Ahoj holky, dlouho jsme přemýšlěla, zda sem napíšu, jsem už zoufalá, tak mi třeba pomůže se rozhodnut, více názorů. Je mi 28 let, s manželem jsme spolu 7 let, z toho 3 roky manželé. Každý si myslel, že jsme harmonický pár a nikdo by vůbec neběřil, že můj manžel bude něčeho takového schopný, takže jsem o tom dlouho s nikým nemluvila. Problémy nás doprovází již od začátku vztahu, kdy nám dělala problémy bývalá přítelkyně, trvalo rok, než se úplně odstěhovala z bytu, v té době ještě manžel nedokázal ji razantně vystěhovat, takže jsem to musela rok trpět, že bydlím v bytě, kde má jeho bývalá věci. Jenže pak začalo srovnávání, ona líp vařila, v sexu jí to vyhovovalo a během 5 minut měla orgasmus a jelikož já ne, poslouchala jsem, že jsem frigidní a že se tím musím smířit. Tohle byli první problémy o kterých jsem dlouho nemluvila, strašně mě to mrzelo a ze sexu se pro mě stala noční můra, pač jsme se už dopředu začala bát, že to zase nepůjde a zase si vyslechnu, jak jsem frigidní, jenže styl s prominutím " nasliníme a jedeme " mi prostě nevyhovuje a je pro mě zcela nedostačující, neříkám, že je tomu tak pořád, ale ve většině případů ano. Jenže pak začal problém číslo dvě, jsem kuřák a manžel je odnaučený kuřák, nejdříve mi cigarety schovával, jenže to nemělo význam, tak začalo ponižování, nadávání ve smyslu, že jsem zkurvený feťák, omlouvám se za vulgarismy, ale budu psát, tak je mi to řečeno, když jsem si šla zapálit na balkon i po jeho výslovném zákazu v zimě v - 15 mě zavřel i na půl hodiny na balkon a pak se mi za oknem posmíval. Jednou bohužel došlo i k tomu, že my chtěl cigarety sebrat a já se bránila a nechtěla mu je dát, tak mi dal i facku, ten den jsem byla dlouho zavřená v ložnici, jenže bohužel byla jsem zamilovaná a krom toho, že jsem si poplakala, přešla jsem to a žilo se dál. Dálě pak nedůvěra v tom smyslu, že v práci dělám prd a jen se peleším s doktorama a jak můžu být unavená, když tam pořád jen pijeme kávu atd a to mě několikrát navštívil v práci a viděl , jak máme tu čekárnu narvanou až po strop, když jsem někam šla s holkama s práce, ještě než jsem tam přišla, měla jsem za sebou x telefonátu, jednou mi kolegyně i sebrala telefon, jak byla naštvaná, že na mě vidí, že pokud mu to hned nevezmu bude zle. I přesto, že mě kolegyně varovali, jsme se v roce 2012 vzali.Rok po svatbě se docela dal, ale od září 2013, jsem změnila práci, pracuji převážně v mužském kolektivu. Např. jeden večer, kdy přijel manžel opilý a usl na zemi mezi gaučem a já měla po dlouhé době volný víkend, mi napsala kamarádka s jejím přítelem, at ho nechám vyspat a jdu za nimi na chvilku do hospody, upozornuji, bylo to cca 5 min od našeho bytu a šla jsem tam v teplákách, jenže než jsem si tam sedla on se vzbudil, hned mi volal, kde jsem ani jsme mu nestačila říct, kde jsem, pač slyšel muziku, položil mi tel a vzápětí mě přišla sms - Děvko nevracej se domů, klíče jsou v zámku, tak jsem šla spát ke kamarádce a v tu noc jsme zjistila, že mám v tel aplikaci, která zjištuje polohu, takže celou dobu věděl kde jsem, jenže po tomhle, jak on to umí krásně okecat, jsem mu odpustila. ještě zmíním, že do této doby znal má hesla na sociální sítě i email, chodil mi do telefonu atd,často se mi stalo, že mi psala kamarádka ze Španělska a já to zjistila až po 3 týdnech kdy mě napsala znovu, po aféře s hospodou a aplikací, jsem si hesla změnila , několikrát, vždycky na ně nějak přišel, nevím