Co k narozeninám ročnímu chlapci, když máme doma vše?

17. črc 2024

Ahoj potřebuji poradit, syn bude mít brzy rok a já váham co mu koupit. Má sestru která ve stejný měsíc oslaví 4narozky, takže máme doma snad úplně vše... O což se postaraly hlavně babičky.
Napadla mě akorát taková ta Montessori houpačka.

kondra14
17. črc 2024

rok? :D založte mu spořící účet a nebo stavebko nebo akcie nebo tak něco, určo Vám v 1 roce nebude vyčítat, že jste mu nekoupila nějakou hračku :D

sigyn
17. črc 2024

Spoření je na houby. Vidím, jak to bylo u nás, rodiče spořili, co se dalo. Ve výsledku jsme v 18 letech dostali 15 tisíc. Což sice tehdy byly velké peníze, ale za ty roky ty peníze těžce ztratily hodnotě...Osobně bych koupila třeba Duplo. To vydrží ještě hodně let, nikdy ho není dost,a pak není problém ho prodat.

erchia
17. črc 2024

Co se týče spoření, tak to nemusí být nutně prodělečné, i když často bývá.
Je třeba fajn se obrátit na finančního poradce a ten může umět vymyslet něco s dobrým výnosem, ale nechci dělat reklamu, jen že to je možnost.

A jinak souhlasím s příspěvkem výše, že třeba duplo může být fajn, různý kostičky se myslím vždycky hodí 🙂 Syn tedy taky dostal k prvním narozkám a ze začátku s nima spíš házel, než cokoli :D Nicméně teď už si nějakou dobu s nima už docela hraje ve smyslu, že čapne kostičku, zkoumá jí a tak. Zkouší třeba i spojovat apod.

U syna teď ke druhým narozeninám uvažujeme nad takovýma těma puzzlema na chození, co imitují přírodní povrchy (kámen apod.), nebo nad učící věží právě v duchu montessori.

antoinet
17. črc 2024

Když mělo rok moje třetí dítě, celá rodina jsme se složili na židli Jitro. Dcera už do ní lezla bratrům, tak dostala svoji, není to levná záležitost. Pak dostala mini stan na hraní a to bylo vše, roční z toho ještě nemá rozum 🙂

marticka113
17. črc 2024

Já bych mu asi koupila něco vyloženě klučičího - velké hasičské auto, tatrovku, vláčky...

me_druhe_ja
17. črc 2024

Takový ty knížky: hmatové/zvukové. Jinak tak ten pickleruv trojúhelník a/nebo houpačka je taky fajn dárek, vydrží dlouho.

mysh_me
17. črc 2024

Mame podobny vekovy rozptyl. Syn dostal krasnou jidelni soupravu (klucici motiv), super pribor z minispajzu (hned s nim zacal sam jist), vlackodrahu, domecek s activity boardy, ruzna auticka a nejvetsi uspech mela obri tatrovka, s tou si vyhraje i starsi segra 🙂 taky ma hodne rad duplo, ruzne skladacky/vkladacky a zvukove knizky.

exbordelar
17. črc 2024

Zvukove hracky - mikrofon (mame uz asi osm let od Fisherprice, zazil snad vsechno a furt drzi 😄), detsky ovladac (vypada realne a kazde tlacitko vydava zvuky), latkovy tunel, odrazedlo, houpacka, ineraktivni ucici vez - idealne ta po domacku vyrobena, kde jsou ruzne tlacitka, svetylka, klice, prostrkavani atd. - dost casto prodavaji na bazarech, tatrovka, leporela,...

zmrzlinka
21. črc 2024

Nějaké auto?Dnes je velký výběr.

20190418
21. črc 2024

Tak nekupuj nic. V roce mu to bude fuk. Bude stacit dort a balonky. A čtyřleťačku taky není nutné vést k tomu, že se musíme ke každé příležitosti zavalovat dárky a blbinami. Prostě brácha má všechno, je jeste miminko, tak si nic nepřeje, tak dostane pořádné dárečky až příští rok, až už bude mít své zájmy. Jinak muj syn dostal to klasické enduro odrážedlo a nějaké knížky. My ale doma nic neměli, takže se to hodilo.