Co dát k Vánocům lidem, kterým se nezavděčíte?

danvitka
15. lis 2018

A s Vánoci přichází i kupování dárků lidem kterým se v životě nezavděčíte. Dárky najdete po roce nevybalené ve špajzu, parfém najdete na záchodě, poukazy nejsou uplatněné. Nemají žádné, zájmy, koníčky, nečtou, nevaří, nepěstují...šálu, svíčku, kytku, dostali minule. A teď poraďte jak tuto situaci řešíte vy? Mě už napadá jenom tyčí do zátylku 😂😂😂

marcicek84
15. lis 2018

@danvitka takove vzdy potesi neco co tece,vina a syry,alkohol,bedna pro pivare,masozravce nebo tak neco

michaela_2
15. lis 2018

@danvitka Dárkové karty do obchodů, kam nakupovat chodí 🙂 oblíbený supermarket, lékárna atd. To využijí určitě.
V případě, že se jedná o prarodiče, je také fajn zapojit vnoučata a pravnoučata 🙂) Vzít děti na odpoledne Malování keramiky a babičce s dědečkem ať tam vymaluji vázu, hrneček...........Nechat děti hezky vyfotit a fotky nějak nápaditě zarámovat..........U jedné tety máme úspěchy s dárečky pro její kočky a psa 😀 protože věci pro zvířata jsou drahé, stejně jako vše a ona tím svým zvěřincem žije.....

chique
15. lis 2018

U nás babičky nejvíc ocení věci z lékárny. Tento rok třeba barny's Sioux - ten přímo chtěly.

hanasedla
15. lis 2018

Ja bych volila asi nejaky ten poukaz do obchodu na nakup nebo do lekarny. Jinak nic vecneho bych asi nekupovala, kdyz to stejne nevyuzivaji.

nupta
15. lis 2018

@danvitka A není s nimi domluva, že by si sami řekli? Ale abych odpověděla - takovým se skutečně nezavděčíš.

sahrazad1
15. lis 2018

@danvitka jojo, to mi připomíná moji ex tchyni, co mě neměla ráda. Akorát narozdíl od tebe parfém skončil v botách jako deodorant. Ještě se tomu smála, jaká to byla sranda. 😕😂 záleží proč dárky neprijimaji. Je to tebou, nebo něčím jiným? Jestli tebou, jako jsem to měla já, nezavdecis se nikdy. Pak asi jen vážně nakoupit dobré víno, syry, pastiky, susene maso atd a udelat potravinovy balíček.

normalnimatka
15. lis 2018

nic:D

michaela_2
15. lis 2018

@normalnimatka 😀👍

normalnimatka
15. lis 2018

a jako ani fakt jídlo, co maj rádi, tak nesnědí? nebo pití samosebou🙂

anetka1701
15. lis 2018

Nadělila bych jim pod stromeček sloní ho...o - dá se snadno sehnat :D :D (Bezesrandy). Takovýhle lidi z principu neobdarovávám ničím - max. kafe a čokoláda. Nazdar. Nebudu se namáhat...

mon_88017
15. lis 2018

@danvitka Tak jedině tou tyčí do zátylku 😀 Podobnou situaci budu řešit poukazem do obchoďáku, páč už nemám duševní kapacity a pnutí se tim nějak zabývat....

apple_tree
15. lis 2018

Tak ja se priznam, ze zrovna mne je strasne tezke se zavdecit a kdyz rikam, ze na vanoce nic nechci, opravdu nic nechci. A kdyz uz to musi byt, tak urcite poukazy do obchodu, kde dotycni nakupuji 🙂

normalnimatka
15. lis 2018

já se tady směju, ale sama jsem hodně náročná a je těžký se mi zavděčit:D akorát bych nedopustila, aby ten dotyčnej zjistil, že jsem si to třeba ani nerozbalila, nebo že parfém např. používám na záchodě atd:D já se teda toho spíš rovnou zbavuju:D posílám dál, když už.

