Ahoj maminky, mám trochu dilema, resp. už je i vyřešené. Dcera má dnes 1. narozeniny a my nemáme žádnou oslavu:( Nikdy jsem na nějaké slavení nebyla, takové ty klasické dětské oslavy mi vždy přišly trapné. Navíc nemáme žádnou rodinu a ani mí přátelé nemají děti, které bysme mohli na oslavu pozvat. Takže budeme sami, malá, já, přítel, pes. Je to blbý? Nechtěla bych, aby byla malá o něco ochuzena:( Dárků bude dost a dokonce i dort jsem upekla a i balónky budou🙂
Tam my jsme oslavu jako takovou nedělali. Malá měla dortík, byla u nás babička s dědou a hotovo. Takovou řekneme opravdovou oslavu myslím že bude chtít až bude větší. Pokud bude chtít budeme je dělat. Já si pamatuju na sebe,vzdy jsem takovou oslavu jako dítě chtěla a naši má to prděli. Hrozně mě to mrzelo. Dokonce několikrát moje narozeniny zazdily úplně. To já prostě nechci.
Podle popisu se to i me zda jako oslava. 🙂 kdybyste to neslavili tak to by pro me bylo ze to uplne ignorujete ale takhle je to normalni oslava v nejuzsim rodinnem kruhu 🙂 a to je nekdy ta nejhezci 🙂
Pozvala bych i ty přátele bez dětí. A i když budete sami, tak je to jen vaše věc a není na tom nic divného.
@bruckner Já myslím, že je to úplně skvělá oslava. Naprosto to stačí, stejně z toho děti ještě nemají takový rozum, takže na nějaké společné oslavy s kamarády je času dost. Pěkně si to užijte v klidu a v pohodě. Já mám tyhle malé komorní oslavy nejraději. Nemusím hodně lidí, hluk a tak, takže za mě super 🙂.
@marketaryzi děkuju moc😊
@terry1512 no já právě jako malá taky žádný oslavy neměla, naši na to taky nebyli, tak si říkám, abych malou nešidila, když kolem sebe vidím samé fotky z oslav. Necháme to až bude větší
Jak nemáte oslavu? Oslavu máte a určitě si jí pěkně užijete. 🙂 Oslav s mejdanem si dcerka užije až z toho bude mít rozum, pokud to tak bude chtít. 😀
Děkuji všem😘
@bruckner klid, takhle je to úplně ok🙂. Taky nejsme slavící, synovi je osm pryč a vždy se sejdeme doma jen my a brácha, max babičky a to je vše. ještě nebyl na žádné cizí oslavě (vlastně jednou ano), ani žádné párty nepořádáme a nemáme to v úmyslu. dělejte to podle sebe, někdo to má rád a děti si to užijí, ale petr je plašan a moc to nevyhledává, tak vždy jen skromně doma🙂
@bruckner myslím že teď je to naprosto dostačující oslava. Stejně z toho ještě nemá rozum. A až jednou přijde že chce oslavu s kamarády tak ji bude mít. U nás jsou taky oslavy zatím ještě s nejbližšími příbuznými. A úplně to stačí. A malá má stejné největší radost ze jsme tam sní všichni pohromadě a děláme blbiny.
Je to krasna oslava 🙂 Já jsem vyrůstala jen s mamkou a slavily jsme to jen my dvě. Mamka mi upekla dort a bylo 🙂 A pak me většinou udělala nějakou hezkou fotku 🙂 Když jsem byla starší tak jsem si zvala domu kamarádky a mamka udělala občerstvení. Bylo to vždy moc fajn 🙂
Tak balonky, dort a dárky - co to je jiného než oslava? 🙂 Nestresovala bych se 🙂
Já si taky myslím, že máte zcela normální oslavu. Máme dvě malé dcerky, 6 a 3 let, a protože jsou (kromě těch tří let) 😀 od sebe tři týdny, oslavu navíc děláme společně. Ale taky-my rodiče, babičky, děda, a pak můj švagr se švagrovou. Na mě tedy až moc velká pařba. 😀 . Nejraději beztak máme, když si pak s dětmi zajdeme třeba odpo na zmrzku nebo na oběd. Starší dcerce přijde (když odejde rodina, třeba druhý den) popřát její nejbližší kamarádka, se kterou sousedíme a se kterou se zná od narození, ale že bychom pořádali vyloženě dětskou mega párty (třeba jako to dělá ten režisér Adamec s manželkou), tak to tedy vůbec. Až budou holky větší,určitě si to oslaví třeba s kamarádkami zvlášť buď u nás, nebo půjdou do města na nějakou mňamku. Ale tak, jak to slavíte vy, to slaví 90% populace. 😉
Co je na tom blbeho? Normalni oslava v rodinném kruhu. Děláme to také tak. Pouze u letního dítěte se oslavou nazve grilování na zahradě. Dort pochopitelne je. Zveme jen sestřenky, babičky atd. žadní kamarádi. Možná až u větších deti pozveme kamarády, ale to se budu bát, že zdemoluji barák🙂 Na pár oslav cca čtyřletých deti jsme byli pozváni a je to dost o prezentaci matek "co všechno umi objednat"🙂
Úplně normální. Kdybych měla pořádat širší oslavu pro první narozeniny, tak mě omyjou 😀 . Bylo pár dárků a dort, pozvala jsem ještě babičky a švagry a bylo. 😉 😉
uplne normalni,u nas teda jeste figuruji prarodice,prababi a svagrova s dvema detma,ale proste jen rodina a i tak je to k zblazneni.
