Zůstat nebo odejít

lu_c_a
2. pro 2020

Ahoj, jsem v takové prekérní situaci a nevím kudy kam, před 2 roky jsem potkala partnera v práci, pracujeme na stejném oddělení takže se vidíme každý den, jemu je 24 mě 26, poslední půl rok se necítím ve vztahu úplně fajn, partner neumí dávat najevo city, nikdy nepřijde nepohladi, neumí říct ani miluji tě,o všechno si musím říkat,je pravda že to spíše kompenzuje darkama. Už poněkolikáté jsem přišla na to že si vypisuje s holkáma, chodí na seznamky a flirtuje, prý je to pro něho zábava a nic za tím nevidí.. Často se poslední půl rok hádame a začalo to tím že jsme měli před společným stěhováním debatu jak to vidí do budoucna. Já chtěla ještě tak 2 roky cestovat, užívat si a potom se usadit a mít rodinu a něco budovat, na to mi partner odpověděl že on se na děti necítí a jestli je bude vůbec chtít neví, možná jo ale taky možná ne a nemůže mi říct co bude. On byl jako dítě ne plánovány jeho rodiče vůbec děti nechtěli, mám za to že je celou dobu tak vychovávaný a rodina pro něho moc neznamená Vím že je hodně mladý, ale já potřebuju nějakou jistotu že semnou počítá do budoucna, stěhování jsme nakonec zrušili že si mám promyslet jestli spolu chceme být. Bojim se ze budu litovat, každý mi rádi zůstaň on nakonec dospěje. Ale jak dlouho člověk má čekat. Měli jste někdo podobný problém? 😊

sudylichozrout
2. pro 2020

@lu_c_a Sla bych od toho. Nema smyslu byt s clovekem, se kterym nesdilim podobne predstavy o budoucnosti a ktery neprojevuje zajem o mou malickost.

alik20
2. pro 2020

@lu_c_a byt tebou tak odejdu, najdu si jinyho chlapa a do ditete jdu hned ( treba po roce a pul). Na nic bych necekaka, pak najednou zjistis ze ti je přes 30, dite jeste nemas, nedejboze chlapa a pak už taky může byt pozde.

jaja01k
2. pro 2020

@lu_c_a Já nevidím důvod, proč v takovém vztahu setrvávat. Nejste spolu nějak zvlášť dlouho, děti ani jiné společné závazky nemáte, a už se hádáte, on na tebe vpodstatě kašle, společnou budoucnost s tebou neplánuje, chodí si na seznamky flirtovat s jinými... Nevím, na co čekat. Až dospěje? To by ses taky nemusela dočkat.

levandule_k
2. pro 2020

Někteří lidé projevují svoje city a lásku slovy a doteky méně a mají jiný způsob vyjádření lásky. To bych neviděla až takový problém, ale ve 24 by mohl vědět, jestli chce mít někdy rodinu nebo ne, už to není malé trdlo. Seznamka a flirtování by vadilo. Já bych odešla. Když jsem jednou nastolila otázku v jednom vtahu já cca 26 on 28, jak to vidí s dětma, tak mi řekl, že se na ně necítí, že si ještě nic neužil, jako nechápala jsem, co dělala do teď. Nebyl schopen říct, jestli třeba za 3-4 roky by to šlo. Nebyli jsme spolu dlouho, ale já jsem chtěla někoho, kdo bude mít srovnané hodnoty a nechtělo se mi čekat, až jednou dozraje.