calvac
15. lis 2018

@danvitka Na to bych nervy nemela,prd by dostali. Pro se mam namahat,kdyz oni na to prdi?

mon_88017
15. lis 2018

@anetka1701 nejhorší je, když těm lidem ale něco dát MUSÍŠ (protože prostě musíš)
a ať dáš cokoliv, bude to špatně, protože je to dárek od tebe..... Moje bábi na to mívala dobrou hlášku "nas*at a vobronzovat", takže bych asi ani nepotřebovala lejno sloní 😀

mon_88017
15. lis 2018

@normalnimatka já sama sebe považuju za osobu poměrně nenáročnou a zavděčit mi je celkem snadný, ale když dostanu od některých expertů darem věci do kuchyně, přitom dotyční experti vědí, že věci do kuchyně nepovažuju za dar hodný ženy, tak bývám nakrknutá 😀

calvac
15. lis 2018

@mon_88017 Jeee, u nas je zase "nas..t a rozmazat." 🙂

nafuka
15. lis 2018

Babka mého manžela dárky rozdává, takže dostane kafe a ještě jsme dávali poukázku do Kauflandu.To je pro ni až až...
@mon_88017

mon_88017
15. lis 2018

@calvac u nás se používalo eště "nas... do pazourů a nepustit k vodě" 😀 Ale "vobronzovat" u mě prostě vede 😀

editah222
15. lis 2018

Taková mrcha nevděčná jsem já :D Poukázky na masáže považuji za trest a lecjakým parfémem se mi taky nikdo nezavděčí. Ale jsem natolik slušná, že na tu mašáž nasraně jdu (a ještě víc nasraná se od tama vracím) a parfém pošlu dál. Ale dobrým vínem, rumem, ginem, čokoládou.... nikdy nepohrdnu ;)
V mém případě je to o tom, že nemám ráda když někdo vyhazuje peníze za něco co nechci nebo nepotřebuji. Poukázky do obchodů jstou taky fajn, ale musí to být takové kam chodím.

bonavoxa
15. lis 2018

No, napadá mě, že smyslem není se zavděčit. Asi by mě nestresovalo, co s tím dotyčný udělá. Jasné, že taky přemýšlím, co by bylo nejvhodnější. Někteří starší lidé sysli dárky, používají stare věci, prostě je to pozůstatek dob, kdy se syslila výbava, byl nedostatek apod. Třeba nějaké bylinky, v čaji, v polštáři, do květináče,...Někdo prostě dárky přijímat neumí, ale to není problém obdarovavajiciho.

makronka222
15. lis 2018

Takovym davam jen to co se da snist a vypit.

lnk84
15. lis 2018

@danvitka No, hlavně něco laciného 🙂

bbn
15. lis 2018

@danvitka co urna?

bonavoxa
15. lis 2018

@bbn 🔝😂😂

poah
Autor odpověď smazal
Zobraz
anetka1701
15. lis 2018

@mon_88017 já to chápu... Proto píšu - kafe a čokoládu... A nazdar. V tomhle jsem hrozná já se fakt nestresuju nad lidma který to neoceněj...

cuuza
15. lis 2018

Darovala bych nějaké peníze na dobre účely a jim dala potvrzení do obálky, že udělali hezké Vánoce někomu jinému.

calvac
15. lis 2018

@bbn Urna je genialni.

ivuse20
15. lis 2018

Jsem se hrozně nasmala dámy 😂 hlavně u tyče do zátylku... Náš se vždy ptají co chceme, takže řekneme co potřebujeme, či co by se nám líbilo. A já vždy teda vymyslím dobrý dárky že kterých máj všichni radost (snad nefalšovanou) jinak teď využívám syna na fotky apod. Babča měla narozeniny a já na poslední chvíli udělala rámeček a dostala přání, kytky nechtěla a cukr nesmí takže tak