by pro me bylo ze to uplne ignorujete ale takhle je to normalni oslava v nejuzsim rodinnem kruhu 🙂 a to je nekdy ta nejhezci 🙂

miisa13
2. lis 2016

Pozvala bych i ty přátele bez dětí. A i když budete sami, tak je to jen vaše věc a není na tom nic divného.

naomi6
2. lis 2016

@bruckner Já myslím, že je to úplně skvělá oslava. Naprosto to stačí, stejně z toho děti ještě nemají takový rozum, takže na nějaké společné oslavy s kamarády je času dost. Pěkně si to užijte v klidu a v pohodě. Já mám tyhle malé komorní oslavy nejraději. Nemusím hodně lidí, hluk a tak, takže za mě super 🙂.

bruckner
autor
2. lis 2016

@marketaryzi děkuju moc😊
@terry1512 no já právě jako malá taky žádný oslavy neměla, naši na to taky nebyli, tak si říkám, abych malou nešidila, když kolem sebe vidím samé fotky z oslav. Necháme to až bude větší

liska01
2. lis 2016

Jak nemáte oslavu? Oslavu máte a určitě si jí pěkně užijete. 🙂 Oslav s mejdanem si dcerka užije až z toho bude mít rozum, pokud to tak bude chtít. 😀

bruckner
autor
2. lis 2016

Děkuji všem😘

berenika39
2. lis 2016

@bruckner klid, takhle je to úplně ok🙂. Taky nejsme slavící, synovi je osm pryč a vždy se sejdeme doma jen my a brácha, max babičky a to je vše. ještě nebyl na žádné cizí oslavě (vlastně jednou ano), ani žádné párty nepořádáme a nemáme to v úmyslu. dělejte to podle sebe, někdo to má rád a děti si to užijí, ale petr je plašan a moc to nevyhledává, tak vždy jen skromně doma🙂

terry1512
2. lis 2016

@bruckner myslím že teď je to naprosto dostačující oslava. Stejně z toho ještě nemá rozum. A až jednou přijde že chce oslavu s kamarády tak ji bude mít. U nás jsou taky oslavy zatím ještě s nejbližšími příbuznými. A úplně to stačí. A malá má stejné největší radost ze jsme tam sní všichni pohromadě a děláme blbiny.

hul
2. lis 2016

Je to krasna oslava 🙂 Já jsem vyrůstala jen s mamkou a slavily jsme to jen my dvě. Mamka mi upekla dort a bylo 🙂 A pak me většinou udělala nějakou hezkou fotku 🙂 Když jsem byla starší tak jsem si zvala domu kamarádky a mamka udělala občerstvení. Bylo to vždy moc fajn 🙂

anetka1701
2. lis 2016

Tak balonky, dort a dárky - co to je jiného než oslava? 🙂 Nestresovala bych se 🙂

izz76
2. lis 2016

@bruckner Vždyť to je oslava 🙂 až bude holčička starší pozve si třeba kamarády za školky... Já s takhle malýma dětma slavím jen s rodinou,je nás tedy víc,máme babičky,dědu,strejdu atd. ale abych zvala kamrádky s malýma dětma mi připadá zbytečné,děti z toho stejně nemají rozum 😉

petradova
2. lis 2016

Já si taky myslím, že máte zcela normální oslavu. Máme dvě malé dcerky, 6 a 3 let, a protože jsou (kromě těch tří let) 😀 od sebe tři týdny, oslavu navíc děláme společně. Ale taky-my rodiče, babičky, děda, a pak můj švagr se švagrovou. Na mě tedy až moc velká pařba. 😀 . Nejraději beztak máme, když si pak s dětmi zajdeme třeba odpo na zmrzku nebo na oběd. Starší dcerce přijde (když odejde rodina, třeba druhý den) popřát její nejbližší kamarádka, se kterou sousedíme a se kterou se zná od narození, ale že bychom pořádali vyloženě dětskou mega párty (třeba jako to dělá ten režisér Adamec s manželkou), tak to tedy vůbec. Až budou holky větší,určitě si to oslaví třeba s kamarádkami zvlášť buď u nás, nebo půjdou do města na nějakou mňamku. Ale tak, jak to slavíte vy, to slaví 90% populace. 😉

japona
2. lis 2016

Co je na tom blbeho? Normalni oslava v rodinném kruhu. Děláme to také tak. Pouze u letního dítěte se oslavou nazve grilování na zahradě. Dort pochopitelne je. Zveme jen sestřenky, babičky atd. žadní kamarádi. Možná až u větších deti pozveme kamarády, ale to se budu bát, že zdemoluji barák🙂 Na pár oslav cca čtyřletých deti jsme byli pozváni a je to dost o prezentaci matek "co všechno umi objednat"🙂

japona
2. lis 2016
japona
2. lis 2016

@bruckner Fotky z oslav vidíte právě proto, že se nesoudne matky předhání - "my měli skákací hrad", "my hrad a namornickou výzdobu", "my výzdobu a kouzelníka" ..a pak neváhají fotkami nakrmit facebook "ať ostatní čumí" 🙂

kstablova
2. lis 2016

Úplně normální. Kdybych měla pořádat širší oslavu pro první narozeniny, tak mě omyjou 😀 . Bylo pár dárků a dort, pozvala jsem ještě babičky a švagry a bylo. 😉 😉

bruckner
autor
2. lis 2016

@japona jj to je ono, to máte pravdu....jsem ráda, že je mezi námi ještě pár normálních lidí😁. Dík moc

medulinek
2. lis 2016

uplne normalni,u nas teda jeste figuruji prarodice,prababi a svagrova s dvema detma,ale proste jen rodina a i tak je to k zblazneni.

