Pohoštění na oslavu. Co na stůl?

pavelkamat
13. srp 2020

Na konci měsíce nás čeká rodinná oslava. A já marně přemýšlím co připravit na stůl. Hlavní jídla jsou jasná. Jde mi spíše o takové chuťovky, které budou celou dobu na stole. Z toho co zamýšlím.: listový šneci, masové kuličky, vajíčkova tlačenka. Napadá vás něco dalšího? Ale vzhledem k teplotám ideálně bez majonézy a surovin, které se rychle kazí.

piskoteka
13. srp 2020

@pavelkamat a co špízky z cherry rajčat a mini mozzarelly, mini řízečky, sýrové roládky, různě ochucené tyčinky buď z kynutého nebo listového těsta.

tervi
13. srp 2020

@pavelkamat nachos s avokadovou a rajcatovou salsou, plněné rohlíčky - šunka, sýr, špenát...vlastně cokoli. Domácí paštika na bagetkach, křenové rolly. Je toho hafo.

michaela666
13. srp 2020

@pavelkamat Krom výše zmíněného jsou u nás oblíbené ještě polentové tyčinky - ochucené sušenými rajčaty a parmazánem, ale dá se použít i opečená cibulka a slanina...Dělám k tomu dip ze zakysané smetany a bylinek podle chuti. I ve vyšších teplotách se nám zatím dip nestihl zkazit....Opečené bagetky se směsí z rajčat a paprik.

knuffel
13. srp 2020

Nakrájený meloun, pokud bude vedro, mininanuky v mrazáku (ne teda furt na stole), nakrájená zelenina, případně zeleninový salát.

pavelkamat
autor
13. srp 2020

@michaela666 mohla bych poprosit o recept na ty tyčinky?

lv
13. srp 2020

@michaela666 jak je děláš, prosím?

michaela666
13. srp 2020

@lv
@pavelkamat

Uvařím si polentovou kaši - do osolené vroucí vody postupně přisypávám a míchám ( podle návodu na obalu) .Trvá to tak 3 minuty, než je kaše hotová. Přendám do misky a ještě do horké kaše přidám nakrájená sušená rajčata na kostičky, česnek, parmazán nebo jiný sýr podle toho, co mám doma, pepř a trochu bazalky. Ochucenou, ještě teplou kaši rozetřu na plech nebo tác a nechám úplně vychladnout. Potom krájím na tyčinky nebo dětem vykrajovátky různé zvířátka a postavičky, to se líbí hlavně těm malým. Dám na plech a ve vyhřáté troubě nechám dopéct kůrčičku, aby byli křupavé.

Dělávám i na sladko se sušeným ovocem, medem a oříšky. Zabere to nějaký čas, ale místo sladkostí pro prcky je to super. Navíc polenta je přirozeně bezlepková.

lv
13. srp 2020

@michaela666 děkuji, vyzkousim

marti89
13. srp 2020

Na oslavy máme ledničku v garáži, takže se jen vyndá, co se sní a zbytek je v chladu. Nemáte třeba možnost zapůjčit si ji a někde ji tam na chvíli zapnout?

pavelkamat
autor
13. srp 2020

@marti89 lednička bude také, ale chci něco co se nebudu bát mít na stole delší dobu. Chtěla bych vyzkoušet něco nového co se ode mne neočekává 😉

marti89
13. srp 2020

@pavelkamat Nu u nás frčí především mazané jednohubky (česneková pomazánka s hroznem, křenová pomazánka s mandarinkou a ořechem, sýr s klobásou a nakládačkou) nebo chlebíčky (mozzarela s rajčetem, bazalkou a balsamicem, ředkvičková pomazánka, tuňáková pomazánka s vajíčkem a červenou cibulkou, a klasika šunka, sýr..) a plněná vařená vajíčka, švestka v šunce. Mimo to je na stole bábovka a dort, oříšky, ovoce. V lednici zeleninový salát a naložená masa

rnika
13. srp 2020

Dělám pečená rajčata ( na půlky do toruby... trochu soli, cukru, provensálkého koření a česneku), tchýně zas lilky na x způsobů ( nejraději mám ten s majolkou) a nebo má úžasný recept na mrkvový salát na slano.... Pokud dělám listové těsto, tak máme rádi s kečupem a krabí tyčkou... Jinak my teď na svatbu měli kyše ( slané koláče) ale kupované, recept neporadím. Jo mám třeba ráda hummus a k tomu krájenou mrkev a okurku. Nikdy u nás nechybí v misce olivy nebo třeba sušená rajčata...