Co si obléct na křtiny?

19. bře 2023

Ahoj, v dubnu mam křtiny a přemýšlím co na sebe. Poradíte ?

9radka9
19. bře 2023

myslím, že by se měli nosit světlé barvy, ale já tedy měla šaty fialové, byly bez ramínek, tak jsem si přehodila šátek přes ramena, přeci jen je to v kostele....no a na křtiny v dubnu byl doporučila taky šaty pod kolena (kostel), zakrytá ramena, sako (ještě bude zima), kabát, který bych odložila...

9radka9
19. bře 2023

@9radka9 jinak doufám, že jsem to pochopila správné a jdete tam jako host a ne jako křtenej :D

limali
19. bře 2023

To už by mohlo byť teplo, šaty maximálne do kolien a so zakrytými ramenami. Ja som mala na dcérkinej oslave tieto magenta, saténovky 😊

levandule_k
19. bře 2023

Byla jsem za kmotru v zimě, tmavěmodrý kabát, hnědé kozačky. V létě jsem měla bílý top a tmavěmodrou sukni ke kolenům. V dubnu bývá ještě docela zima a kostel je vymrzlý po zimě, u nás je kostel poměrně chladný. Volila bych něco elegantního a aby mi nebyla zima. Že jsou doporučené barvy, slyším prvně.

autor
19. bře 2023

Právě 10.dubna je tam ještě kosa v kostele. . Křtiny budu mit ja. . Právě jsem přemýšlela co na sebe. .

vladienka
19. bře 2023

Ja som mala na sebe kremovy kostym, mala som 13 rokov 😁 kludne saty ale aspon sako, inak zmrznes

andelka
19. bře 2023

Já jsem měla bílou halenku a červenou sametovou šatovku, a sako. Bylo mi 18. U dětí jsem měla halenku a černou sukni kousek nad kolena ( delší nevedu,jsem malá). Vzala bych si cokoli jednoduchého, společenského, ale i pohodlného. Ať si ten slavnostní okamžik užiješ.

lenatko91
19. bře 2023

Na křtiny bych rozhodně volila bílou/krémovou barvu, ideálně šaty a klidně nějaké sako, v dubnu bude v kostele ještě kosa

prejeta_zaba
19. bře 2023

Jakékoliv slušné oblečení. Na samotný křest bych šla v šatech nebo co budeš mít. Ale počîtej, že budeš skoro 3 hodiny v kostele (jestli je to na Bílou sobotu), takže na zbytek mše kabát, zimní boty, jinak brutálně promrzneš.

plksv
20. bře 2023

Tak 10. dubna je velikonoční pondělí 🙂. Není to spíš 8. dubna, jak psala
@prejeta_zaba na Bílou sobotu? Každopádně pokud se nejedná o moderní vytopený kostel, doporučuji opravdu teplé oblečení. Teď v neděli, ač bylo jarní počasí, jsem v kostele měla merino, na to normální oblečení, vlněný zimní kabát, zimní boty a bylo mi akorát. O Bílé sobotě bereme s sebou i deku, nejmenší syn termofor 🙂. Takže asi bych volila nějaký světlý kalhotový kostým, pod ním termovrstvu, rolák, určitě zimní kabát, který bych na obřad křtu svlékla.

goovana
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
23. bře 2023

@plksv opravdu to mame 10.dubna na velikonoční pondeli🙂 právě v kostele je fakt zima tak řeším v čem tam neumrznu. Navíc to mame až ve 20hod takže bude fakt zima velká. . .

plksv
25. bře 2023

Tak na datu vlastně nezáleží, hlavně to hezky prožij 🙂. A ať Ti zima nenaruší zážitek 🙂.