ahojky, za 14 dní se vdávám, ale máme jen svatbu na uřadě a pak posezení s nejbližší rodinou(rodiče, sourozenci), takže žádná klasická velká svatba.Dlouho jsem váhala co si oblíknout a jelikož nejsem typ na šaty, zvolila jsem kalhotový kostým(barvy světlé kávy-nevím jak to nejlíp popsat 🙂 .Ted si ale říkám, že nevěsta by měla vyniknout, tak nevím čím to oživit, abych aspon trošku zazářila 😉 , nebo myslíte, že kostýmek pro nevěstu není správná volba?děkuji za rady
beremese.cz 😉
I na radnici na maličkou svatbu bych šla v šatech a ne kostýmku...pokud nejsi starší paní. Nemusí to být typické svatební šaty, ale světlejší šatky určitě...
jinak já bych teda jako nevěsta v kalhotovém kostýmku nešla. Když už, tak kostýmek se sukní.
@lady742 Ahoj, já si myslím že by sis to měla jako nevěsta užít a zvolit šaty nebo alespoň kostýmek se sukní, záleží taky na věku .. jinak oživit to můžeš slavnostním účesem, krásnými šperky, nádhernou kyticí, luxusními botami... jinak se stane že v tom kalhotovém kostýmku zapadneš a nebude ani poznat že jsi nevěsta..
Kostýmek podle mě není problém, dala bych vyniknout šperkům, případně třpytivé čelence do vlasů 🙂 apod.
@lady742 Ja sice mela saty, ale kazdy at si vezme to, co je mu pohodlne, kdyz nerada nosis saty a hlabne se v nich necitis dobre, tak zapomen na prispevky typu, ze se to nehodi, je to tvuj den, ne ostatnich nevest, ty si zvolily obleceni podle sebe a nenalezi jim ti vnucovat co mas mit a co ne. Ozivis to urcite nejakym peknym ucesem, botama, nahrdelnikem, klidne i naramkem, neboj se s doplnkama pohrat.
@xpila @petronelka20 já to myslela tak, aby ji časem, až se podívá na fotky nemrzelo, že třeba vypadala zbytečně usedle, když mohla být šmrncovnější, ale pro mě za mě ať si jde klidně v kostýmku, když chce...
Co nějaký klobouček se závojem 😉 ?
No, asi bych to ještě konzultovala se snoubencem, aby ses mu líbila (on asi řekne, že se mu líbíš v čemkoliv, ale spíš, abys byla nejenom elegantní, ale i sexy...), aby mu třeba časem nevadilo, že tě neviděl přicházet jako princeznu 😀 .
Pak ještě je možnost poprosit příbuzné dámy, aby si nebrali nějak výrazné šaty, abys mezi nimi nezanikla..., ale kamarádky asi mít šaty nebo sukně spíš budou...
Ještě bych asi stejně zkusila nějaký zapadlý svatební salón a chtěla třeba šaty na prodlouženou nebo nějaké šatky z konfekce - a vzít s sebou muže, protože vkus kamarádek je ženská konkurence, a vkus babiček a tetiček už může být jinde... Třeba bys koukala jak prokoukneš, když je nenosíš, tak nevíš, že ti nějaký typ určitě sedne... 😎 Možná i kostýmek v pastelové růžové barvě by byl zajímavější a působil mladistvěji a ženštěji...
Dobrou volbu stylu 🙂
Taky jsem pro, že si má vzít každá nevěsta to, v čem se cítí nejlépe a co se jí nejvíc líbí 😉.
@lady742 záleží na kostýmku, jaký máte - podle něj bych volila šperk i účes, popř. kytičku (to vám nikdo tady neporadí, když jsme vás v něm neviděly...; -) ).
Co se vyfotit a přihodit sem fotku? 🙂
Důležité je, aby nevěsta byla šťastná a ne, co má na sobě 😉.
děkuji za názory, nad šatami jsem uvažovala, ale fakt mi to nesluší 😒 ,mám kratší vlasy, takže jsem uvažovala jen vyžehlit, myslíte, že se hodí ke kostýmku něco do vlasu a co?
Kamarádka je profesionální volejbalistka, hraje za Itálii,měří skoro 190cm....měla úzké bílé roury kalhoty, krásný bílý top s kamínky a v krátkých vlasech malou korunku jak nosí missky půjčenou ze salonu,na nohách měla baleríny, vypadala skvěle! Její šlachovitou sportovní postavu si v šatech nedokážu představit...takže bych třeba volila něco takovýho,ale kostým mi přijde jako pro starší,třeba ta co se vdává podruhé nebo už byla vdova a teď jde znova...
důležité je, aby ses cítila dobře ty. POkud nemáš ráda šaty, tak proč se do nich nutit. A co zvolit ke kalhotám třeba nějaký korzet, i takový, co se nosí k šatům. To vypadá taky dobře a slavnostně. Ke kostýmku si umím představit i malý klobouček, nebo tzv. fascinátor.
no je to tvoje věc,ale mně přijde kostýmek pro nevěstu vhodný jen v případě,že nevěsta je 3 krát rozvedená a k tomu ještě 50-ti letá. jinak btw: já mám svatbu už tuto sobotu,uuuuufff.tak at sme štastné 🙂
Já nevím... osobně taky nejsem tip na šaty, ale ty svatební jsem si užila :o) Spíš přemýšlej tak, aby ti to pak nebylo líto - mně by třeba (i zpětně) bylo líto, že jsem šla "jen" v kostýmku a pořádně jsem si to neužila - se vším všudy...
mně spíš přijde hrozné, když se holky, které k tomu absolutně nemají předpoklady, rvou do princeznovských šatů - jenom proto, že na svatbu se to prostě nosí. Přitom by milionkrát líp vypadaly v kalhotách, na které jsou zvyklé
Správná volba je vždycky to, v čem se nevěsta cítí dobře 🙂
Kalhotový kostým je sice na svatbu neobvyklý - spíš je obvyklejší když už, tak se sukní - ale když se cítíš dobře, je to poznat 🙂
Ještě mě napadlo - bude mít ženich klasický oblek? Abyste pak nebyli trošku jako dva ženiši (což samozřejmě nemyslím nijak zle, spíš s nadsázkou).
Je každýho věc, co si na svoji vlastní svatbu oblíkne, duležitý je, aby ses cítila dobře hlavně Ty a aby jste si svůj den užili a nezapomněli na něj do konce života :.) nikde není přece dáno pravidlo, že musí mít žena na svatbě šaty s vlečkou a závojem🙂 ..jen to tak spousta dělá, protože to tak bývá zvykem...🙂
děkuji za názory všem 🙂 , no aspon některé jste mě trošku uklidnily 😉
Klidně běž v kostýmku,kolegyně v práci měla,a vypadala velice šik.....podle mě lepší dobře padnoucí kostýmek,než šaty typu šlehačkový dort....
🙂
A proč ne? O tom to přece není. Důležité je, aby jste byli oba šťastni!!! Hodně štěstí přeji!!!!
V tenhle den bych se teda rozsoupla.. v kostymku muzes jit "kazdy den". Ale krasne svatebni saty si obliknes jen tenhle jeden den.. jako jasne, kdyz se v tom citis dobre a pohodlne, tak o tom se neda moc diskutovat. Ale aby te to jednou nemrzelo... ted prilezitosti, kdy TY budes hvezda dne zas tolik v zivote bebude 😉
@lady742 záleží na nevěstě, zkus pěknou kytku a taky účes - dělají se zkoušky účesů a když si přineseš kostýmek s sebou ke kadeřnici, určitě něco vymyslíte