Co kupujete rodičům k Vánocům?

nataska_ka
16. pro 2015
Uživatel nataska_ka je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od nataska_ka.

Holky už jsem zoufala, co kupujete rodičům. Naši všechno mají a co nemají, to si můžou koupit. Problém je, že co by chtělil stojí kolem 5tis. to si nemůžu dovolit. Nemáte nějaké nápady, je jim v průměru kolem 60 let a nemají žádné koníčky. Dárek aby byl v hodnotě cca 2tis. pro oba. Budu vděčná za všechny rady 🙂 děkuju a veselé vanoce

steffi23
16. pro 2015

Tak my kupujeme mamce - parfém - sama si ho nekoupí, lístek do divadla, vitaminy geriavit a zbytek na dovolenou do obalky - ca 500Kc. To tak vyjde na dva tis. Koupime vždy to, co si sama nekoupi, protože to jsou pro ni drahe věci a přitom ji udělají radost.

alkuska
16. pro 2015

@nataska_ka U nás je to podobné, rodiče všechno mají, žádné krámy nechtějí. U obou sad rodičů jsme nakonec přešli na zážitkové dárky, protože ptákovin, kosmetiky a jiných blbin jsou plné obchody a nakonec to nikdo ani nevyužije, knížky co koupíme nečtou. Takže našim kupujeme víkendový pobyt na horách nebo v lázních. To se dá na slevomatu do těch 2000 sehnat, zrovna včera jsme to se ségrou vybíraly. Manželovým rodičům kupujeme lístky na muzikál.

nutricnihodnota
16. pro 2015

@nataska_ka Jsem na tom stejně nejenom s mými rodiči, ale i s manželovo a s manželem vlastně taky 😒 . Nic nechcou, všechno mají a když by jim něco udělalo fakt radost, tak to jsou pálky (otec sbírá veteány, muže by potěšil lepší kombajn 😀 ) Takže kupuju oblečení (muži velmi ocení, že si to nemusí kupovat sami) a pak hlavně jedlé dárky, páč jsme všichni dost žraví 🙂

koncita
16. pro 2015

Naše domluva s našima - žádné dárky vzájemně, dostávají už jenom děti 🙂 a můžu říct, že to bylo nejlepší rozhodnutí,co jsme mohli udělat, je to tak osvobozující 😉 Než vymýšlet kraviny a nepotřebné lapače prachu (oni si nikdy neřekli, nic nechtějí, všechno mají nebo si koupí dle svého - zároveň se každý rok šíleně trápili s vymýšlením, co pro nás). Takže Vánoce už jsou pro nás skutečně jenom o klidu, rodinném setkání, pohodové atmosféře a všem nám stačí vidět rozzářené oči dětí, naši mají 5 vnoučat 😉

mysicka_lb
16. pro 2015

U nás se všem kupují knihy, každému dle jeho zájmů a preferencí. Je to levné, osobní, dobře sehnatelné (vybírám online) a snadno se balí🙂

cattus
16. pro 2015

Ja letos budu resit lahvi dobreho piti. A dostanou ji jako od prcka, aby az dojde na den D a hodinu H mohli pohodlne se usadit v kresle a poctive ho zapit.
Jinak pro mamku jsem jeste sehnala special darek pro radost. I se sestrou mam starost,ma svou domacnost vybavenou, pro prcka, ktereho ceka 2mes po me nic nechce, takze tam to vidim na darkovy sek asi do drogerie at si vyberou dle vlastnich potreb.

tomici
16. pro 2015

Já kupuju poukaz na kosmetiku a na masáže 🙂

lenkazaky
16. pro 2015

My jsme vymysleli předplatné časopisů, to je bude těšit každý měsíc po celý rok a není to drahá věc.🙂 Pak mě napadá třeba poukázka do lékárny, nebo nějaké vitamíny? Já jsem jim ještě koupila sadu aloe šťáv v lékárně. Fajn jsou i vstupenky do divadla, poukázka na masáž, něco dobrého...

