Mam dotaz,co jste dali svým babičkám k 80.narozeninám? Chtěli jsme let balonem,nemůžeme ze zdr. Důvodů..Naše bábina je klasická vesnická babča,nějaká kosmetika,ker. Sošky, elektronika je zbytečný dárek....Dárkový koš dostáva během roku...Chtěli jsme jí dát něco "pořádneho" ale fantazie je na bodu mrazu 😕
Ahoj, my jsme pro babičku udělali kalendář s hromadou starých fotek. Ale bylo to dost pracné. Musely se probrat tuny fotek, naskenovat, pak jsem to ještě upravovala ve Photoshopu, abych odstranila kazy a celkově to nějak poladila a naaranžovala. Ale mělo to úspěch 🙂
vyrobit fotoknihu z fotek jejích dětí, vnoučat, pravnoučat...vejde se jichtam taky hodně, možná i víc, než do toho kalendáře, záleží na počtu stran, a daj se tam přidat různý popisky se jménama, datama a tak🙂 o to je to asi lepší...
@jajinkaboh Nějakou zdravotní pomůcku nebo třeba kvalitní zdravotní pantofle?
My udělali fotoknihu. Fotky od jejího narození, mladi, svatby, svatby deti proste co jsme sehnali. Končilo to fotkama s pravnoucaty. Je to pracnější, že musíš vse naskenovat, ale nadsena. Ještě dostala televizní elektricke křeslo. Pomáhají ji u zvedání,klouby spatne slouzi, takže pro ni takový prakticky.
Dědovi jsem k 90.narozeninám dala takový sešit - nechala jsem si z knihovny okopírovat několikatery noviny z doby jeho narození (+/- měsíc) . Děda si tím dost listoval a zaujalo to i všechny přítomné. Jinak babičce dávám třeba předplatné časopisů.
@sonja01 To zní zajimavě, takové staré vzpominky co bylo.Dekuji za tip,zkusim to omrknout🙂 Naše babi časopisy nečte,foto darky ji nic neřikají-je to s ní těžký 😀
A co ji vzit na rodinny celodenni vylet - nejake pekne misto, odpovidajici jejim fyzickym schopnostem a zajmum - napada me treba Lednickovalticky areal, parnikem po Vltave nebo treba jsou i vylety po Labi az do Nemecka, zahrady v Kromerizi, nejaky zamek s projizdkou kocarem, Babiccino udoli... Tam hodne fotit a pak ji z vyletu udelat jeste vzpominkovou fotoknihu.
knížku Babičko, vyprávěj nebo předplatné nějakého časopisu
@jajinkaboh ted čtu, že časopisy nečte :( My jsme ještě dávali deku z ovčí vlny nebo dvd s muzikály. Záleží, co babču baví
taky jsem pro fotoknihu ze starých fotek - jak šel čas od nejstarších jejích fotek až po současnost. Něco tam můžete i dopsat...já tohle dělala na šedesátku jako dárek 🙂
U naší babičky měly fotky v jakékoli podobě největší úspěch. Předloni jsem si dala práci a sestavila fotoknihu pro babičku z jejích starých fotek, celou její historii (moc toho bohužel z těch nejsttarších dob nebylo) a pak pochopitelně svatby, děti a vnoučata 🙂
Fotky jsou vděčné.... dá se s nimi hodně vymyslet a padlo tu dost nápadů. Ale já bych babču hlavně někam vzala. Nevím, co by ji oslovilo, ale určitě se dá na něco přijít... některá babičce by udělalo radost divadlo, jiné třeba místo, kde se narodila, nebo na něj má nějakou speciální vzpomínku.. nebo třeba do cukrárny, nemusí to být bůhvíco. Určitě se ráda podívá i jen tak mezi lidi, v doprovodu rodiny... krámů už má určitě plný barák.. A nebo na koncert Evy a Vaška nebo na nějakou její oblíbenou dechovku, jestli má tohle ráda, proč ne... to by bylo pořádný překvapení 🙂
A co ji nechat namalovat portrét 🙂