Dárek pro šestiletou. Máte tip?

mourovatakocka
14. zář 2023

Dneska se mě máti zeptala, co by měla koupit mojí dceři k šestým narozeninám, budou za necelé dva měsíce. A tak jsme přemýšleli a dcera vlastně všechno má. Poraďte NĚCO 😜 Cokoliv, co frčí u vás u podobně starých dětí. Protože já mám dojem, že fakt máme všechno a obecně kupování dárků nesnáším. Co někde vidím a líbí se mi, kupuju bez ohledu na Vánoce či narozeniny. Samozřejmě se budu dcery ptát, až se to bude blížit, ale ráda bych si udělala představu, co dělá velkou radost jinde.
(Máme bambilion knížek a chodíme do knihovny, panenku a kočárek tahá pořád, domeček pro panenky je větší než ona, aut má víc než kolik jich je na sídlišti, garáž k nim má, figurky zvířat, lego, tvořící záležitosti a podobně nám přetékají už do druhé krabice, spousty různých blbinek mě teď ani nenapadá. Kolo má, koloběžku by sice ráda jinou, ale tady vaham - byla bych raději, kdyby se směřovala spíš na kolo, skejt až bude starší máme. U babičky má Albi tužku a různé knížky, u dědy obchůdek a další krámy.)

l_
14. zář 2023

Co nejakou hru?

mourovatakocka
autor
14. zář 2023

@l_ Máme takovou krabici, kde je údajně sto her, občas si zahrajeme tři z nich, jinak na hry doma moc nejsme 🙈 Jaká by byla vhodná na začátek?

prejeta_zaba
14. zář 2023

Brusle? Novou helmu? Něco na sport typu kroužky do bazénu, hula hop, nějaký pinkání - badminton apod. (stačí projít decathlon, tam by člověk nechal tisíce za tyto blbosti - spíš, aby se to ale využilo). Nějakou stavebnici - magformers, seva...? Nějaké oblečení třeba? Deskovku (třeba Spící královny, Plný kurnik, Medvěd Wrr)? Nebo společné odpoledne někde v hernicce nebo oblíbeném podniku a vyloženě jako dárek opravdu maličkost typu sponky do vlasů. 🤷‍♀️

l_
14. zář 2023

@mourovatakocka dobble, plny kurnik - to u nas jede uz dlouho a porad bavi.. klasika clovece nezlob se, dama, mikado.. prsi..

martt
14. zář 2023

@mourovatakocka A co dokoupit nějakou knížku k Albi tužce? Nebo my máme i pexeso hodně nám pomáhalo v tomhle věku s logopedii. Nebo mají i puzzle mám kluky 7 a 12 a nejraději mají mapu světa.

rnika
14. zář 2023

My obecně milujeme deskové hry, máme jich mraky. (Super je třeba Kulisak....kooperativni).Syn slaví narozeniny teď o víkendu a protože si pořád chtěl půjčovat kytaru, tak jsme se rozhodli koupit mu k narozeninám ukulele.

pavlinakm
14. zář 2023

A co nove náušnice? To by babicka urcite privitala. Klidne se mohou složit babičky na jedny nausnice. V 6 letech uz je "velka" na nové, za rok do skoly..
Pokud nechcete hracky, tak je mozne listky do divadla (muze jit s babickou ), do kina, do zoo, do zabavniho parku, aquaparku. Prostě nějaký zazitek. Myslim, ze lepsi jak kdejaka hracka po x-té.
Syn dostal ted k 5tym narozeninam listky do loutkoveho divadla a sel s dedeckem. Byl nadseny. Plus dostal do dark.tasky nejake drobnosti (triko, pyzamo, plysaka).

mourovatakocka
autor
15. zář 2023

@martt Babička jí koupila novou angličtinu, něco ji ukazovala teď na dovolené, ale moc to dceru nechytlo. Ale určitě předám dál 🙂
@rnika Ty bláho, tak hudební nastroj by u nás nevyšel, chodí zpívat, ale spíš, že jí to baví, než že by měla hudební sluch :D
@pavlinakm Náušnice má od babičky stříbrné, to by asi neklaplo, pořád jsou hezké jako pro slečnu. Divadlo bych mohla zvážit, to nechodíme 🙈 Jinak zážitkujeme hodně, ale divadlo je dobrý nápad!

mourovatakocka
autor
15. zář 2023

@prejeta_zaba
@l_
Na ty deskovky kouknu, nemám v tom vůbec přehled, tak díky oběma za tipy! Napadlo mě, že vlastně nemá na kole zvonek, to by taky šlo 🙂 Do herničky chodíme každý týden, máme v patře kroužky, takže to je pak takový doplněk 🙂

rnika
15. zář 2023

@mourovatakocka Koukni na tu hru Kulišák jak jsem psala, opravdu je moc povedená a baví i mě a muže.

ekou
15. zář 2023

@mourovatakocka hra by nebyla marná.

1) https://mindok.cz/hra/deti-z-carcassonne/
Stavíte cestičky a hrady

2) https://www.knihydobrovsky.cz/hra/dobble-670227...
Postřehová hra, různé druhy. Doma dcera 3,5 let každý den vyžaduje hrát verzi s prasátkem Pepou 😂.

ekou
15. zář 2023

@mourovatakocka ještě mě napadlo puzzle

keysi90
16. zář 2023

Dcera dostane k sedmým narozeninám malířský stojan na stůl a k tomu barvy, plátna a atd, pak nažehlovací korálky. Jinak k těm hrám, u nás jede uno, double, plný kurnik, to s náma hraje rád i čtyřletý, pak monopoly pro děti, aktivity pro děti, pexeso...nebo třeba předplatné na nějaký časopis?

mourovatakocka
autor
16. zář 2023

@keysi90 Časopisů jsem kdysi swapla plnou tašku, z toho bude žít ještě mladší dítě se obávám :D Stojan zní zajímavě, zkusím to nenápadně nadhodit. Zatím to vypadá na hru 🙂

veronicka89
16. zář 2023