Dobrý den, prosím vás, jsem takový detailista a potřebuji se něco dozvědět.. jdeme poprvé na svatbu a zajímá mě kdy se odevzdávají dary? Až na hostině? A dívají se novomanželé kdo co jim dává? Děkuji
Nám dávali dary při svatební snídani u nevěsty.
Na hostině jsme měli krabici na přáni… tam se to dávalo a prohlédli jsme si druhy den doma … u kamarádky to dávali do ruky obálky a její manžel i něco ztratil .. cca 8 tisíc … na dvou svatbach jsem zažila ze se to četlo ty praní … ale přišlo me to zbytečný zabiti času…
My jsme měli krabici, kam mohli dát hosté přání a obálku. Ano, viděli, jsme kdo nám, co dal. Jedna obálka byla nepodepsaná jen s obnosem.
My to třeba u nás na svatbě neřešili vůbec... hosté se rozhodli dát nám dary při gratulaci po proslovu - mém... asi hodinu po obřadu. Věcné dary jsme rozbalili na místě, obálky doma.
U nás taky nám to dávali během gratulací a měli jsme okolo 150 hostů, tak jsme koukali až doma :D
My jsme do svatebního oznámení zakomponovali prosbu, že pokud už by nás něčím obdarovat hosté chtěli, tak že dáváme přednost finančnímu daru a pro tyto účely jsme měli bokem na stole krabičku na svatební poštu. Tam hosté vkládali obálky poté, co dorazili. My to otevírali až doma.
Nám dávali všichni při gratulaci po obřadu v kostele. Vše jsem předávala svědkyni, bylo toho hodně. Vše jsme si prohlédli až doma po svatbě