Ahoj, osobně ani nevím co od tohodle očekávám, ale asi už mě nic jiného nenapadá... Zkráceně, mám 1 dítě a 2. na cestě. Mám manžela který mě dle jeho slov miluje, doma mi se vším pomáhá. Uklidit doma a dělat i "ženské" práce mu není cizí. Nenutim ho, ale sám se zvedne a jde mi pomoc třeba veset prádlo. Našemu synovi se věnuje a ten ho jedním slovem zbožňuje. Když jede jen do blbého krámu, tak se hned ptá kdy přijede. Manžel taky vydělává docela slušné peníze já i děti mají vše co potřebujeme. Máme hezké bydlení a víceméně vše co si vymyslím tak mi manžel vyhoví a takzvaně "splní co mi na očích vidí". Sex jsme též mívali pravidelně a ne nijak nudný. Zkrátka vysněné manželství? Jenomze teď přijde to ALE... Manžel je podle všeho nenapravitelny nevěrník...jedná se o dopisování, erotické chaty, výměny fotek, domlouvani schůzek a podle všeho i ty schůzky atd.. Dodám že tohle vše dělá jak s ženami tak i s muži na různých seznamkach... Dp mobilu jsem nelezla ale když se probudíte a vidíte to, tak uz máte jasno a nebyl smysl zapirat... Vše okomentoval tím, že to byl zkrat. (zase) Můžu říct že mě to už ani neranilo, není to poprvé... Každopádně nabízí se mi otázka jít pryč a být sama a nebo mít prostě "vztah" ve stylu spolubydlení, péče o děti a domácnost ale ve volný chvíli si budem dělat co chceme? Zkrátka prostě takový volný vztah nevztah... Vím že už nejsem zvědavá na nějaké rádoby sliby že už to neudělá, nebo s ním dokonce spát. A zároveň nechci dětem vzít tátu a žít někde 1+1 v paneláku... Ale na jednu stranu nevím, jestli to není úplná pitomost a jestli takhle člověk může fungovat dlouhodobě... Asi ani nečekám odpovědi, možná jsem se potřebovala nekde vypovídat... 😞
Jako byste psala o mém muži, o nás. Sama nevím, jestli to dlouhodobě jde "udržet".
@clairexr Tak to víte, že me to zamrzelo kor když to nebylo poprvé... Ale zase jindy jsem se z toho totálně složila, ale tentokrát ne. Spíš jsem si uvědomila že ať tvrdí cokoliv, tak tohle se nikdy nezmění a vždy bude takový. Ale na druhou stranu nám fakt nic nechybí, manžel je pozornej, věnuje se mi, sám řekne že třeba nějakou věc udělá, ať si můžu odpočinout. Na druhé dítě se těší a plánuje dál společnou budoucnost. Píše mi hezké, zamilované zprávy i po těch letech. Říká ze jsme pro něj vše a že o nás nechce přijít a bude bojovat. Takže svým způsobem vím, že kdybych odešla nadobro, tak nám spíše ublížim.. Ale zase je ta otázka jestli takový "spolubydlení" a vztah má vůbec cenu... Mám v hlavě šílený zmatek...
To je strašně těžký. Blby je, ze nevíš, jestli te další přítel nebude taky podvadet. Pak sice můžeš mít někoho, kdo ti bude věrný, ale bude tam jiné “ale,” co ti bude vadit. Je to strašně těžký. Slyšela jsem názor několika psychologů, kteří říkají, ze proste nevěra je a máme se s ni naučit žít. Pokud te manžel miluje a ty jeho, tak bych možná zkusila nějakou manželskou poradnu. Třeba přijdete na kloub tomu, proč ma tu potřebu. 🤷♀️
To zní jako pohádka, pokud o Vás má zájem, projevuje ho, všímá si Vás, tak si to dovedu představit, fungovat
@zrzinda právě... V mém okolí je dost samoživitelek co skáčí ze vztahu do vztahu... A u některých existencí si řeknu, zlatý můj chlap... Manželskou poradnu už máme, za sebou a víceméně se na nic nepřišlo 🤷♀️ Naše začátky byly dost ostrý, tak jsme to dávali za vinu tomu. Ale časem se vše uklidnilo a vše se zdálo úžasné... Osobně mě už i napadlo, jestli prostě nemůže být takový skrytý homosexuál, protože jak říkám výměny fotek a všeho dělá i s muži... Ale zas si říkám že to by to nedělal i se ženami. Dál me napadla prostě nějaká "porucha"? Nebo prostě jenzávislost? Já na něm vidím že ho to mrzí, vidím že mě miluje a stojí o nás... Možná by mi i stačilo říct proč to dělá, ale na to on odpovědět nedokáže...
