Ahoj, dcerka bude mít za týden křtiny, chtěla bych se zeptat jestli se hodí dát panu faráři za to nějaký finanční obnos (předpokládám že ano) a pokud má někdo nějakou celkem nedávnou zkušenost, kolik jste dávali?
@junomcgaff Klidně můžete dát, ale povinnost to není. My jsme před pěti lety dávali myslím 2000. Švagrová na Slovensku naposled dávala 100 EUR.
V době covidu jsme dávali faráři 2000,- na chod kostela a nechala jsem mu upéct dort. Teď budeme dávat taky 2000,-, nechám mu upéct dort a pozvu ho na oběd.
Mam pocit, ze 2000. U obou (v r. 2020 i 2022). Ale ono zalezi i na Vasi financni situaci. Pokud treba nekdo tre bidu s nouzi, tak treba da symbolicky nebo upece.
@junomcgaff Ne, nedávali jsme.
Nedávali sme ale mali sme krstiny v meste kde o peniaze naozaj nemajú núdzu 🤣 ale sú aj chudobnejšie farnosti kde by som prispela ak by sme tam mali
0,- , pokud chces přispět farnosti/faráři, tak kolik můžeš a chceš, není na to žádná taxa. Krest je samozřejmě zadarmo, knez to dělá jako součást svoji služby ( za kterou tady jeste pořád bere plat)
Dávali jsme 1000.
@jana_zofie můžu se zeptat jestli jste to dávali před a nebo po obřadu?
@junomcgaff dávali jsem 2000tis, řekl si o příspěvek na chod kostela plus jsem pokaždé dala dort, abych nedávala jen obálku
@junomcgaff Dávali jsme 2000 na kostel a pozvali na posezení, rád přišel.
@junomcgaff po obradu
Krtili jsme všechny děti naráz a dali jsme na kostel 2000/dítě
Ano, neni to povinne, ale dava se, dala bych 1000. Pokud je to pro vas "likvidacni castka", tak míň.