arrowka
16. pro 2015

@koncita Tohle potřebuju nutně zavést u nás, začíná to být neúnosný. Naši jsou rozvedení, každý s partnerem, tchán s tchyní, moje sestra s přítelem a švagrová v manželem. Děti naštěstí jen dvě od švagrové. Ale je to šílený, kupujeme dárky pěti rodinám! Když se člověk zeptá, co by chtěli, tak prý nějakou drobnost. Tak člověk nějakou drobnost koupí, ale pak zjistí, že to druhá strana nedodržela a připadá si při rozbalování trapně. Příští rok už opravdu plánuju radikální řez, se dvěma dětmi taky nebudu mít kapacitu vymýšlet dárky patnácti lidem. Vánoce mají být o něčem jiném.

loafeer
16. pro 2015

Děláme každý rok fotokalendář s fotkama dětí

betelgeuzz
16. pro 2015

Už několikátý rok dělám roční kalendář na A4 a malé fotoalbum s fotkami dětí. tohle babičky vždycky potěší 🙂

loafeer
16. pro 2015

jinak u nas davame darky taky miliarde lidí- ségra s rodinou, tcháni, mamka s přitelem, švagr a manželka....se ségrou jsme zavedly, že už jen dětem, bezdětná šagrová nesouhlasila, že by koupili dárky jen pro děti, ale příští rok se jí ptát nebudu....

sereza
16. pro 2015

my jsme s našima dohodnutý, že se kupuje jen dětem.......na drahý dárky nemám a kupovat kraviny za pár korun?? takhle to funguje už roky a super 🙂 letos jsem mámě uháčkovala stromeček jako výzdobu a měla radost....

koncita
16. pro 2015

@arrowka já to vřele doporučuju, já měla každý rok takový stres, nakonec stejně člověk koupil blbost....pokud chci rodičům něčím udělat opravdu radost, tak k tomu mají narozeniny 😉 Fakt mám Vánoce mnohem raději, ubylo hodně starostí 😉

lamia
16. pro 2015

U nás totéž, dárky dětem,dospělí drobnost typu lahev vina a pod. S mužem si taky dárky nedavame, než trávit čas vymyslenim kravin,radši ho travime spolu.

lamia
16. pro 2015

Reagovala jsem na příspěvek,který uváděl dárky jen dětem,mezi tím se posunul,tak to není jasné🙂

krejci1510
16. pro 2015

tchýni jsme loni dali kalendář s vnoučkem. Letos jsme jí nechali udělat jeho velkou fotku an fotoobraz na plátno a jelikož si teď zlomila nohu v krčku, tak jí k tomu ještě dáme nějaký doplněk stravy (protože její strava není vůbec pestrá). Tchán se zajímá o muziku, tak mu budeme přispívat na nový gramofon. A mému tátovi jsme nechali udělat taky ten samý obraz jako tchýni, protože je fakticky nádherný. A k tomu ještě dostane Tullamorku, protože když už pije, tak ji má nejraději. A protože čekáme na jaře druhé vnouče, tak důvod k vypití mít určitě bude.

bllobie
16. pro 2015

@koncita Souhlasím!!! Zavedli jsme ca. před 3 roky a je to nejlepší rozhodnutí. Dárky se nadělují jen dětem, všichni dospělí (včetně bratrů a rodin) si dárky nedávají. Ubylo starostí a vymýšlení, co koupit, když všechno mají a co nemají, tak si koupí.....Rádi si sejdeme a popovídáme a radost dětí z dárků je nade všechno!

koncita
16. pro 2015

@bllobie to jsem ráda, že nejsem jediný exot 😀 Ne fakt, nám to ohromně vyhovuje 😉

hojda
16. pro 2015

@bllobie TAky k tomu směřujeme, člověk rád podaruje, ale nechce nakupovat zbytečnosti.

kamino
16. pro 2015

My dáváme lístky do divadla a vouchery na masáže..

