Ahojte, co jste prosím dávali faráři za ten křest? Chceme dát flašku nějakého lepšího vína.. domácí slivovici nemáme takže tak. Pak nějaký ten dobrovolní finanční obnost. A dávali jste i cukroví? Nebo stačí jen ta flaška.. nebo jen to cukroví? Děláme to poprvé a já jsem hrozná detailistka a musím to mít vše tak jak má být 🙃. Děkuji
Nevím jestli víno je ok🤔 radši ho pozvěte na pohoštění, to je lepší...
@annoonniimm dostal 2000, čaj a čokoládu (u prvního dítěte místo toho cukroví) a pozvani na oběd.
@annoonniimm dávali jsme příspěvek na kostel a pozvání na oběd nebo odpolední posezení
Dávali jsme dar na kostel a pozvání na oběd 🙂
Flašku? To mi přijde teda krajně nevhodné. Dělali jsme křtiny v době lockdownu, jinak bychom ho pozvali na oběd. Tak jsme mu nechali upéct dort a na kostel jsme dali 2000,-.
My dávali peníze v obálce, na oběd sme zvali, ale nějak toho měl ten den víc a nemohl přijít :D alkohol bych asi nedavala, to mi do kostela nepřijde moc vhodne.
Vážně jsem nikdy neviděla nikoho dávat panu faráři flašku. Dává se běžně příspěvek na kostel, prostě obnos v obálce, a většina lidí zve pana faráře na oběd, nebo posezení, oslavu... Pokud odmítne, z jakéhokoli důvodu, tak výslužku v krabičce, chlebíčky, dortíky... stejně tak, pokud žádné posezení neděláte, tudíž pana faráře není kam pozvat - tak krabičku s sebou...
@annoonniimm davala jsem do obalky jen penize a krabicku cukrovi.
@annoonniimm Dávali jsme jen peníze a pak jsme ho zvali na odpolední posezení, rád přišel, moc si to užil.