Holky, co dostáváte k narozeninám od svých partnerů a manželů..
Já jsem asi náročná, ale každý rok jsem zklamanejsi a zklamanejsi. To, že je aspoň kytka už základ jsem ho za ty roky naučila, ale ani pořádně popřát mi neumí.
Letos jsem dostala fotoknihu s fotkami mého psa z googlu.
Přijde vám to adekvátní dárek k narozeninám, potěšilo by vás to? Nebo jsem opravdu tak náročná?! 🙄 A jsem už 30+, čekáme miminko, ne nějaká studentka a už jsme spolu taky nějaký ten pátek.
Jses náročná.
Můj manžel to s dárky umí - vybere mi knížku, koupil kytaru, náušnice, na poslední narozeniny poukaz na únikovou hru...ale vím, že 80% chlapů nad tím nepřemýšlí jako my ženy...
Pořádně popřát? Jak by to podle tebe mělo vypadat? Jinak můj koupí vždycky kytici plus si mám vybrat co bych chtěla. Loni mi teda koupil sám od sebe tajně náušnice které jsem strašně chtěla.
Asi náročná trochu jsi 🙂 Mně by fotokniha přišla úplně super.ale já jsem dost zaměřena na fotky.
Já naopak naučila chlapa kytku nedávat, přijde mi to jako vyhozené peníze. Místo toho ať mě vezme na večeři ve dvou a máme hezky čas. Nejvíc mi udělá radost nějaký víkendový pobyt, klidně pod stanem. Ale čas spolu strávený je pro mě gestem, že se máme rádi a stojí to za to i po těch letech.
Jsi náročná... hlavně po "nějakém tom pátku" jdou prostě takové věci většinou trochu stranou (ano, existují i výjimky). Co pořád vymýšlet 🙂 PS ke třicetinám kvítko z lidu a nějaké oříšky v čokoládě 😀 Měl moc práce a málo kapacity něco vymýšlet... neřeším, radost si děláme průběžně celý rok a já ani on na narozeninách tolik nebazírujeme, zvlášť, když je oba (+ další členové rodiny) máme kolem vánoc.
Jo a knížka super - nápad, musel tomu dát nějaký čas, energii. To se cení.
Manžel je z rodiny, kde se dárky k narozeninám a svátkům nedávají (mezi dospělými) - raději posedí. U nás se dárky vždycky dávaly a dávají a klidně více. Poprvé jsem byla trochu překvapená, že mám jeden narychlo vymyšlený dárek (jednalo se o zážitkový poukaz), ale pak jsem si řekla proč ne. Než hromadit blbosti. A dáváme si oba jeden menší dárek spíše z řady "potěší to" a vyhovuje to nakonec i mně, o našem vztahu množství darů nic nevypovídá.
Takže za mě náročná jsi 🙂 (ale každý to máme jinak).
No jsme s manželem už dlouho domluvení, že nejlepší dárky jsou k jídlu. Takže když dostanu kytku plus třeba dobrý sýr jsem z toho nadšená. Jo a vždycky pikao(to mám moc ráda 😊)
Nedostávám od manžela k narozeninám velké dárky. Když něco chci k narozeninám, řeknu si o to. Když chci něco většího jindy, než mám narozeniny, domluvím se s manželem a koupím si to. Největším dárkem pro mě je, když manžel s dětmi vyberou nějaké drobnosti nebo dětem pomůže nějaký dárek vyrobit a spolu to oslavíme.