tak mame dve deti od sebe mesic narozky -takze uprostred je rodinna oslava-babicky, dedecci a muj bracha.....v den narozeni deti mame nasi oslavu-maji dort, darky od nas a treba zajdem do zoo, aquaparku spolecne 🙂) takze oslavu mate 🙂)))
Máte krásnou oslavu narozenin. Já jako malá jsem taky nikdy neměla drahou oslavu vždycky se sešlo příbuzenstvo (máme sice velkou rodinu ale do obýváku se všichni naskládali) a nemůžu říct že by mě něco chybělo. My jsme teda jedni z těch co měli velkou oslavu, tím nemyslím blbiny jako skákací hrad a kouzelník a známí s dětma, ale pojali jsme to jako seznámení našich rodin (ano mají roční dítě a už se jejich matky znají 😀 ) takže naplánovaných bylo cca 20 lidí, nakonec bylo 13 ale i tak to bylo víc než dost, celej den jsem se nezastavila takže za mě už nikdy víc a prostě se malýmu popřeje u jedny babičky a pak u druhý. Takovou rodinnou sešlost už jedině na svatbě a to ať se stará někdo jinej 😀 O nic jste rozhodně nepřišli. Všechno nejlepší princezně.
Normální rodinná oslava a co? My jsme udělali větší oslavu až ke 3 narozkám, kdy jsme je spojili s kamarádky holčičkou, dřív to stejně nemělo smysl.. Já zase moc nechápu ty megaoslavy kvůli krásným fotkám na FB 🙂
Myslim, ze rodice, dort a darky jsou oslava. Aspon pro me tedy ano.
Nase dcera mela prvni narozeniny pred 2 tydny a byli jsme my, babicky s dedecky a tetky (moje segry). Upekla jsem dort, vsichni dali nejake darky a bylo to fajn. Taky nevidim smysl v tom aby pro prvni narozky delat nejakou velkou oslavu. Takove ditko to ani nebude pamatovat ;) Ale samozrejme kazdy dela jak chce 🙂 Preji vsem pekny den 🙂
Přečetla jsem si nadpis a říkám si, samozřejmě, že slavíme, co je to za blbost....Ale podobně jako vy 😉 jen teda zveme babičky, dort, dárky, nějaký dobroty...takže žádný tématický baby párty neděláme
@bruckner Je to oslava jako vyšitá 😎. My máme poměrně velkou rodinu, takže se všichni scházíme, ale zase třeba slavíme odděleně s rodiči manžela a s mojí rodinou. Jsme rozcrckaní po celé republice, takže to většinou nejde sladit na jeden termín. Teď jsme slavili druhé narozeniy v zahraničí ve skladbě já, manžel, syn a pozvali jsme moji kamarádku Němku. Jinak by syna vůbec neviděla a my byli rádi, že máme hosta 🙂. Já si zase třeba z dětství pamatuju "velké oslavy", kdy se sešla celá rodina (tety, babičky - je nás fakt hodně), předali nám dárky, ale pak řešili politiku. To si pamatuju, že mě mrzí, proto se oslavy našich dětí už točí i více kolem nich, ale pořád to není žádná kýčovitá kinderparty na efekt.
Na oslavě - a tím je i to, co podnikáte dnes vy - je nejdůležitější pohoda a oslavenec 🙂.
A já bych si takovou oslavu právě nechala líbit 🙂 Nás je hodně a ač nikoho nezvu, automaticky se u nás všichni sejdou v jeden den a je to holaj duša.. Ale za 2 hodky se rozejdou a je klid.. To neteře mají od narození párty se vším všudy.. Pozvánky, trampoška, program, takže příchod na čas - většinou 14:00 a odchod po skončení programu, tj. po 18-té hodině.. Povinně.. ☹
Moc jsme neslavili, malá se narodila po Vánocích a nikdo neměl čas, takže jsem upekla dort, který si mohla sama rozpatlat a sníst, udělali jsme pár fotek a bylo.. Byli jsme jen ve třech a bylo to fajn 🙂
Já myslím, že pokud budou rodiče, dort, a dokonce i dárky, tak je to oslava jak má být. Hodně lidí nemá velkou rodinu... Nebo se nestýkají. Vždyť dcerka bude mít u sebe maminku a tatínka a to nemá ani na narozeniny každé dítě. Krásnou oslavu a dcerce vše nejlepší 🙂