drzticka81
2. lis 2016

tak mame dve deti od sebe mesic narozky -takze uprostred je rodinna oslava-babicky, dedecci a muj bracha.....v den narozeni deti mame nasi oslavu-maji dort, darky od nas a treba zajdem do zoo, aquaparku spolecne 🙂) takze oslavu mate 🙂)))

yelowangel
2. lis 2016

Máte krásnou oslavu narozenin. Já jako malá jsem taky nikdy neměla drahou oslavu vždycky se sešlo příbuzenstvo (máme sice velkou rodinu ale do obýváku se všichni naskládali) a nemůžu říct že by mě něco chybělo. My jsme teda jedni z těch co měli velkou oslavu, tím nemyslím blbiny jako skákací hrad a kouzelník a známí s dětma, ale pojali jsme to jako seznámení našich rodin (ano mají roční dítě a už se jejich matky znají 😀 ) takže naplánovaných bylo cca 20 lidí, nakonec bylo 13 ale i tak to bylo víc než dost, celej den jsem se nezastavila takže za mě už nikdy víc a prostě se malýmu popřeje u jedny babičky a pak u druhý. Takovou rodinnou sešlost už jedině na svatbě a to ať se stará někdo jinej 😀 O nic jste rozhodně nepřišli. Všechno nejlepší princezně.

kamino
2. lis 2016

Normální rodinná oslava a co? My jsme udělali větší oslavu až ke 3 narozkám, kdy jsme je spojili s kamarádky holčičkou, dřív to stejně nemělo smysl.. Já zase moc nechápu ty megaoslavy kvůli krásným fotkám na FB 🙂

patrusa
2. lis 2016

Myslim, ze rodice, dort a darky jsou oslava. Aspon pro me tedy ano.

magdadunajova
2. lis 2016

Nase dcera mela prvni narozeniny pred 2 tydny a byli jsme my, babicky s dedecky a tetky (moje segry). Upekla jsem dort, vsichni dali nejake darky a bylo to fajn. Taky nevidim smysl v tom aby pro prvni narozky delat nejakou velkou oslavu. Takove ditko to ani nebude pamatovat ;) Ale samozrejme kazdy dela jak chce 🙂 Preji vsem pekny den 🙂

hance09
2. lis 2016

Přečetla jsem si nadpis a říkám si, samozřejmě, že slavíme, co je to za blbost....Ale podobně jako vy 😉 jen teda zveme babičky, dort, dárky, nějaký dobroty...takže žádný tématický baby párty neděláme

olga_
2. lis 2016

@bruckner Je to oslava jako vyšitá 😎. My máme poměrně velkou rodinu, takže se všichni scházíme, ale zase třeba slavíme odděleně s rodiči manžela a s mojí rodinou. Jsme rozcrckaní po celé republice, takže to většinou nejde sladit na jeden termín. Teď jsme slavili druhé narozeniy v zahraničí ve skladbě já, manžel, syn a pozvali jsme moji kamarádku Němku. Jinak by syna vůbec neviděla a my byli rádi, že máme hosta 🙂. Já si zase třeba z dětství pamatuju "velké oslavy", kdy se sešla celá rodina (tety, babičky - je nás fakt hodně), předali nám dárky, ale pak řešili politiku. To si pamatuju, že mě mrzí, proto se oslavy našich dětí už točí i více kolem nich, ale pořád to není žádná kýčovitá kinderparty na efekt.
Na oslavě - a tím je i to, co podnikáte dnes vy - je nejdůležitější pohoda a oslavenec 🙂.

bonulinka
2. lis 2016

@bruckner Podobnou oslavu měl syn v den svých prvních narozenin a bylo to super. Pro něho bylo nejdůležitější, že jsme si s ním hráli, smáli se a bylo nám fajn 🙂 .

petma112
2. lis 2016

A já bych si takovou oslavu právě nechala líbit 🙂 Nás je hodně a ač nikoho nezvu, automaticky se u nás všichni sejdou v jeden den a je to holaj duša.. Ale za 2 hodky se rozejdou a je klid.. To neteře mají od narození párty se vším všudy.. Pozvánky, trampoška, program, takže příchod na čas - většinou 14:00 a odchod po skončení programu, tj. po 18-té hodině.. Povinně.. ☹

martinka_33
2. lis 2016

Moc jsme neslavili, malá se narodila po Vánocích a nikdo neměl čas, takže jsem upekla dort, který si mohla sama rozpatlat a sníst, udělali jsme pár fotek a bylo.. Byli jsme jen ve třech a bylo to fajn 🙂