Co si reknu sama. Vetsinou nevim, on na svoje narozeniny taky ne, takze to vyresime veceri a dobyryma pralinkama/lahvi. Az je to trapne, na manzele. Ale jednou jsme si dali zaviraci noze, ale to bylo asi na Vanoce. Chtela jsem Swiza Spring, takze ted mam elegantni Svycarak s docela solidne dlouhou cepeli :D
Asi si náročná, já si na kytky moc nepotrpim, stejně to za chvíli uschne a bud se zeptá, co bych chtěla nebo úplně top je, když zařídíme hlídání a klidně jdem na večeři jen. Nevim jestli umí přát pořádně, ale mě stačí i pusa ❤️
Já si teda o dárek řeknu. Děláme to tak i mezi rodinou. Přijde mi to lepší než to sáhodlouze vymýšlet a nakonec dát stejně nějakou nepotřebnou blbost. Já neumím číst myšlenky, stejně tak on moje myšlenky nečte a náznaky na chlapy prostě nefungují. X let jsem zkoušela na své partnery takové to - no to je tak hezké, tohle by se mi taky líbilo, dívej, jak je tohle pěkné. A hádej co, nikdy jsem nic z toho od chlapa nedostala a ještě se tvářili překvapeně, že to jako měli vědět. 😄 Teď už si narovinu řeknu, po čem mé srdce touží. Chlap je rád, že to má jednoduché a já jsem ráda, že mám to, co jsem si přála. 😉 Někdy si vyberu a objednám dárek úplně sama, protože jsem taky hodně náročná a ráda si vyberu podle sebe, jindy mu ukážu fotku a řeknu, že něco v tomto stylu bych chtěla. On pak ví, co má vybírat a já mám aspoň nějaké to překvapení.
Tak mu řekni,že chceš pořádný dárek.Podlenenon neví,že po tom toužíš.Je to chlap ....U nás jak kdy.Nekdy kytka + víno nebo bomboniera.Jednou mi upekl dort a jednou objednal.Ale u nás jde většina peněz do baráku a na děti a na dovolene.Ani já mu nekupuju nějaké drahé dárky.Ani nevim ,co by jsem mu kupovala.
Tak za mě narocna nejsi, ja si taky potrpim na darecky, kytku.. za me je aldvekatni wellness, šperky, neco co si “sama vyberu” (kabelky, boty..), dovolená, poukaz treba do Sephory.. atp.. sakra vzdyt nam zenskym je jednoduchy neco dat :D nikdy nezapomenu na to, jak mi muj ex dal tiskarnu… nejakou specialni, do které stál jeden papír 25,- 😀
Jsi hodně narocna ....
Kytku jsem dostala akorát za narozeni deti( obrovskou kytku )
Jinak jsem.. řekla že to jsou vyhozené peníze pac to stejně zvadne
Vždy se domluvíme co by si ten druhý přál a to se koupi
To ale přece záleží, jak to máte nastavené. Já už konečně naučila muže, že řezané kytky jsou vrchol neekologie a že mi to fakt radost neudělá. A dárek jsem nedostala vlastně žádný, chtěla jsem si koupit zimní boty a řekla jsem rodině o peníze a dostala víc než stály (původně jsem chtěla drahé trekovky, ale nakonec našla ve výprodeji), vloni jsem dárek dostala v červnu (jsem lednová), kdy jsem si ty běžecké boty konečně vybrala. Ale my to tak máme nastavené. Já nesnáším zbytečnosti typu šperků a podobně, co potřebuji nebo chci si koupím kdykoliv v roce, jsem minimalista, takže mi to tak vyhovuje. Pokud ti to tak nevyhovuje, tak nezbývá, než před narozeninami jasně říct, co by ti udělalo radost. Spokojení budou nakonec nejspíš všichni, i on, že to nemusí řešilt
Můj muž je na toto velice netalentovaný a já nejsem schopná si říct, co bych chtěla. Zrovna jsem před týdnem měla narozeniny, tak mi donesl kytku, asi pět druhů ořechů (to fakt můžu) a poslal mi na účet pět tisíc jako příspěvek na jazykový kurz, který jsem teď začala navštěvovat.
Sice nejsem zastánce peněz místo dárků, ale tohle se mi opravdu hodí a jsem velmi spokojená.