Pokud by ti to tak moc vadilo, proč sis s ním dělala druhé dítě?
Zkus si proste predstavit, jak byses citila, kdybys o tom nevedela. Vsechno by bylo super. A super to je, jen s tim rozdilem, ze o tom bohuzel vis. Je plno vernych chlapu, kteri maji jiny ALE a to hned nekolik. A mate maly deti, kterym on dela bezvadnyho tatu. Tak to neres 🙂
@klokanka31 tohle tu aktuálně neřeším a neptám se na to. Ale jestli vás to uklidní, tak to nebylo plánované, selhalo nehormonalní tělísko a na potrat jsem opravdu jít nechtěla..
Můj velmi dobrý kamarád mi to zkoušel přiblížit, nás muž je ten vzorný tatínek, vydělává a živí rodinu. Toto je pro něj dokázání si, porušení toho navenek vzorného, příkladného. Možná upuštění páry, povyražení si. Protože jinak je to asi strašná nuda, práce, věnovat se ženě a i dětem.
Ja asi moc neporadim,osobni zkusenost nemam. Jen bych chtela rict,ze jestli se mu libi zeny i muzi,tak bude treba bisexual. Pro me by asi bylo zasadni,jestli s temi znamosti vede sexualni zivot. Nebo jestli to konci fotkami atd...Pokud je to sex,tak bych se bala pohlavnich nemoci,kor mezi homosexualy. Nebo myslite,ze byste spolu zili bez sexu? Podle me,se to dlouhodobe vydrzet neda,i presto,ze je dobry tata.
Asi je prostě bisexuál, který je zároveň, jak píšeš, nenapravitelný nevěrník. Já jsem četla kdysi myslím o sterém R. Hrušínském, že svojí manželce před svatbou řekl, že jí slibuje, že bude celý život s ní a bude ji milovat, ale zároveň si nedokáže odpustit ženský, že prostě ty nevěry tam asi budou. Tak aby s tím počítala a jestli si ho i přes to chce vzít (vzala).
@kristyn86 osobně si myslím že se s nima nestýká, nebo alespoň nevím kdy... Přes den je v práci a navečer a večer s náma... To že je v práci vím, jelikož máme společné přátele v jeho práci a pracuje víceméně kousek od mojí práce. Tudíž se v pracovní době často potkáme...
Tak jestli se s nimi nestyka,tak bych to jeste zkusila,jestli to psychicky zvladnu. Nechala bych tomu nejakou dobu a cas ukaze. Ukvapeny odchod bych asi nedelala. Uvidis,jak moc ti to zasahuje do toho,byt stastna. Nekomu to nevadi (pry),nekdo to nerozdejcha.
Co znamená slovo nevěrník?
Pro někoho je to líbání, pro někoho sex...pro někoho to psaní...
Pokud si jenom píše a vše ostatní by bylo v pohodě, ideální, ty byla spokojená a šťastná, nijak tě to neomezovalo, tak bych to přešla, někomu budu připadat šílená, ale každýho ke spokojenému životu naplňují různě odlišné věci.
V jeho směru je to právě tohle, pokud vysloveně s někým nespí, tak bych to asi prostě neřešila.