Nepíšeš, co ti ten vztah přináší a čeho se bojíš, že odejdeš a budeš sama nebo že zůstaneš a promarníš nejlepší roky?

mamikry
2. pro 2020

@lu_c_a No, pokud vam uz ted vztah nevyhovuje, co bude za pet, deset let? Myslite, ze se to, co u vas ted drhne, zlepsi? Chcete s takovym muzem mit rodinu, i kdyby ji chtel? Co bude za dva roky, to ted tezko naplanujete, partner je hodne mlady a az trochu zestarne, muze svuj pohled zmemit. Spise bych si ted kladla otazku, jestli si s nim dovedete spolecnou budoucnost predstavit, jestli je to muz do zivota, opora.

arko
2. pro 2020

Nevim nad cim vahas? Vypisuje si s holkama, deti nechce a ty cekas, ze se zmeni? Nezmeni. Mne by vadilo uz to vypisovani-vecny lovec-dela mu to dobre. Neztracej cas a hledej partnera pro zivot.

cilkat
2. pro 2020

Je hodně mladý, ale myslím, popisované problémy nejsou (jen) věkem. Třeba "nedokážu vyjádřit city partnerce, ale bavím se na seznamkach" mi přijde zvláštní. Stejně tak neochota vůbec přemýšlet o zavazku. Nečekala bych, že v dohledné době vyzraje do muže, který dokáže být ženě partnerem ve výchově dětí (a nejen v ní).

llluckaaa
2. pro 2020

Odejít. Byla jsem kdysi v podobné situaci jako ty, i v podobném věku, dokonce byl i podobně mladší než já. S partnerem se vůbec nedalo plánovat do budoucna, o dětech nechtěl slyšet, že prý se nemůže ženit, nikdy neřekl, že mě miluje, nedalo se s ním domluvit, kde budeme v budoucnu bydlet... Odešla jsem a hrozně se mi ulevilo, jen jsem litovala, že jsem to neudělala mnohem dřív.

lu_c_a
autor
2. pro 2020

@levandule_k už od 18cti jsem šla že vzahu do vztahu takže tyhle pocity které teď mám jsou pro mě nové, bojím se být sama a trápit se, taky se bojím že tím že ho miluju mi bude dělat problém ho potkávat v práci a nezvládnu to, je pravd aze ten vztah mi nedává skoro nic, máme stejný humor a rozumíme si jen ty hádky kvůli té budoucnosti jsou. Bydlíme každý zvlášť, jsem finančně nezávislá.

lu_c_a
autor
2. pro 2020

@llluckaaa díky, a jak to u tebe dopadlo? Našla si někoho brzo?

llluckaaa
2. pro 2020

@lu_c_a Ano, našla a bylo to úplně o něčem jiném. Jsem s ním dodnes a máme 3 děti. Bývalý dlouho nikoho stálého neměl, pak si našel jinou (dle vzhledu a věku soudím, že takovou, jakou vlastně vždy chtěl), vzali se, postavili dům, rozvedli se a pokud vím, dodnes je bezdětný.

lu_c_a
autor
2. pro 2020

@llluckaaa tak to je fajn že to u tebe dobře dopadlo 😊

llluckaaa
2. pro 2020

@lu_c_a Bývalý si nevypisoval na seznamkách, ale pro změnu mu nedělalo problém plácnout nějakou holku po zadku a tak. A pak mi to vykládal, prý že mi radši řekne sám, než aby mi to dotyčná donesla. Nebo jsme někde šli a on přede mnou koukal na jiné, hodnotil, jaká je ta která kus ap. Ponižovalo mě to, tak jsem ho požádala, ať tohle dělá s kamaráda a ne se mnou, že mě to uráží. Udělal ze mě hysterku, že je to úplně prý normální a dělají to všichni. Jsem ráda, že jsem z toho vztahu pryč, přišlo mi, že je se mnou jako v čekárně, než přijde konečně ta pravá.

lu_c_a
autor
2. pro 2020

@llluckaaa taky mám ten pocit někdy, že si semnou vyplňuje čas který by jinak strávil na počítači, mě zase tvrdí že proč by si nemohl vypisovat s holkáma když za tím nic nevidí a to že občas placne nějakou dvojsmyslnou větu že to nic neznamená😊

levandule_k
2. pro 2020

@lu_c_a Není tvůj hlavní problém, že se bojíš být sama, proto se tady ptáš, jestli odejít nebo zůstat. Marně čekáš, že ti někdo řekne příběh, jak se partner choval jako budižkničemu, ale jako zázrakem prozřel a začal se chovat skvěle. Lidi se v základu nemění.