vůbec jak. Pak začalo žárlení na tu kamarádku s přítelem, pač věděl, že mi ho rozmlouvají. Další příhoda , udělalo se mi doma zle, byla jsem sama doma, tak jsem si zavolala záchranku, bouchalo mi srdíčko jako o závod, odvezli mě, volala jsem mu, že má strach, on mi razantně řekl, že mě nepodpoří a ani nepomůže, že si za to můžu sama kouřením a i kdybych byla na smrtelné posteli, tak za mnou nepřijde, po tomhle, jsem odešla na týden k rodičům, sama se víceméně vrátila, samo sebou, že on tvrdil, že on nic zlého neudělal a chyba je jen ve mě. Umí strašně dobře manipulovat, já jsem většinou rozhodnutá, ale stačí jeden telefon a zase si vše začnu vyčítat, že je to opravdu má chyba.Po tomhle jsem začala chodit k psycholožce. Po další příhodě, kdy jsem zkolabovala v práci a motala se mi hlava a vezli mě na CT a já mu opět volala se strachem a on opět nepřijel, odešla jsem na měsíc k rodičům, jenže mě ho bylo líto, že je tam sám vrátila jsem se. Nejhorší na tom, je že tohle by do něj nikdo neřekl a a ni by mě nikdo nevěřil, že je tady toho schopný, vždycky to otočí, tak, že nikdo nechápe proč jsem já odešla a že to není normální, že on je ukázkový partner a, že má tolik nápadnic, že vlastně nemá problém. omlouvám se za tak dlouhý příběh, ale ve zkratce to neumím popsat....jsem už opravdu zoufalá a pořád si říkám, že dělám něco špatně a nemůžu se z toho bludného kruhu vymotat, on mi tvrdí, jak mě miluje a vše dělá pro mé dobro a vychovává k lepšímu životu, ale přece, pokud někoho miluji, tak se vším všudy a ne, že mu budu tak nadávat! Děkuji za Vaše názory.
Je to domácí násilí (nemusí být nutně fyzické). Podívej se na web domácí násilí. Odešla bych.
@japona to jako vážně? Podle mě se jedná o typickýho zamindránkovanýho, zakuklenýho psychopata a pokud byste měli miminko, tak by to všechno byl jen horší. I u párů, které žádné problémy nemají, miminko vztah hodně prověří.... vyčítal by ti, že nic neděláš, jen se válíš doma s miminem, zatímco on pracuje. Určitě by tě chtěl vydírat prachama... no nic. Podle mé zkušenosti, chlapa nezměníš. Někteří se změní, ale jenom kvůli sobě. Takže já osobně si myslím, že takového manželství nemá smysl. Evidentě tě chce vlastnit a manipulovat s tebou. Odešla bych. Jsi mladá, podle fotky krásná, určitě si někoho najdeš, kdo tě bdue brát jako rovnocenou partnerku. Co to jako je, že tě nechá půl hodiny zavřenou na balkoně v zimě? Je to tvůj manžel nebo nějakej úchylnej vychovatel z pasťáku? Rychle pryč než bude pozdě...
@vroninka22 měla byste kontaktovat organizaci typu Bílých kruh bezpečí. Nikdo nemá právo vychovávat dospělého člověka, aby byl lepší. Je to manipulativní technika.
@anazuzzuzana ne, to byla od autorky prvního příspěvku velmi nevhodná, ironická a zlá poznámka.
Pokud je všechno tak, jak se píše, je to domácí násilí jako vyšité, ale v situaci, kdy nejdou ještě na cestě děti, tak nějak řešitelné. Věřím, že se zakladatelka rozhodne co nejdřív a brzy si najde někoho, kdo se k ní bude chovat slušně tak, jako partner. Ne jako tyran.
moc nechápu, co tady řešíš...co chceš slyšet....že se to zlepší a vzhuru k lepším zítřkům?? Sama víš, že je to nesmysl....a ty jsi tu už kdysi psala o vašich prolemech myslím....
podle me není jiná možnost, pokud chceš normálně žít - odejít a to co nejdřív,. už tak ti bude delat problemy a i te časem přemlouvat....a pak i vydírat......V žádnem případe si nepořizovat deti, nebo to ti teprve začne peklo.