@werik153 v těch zprávách je i domouvaní schůzek stylem např "musíme něco spáchat" atd... Ale jak říkám absolutně nevím, kdy by to stihnul... Přes den je v práci a přes noc s náma... Víceméně je to hlavně o nahých fotkách a zvrhlem psaní.
A rozebrali jste to spolu na rovinu? Jak to ma? Na jake urovni? Jestli proste jen psani,fotky..nebo jestli se realne potkavaji? To by asi pro me byl klicovy rozdil. Pokud by to bylo jen na urovni psani,fotek,zkusila bych se s tim smirit. Pokud by to bylo realne se sexem,sla bych asi pryc.
Hehehe. Já žasnu, kam se to smýšlení posunulo. No to ostatně je jedno. Záleží na tobě. Stačí si nelhat sama sobě do ksichtu a představit si, ale jako fakt reálně si odpovědět....Bude se ti toto líbit dalších 10 let? Budeš s tím v pohodě? Urco? No podle mě asi ne, když to tady řešíš. Teď s tím budeš v pohodě, necháš se ukolébat zlatou klíckou, kecy že o nic nejde, protože nic jiného vtom podle mě není a pak jednou stejně bouchneš jak papiňák a půjdeš, nebo to vybouchne jiným způsobem na nejblbějším místě. Anebo tě časem stejně vymění a ze zlaté klícky pošle pryč.
Když to beru pragmaticky - za nějakou dobu ho to přejde, o rodinu stojí, mimo tuhle záležitost jsi s ním spokojená. Dala bych jasně najevo, že Ti to vadí, žes přemýšlela zda to ukončit či ne a dát tomu nějaký pravidla. Třeba když to nebude jakoby na tajnačku nebude ho to tak lákat..
Když jsem řešila, zda zůstat s mužem nebo radši jít od sebe, došla jsem k závěru, že kvůli dětem s ním klidně budu, ale kdyby se objevil někdo jiný, co by byl dětem stejně dobrým tátou a navíc mi splnil i to, co bylo předmětem našeho sporu, tak odcházím. Muži se to časem rozleželo a nebylo nutné ho vyměnit 😁
Pokial su to "len" spravy tak by som to kvoli vsetkym ostatnym pozitivam asi dokazala prekusnut. Ak by sa s tymi ludmi realne stretaval tak to by som bola radsej sama. Jedna vec su pohlavne chorobx a druha zahodit svoj zivot a zit vedla niekoho kvoli tomu aby deti boli spokojne urcite nie je dobre riesenie. Urcite mas sancu najist si slusneho chlapa aj s dvoma detmi. Takeho s ktorym nemusis robit kompromisy.
Mě by hrozně zajímalo proč to dělá? Vždyť šťastný chlap od rodiny to nemá zapotřebí? 🤔
Co takhle mu zkusit dát trošku důvod k žárlivosti? Taky si s někým psát apod. Jinak bych radila, pokud to jde, vydržet v manželství co nejdýl, hlavně kvůli dětem, byť by sis ty sama našla někdy bokovku. Vždyť kolik je chlapů, co mají milenky, ale od ženy neodejdou? Samozřejmě se to těžko říká, když to neprožíváme 🤷
Fungovat to podle mě může, ale jen do doby, než se jeden z Vás zamiluje. My jsme to tak s manželem měli a celkem mi to vyhovovalo. Jenže pak jsem se šílené zamilovala a už to dál nešlo. Na tvém místě bych to teď úplně radikálně neřešila, užívala si benefity, které ti manželství přináš a uvidíš, co život přinese.
Fungovala bych v otevřeném vztahu pár let než půjdeš do práce a než si toho všimnou děti, že spolu milenecky nejste (a ony si toho všimnou - dřív než si budeš myslet) a pak šla od sebe úplně.
Je treba si uvedomit, jak moc vas to “ALE” opravdu stve 🙂 Pokud je vsechno dokonaly a i pres tyto ulety neokrada rodinu o penize, cas a pozornost, tak bych to nechala bejt.