Ahoj, kolik dáváte dárků dětem, které mají skoro vše 🫢. Dceři se blíží 4 narozeniny a já váham co jí dát.. přijde mi že má vše (kolo, kočárek, koloběžku.... A hodně hraček i různých tvoření a omalovánek. Babičky furt něco kupují a nenechají si vysvětlit že pak sama nevím co pořídit 🫢
K narozeninám a svátkům? obvykle od každého 1 dárek, případně 1 dárkovou tašku "drobností" ... Synovi jde o dost víc o to, že "dostal dárek" než o jeho obsah. ... Ale pokud slavíme na víckrát, tak třeba od nás pak dostane na každé oslavě, ale tay jak kdy.
Od každého jeden dárek, tj. od nás jeden, od každého prarodiče jeden.
Snažíme se to družovat co nejvíc lidi do jednoho.. i tak se v tom topime 🤣 malá zatim neresi cenu, tak se pripdne jeden menehodnotny dárek rozhodi pro víc lidi a zbytek peněz jde na kroužky případně až bude něco potřeba většího .. jinak dostala predplatny Malý zajicek, povlečení s patrolou, hru strasidylka do skříně .. babicek ma 5, do toho 2 tety .. a já se desimnpak narozenin a Vánoc, protože si připadám jak ve skladu hraček ..o některých hračkách pak ani neví ze je má … nebo lístky na Štístko a poupenka …
Tak my davame vic- dcera mela vcera 7 a dostala - batoh na vylety, knizku, dve hry, panenku, interaktivni opicku, nejake obleceni. Davam tedy i prakticke darky.
Dcera dostane ke 4.narozeninam lístky do kina 😁 strašně ráda tam chodí (byla dvakrát) a už se mě ptala kdy zase půjdeme, že chce i popcorn... Potom třeba ještě vstupenky fo Zoo 🙂 za hračky vybíráme z: nějaký lego nebo gravitrax, a tenis na tyči (swingball, turnball)
Nás je jak sarančat 😃 dcera má tetu, strejdu, dědu, mě a partnera. Pak je tu tatova přítelkyně, pak rodina od partnera. Každý se pta: a co Aničce 😆 jak ji je 16 let, tak je to čím dál těžší, tak se s ní domlouvám. Byly roky, kdy jsem musela počet od vsech korigovat na 2-3. Rodina byla fakt šílená 🤣 to se bavím a narozeninách. Vánoce jsou obdobne. K svátku si dáváme drobnosti, jdeme na jídlo do restaurace, květiny. Širší rodina dává drobnosti typu něco na zub. To mi přijde adekvátní.
Když byly dceři 4, tak si přála ovecku co dá nahrat (je v ní lněné seminko) a od rodiny dostala oblečení a věci já tvoření. Ad tvoření: pořád jsem ji něco kupovala a spolu jsme něco tvořily: strihaly, kreslily, lepily... teď studuje propagační grafiku 🤩 takže kupování kreativních dárků se může vyplatit. Můžete taky koupit společný zazitek: zábavní park, aquapark, na zkoušku mořskou pannou, zoologická ve vzdáleném městě i s pobytem v hotelu... je toho spousta.
Pribuzni daji kazdy jeden (vyberou ze seznamu, dikybohu), takze to je 5 darku ci se slozi na drazsi. Ale treba i vstupenka nekam, darkovy poukaz.
Od nas 3 darky, takze taky vlastne od kazdeho jeden, porizuji jeden i pro sourozence, at mu muze dat darek za sebe. Vetsinou je jeden hlavni a dve drobnosti.
To je důvod, proč to korigujeme - od každého do 3 dárků max., přičemž základ je jedna hračka a nějaké oblečení. Buďto přijdou s nápadem a nebo (hlavně u tchánovců) dáváme seznam pár věcí (většinou 3) a ať si vyberou, co dají na Vánoce, narozky a svátek (syn je únorový + má i tam má svátek). Přes rok jsme radši za zdravou mlsku a toho se snažíme co nejvíc držet. Včera dostal od mých rodičů auto na rozmontování a to je pecka ☺️ Takže nápad na Vánoce máme jasný 😁 Posledbě u tchánovců dostal marshala z tlapek (ty u nás jedou ve velkém a scooby doo). My - jako rodiče, mu dáváme na Vánoce okolo 5 dárků, na narozky dostal asi 4? Sice máte holčičku, ale nějaká kabelka/batoh, malá peněženka, albi knížky - ty jsou u nás v topu. Na tvoření nikdy není dost věcí mi přijde 😁 Syn má rád velmi lepkové knížky/časopisy. Pak plastelíny + k tomu triliarda ptákovin. A nebo-záleží na zručnosti, tak mne napadá nějaký tvořivý box (něco jako výroba šperků, mýdel apod.) nebo nějaké puzzle. Pak třeba kuchyňka, obchod, atd. Spíše koukat na to, co má ráda. Někdo ve 4 letech kupuje i šminky. A co jsem si všimla většinou holčičky mají rády oblečení 😁