akankeo
16. pro 2015

@nataska_ka koupili sem dedecku vypravej a babicko vypravej pak me babicce, aspon si zavzpominaj a nebudou se nudit a vnoucata z toho nakonec taky budou mit pamatku

adelka21
16. pro 2015

Dáváme poukazy na gastronomický zážitek, kulturní zážitek, manikúra, kadeřník, pobyt, prostě něco takového 😉 Je to jednoduché,praktické, udělá radost, a prarodiče jdou třeba někam, kam by sami nešli, protože by je to nenapadlo 😀
Nedávat nic, je mi proti srsti, to je jako by byli jenom od toho, aby dávali 😀 Naši prarodiče také chtějí mít na vánoce nějaké to překvapení. Sednout k pc a vytisknout poukaz mi dá minimum práce a veme minimum času 😉

sykorkova
16. pro 2015

Poukaz na masáž, ke kadeřníkovi, na kosmetiku. Pobyt u nás nebo letenky třeba po Evropě, dají se sehnat do 1000,- na osobu zpáteční. Lístky nebo předplatné do divadla. Permanentku do bazénu nebo wellnes centra, do sauny. Lístky na koncert, třeba vážné hudby. Poukaz do restaurace, což může být skutečně zážitek, pokud zvolíte nějakou s vyhlášeným a známým šéfkuchařem a do finančního limitu se to vejde - osobní zkušenost. 🙂 Já nejraději obecně věnuji zážitky, pokud někdo nemá konkrétní přání, ale většinou si vycházíme vstříc, trochu popřemýšlíme a dámě vědět, abychom to ostatním co nejvíc usnadnili. Ale třeba letos manželova babička, která se dušovala, že nic nepotřebuje, si před dvěma týdny koupila sama robota, který se jí rozbil, prý proto, že je drahý. Tak jsme jí všichni poprosili, ať už nám to příště nedělá 🙂

pkolin
16. pro 2015

U nás vždy něco spojeného s fotkami dětí. Tchýňka ráda každý rok velikánský nástěný kalendář, tchán pitivo 🙂 Ostatní babičky fotokniha, fotka na plátně, kalendáře apod. Dědečkům vždy pitivo podle co má každý rád 🙂 Každý rok mají aktuální fotky vnoučat, necháváme se fotit i od profíka, tak letos to budou jen fotky profi (jak v kalendáři, tak v knihách). A vždy z toho mají všichni takovou radost, že to slovy ani nejde popsat 🙂

cajomilka
16. pro 2015

Mně se taky osvědčují fotodárky, potěší a i nás s manželem baví hrát si s fotkama, takže z nich mají radost všichni a není to závratně drahé - kalendáře, letos magnetky s fotkou, příště třeba hrnek... Sestra zase pravidelně daruje vstupenky do divadla, to je dárek, kterej potěší i mě 😉 V rámci rodiny se na dárcích hodně domlouváme, dáváme si navzájem tipy a rozdělujeme si, co kdo koupí, je to sice takové hrozně racionální, ale aspoň vím, že nekoupím něco vyloženě mimo.

bllobie
16. pro 2015

@hojda přesně tak.

bllobie
16. pro 2015

@betelgeuzz hmmm...závidím, já na tyhle vyráběnky nejsem nadaná.....

barumat
16. pro 2015

Vřele doporučuju předplatné časopisu! Dají se sehnat časopisy všeho zaměření, našim objednávám dva různé časopisy o historii, já pro změnu dostávám předplatné epochy, dají se sehnat vědecké časopisy, časopisy o zajímavostech všeho druhu, o zahrádce... Fakt se dá vybrat, a k ročnímu předplatnému je často jako další dárek třeba kniha atp. Jinak tchánovi a tchýni nakupuju tak nějak střídavě vždycky směs oříšků a sušeného ovoce - je to celkem drahé a oni to rádi zobají u televize, že je to zdravé - a nějakou přírodní kosmetiku třeba s kozím mlékem, vločkama, konopím a tak. Pokud jezdí autem, dala by se taky koupit dálniční známka například.

1lenuska1
16. pro 2015

@steffi23 to jste z levneho kraje🙂 vzdyt jen ten parfem je min. 1000,- ... taky bych tak chtela umet nakupovat😉