Rozlučka ve stylu zahradní párty. Co přinést?

annoonniimm
1. čer 2024

Zdravím, prosím vás jsem pozvána na rozlučku se svobodou, ale mají to doma na zahradě jako zahradní párty mají to oba dohromady.. chlapi zařizují chlast a ženský jídlo. Co by jste donesli vy? Kromě masa na gril? Potřebuji inspiraci.. Děkuji za typy

cilkat
1. čer 2024

Nějaký přílohový salát? Nebo (spíš slané) pečivo? U nás třeba milujeme šneky z listového těsta... Nebo něco typu chlebíčky/jednohubky?
Případně vyloženě zobací věci typu sušené ovoce, oříšky a pod? ... případně vyloženě čerstvé ovoce (radši kousky do ruky, než salát)

1pomnenka
1. čer 2024

Určitě něco sladkého ke kávě. Meloun také přijde k chuti.

betelgeuzz
1. čer 2024

vše výše zmíněné je fajn, ale já mám zkušenost, že to donese každý, tak beru hrozny, vždycky se sní a dobře se to zobe mezi tyčinkama a chipsama. Nebo ještě nakrájené kousky sýrů.

levandule_k
1. čer 2024

Ideálně se domluvit, kdo co bere, protože když toho každý přinese kvantum, tak jsou všichni přecpaní a někdy se to i vyhazuje.
Kromě masa z grilu mám ráda i grilovaný sýr, nebo kvalitní sýr jen tak tepelně neuprvený na uzobávání, je dobré, když je masu nějaká zelenina, meloun je super, protože je osvěžující a není to další těžké jídlo.

llluckaaa
1. čer 2024

Hrozny, zeleninu nakrájenou na hrabolky, různé dipy, řecký salát, olivy…

annoonniimm
autor
1. čer 2024

@annoonniimm všem moc děkuji ☺️ udělám kanapky přemýšlím, že vezmu hroznové víno a meloun jestli se dá už koupit na rozumný peníz.. a nějaké brambůrky, oříšky. Ostatní se pořádně nevyjádřili jen vím o zákuskách

veunka17
1. čer 2024

Já třeba osobně už šneky z listového těsta nemůžu cítit 🤣 dělají se furt a všude... Ale co je super jak psala výše
@llluckaaa to se vidí málokdy, a pak když je člověk přecpany tak je super ananas nebo meloun. Nebo mamka třeba dělá nějaké ochucené máslo a domácí chléb a po tom se taky zaprasi. Kámoška zase vždy přinese domácí housticky, to je taky super 🙂

herminka
1. čer 2024

@veunka17 Přesně moje řeč! Čekala jsem, že šneky padnou jako první, a taky je nemůžu ani vidět. Obecně cokoli z listového těsta - jen výjimečně někdo koupí to máslové, a klasické bývá cítit divným tukem, drobí se to... Ne.

Já na podobné akce nosím nakrájenou zeleninu a/nebo nějaký sýr, ať je na stole i něco pro vegetariány, na ty se na podobných akcích moc nemyslí, většina pohoštění bývá s masem, se slaninou apod.

exbordelar
1. čer 2024

Pomazanka (nejaka lepsi) + pecivo. At si namaze kazdy dle libosti.

exbordelar
1. čer 2024

A jak pise @levandule_k - idealni se domluvit, co kdo vezme, at se nesejdou tri tuny cipsu a nic k tomu.
Jo a jeste bych upekla domaci buchtu - nejakou svoji specialitu.