Narozeninová oslava. Děláte svým dětem s kamarády?

16. kvě 2023

Děláte svým školním dětem narozeninové oslavy s jejich kamarády? Ano - ne. Pokud ano, tak kde a jaký máte program? Pokud ne, tak důvod proč ne? Děkuji. Ptám se, jelikož se to ve mně neustále pere. Dcera má navíc narozeniny o prázdninách, a tak bych to musela uspořádat před prázdninami.

martt
17. kvě 2023

Můj syn má narozeniny také o prázdninách (v srpnu) jeden rok chtěl oslavu s kamarády, protože sám byl pozvaný k jednomu kamarádovi. Takže jsme mu oslavu dělali až v září, když nastoupily do skoly. Jsme z vesnice , takze u nas to bylo " jednoduší", že oslavu mel na zahrade. On teda měl pozvane jen 4 kamarády, takže nakonec si všichni pěkně hráli a program až takový nebyl. Opekli jsme buřty, měl dort a rychlé špunty. Další rok chtěl také , ale ze zdravotních důvodů to nevyšlo. A od té doby už oslavu ani nechce. Možná to je i tím, že od té doby nebyl uz na žádnou pozvaný. Já osobně bych se řídila dcerou jestli ona sama chce oslavu nebo ne.

jaja01k
17. kvě 2023

Ne, protože děti nechtějí. Starší tedy prý příští rok už oslavu s kamarády chtít bude, to mu bude 10.
Jinak co tak chodí na oslavy kamarádů, většinou to mívají v nějakém zábavním centru, oblíbená je jump aréna, jeden chlapeček hokejista měl oslavu v hokejové síní slávy. V létě je to snazší, třeba šli do parku na frisbee a pak měli piknik s pizzou 🙂
Jsme na sídlišti a skoro všichni kamarádi našich dětí stejně jako my bydlí v bytě, takže oslavy doma jsou nemožné 😃

zelenaesmolda
17. kvě 2023

@jaja01k
proc by byly oslavy doma nemozne?na zakladce jsme meli bezne oslavy narozenin u kamaradu a rozhodne jsme nechodili nikam do heren,laser game,jump aren apod protoze nic takoveho nebylo.

ireniq
17. kvě 2023

8letak oslavy vyžaduje, co chodi do skoly a zvou ho kamarádi. Byt + listopad = pronajem mistniho sálu, kolem 10 deti, program - dosud (6,7,8.narozky) jsem dala dohromady par ukolu (slozit puzzle, poznavani figurek poslepu, trefit micky do kybliku... cokoli se da delat uvnitr a jsem schopna donest rekvizity do salu), deti za kazdy splněný ukol dostanou razitko (ostatni rodice pomuzou s razitkovanim), kdo ma vsechno, dostane nejakou odmenu. Tento model je osvedceny i na letnich oslavach venku. Pak volne hrani, dort atd. Za me nejtěžší vybrat termin, kdy vetsina deti muze a zaroven je sal k pronajmu. Osvedcilo se mi domluvit se napred s maminkama par nej kamosu, kdy muzou, a ostatni bud muzou nebo ne.

lennus
17. kvě 2023

Ano, dělám. Syn je prosincový, tak jsme klukům vymysleli bojovku v lese, pak byli u nás, jen pár kamarádů. Dcera slavila zrovna teď v sobotu, opekli jsme venku špekáčky, bylo to fajn, dětí měla víc, oba si to užívají. Jsme slavící a i doma jsme slavili a babi jezdila s dortem i k svátku, já to miluju.

A co spíš až po prázdninách oslavu? V září už budou všichni doma.

marimanta
17. kvě 2023

Ne. Nemám ráda oslavy... a děti jsou po mně 🙃. Kdyby o to moc stály, asi se přemůžu. Jsme na vsi, velký dům i zahrada, takže by to bylo tady.

pabka
17. kvě 2023

Oslavy děláme dětem od nástupu na ZS, predtim měly holky vždy oslavu ve školce s dětmi dopoledne. Buď máme v sále nebo na zahradě a dětem připravíme úkoly a tvoření (malování keramiky, triček, výroba náramků…) nebo někde s programem, teď bude mít dcera oslavu na unikovce.

krisstina93
17. kvě 2023

Delam menší, většinou děti kamarádek, letos syn přivedl navíc ještě spoluzacku. Zas v zimě a v bytě je člověk celkem omezeny. Program nějak zvlášť nedělám, udělám občerstvení, dam jim k dispozici nějaké hry, letos sme dělali fotokoutek, připravili jsme různé kostými, kloubouky apod a deti se fotily a já jim pak hned fotky tiskla, aby si odnesly domu :D ale jinak nechávám zábavu na nich, školní deti už asistenci rodičů úplně nepotřebují.

