Ahoj, v dubnu mam křtiny a přemýšlím co na sebe. Poradíte ?
Byla jsem za kmotru v zimě, tmavěmodrý kabát, hnědé kozačky. V létě jsem měla bílý top a tmavěmodrou sukni ke kolenům. V dubnu bývá ještě docela zima a kostel je vymrzlý po zimě, u nás je kostel poměrně chladný. Volila bych něco elegantního a aby mi nebyla zima. Že jsou doporučené barvy, slyším prvně.
Právě 10.dubna je tam ještě kosa v kostele. . Křtiny budu mit ja. . Právě jsem přemýšlela co na sebe. .
Ja som mala na sebe kremovy kostym, mala som 13 rokov 😁 kludne saty ale aspon sako, inak zmrznes
Já jsem měla bílou halenku a červenou sametovou šatovku, a sako. Bylo mi 18. U dětí jsem měla halenku a černou sukni kousek nad kolena ( delší nevedu,jsem malá). Vzala bych si cokoli jednoduchého, společenského, ale i pohodlného. Ať si ten slavnostní okamžik užiješ.
Na křtiny bych rozhodně volila bílou/krémovou barvu, ideálně šaty a klidně nějaké sako, v dubnu bude v kostele ještě kosa
Jakékoliv slušné oblečení. Na samotný křest bych šla v šatech nebo co budeš mít. Ale počîtej, že budeš skoro 3 hodiny v kostele (jestli je to na Bílou sobotu), takže na zbytek mše kabát, zimní boty, jinak brutálně promrzneš.
Tak 10. dubna je velikonoční pondělí 🙂. Není to spíš 8. dubna, jak psala
@prejeta_zaba na Bílou sobotu? Každopádně pokud se nejedná o moderní vytopený kostel, doporučuji opravdu teplé oblečení. Teď v neděli, ač bylo jarní počasí, jsem v kostele měla merino, na to normální oblečení, vlněný zimní kabát, zimní boty a bylo mi akorát. O Bílé sobotě bereme s sebou i deku, nejmenší syn termofor 🙂. Takže asi bych volila nějaký světlý kalhotový kostým, pod ním termovrstvu, rolák, určitě zimní kabát, který bych na obřad křtu svlékla.
@plksv opravdu to mame 10.dubna na velikonoční pondeli🙂 právě v kostele je fakt zima tak řeším v čem tam neumrznu. Navíc to mame až ve 20hod takže bude fakt zima velká. . .
Tak na datu vlastně nezáleží, hlavně to hezky prožij 🙂. A ať Ti zima nenaruší zážitek 🙂.
myslím, že by se měli nosit světlé barvy, ale já tedy měla šaty fialové, byly bez ramínek, tak jsem si přehodila šátek přes ramena, přeci jen je to v kostele....no a na křtiny v dubnu byl doporučila taky šaty pod kolena (kostel), zakrytá ramena, sako (ještě bude zima), kabát, který bych odložila...