marcicek84
2. pro 2020

@lu_c_a chová se k tobě jako ke kamarádce na sex, nechce to posunout dál, protože tě nedokáže vnímat jinak, jen tys to ještě nepochopila, čím dřív to pochopíš tím líp pro tebe...

zelenaesmolda
2. pro 2020

@lu_c_a bud rada,ze jeste nemas dite a jdi od nej

berenika39
2. pro 2020

ve 24 dnešní kluci netuší, která bije. Natož aby reálně řešili, jestli chtějí mít rodinu. O pět let později, ok. Bud přistoupíš na to, že si budete ještě další roky užívat, ale tlačit ho ted do rodiny je cesta do pekla. Za mě - mám syna 31 let - pořád to byl kluk, jouda, prima človíček, takový velký dítě - ale až o mnoho později dospěl. Rozhodni se - máš ho ráda, počkáš, nebo jdi od toho.
Varování - kontrolka - ne, vypisovat si s holkama, pokud máte vztah - ne to není ok.

lu_c_a
autor
3. pro 2020

@marcicek84 posunout to chtěl, koupil auto aby jsme mohli jezdit na výlety, najednou se chtěl i přestěhovat, jen prostě řekl že mi nemůže slíbit něco co bude za dva roky,

lu_c_a
autor
3. pro 2020

@berenika39 ano já bych si taky chtěla ještě užívat, bohužel ve mě je ten strach abych se jednoho dne neprobudila nebylo mi 30 a on by mi řekl že děti prostě ne, pak už těžko se mi bude odcházet že společné domácnosti a hledat někoho jiného.

levandule_k
3. pro 2020

@lu_c_a Ve 30 to ještě jde stihnout, ale horší je, když se probudíš ve 40.

Chtěla bys s mužem, co máš teď strávit dalších 40 let?

lu_c_a
autor
3. pro 2020

@levandule_k nevěřím že ještě v téhle době některé vztahy trvají 40 let ale chci s ním být to ano, jen mě prostě drží vnitřně ten strach ze než se rozhodne tak bude pozdě, přitom mi říkal že s dětma nemá problém jen se na to ještě necítí a tím jak tlacim na pilu si spíš buduje averzi

levandule_k
3. pro 2020

@lu_c_a ale tak zase nikdo nejde do vztahu s tím, že se po 15 letech rozejde 😉 To je otázka pro tebe, jestli tomu vztahu tak věříš a máš svého přítele tak moc ráda, že i přes jeho chyby bys s ním chtěla být dalších 40 let.

majili
3. pro 2020

@lu_c_a mně přítel taky jednu dobu říkal, že neví, jestli děti vůbec chce. Nevím kolik mi bylo, ale myslím, že tak 27 a jemu 30. Těžce jsem to nesla a řešila jsem to s ním hodně, protože to pro mě bylo důležité. I když jsem děti v tu chvíli ještě nechtěla asi jako ty, říkala jsem si, že tak nějak v těch 30 to bude pro mě značka ideál. Ale říkala jsem mu, že musí brát ohled na to, že já prostě nemám čas si to rozmýšlet do nekonečna, že v 30 potom nechci si začít hledat někoho dalšího, a že to pro mě je důvod k odchodu. Už si moc nepamatuji, jak jsme to nakonec dořešili, ale myslím, že potom řekl, že ano, že to chápe a že časem do toho půjdeme, že se nemusím bát. O dítě jsme se začali snažit před rokem a půl, v mých 31 letech a jeho 34 letech a dítě teď už chce hodně, jen se nám to nedaří. Takže to, že názor změní možné je, ale chce to si to mezi sebou ujasnit. Jinak u nás to taky nebyl jediný důvod rozporů, našlo by se toho spoustu, ale v globálním hledisku jsem s ním šťastná a jsem ráda, že ho mám. Vidím, že existují i lepší partneři, ale ve většině případů spíš vidím, že existují o dost horší a jsem ráda, že jsem tenkrát neodešla.

