Zdravím, prosím vás jsem pozvána na rozlučku se svobodou, ale mají to doma na zahradě jako zahradní párty mají to oba dohromady.. chlapi zařizují chlast a ženský jídlo. Co by jste donesli vy? Kromě masa na gril? Potřebuji inspiraci.. Děkuji za typy
Určitě něco sladkého ke kávě. Meloun také přijde k chuti.
vše výše zmíněné je fajn, ale já mám zkušenost, že to donese každý, tak beru hrozny, vždycky se sní a dobře se to zobe mezi tyčinkama a chipsama. Nebo ještě nakrájené kousky sýrů.
Ideálně se domluvit, kdo co bere, protože když toho každý přinese kvantum, tak jsou všichni přecpaní a někdy se to i vyhazuje.
Kromě masa z grilu mám ráda i grilovaný sýr, nebo kvalitní sýr jen tak tepelně neuprvený na uzobávání, je dobré, když je masu nějaká zelenina, meloun je super, protože je osvěžující a není to další těžké jídlo.
Hrozny, zeleninu nakrájenou na hrabolky, různé dipy, řecký salát, olivy…
@annoonniimm všem moc děkuji ☺️ udělám kanapky přemýšlím, že vezmu hroznové víno a meloun jestli se dá už koupit na rozumný peníz.. a nějaké brambůrky, oříšky. Ostatní se pořádně nevyjádřili jen vím o zákuskách
Já třeba osobně už šneky z listového těsta nemůžu cítit 🤣 dělají se furt a všude... Ale co je super jak psala výše
@llluckaaa to se vidí málokdy, a pak když je člověk přecpany tak je super ananas nebo meloun. Nebo mamka třeba dělá nějaké ochucené máslo a domácí chléb a po tom se taky zaprasi. Kámoška zase vždy přinese domácí housticky, to je taky super 🙂
@veunka17 Přesně moje řeč! Čekala jsem, že šneky padnou jako první, a taky je nemůžu ani vidět. Obecně cokoli z listového těsta - jen výjimečně někdo koupí to máslové, a klasické bývá cítit divným tukem, drobí se to... Ne.
Já na podobné akce nosím nakrájenou zeleninu a/nebo nějaký sýr, ať je na stole i něco pro vegetariány, na ty se na podobných akcích moc nemyslí, většina pohoštění bývá s masem, se slaninou apod.
Pomazanka (nejaka lepsi) + pecivo. At si namaze kazdy dle libosti.
A jak pise @levandule_k - idealni se domluvit, co kdo vezme, at se nesejdou tri tuny cipsu a nic k tomu.
Jo a jeste bych upekla domaci buchtu - nejakou svoji specialitu.
Nějaký přílohový salát? Nebo (spíš slané) pečivo? U nás třeba milujeme šneky z listového těsta... Nebo něco typu chlebíčky/jednohubky?
Případně vyloženě zobací věci typu sušené ovoce, oříšky a pod? ... případně vyloženě čerstvé ovoce (radši kousky do ruky, než salát)