izz76
17. kvě 2023

Ano dělám pro děti oslavy s kamarády protože to chtějí. Dcera má narozeniny na konci srpna,oslavu děláme většinou poslední víkend v srpnu,nebo první víkend v září. Kontakt na děti ze školy máme,takže není problém je pozvat o prázdninách,akorát je větší riziko,ze někdo nemůže, což nevadi i tak jich je dost. Oslavu děláme většinou na zahrade,výjimečně doma,jednou ve skolkovem věku jsme to měli v menší dětské herně. Zábavu zadnou nevymyslim, umí se zabavit samy.

jaja01k
17. kvě 2023

@zelenaesmolda Samozřejmě, že to není nemožné. Myslela jsem to tak, že rodiče kamarádů našich dětí raději udělají oslavu v herně, než by si do malého bytu pozvali dvacet rozjívených dětí.

ninive211
17. kvě 2023

Nedělám, protože zatím nebyl zájem. Syn vůbec, ten ve školce je hodně samotář. Dcera měla mini oslavu v první třídě se svojí nejlepší kamarádkou (ta se letos odstěhovala), ještě jsme zvali jednu holčičku, ale tam maminka napsala, že nemůžou, že se jí nehodí termín. Sama byla na jedné narozeninové oslavě (právě téhle holčičky) pár týdnů předtím.
Já sama oslavy nemusím až nesnáším. Ale pokud by vyjádřila přání, že ji chce, tak bych ji teda uspořádala

martulka88
17. kvě 2023

Ségry neteřinka měla loni poprvé s kamarády+rodina. Jinak vždy rodinná (babičky, tetičky apod...). Udělala holkám program s hrama, zatancovali si a pojedly dobroty. Udělala to na zahradě u rodičů - tam děláme letní oslavy za hezkého počasí. Po rodině dělám dorty já (dětem s jejich tématikou, dospělým dle jejich preferencí, co mají nejraději). Pokud syn někdy bude chtít (má teprve 1rok), tak ji s kamarády mít bude. Ale určitě nebudu pronajímat prostory, ikdyž nejsme v domě se zahradou.

somalicats
17. kvě 2023

@zelenaesmolda Já mám rodinný domek a stejně děláme oslavy mimo - aspoň nemusím řešit bordel, který po té oslavě vznikne 😀.

@anonym: Oslavy zatím děláme pro dvojku a trojku, protože ty o to stojí a samy jsou taky zvány na oslavy. Výhoda je, že tu v okolí máme kupu možností, takže například letos starší slavila s kámoškama v Lasergame, mladší v herně s animátorkou. Dorty dělám já, ostatní občerstvení nechám připravit na místě. Jo, něco to stojí, zas to ale není taková raketa a čas jsou peníze = já bych přípravou komplet oslavy ztratila víc peněz přepočteno na čas, než zaplatím za oslavu.

konidana
18. kvě 2023

Ano, když to začly vyžadovat tzn. asi od 5 let. Vždy jen pár dětí u nás doma. Max bylo asi 8 dětí, z toho dvě naše. Máme malý byt, přesto se tam vždycky vešly a zabavily se sami. Třeba hráli na schovku pouze v pokojíčku 2,5x3,5m😂 v nejhorším jsem je vyhnala před panelák na hřiště. A to jak v říjnu, tak klidně i v lednu bobovat.

plea
18. kvě 2023

Oslavy s kamarády děláme pro dvojčata asi od jejich 4 let. Na první byly pozvané 3 děti, s kterými nejvíc kamarádily. Za týden budou slavit narozeniny sedmé a už nám ten počet pozvaných poněkud nabobtnal 😀, pozvaly si 13 dětí. I když jsou v jedné třídě, každá vyhledává jiné kamarády, mají kámoše i z kroužků... Jen letos byly pozvané na 4 oslavy, vždy se na to hrozně těší a pak půl roku dopředu plánují svoji oslavu, za tu radost to prostě stojí. Výhoda je, že v květnu lze většinou oslavu udělat venku. Občerstvení dělám doma - pizza šneky, muffiny, dort, k tomu klasika - křupky, tyčinky, popcorn, ovoce, limonáda, rychlý špunty... Vymyslím pár her, jeden rok jsem koupila v Pepcu bílá trika a foukací fixy na textil a všichni si odnesli triko, letos mám pro každého za pár kaček náramek, vyfotím hromadnou fotku a každý ji po oslavě dostane na památku...