Ahoj, já si na narozeniny neříkám co bych chtěla,občas píšu,, Ježíškovi,, na Vánoce email abych dala nějaký tip co by se mi hodilo, ale většinou přítel vymyslí něco jiného. Jsem spolu už 14 let, tak občas prostě dochází nápady, ale dostala jsem třeba :mobil, malování podle čísel (obraz Freddie Mercury, toho mám moc ráda), desku do gramofonu (hříšní tanec), boty na hory, poukázku na motokáry, stříbrný náramek na nohu,parfém... Myslím si, že náročná nejsme. Kytky mi sice na narozeniny nějak extra nenosí, co z nich, stejně uvadnou, raději mě vezme třeba nějak na večeři nebo koupí něco dobrého než tu kytku.
Jsem taky 30+ a dostavam kazdy rok (od zacatku rodicaku) zaplacene povinné ruceni na dalsi rok. Sice me na zacatku stvalo, ze je to darek nedarek. Ale nez nejakou capinu, jsem rada za to, ze to nemusim resit a platit z rodicaku. K tomu dostanu jeste kytku nebo nejakou dobrotu, vino a podobně. Ja jsem ale minimalista a perfekcionista. Vyhovuje mi dostat penize a koupit si neco sama.
To je celkem irelevantní, jestli by mě to potěšilo, když tebe to štve. Někdo má větší potřebu dárků a překvapení, někdo potřebuje víc chválit, někdo víc ocení, když se jde do kina. Mu to normálně řekni, že toužíš po větších dárcích a překvapeních.
Já nemusím překvapení, protože je mi těžké se trefit do vkusu. Vzhledem k tomu, že se snažím si kupovat věci tak, aby mi dlouho sloužily a líbily se mi, tak chci, aby to bylo 100%. My jsme si dali jednou dovolenou k moři, stejně jsme chtěli jet 🙂 Jednou jsem dostala kabelku, vybírala jsem si ji sama. Jednou jsem dostala náušnice, tuším, že tenkrát přišel můj muž s tím, že mi je chce koupit, ale neví jaké. Jednou jsem "dostala" hedvábný šátek, ten jsem si dokonce platila sama a můj muž si vybral k narozeninám čtečku, kterou si taky platil sám, ale bylo to jako od toho druhého partnera, akorát jsme si nepřeposílali peníze na účtu :D
Nejvíc nesnáším, když se mě někdo zeptá, co chci, já dám přesný typ a pak dostanu něco jiného. Chtěla jsem formu na bábovku, keramickou, nebo skleněnou. Nechtěla jsem silikonovou a hádej jakou jsem dostala od tchýně. Silikonovou. Pekla jsem v ní jednou a prostě mi to nesedí. Musím ji poslat dál a koupit si jinou.
Za mě si kup něco sama, když to ten tvůj neumí. Někteří chlapi na to nejsou.
Každý rok jinak. Jednou nebo 2x mi pripravil oslavu s kamarady, na jedne z nich jsem dostalaneopren na divokou vodu, co jsme tenkrat jezdili.... a jiné roky dostanu treba jen kytku, nebo spis treba jen dort/zakusky k snidani, neb byvame nekde na dovolene. Ja jsem fakt nenarocna a staci mi kdyz si vzpomene a da mi jakoukoli ptakovinu klidne za par korun.
Náhodou, fotokniha je fajn. Víš co dá práce ji udělat? Kytka je taky prima.
Ale jestli máš jinou představu o dárku, tak mu to řekni. Můžeš mu i udělat seznam věcí, co by sis raka a on může vybírat z toho.
@klokanka31 poradne poprat, asi mysli hezky poprat, ten muj mi nekde doma necha stat kytku a rekne tamhle mas narozeniny🙄🤣🤣🤣. Ale ja to beru v pohode, mame to oba podobne.
Tak já doma zmiňují, že bych chtěla jít jednou za čas někam na rande, něco společně, nemá na mě poslední dobou moc času. Jsem na sladké, na kvalitní sladké, tam se to taky nabízí.. nemusím mít velké dárky, ale fotoknihu na googlephotos mi to nabízí k udělání tak jednou měsíčně... 🤷🏻♀️
@konidana Co já bych za tohle přání ve vašem stylu dala 😄 manžel teda už pochopil že z celýho srdce nenávidím klasické přání s podáváním ruky, tak mi dá jen pusu, vrazí kytku a mám klid. Škoda že ostatní to odmítají respektovat.