Utikej dokud mas jen sve nohy a ne jeste sebou prcka..zmiz,dokud muzes!!Tohle je totalni ucebnicovy priklad psychickeho tyrani!!
https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-problemy/manzel-se-mi-meni-pred-ocima-chci-utect-2/ dole a další a další diskuze, kde píše vpodstate to samé. Tzn. již před půl rokem jí všichni psali, ať toho debila kopne do zadku.. a nic, založeno nove téma. Nevím, co jiného chce zakladatelka slyšet?
Ona nechce slyšet/část, že si vzala blba a může děkovat bohu, že s nim nemá dítě. Ona chce slyšet, že je všechno sluníčkové a manžel bude skvělý otec.. má to tedy mít.. @anazuzzuzana
@vroninka22 seber se a uteč! Tohle je normální týrání a bude jen hůř… Nevěř tomu, že se změní. To by se musel léčit. Něco je v něm špatně, né v tobě. Pokud můžeš k rodičům, tak nim odejdi a k manželovi se už nevracej.
@vroninka22 Odejdi, jestli se mas aspon trochu rada tak odejdi okamzite. Pripomnelo mi to vztah s mym exmanzelem. Byla jsem stejne naivni jako Ty, stale jsem verila, ze se zmeni, ale povaha se nemeni..ba naopak bylo to horší a horsi.. Me exmanzel celych 8 let fyzicky a psychicky tyral..ja mela oproti Tobe tu nevyhodu, ze jsme meli dite. Ted jsem stastna, ze jsem dokazala odejit. A nepomohl mi nikdo, ani policie ani bily kruh bezpeci, vlastne ani rodina. Musela jsem sama, byl to sice nejhorsi pul rok, ale zvladla jsem to. A ty to muzes zvladnout taky. Jen uz se na nej nesmis ohlizet, zadna litost, neohlizej se na nej. Vzal ti 7 let zivota, nema smysl se v nefungujicim vztahu dal utapet. Drzim palce, ale jestli nejsi stastna a trapis se tak uz neco udelej. Zivot je moc kratky na to, aby ses blbem nechala neustale manipulovat.
jdi dokud nemáte děti!!!
Samozřejmě, že to ostatní nevidí, nebydlí s váma. Zavřít klapačku jim múžeš tím, že jim řekneš, že někdy k sobě lidi prostě neladí, i když jsou oba zlatí, že si nerozumíte. Vykašli se na další vysvětlování, nic po tom nikomu není. Nedovol, ať se k tobě takhle chová, není proč by ti ho mělo být líto. Je to na tobé, aby jsi se od něj nenechala ukecat. Celý život po sobě nechat šlapat přece není pěkná vyhlídka. Kluk mi dal jednou facku, do týdne jsem od něj byla odstěhovaná (cca v 27 letech). Pak mi nevyšel ještě jeden vztah (kvůli dálce), ale ted mám bezva manžela, čekáme druhé dítko, váží si mě, a já jeho si opravdu taky mohu vážit!
@vroninka22 Tvůj manžel se nezmění k lepšímu, to v žádném případě nečekej. Jen k horšímu... uteč co nejdřív! Jsi mladá a máš život před sebou. Žádná žena si nezaslouží, aby se k ní někdo takto choval...... a hlavně se nemysli, že ho změní děti!
To samé mám doma. Akorát ze s ním mám 3 děti a nemám prostě odvahu odejít. Utíkej dokud nemáte děti . Bude to jen horší.
Chápu, že ne každý má povahu postavit se sám za sebe a bojovat, ale co je moc to je moc ne? Rozhodně si nepořizovat dítě a rozhodně nedoufat, že se změní...může se na čas přizpůsobit, ale nezmění se...k bývalému jsem se několikrát vracela - změna nikdy nebyla delší než pár týdnů či měsíců...vztah je o kompromisech a ne o diktatuře...řešením je buď rozvod nebo skončit na psychiatrii...