claire90
20. kvě 2023

Dle prani deti - syn po tom zatim netouzi, ale on je "jiny", kamaradu moc nema, takze jsem i rada, neb mam obavy, jak by to probihalo, kdyby to zrovna neslo tak jak si on predstavuje 🙊
Dcera ta oslavy chce, ale jelikoz bydlime v byte, ma vzdy omezeny pocet, koho si muze pozvat. Loni nechtela doma, ale chtela s holkama do kina, pro me fajn varianta, nemusela jsem doma nic chystat 😅 Letos ji bude 10 a chtela by to mit ve velke herne co mame u nas ve meste, ale to musime jeste promyslet, protoze ty ceny se mi zdaji sileny 🤦

claire90
20. kvě 2023

Jo a program nijak extra nechystam, nechavam jim volnou zabavu, chystam vzdy jen obcestveni 🤷

stef9328
20. kvě 2023

Dcera je 31.7. A od svych 1.narozenin, kazdy rok mame oslavu s kamarady.
Vzdy mame v nejakem detskem zarizeni, podle pocasi.
Nekdy prsi mame ve vnitr, nekdy venku.
Objednam nebo navhystam obcestveni, a deti si v koutku hraji.
Jednou jsme meli i klauna a malovani na oblicej. Deti byli stastne😊
Ted je dceri 6, v kete ji budou 7 a poprve co neoslavime s prateli, protoze na cele prazdniny letime pryc, ale urcite jak v zari priletime usporadame oslavu 😊

pajii25
20. kvě 2023

Manžela syn má u mamky oslavu s kamarády, i o prázdninách chodí na oslavy kamarádů, když neni zrovna nějaká dovolená .

Moje dcera měla v loni poprvé oslavu s holkama. Zavřeli se do pokoje a dělali blbosti, vyráběli atd. Prostě styl jako když se sejdou na pokec 😁

monikacs
20. kvě 2023

Ano , doma , je listopadový , 10 děti , program jsem měla , ale spíš byla volná party .

hermanka88
20. kvě 2023

Nedělám už žádné oslavy. Ani dětem ani nám. Synovi jsem udělala jednou oslavu,pozvala jeho kamaráda. Vykašlali se na nás,napsali věcer před oslavou..Já vše nakoupeno,terasa vyzdobená balonkama atd. Tak jsem tady nakonec aspoň sehnala v den oslavy jeho spolužačku,ať není smutný. Za mě..prostě o ničem,starosti..už bych nedělala nic. Mooozna tak pro rodinu,ale to ještě s otazníkem. Sedneme si doma,udělám malé pohoštění pro nás a tím končím .Už to tak dělám letos 3.rok a mám klid.

tereza0111
20. kvě 2023

Ano, dcera si je preje uz od skolky. Je na konci rijna, takze zahradni party uz moc mozne nejsou, takze jsme se zatim vzdy uchylili k nejakemu "organizatorovi" jako monkeygym, toboga apod. V tech "telocvicnach" je na nejakou dobu i animator, takze o program vystarano. Zve teda ale asi tak pulku tridy + dalsi kamarady vzdycky, takze to, ze jeden treba onemocni nam program nezkazi.
Druha dcera si zase preje rodinne oslavy - cely byt zaplavim balonkama a pozvedeme vsechny babicky, teticky, sestrenice a bratrance a ma to moc rada 🙂 jasne, ja s tim mam dost prace - jak vyzdoba tak tvorba chlebicku pro +- 30 lidi neco zabere, ale ta radost 🙂

krtcice
21. kvě 2023

Ano, ale už od školky. U nás doma. Program moc nevymýšlím. Oni si zalezou do pokoje, hrají si a jsou spokojený. Samozřejmě klasika, focení u dortu, foukání svíček, dostanou dětský šampáňo, dort, mám pro ně pak stolek s pohoštěním.

alubif
21. kvě 2023

Udělala jsem dceři jednou v první třídě, kdy to tam bylo nějak zavedeno hned si tři týdny po začátku školního roku udělala nějaká holčička že třídy a pak už se to tam vezlo. Zamluvila jsem program v jízdárně a animatorkou, jiné děti to měli třeba v tělocvičně s animatory, v galerii... Udělala jsem to mimo dům, protože odmítám uklízet po 10ti dětech. Letos už nic takového mít dcera nebude. Možná max si pozve dve tři kamarádky domu. Ale nemluvim o tom, takže pokud řekne, že něco chce, tak max. toto. Nemám tyhle oslavy moc ráda. Letos vlastně nebyla ani na jedné a ani neříkala, že by některé děti oslavu měly. Takže u nás asi jak vlna oslav přišla , tak odešla.

vipeta
22. kvě 2023

Taky pořádám klukům od doby, kdy začali chodit do školy. Jsme vždy doma, protože narozeniny jsou v prosinci a březnu. Dětí tak max 8. Naštěstí si vyhrají spolu, vyzkouší všechny hračky nebo si pustí diskošku na youtube. Některé děti, ke kterým jsou ty naše zvaný, mají videohry, tak paří to. Nebo jdou lítat po vsi 🙂 Je to sice i pro mě náročný, ale kluci jsou nadšení, že kamarádům ukážou pokojík, a hlavně já ty jejich kamarády mám šanci poznat, jak se mezi sebou a k mým dětem chovají, kdo vede partičku apod.😉 Jinak peču dort, pak něco na svačinu, tousty, párky, šneky, apod., no a zobání, křupky, popkorn atd.