marcicek84
3. pro 2020

@lu_c_a ale vypisuje si s jinýma holkama na chatu, tak jako možná bych tomu věřila, kdyby nevypisoval, ale takhle bohužel platí to, co jsem napsala výše a čím dřív na to přijdeš, tím líp pro tebe, taky totiž s tebou může být další 3 roky a pak ti dá sbohem on, ale tobě už budou tikat biologické hodiny a to budeš před 30 po rozchodu...
Jinak se musíš smířit s tím, že než ti vyzraje ty můžeš mít první dítě až po 30 a pak to k němu taky může být už strastiplná cesta...V tomto rozhodování ti bohužel nikdo z nás nepomůže.

lu_c_a
autor
3. pro 2020

@majili ještě dnes jsme to spolu řešili, tvrdil mi že ikdyz teď děti ne a nemůže mi říct jestki za dva roky ano tak s rodinou nemá problém jen jak na něho tlacim tak tím víc ho nechce, je pravda že jinak ho mám hodně raada a neumím si představit být bez něho, je mi 26 tak snad mám ještě nějaký čas ztratit

majili
4. pro 2020

@lu_c_a to opravdu záleží na tobě, nikdo ti nemůže radit a říkat ať od něho odejdeš. Je to jednoduchý říct odejdi, ale ty jediná jsi v té situaci a ty jediná o tom můžeš rozhodovat. Je potřeba si ujasnit, co je pro tebe prioritní a co jsi ochotná tolerovat a co už ne. Mě třeba přítel taky neříká, že mě miluje, ale jinak je relativně kontaktní a objeme mě, nebo dá pusu a usínáme každý večer v objetí. Já jsem hodně kontaktní a bez toho bych třeba nemohla fungovat, ale má zase jiný mouchy, který by spousta holek asi absolutně netolerovalo a mně třeba až tak nevadí.
To vypisování s holkama no.. nevím jakým způsobem jsi na to přišla, ale já radši po ničem nepátrám, většina chlapů, co mám v okolí, tak vím, že to dělá, lajkují a vypisují. Nevím, jestli je to nějaká potřeba zvyšování ega 😕 Minimálně o dvou zadaných vím, co mají profil na tinderu. Řekla bych, že na tohle je prostě zlá doba a nevěru netoleruji, ale cíleně po ničem nepátrám.

zuuzzkkaaa
5. pro 2020

@lu_c_a lidí se moc nemění, a nepočítala bych s tím, že až přijde dítě zlepší se to, popravdě je dost mladý a nevyzrálý

levandule_k
5. pro 2020

@lu_c_a U tebe je otázka, jak dlouho bude přítel zrát, jestli bude mít za 1-2 roky jasno, kdy chce děti nebo jestli nedospěje do bodu, kdy děti nechce vůbec. Taky se může rozhoupávat dalších 15 let a tvrdit ti, že není ještě připraven. Píšeš o přítelovi, takže asi nejste manželé. Máte vyřešené, jestli chcete svatbu a pak děti nebo svatbu nechcete a jestli se na tom shodujete. Tipuji, že když vytáhneš téma svatba, tak se mu bude zdát, že na něj tlačíš....
Já bych si na tvém místě ujasnila, co chci nejvíc ze všeho já bez ohledu na názory ostatních. Pokud budeš stále váhat dala bych si rok na rozmyšlenou.

lu_c_a
autor
6. pro 2020

@levandule_k o svatbě jsme se bavili, ikdyz říkal že je to pro něho jen list papíru tak by si mě vzal, s tím problém nemá, no jediný problém jsou ty děti, já vidím že dělá pokroky, když jsem ho potkala tak to byl ještě kluk, no už nad tím přemýšlím měsíc a nedokážu se prostě rozhodnout.