Myslím si, že rozhodně by jsi se měla postavit sama za sebe a odejít. Naprosto hrozné co píšeš. Já to viděla celé dětství na své mamce, která přesně tohle podstupovala a omlouvala to tím, že má děti a chce zachovat rodinu. Vy ještě děti nemáte a už jsi nešťastná. A jeho postoje jsou naprosto hrozný. Já bych se zbalila a šla bych od něho pryč. On se nezmění - jen je možný, že na chvilku by byl schopnej sekat latinu, ale osobně si myslím, že by mu to dlouho nevydrželo a znovu by se vrátil do stejných kolejí. A zkusila jsi si s ním promluvit o jeho chování a co se TI na jeho chování nelíbí? Asi ano, viď?
@japona přesně!! Pokud čeká na zázrak....může čekat i následujících dvacet let.....každý musí k rozhodnutí dospět. A tím,že se tady vypisuje a čeká,že ji tay budeme chlacholit,že se změní....no nezmění....aona to sama dobře ví, i ví co má dělat,jen se ji do toho nechce. To je celé. Nni to snadné,ale čím dřív odejde tím lip. A pokud bude tak hloupá a pořídí si s ním dítě nebo se nedá ukecat a on ji oplodní , tak teprve pozná co to je peklo......
Ale odejít musí sama, tohle za ní nikdo neudělá.
@vroninka22 tvůj muž se nezmění a jestliže spolu nemáte děti tak nemá smysl v takovém vztahu setrvávat, bude to jen horší a horší. Tvůj muž se chová jako typický tyran, který si zvenčí hraje na spokojený vztah ale uvnitř za zavřenými dveřmi psychicky týrá protějšek. Pokud odejdeš bude to ze začátku složité ale pak to bude lepší, jen to chce odvahu na udělání prvního kroku.
Držím ti palce ať se rozhodneš správně!! 🙂
Odejdi co nejdřív. Po tolika letech se určitě nezmění. Trápila by jsi se a kdyby jste si pořídili dítě, trpělo by také.
Najdeš si nějakého normálního chlapa. Jsi ještě mladá a zbytečně se trápíš.
Co čekáš že napíšeme? upřímně? že to bude dobrý? že tě fakt miluje když se takto chová???
Starou belu!!!! Ale ženský se asi nikdy nezmění... Vždy když čtu podobné příběhy, tak si hluboce uvědomuji, proč ženy milují Doriana Greye - oni prostě mají rádi hulváty a drsňáky, kteří jim ubližují, ale i přes to všechno ženám imponují...
Takže asi tak - pokud budeš sedět doma na zadku, nedejbože si s nim pořídíš dítě, tak ti garantuju, že změna nenastane - vlastně jo. Už ti nebude nadávat do kurev, ale bude tě vydírat dětma... štvát je proti tobě nebo vyhrožovat, že ti je sebere, pokud odejdeš. Můžu ti říct, že lepší dětství, start do života a rodičovské vzory by jsi jim nastavit nemohla - navíc, pokud budeš mít syna, je solidní pravděpodobnost, že z něj vychová podobnýho hulváta, jak je on sám. To jsou skvělé vyhlídky, ne? Pak tě nebude tyranizovat jen otec, ale i syn...
Odejít je těžký... Doporučila bych ti vzít si morální podporu - rodiče, kamarády... A prostě se zabalit a odejít. Pokud by u toho byl a dělal scény, osobně bych si to nahrála (na telefon aspon zvuk nebo kameru) - protože bude dělat scény, vyhrožovat ti a BUDE na tebe zlej - a až budeš mít slabou chvilku a chtít se vrátit, tak si to prostě pust...
Mám kolem sebe pár lidí v podobnejch situacích - najít odvahu někteří odešlí, jiní ne... Ale ti, co odešli jsou volní a šťastní... Ti co zůstali štastní nejsou - vlastně ani nevím jak se mají, mají zakázáno semnou komunikovat...
