Ahoj maminky, chci se zeptat, co všechno jste dali na stůl, když mělo vaše dítko první rok. Já budu mít dort samozřejmě, chlebíčky, jednohubky, sladkosti, šampus... Nenapadá mě nic dál. Hodně hostů tady nebude. Jen blízcí.. Děkuji !
My jsme byli vždy jen v šesti dospělých + dítě (děti).
Pokud jde o jídlo: U 1.naroz. syna jsem to ještě moc neřešila, byly dva dorty, jeden zdravý pro syna a druhý od prababičky, byly jen jednohubky a tchán přinesl kupované chlebíčky. U 1.naroz. dcery byly dvoje sladké muffiny (z toho ještě některé s krémem a malinou navrchu), dvoje slané muffiny, sýrové sušenky a dort.
U dalších narozenin byly třeba jednohubky s 5 druhy domácích pomazánek, sladké máslové sušenky, znovu slané sýrové sušenky, zeleninový talíř + česnekový dip, ovocný talíř (nebo spíz na špejli, měla jsem v plánu i namočit do čokolády ale nebyl čas), samozřejmě zase dort.
Taky jsem už dělala jednou i masové kuličky s dipem. Možností je mraky, na party jídlo, jídlo na oslavy apod. je tu skupina, je tam spousta prima tipů, někdo třeba dělal studené kuřecí roládky, líbily se mi i sýrové koule obalené v koření, pažitce , ořechách apod.
Tady ta skupina: https://www.modrykonik.cz/group/6817/detail/
Pokud jde o výzdobu, tu jsem řešila až později, u 1.naroz. syna nic, u dcery balonky a praporky.
Ja si to teda nepamatuju co bylo na stole.. Dceri jsou ted 3
@nikousek1 Naše malá v roce ze stolu všechno chtěla,barala a dělala s tím binec,takže možná čím méně toho bude,tím lépe 😀 Nachystala jsem to co máme rádi a to co chystám běžně na oslavy,míváme jen menší rodiné...obložené mísy,pomazánky,pečivo,zelenina,pizza šneky,nějaké chipsy,tyčinky a samozřejmě dort 😉