Prosím o radu. Sestřenice žije ve Španělsku a bude si brát španěla (svatba bude v ČR). Chceme jim dát peníze, ale ještě mě napadl nějaký dárek nebo památku na ČR. Nenapadá Vás něco nebo je to blbost? Díky 🙂
Za Budějovice bych dala vltavíny, ty se vyskytují jen tady na jihu, ale takový Budvar, nebo pullitr s logem Budvaru si myslím rozhodně neurazí. Pullitr ani ve Španělsku není moc k dostání ,o))
@terka_85 Manžel má rodinu v Irsku a ty od nás dostali broušenou vázu. V některých obchůdkách mají krásné věci. Až jsem z toho byla mile překvapená. Já na tohle moc nejsem, ale určitě bych si taky vybrala. Kupovala jsem to v Jihlavě: Glass Bohemia a je to popsaný jako olovnatý křišťál.
Španělům se líbí české broušené sklo. Co třeba skleničky na víno?
Broušenou vázu
ja nevim, ne kazdy ma brousene sklo rad 😅 my jsme ho ke svatbe taky dostali ... a teda... uz ho nemame 😀
napada me treba nejaka ceska pametni mince, ktera casem ziska hodnotu ...?
nebo treba nocleh na nejakem opravdu peknem miste v CR?
osobně bych sklo určitě nedávala .... 😝 To už mi přijde lepší becherovka nebo nějaké české pivo v dárkovém balení, v soudku. Dobrý nápad je zaplatit nocleh třeba v Praze s výhledem na pražský hrad 🙂
Pražský hrad 😎
Jaaaj, dejte jim dobrou slivku, pujde jim z toho hlava kolem, Spanele nejsou zvykli na takovou silu 🙂
Za mě: je to určitě dobrý nápad a nemusí to být nutně ani velká investice.
tupeská keramika (můj region, může být určitě i jiná, ručně vyráběná a ručně malovaná)
Paličkovaná krajka - třeba obrázek na zeď, ubrus (+ prostírání) nebo jen dekorace, náhodně zagoogleno a viděla jsem krááásný 😉
Tam, kam ostatní vozí Bechera já vozím domácí slivovicu a úspěch měla nááásobný. Když už, je-li možnost.
Neškodí vědět, co je tam zajímavé, třeba pro Řeky žůžový porcelán
Něco pro inspiraci třeba tady http://www.lidova-jizba.cz/lidove-vyrobky.html
Býka z českého broušeného skla 😀 nebo porcelánu, maketu (odlitek) významné památky 🙂 , 2 hrníčky - skleničky z města, ze kterého sestřenice pochází jestli je původem z ČR či knížku o tom městě... 😝