Uteč dřív,než tě začne mlátit,to je domácí násilí.
ty blaho uplne pises jako kdybys naahodou ted mela byho byvalyho... grrr uplne se mi jezi chlupy na zadech.. holka sbal se co muzes a utec.. neceka te nic lepsiho.. ja musela udelat to same.. proste sem se nenecchala schazovat.. jednoho dne sem se proste sbalila a sla.. pokkud mas kam jit.. treba k rodicum.. jdi.. vse jim rekni.. mamka te podrzi uviids.. vsak to musi uz videt.. jdi jdi jdi.. s takovymhle volem te neceka nic dobryho..
@andrrriiik on uz ji mlati..
@vroninka22 obrat se na http://www.bkb.cz/ , mate ho i v Jihlave a oni by te meli nasmerovat kam dal za pomoci...jsi zacyklena, nemas nadhled, potrebujes pomoc z venci.
Odstěhuj se a začni na sobě pracovat. To, že máš takového partnera je sice teď tvůj hlavní problém, ale pokud nezměníš sama sebe, najdeš si příště přesně takového nebo i horšího.
@maqggienka Když vydržela tolik let s násilníkem, nevěřím, že si bez razantního restartu dokáže najít normálního partnera. To nemyslím ve zlém, jen chci zdůraznit, že ženy, co prožívaly domácí násilí si velmi často najdou znovu násilníka. Chce to odbornou pomoc, srovnat se, být chvíli sama jen se sebou.
odejdi, dokud jsi mladá a nemáte děti. Pak to bude všechno ještě komplikovanější. Kdy jste se spolu opravdu od srdce zasmáli? Kdy jste spolu zažili pocit souznění a naprosté pohody beze slov? Kdy jsi měla pocit, že je dobrý být na světě a spolu? Kdy jste spolu měli skvělý sex? Prostě všechno je mínusový a ty na tom lpíš, jako by nebylo nic kromě tvýho chlapa? Prober se, najdi bydlení (vrať se na pár týdnů třeba domů) a odstěhuj se. Požádej známé nebo rodinu o asistenci při stěhování, aby si nic nedovolil a pryč. A ruku v ruce podej žádost o rozvod. Prostě vem zase život do svých rukou. Doktor Plzák říkal, že na spokojené a naplněné manželství je potřeba 5 S - Smích, Sdílení, Stesk, Soucit a Sex. Něco na tom je. Ale u vás nefunguje nic. Možná se bojíš finanční nejistoty, ale všechno se dá zvládnout...
@vroninka22 je ti 27 takze mas pred sebou krasnou budoucnost, minimalne 50 let nadavani, ponizovani a facek. Poloz si jednoduchou otazku, opravdu tohle chci pro sve deti. Pokud si odpovis ze ne, tak nemas co resit. Neres co si bude myslet okoli a jestli to pochopi nebo ne. Spravni pratele te podpori a casem jim muzes vysvetlit jak to u vas fungovalo a ostatni at ti pr.el polibi. Prestan resil okoli a prestan resit co si mysli manzel a jak se citi manzel. Zacni resit sebe. Zivot je prilis kratkej na to, aby clovek porad na neco cekal a doufal ze se to zlepsi. Porad lepsi odejit ted nez az budou deti a budes s nim pres ne svazana a ver ze hajzl jako on by ti pres deti delal ze zivota peklo.
Ani jsem to nedočetla, promiň. Od takového chlapa rychle pryč! Určitě máš na lepšího a až sebereš odvahu a odejdeš, zjistíš jak moc se ti ulevilo. Hlavně nepořizovat mimino, tím se to ještě zhorší. Přeji ti hodně síly se správně a rychle rozhodnout.
Takový člověk se nikdy nezmění ☹ Vezmi odvahu a odejdi od něj,dokud je čas.je to sobec a dle mého,jak se říká-Kdo chce psa bíti,vždy si hůl najde...Ono je někdy těžké se odpoutat,ale pokud vidíš spíše negativa než pozitiva,nejspíš to bude horší než lepší..Přeji hodně štěstí 🙂
@nonnni Jéžiši fakt?Tak to jsem nějak přehlédla.
@vroninka22 Rychle pryč.
Kdo chce kam, pomozme mu tam.. Myslím, že byste si měli pořídit miminko, to by ho určitě změnilo..