Pokud víš, že ti partner neumí dárkem udělat radost, té se mu to nedaří, tak si o dárek řekni.. jako podle mě snažil, dal si s tím práci, já bych to ocenila, ale já nejsem na dárky vysazená a náročná...
Tak muj manzel je v tomhle trochu extrem, vymysleni darku miluje a utraci za ne vic, nez bych chtela. Par let mi trvalo, nez jsem se to naucila prijimat bez pindani, ze to je zbytecne moc. Dnes uz jsem tak rozmazlena, ze bych asi koukala, kdyby mi dal knihu 😀 A co mu davas ty za darky?
Buď rada, že alespoň něco vymysli sám ze své iniciativy 🤷🏻♀️.
Já dostanu jedině o co si řeknu. Většinou to ještě kupujeme přímo spolu, nebo objednavame. Většinou přinese teda ještě kytku. Ale nevím co bych tedy úplně chtěla 🙂, já bych za tohle byla vděčná…
My to s dárky moc nehrotíme - když něco chci/potřebuju, koupím si to. Když mi odejde mobil, muž mi ho vybere a buď koupí nebo mi na něj přidá. Pokud je to před narozeninami nebo kolem vánoc, tak to beru jako dárek k tomu. K výročí si dárky vůbec nekupujeme. Umí vybírat šperky, ale to jsme se domluvili, že teď na mateřské nějak moc nevyužiju, tak ať nekupuje. Totéž parfémy. Boty, kabelky, oblečení si vyberu sama (letos třeba zimní bunda - koupila jsem si ji v říjnu, nosila od listopadu, k vánocům jsem dostala nějaké peníze, že jako na tu bundu). Je mi 30+ a jsem celkem pragmatik. Máme hypotéku a malé dítě, peníze radši utratíme za něco z toho nebo šetříme. Kytky muž kupuje naprosto nevyzpytatelně - k narozeninám skoro vůbec, ale občas jen tak 😄
Letos jsme teda měli trochu drama kolem vánočního dárku, dostala jsem jenom nějaké peníze na tu bundu a jinak nic. Opravdu nic. Tak jsem teda udělala trošku scénu, co to jako má být? No ukázalo se, že jsem se někdy na podzim zmínila, že je mi malý snubní prsten, že asi budu chtít nový. Tak můj muž to vzal jako hotovou věc, že až se nám podaří někde udat dítě na hlídání, že ho pojedeme vybrat. Jenže už neměl potřebu mi to říct. Takže on byl přesvědčený, že dárek dostanu a já byla smutná, že se na mě vykašlal 🙈 Vyříkali jsme si to a dobré 😉 Takže můžeš zkusit s mužem promluvit, že pro tebe jsou dárky důležité a jak by asi měly vypadat. Ale počítej s tím, že bude možná zklamaný, že se ti nelíbí něco, s čím si on dal záležet...
Asi se budeš muset naučit říct si o konkrétní věc. Můj muž je v tomhle absolutní tragéd, já teda na dárcích nějak moc nelpím, ale když už, tak nechci nějakou blbost. Narozeniny využívám k nákupu dražších věcí do kuchyně nebo elektroniky... zatím nejlepší byl ruční mixér a Kindle 😁 Já jsem spoko, že mám, co si přeju, a on, že nemusí nic vymýšlet 😉
Tak u nás se domluvíme, řeknu mu co bych si přála, ale já teda náročná nejsem. Mě potěší knížka a voňavá svíčka
yankee candle a jsem spokojená žena ❤️ 🙂.
Já asi budu výjimka, ale nepotřebuji nějaké extra dárky. U nas je to složitý, jeden se zmíní, druhý kupuje - kdo to pak má vymýšlet na narozeniny a Vánoce ❤️🤣.
A i fotokniha by mě potěšila.