Dobrý den, prosím jaké šaty by jste si vzali na svatbu? Dlouhé nebo i kratší u kolen? Jsem malá 153cm a mám problém najít dlouhé šaty aby mi seděli a nemusela hledat švadlenu a tady v okolí 30km ani žádná není.. svatba bude na malém zámku a oslava na nějakém sále. Mám v plánu si vzít áčkové šaty díky menší výšce mi jsou do půlky kolen. Mají společenskou látku a sukně je trošku skládaná a lodičky. Barva je světle modrá. Fotku nemůžu ukázat nemám je u sebe budu je vyzvedávat pár dní před svatbou. 🙂🙂
Jako host mám pocit, že jsou časté polodlouhé společenské šaty. Nevím, jak moc vyzdobená bude nevěsta, ale bývá pravidlem, že by žádná dáma neměla být krásnější než nevěsta, i proto se hodně honosné dlouhé společenské šaty pro hosty spíš nedoporučují
Jestli si host, tak ke kolenum nebo pod kolena je idealni, pokud snoubenci primo nevyjadrili prani, aby meli hoste dlouhe saty. Minimalne v moji socialni bubline nechodi v dlouhych temer nikdo.
Jestli jsi nevesta (a mas pevne nervy), tak muzes jit uplne v cem chces.
Resim ted neco podobneho a vubec me nenapadlo, ze bych si mohla saty pujcit, takze diky za inspiraci.
Ženy na svatbách, kde jsem byla, měly vždy sukni/šaty s délkou nad kolena/těsně pod kolena, žádná neměla šaty/sukni v maxi délce.
Málokoho sem viděla v úplně dlouhých šatech. Většinou ženy nosí spis takové ke kolenum.
Zatím co jsem měla možnost vidět na svatbách skoro nikdo neměl dlouhé šaty. Většinou pod kolena nebo nad kolena. Pokud jsi host a nevěsta s ženichem nevyjádřili nejake speciální přání ohledně oblečení. Tak bych si je vzala.
@malytlustyhroch nevěstě je to jedno jen ne černé šaty..jsem se ptala jestli máme být i sjednocení v barvě svatby a říkala že ne
Klidně bych si vzala ty co máš, určitě se délkou hodí. Teď posledních cca 5 let je móda dlouhých šatů, většina kamarádek nebo svatebčanek na svatbách kde jsem byla měly dlouhé, ale nutné to není.
Taky jsem malá, mám 156cm a premiéra v dlouhých byla teď v sobotu. S dítětem mi teda praktičtější přijde midi délka.
V létě se hodí spíš kratší šaty za mě. Samozřejmě ne mini těsně pod zadek. Dlouhé šaty jsem měla na svatbě akorát na podzim, když bylo už dost chladno.
Loni jsme měli svatbu a všechny ženy měly šaty okolo kolen. A jelikož jsme měli svatební den v nejvíce teplém dnu, neumím si představit, že tam jsou v dlouhých ☺️ Jen se vyvarovat hodně světlé barvě
Tam vám všem děkuji za uklidnění, že tam nebudu jediná bez dlouhých šatů.. většinou co vidím fotky tak mají dlouhé, ale to jsou družičky co mají stejné šaty a tohle nevěsta nepožaduje 🙂