Zůstat sama se synem?

mamaodsyna
3. dub 2022

Ahoj, je tu někdo kdo zůstal sam s ditetem? S přítelem jsem 7.let je sice mladší jak já (on 25-ja 27) ale co se narodil syn (1,5) jde vztah totálně do …. Je totálně nezodpovědny nejeví zajem o nás dva přes týden to chapu je v práci ale myslela jsem ze aspoň jeden den v tydnu bude trávit s nama. A já už nevim co dělat jsem totálně nešťastná a doho mi rika ze jsem dítě chtěla já. Přitom jsme chtěli syna oba a ještě jsme se snažili o to 2.roky… Do toho mi vecne vyčítá peníze přitom penez má dost. Já po něm ani nic nechci,protože chodim skoro každý den brigádu uklízet do hospody s malym,nezakazuju mu žádné koníčky a nemusí se v nicem omezovat. Jak jste to zvládly samy? Je vám lepe? A jak finančně ? Dekuji🙂

zmrzlinka
3. dub 2022

@mamaodsyna a řekla si mu o tom,že uvažujes o odchodu a že Tě trápí jeho chování?Zkus si s ním ještě promluvit a počkat jak se situace vyvine.Rozejit se můžete vždycky.
A kdyby stě šli od sebe,tak máš kde bydlet?A utahnes to sama?

camelinka
Autor odpověď smazal
Zobraz
levandule_k
3. dub 2022

@mamaodsyna Zkuste manželskou poradnu. V případě rozchodu se neboj říct si alimenty a nenech se finančně odrbat.

mamaodsyna
autor
3. dub 2022

@zmrzlinka pravé ze se o tom bavíme je to u nás věcné téma ale jakobych mluvila do zdi. Vždycky slibuje a druhý den jakoby nic… tak bydlí u mě doma, o to mi jde jestli bych to finančně zvládla . Mám úvěr na rekonstrukci bytu,pojistky atd. Z rodičaku mi zustane 1.500 , nevim na co bych měla narok.

mamaodsyna
autor
3. dub 2022

@levandule_k to jsem navrhla ale poslal mě do haje

jjasmina
3. dub 2022

@mamaodsyna za mě by chlap nevypustil z pusy, že dítě nechtěl, kdyby to nevyla pravda. Ono si to stejně musíte vyrikat vy. Mě manžel musel hodně dokopavat, ale nelituji

zmrzlinka
4. dub 2022

@mamaodsyna nevím na co máš nárok,ale 1500 je sakra málo.Ale mohla by si někam na brigádu.Mas hlídání?Třeba rodiče by nepohlidali?Držím palce 😘

levandule_k
4. dub 2022

Jdi tam sama a zkus zapracovat na komunikaci, je důležité, jak to říkáme, utni ty výčitky, to si nesmí dovolit. Do 2 let máš nárok na alimenty i na sebe. Přispívá na energie, jídlo atp?

cekamnazazrak
4. dub 2022

@mamaodsyna Tak nárok bys měla určitě na alimenty na syna a dokud budeš na mateřské, tak i na výživné na Tebe... ale jelikož pán vypadá velice ochotně a zodpovědně, tak to bude muset nejspíš jít přes soud a to se může táhnout... taky si samozřejmě můžeš zkusit požádat o nějaké sociální dávky - přídavky na bydlení, na dítě, hmotnou nouzi.. jen tam se to taky táhne jako blázen a výsledek je dost nejistý... kamarádka na mateřské s dvojčatama si mohla žádat až po 3 měsících kdy prokazatelně nebydlí ve stejné domácnosti a po dalších dvou měsících a milionch papírech dostala 1.200,- takže ji to fakt nevytrhne (a to alimenty nedostává)...

mamaodsyna
autor
4. dub 2022

@zmrzlinka mám brigádu ale taky to není nic extra. Hlidani nemam mám vsechny pracující. Chodim do hospody kde uklizim ,naštěstí mužů i s malym.

mamaodsyna
autor
4. dub 2022

@cekamnazazrak Takže všechno strasne dlouho trvá a do toho to bude jen pak korun. To jste ne moc nepotesila.

mamaodsyna
autor
4. dub 2022

@levandule_k ano přispívá ale pak mi to výcte

zmrzlinka
4. dub 2022

@mamaodsyna tak jestli si myslíš ,že to finančně utahneš ,tak mu řekni,že uvažujes o rozchodu a uvidíš co on na to....

mamaodsyna
autor
4. dub 2022

@zmrzlinka už jsem mu to řekla ale on ze nechce odejít a ze se zlepší ale nevydržel to ani týden. Tenhle problém trvá už nějakou dobu. A já jsem už z toho úplně unavená a akorát v depresi

mamaodsyna
autor
4. dub 2022

@zmrzlinka vždycky rekne ze se polepší ale bikdy to nedodržel. A to nemusí hnout ani prstem skáču mu kolem zadku a dela si co chce. Neumí pochopit ze má rodinu

zmrzlinka
4. dub 2022

@mamaodsyna chápu ,že Tě to nebaví....rozhodnout si to musíš,ale sama.....jestli Ti ten vztah za to stojí ....držím palce ♥️

veroniquecz
4. dub 2022

@mamaodsyna tak přestala bych skákat kolem nej, snad je samostatnej ne? Než bych odešla, tak bych si stradala bokem. A píšeš ze platis rekonstrukci? To platis z rodicaku?? A byt je čí?

mamaodsyna
autor
4. dub 2022

@veroniquecz Jeho názor je,když jsem doma,tak mám dělat vše kolem domácnosti,zahrady…🤷🏽‍♀️🤦🏽‍♀️
ano s rodicaku. Dum je muj ,akorát platím vodu,plyn,elektřinu…

veroniquecz
4. dub 2022

@mamaodsyna tak v tom případě ne ty pryč, ale jeho kopnout do řitě a vyhodit z domu.

dixi86
4. dub 2022

Pokud je dum Vas a platite "jen" poplatky, vubec bych neresila a poslala ho pryc. Bud se zmatori(coz si nemyslim) a urcite to nejak zvladnete i bez nej.

levandule_k
5. dub 2022

@mamaodsyna Takže on se chová hnusně, přispěje na náklady a vyčítá ti to. To, rychle utni, jakmile začne vyčítat, řekni mu ať jde, že tady přispívá na jídlo a energie, ale neplatí žádný nájem. Pro něj je to levná forma bydlení se servisem, na to nepřistup. Jsi žena, ne ničí služka ani otrok. Budeš muset za sebe zabojovat, nenechat se vydepat a rozhodit.

levandule_k
5. dub 2022

@mamaodsyna Myslím si, že ví, že jsi na mateřské a myslí si, že tě může ovládat skrz peníze. Máš nějakou rezervu? Podpořila by tě rodina finančně?

zelenaesmolda
7. dub 2022

@mamaodsyna
vycita ti,ze prispiva do spolecne domacnosti zatimco u tebe bydli a ma s tebou dite?No tvl,tak ten by letel.