Holky poradíte mi prosím dárek pro maminku? Jsem bezradná, nic nechce a nepotřebuje 😔. Moc děkuji.
Nějaký poukaz - masáž, sauna, wellness, kurz vaření něčeho zajímavého netradičního, předplatné časopisu, jiný kurz - vázání květin, výroba něčeho?
My to tak máme s babičkou..nikdy nevíme. Děláme ji nějaký dárkový koš, nebo nějaký kosmetický balíček (ale všeho má doma tolik, jak na další tři životy..) Někdy ji dávám třeba věnec na dveře, vánoční hvězdu kytku, vyhřívanou deku, pánev..(i když má tři). Ale vše co koupím už stejně má a oblečení netrefím velikost ani vkusem. Knížek má mraky a časopisy nečte. Tak "NĚCO" a k tomu obálku.. Někdy jsem ji dali poukazy ke kadeřnici, to taky moc neocenila. Na divadlo kino a závabu není a teď stejně nikam nechodí.. Když se ji dohromady rodina složila na televizi a troubu, tak jsme ještě dostali vynadáno.. Alkoholu má taky plnou skříň.. Letos mne napadlo, že ji třeba koupíme krůtu, ale obávám se že má mrazák plný.. Univerzální dárek není.. asi jen ten dárkový koš, nebo kredit do mobilu..
Když to vezmu za mamky/babičky (nevím, o jaký věk jde), tak u nás hodně dáváme knížky, doplňky stravy (na klouby, zrak apod.), teď s prckem fotokalendář, poukázky na nákup normálně do potravin, kam chodí, předplatné oblíbeného časopisu, kosmetika, kterou používá...
U nas davame maminkam/babickam:
fotokalendar, vitaminy/doplnky stravy, letos i poukazku do lekarny, kam vime, ze bezne chodi, darkovou plechovou dozu se seminky (z Culina Botanica) - ma zahradku, drazsi kosmetiku (sul do koupele, tekute mydlo, krem na ruce) - vse v jejich oblibenych barvach a vunich, knihu
Babičky řešíme poukázkama. Ať už do lékárny, lidlu penny, loni dostala moje mamka poukázku do moebelixu.... Víme, že to je jedna z mála věcí, které ocení 😊 pak k tomu přidáme vánoční los a láhev domácího vaječňáku, loni domácí paštiky... Hezky to zabalím a myslím, že to dělá radost. Nebo to aspoň tak vypadá 😀
To ani necte knížky? Tak ji kup třeba pyzamo, nebo vitamíny, nebo poukázku do Lidlu.
Já babičce ( teď už každou chvíli prababičce) koupila knížku Babičko vyprávěj...Je to knížka, kde odpoví na otázky nebo sama napíše svůj životní příběh. Může lepit fotky, odstřižky z noviny,... Bohužel už je staršího věku, takže jí s tím budeme pomáhat my vnoučata. Chtěla bych, abychom na ni pro děti měli vzpomínku kdyby je neviděla vyrůstat. Věřím, že ji to bude bavit a společně si u toho užijeme spoustu legrace....Něco takového by jste jako rodina společně nevyužili?
Jinak klasika, dáváme poukázku v nějaké hodnotě do lékárny nebo různé dárky s fotkama.
Když si nevím rady, tak udělám balíček extra pochutin. Ale ne takových, co jsou běžně v krámu, ale trochu zvláštních - třeba čokoládu z různých kontinentů, speciální víno (slámové/ledové..), nebo zvláštní (sušenky se sarančaty atd.). Pokud nejsou moc na experimenty, tak tradiční jídla, ale v co nejvyšší kvalitě (bio kvalitní káva, uzenina,pomazánky atd.) podle toho, co preferují. Často by si to člověk dopřál, ale je mu líto peněz a kdyby něco nesedlo, tak to prostě dají ochutnat návštěvě nebo podarují někomu jinému.
Dobrý den, nakupuji mamince většinou nějaké doplňky zdraví, třeba https://www.naturevia.cz/e-shop/zdravi-a-krasa-...
Kolik je mamince let? Jaký máš rozpočet? Jaké má koníčky? Co má ráda a co nemá ráda?