Mám problém se psychicky odpoutat od jedné události v mém manželství. Z kraje roku jsem měla chřipku, byla jsem doma a potřebovala jsem něco poslat do práce. Vlezla jsem na notebook (můj), který nepoužívám, ale používá ho manžel, byl tam v Chrome přihlášen na svůj účet. Když jsem se chtěla přihlásit na svůj, abych to poslala ze svého mailu, nabídlo mi to ještě neznámý účet, o kterém nevím. Zvědavost mi nedala a přihlásila jsem se na něj a koukla se do gmailu. Z něj vyplynulo, že je uživatel přihlášen na sexseznamku. Přepojila jsem tedy na účet manžela a v prohlížeči měl den předtím vyhledávané prostitutky z okolí našeho města a místa, kam jel ten den na služebku. Odpoledne mi volal, že se na služebce zdrží a ať vyzvednu děti ze školy a školky (stávalo se velmi zřídka, že se zdržel), plus bylo zřejmé, že si na ně hledal reference na nornik.net v tom městě. Po návratu domů jsem ho s tím konfrontovala, řekl, že nic nehledal, ať mu to ukážu (historie smazána, ale já si udělala printscreen obrazovky, abych měla důkaz). Přiznal se až další den, že se koukal, ale přísahal, že nikde nebyl. Po několika probrečených dnech, kdy nic nepřiznal, jsme se dohodli, že se k tomu nebudeme vracet, že mi nedokáže, že nikde nebyl a já teda nemám důkaz, že opravdu byl, tak to holt nějak překonáme. Jenže ve mě to furt je. Následně jsem zjistila, že mi zamlčuje bokem vydělané peníze (další indicie, na co je asi měl?). Teď dělá vzorného manžela a otce (máme 2 děti, jsme spolu skoro 13 let), ale já se nemůžu zbavit dojmu, že ze sebe dělám debila. Jak tohle překonat?
Vim jak to maji manzelovy kolegove v praci. . .obchodaci, manazeri. . .dokonce se tim chlubi, ze chodi do bordelu a popisuji historky z bokovek. . .doma jsou vzorni chlapi a manzele. Nevim uplne co ti poradit, ja bych si ho hlidala a kdyz bych zjistila, ze to tak doopravdy je, asi bych konala.
Ahoj, dost nad tím přemýšlím, zažila jsem nebo velmi podobného. Bylo to před hodně lety, na začátku vztahu a nějak jsem to rozdýchala, bylo zřejmé, že jde jen o internetovou záležitost. Ale mrzelo a štvalo mě to ještě hodně dlouho. Po dvou letech vztahu jsme počali dítě, po 6 letech vztahu byla svatba. Asi čtvrt roku po svatbě jsem narazila tím, že zapomněl fiktivní účet odhlásit a já přišla k pc a tam to na mě vybaflo, na de facto téměř stejnou věc jako ty. Zůstala jsem jako opařená. Bylo to šlo kudla do zad, asi ti nemusím popisovat, co jsem cítila. Nevěděla jsem, jak to s ním probrat a delší dobu jsem byla jako stroj než jsem si s ním na férovku promluvila. On to všechno vidí, jako nevinnou záležitost přes internet, kterou by v životě nerealizoval, nějak si tím boostoval ego či co... Ale co já můžu vědět, že... Každopádně, dva roky uběhly a jsme spolu a klape nám to, ale tohle mu nikdy nezapomenu a taková ta elementární důvěra ve vztahu je z mé strany nenávratně pryč a je mi z toho smutno. Za chvíli se nám narodí 2. dítě, ale jestli se někdy dozvím, že k té realizaci nevěry skutečně došlo, tak v takovém manželství žít nebudu, všechno má svůj strop. V takové chvíli ze vztahu odejdu, ať si dělá debila z někoho jiného. Takže je asi třeba si uvědomit, kam až tvá tolerance sahá a co jsi ochotná a nejsi ochotná snést aniž by se ti muž zprotivil.
Mimochodem, pracovala jsem po škole chvíli jako výpomoc za barem a pánové se často chlubili, nejdřív služební cesta, kalba, pak všichni společně do bordelu, pak se sešli za hodinu u bordelového baru a pak zase pěkně domů k manželkám (2 z toho doma novorozeně) a byli vzorní manželé. Druhý den se sešli u nás na baru a porovnávali své reference. Bylo mi z nich na blití a nejsem si jistá, jestli (po tom, co jsem zažila) je možné najít vůbec chlapa, který nemá potřebu jednou za čas něco provést, ať už online nebo osobně.
@haniplanetka jde to, můj chlap je mi věrný a kalit ani nechodí ;o)
@haniplanetka Já se celkem dlouho pohybovala v mužském kolektivu a s tím, že by pánové hromadně navštěvovali bordely zkušenost nemám, ale s tím, že kombinace "služební cesta" "manželka daleko", trocha alkoholu a lepá děva v 90% případů vede k nevěře, zkušenost mám...
Ano, existuje jen důvěra. Jenže tu timhle hodně naboural. Nebo věřil by tomu někdo? Že v době krize vztahu hledal, ale nikde nebyl? Já s tím mám problém.
@haniplanetka A to i u typů, do kterých by to člověk opravdu neřekl...takže tak 🙂.
@ivca.konik Jj, já to chápu - to byla jen reakce na to, co napsala @klea81 - že je jí manžel věrný. Měla jsem tím na mysli, že ona ale neví, že je jí věrný - že tomu jen věří. U tebe chápu, že ta důvěra byla narušená.
@urtica můj muž je jeden z posledních typů u kterého by to člověk tipoval, ale holt..
Do svého muže bych to taky neřekla. Hodně bolí, že mě má za blbku, co mu skočí na všechno. A taky, že to plánoval (taková ta jednorázovka pod parou se asi dá se skřípěním zubů odpustit). Bolí to i po víc než půl roce.
Tohle je bolestivé snad pro každého at je v těle muž či žena, ale na vašem místě bych to asi jen tak nenechala být myslím si že důvěru si jde těžko získavat a podle mě ted budete akorát pořád něco hledat dál a dál :(
@ivca.konik Debil je on.
@haniplanetka Chlapi jsou proste prasata. Asi nezbyva nez je brat s rezervou a ocekavat minimum nebo nevim. Ja mela podobnou zkusenost. Teda ne prostitutky a bordely, ale zase seznamka. Seznamili jsme se na seznamce a uz jsme spolu pul roku chodili a ja ho tam nacapala, ze tam chodi dal. A pak jeste jednou. Myslim, ze se s nikym nevidal, proste jenom tam asi oslovoval holky. Nemel tam ani fotku a vim, ze je dost plachy takze i v nasem pripade jsem prvni kroky spis musela udelat ja, no ale stejne. Hruza. Taky by to do nej nikdo nerekl.. Jsou to proste idioti, jinak nevim jak to mam vysvetlit. Protoze by pro me udelal prvni posledni..
Myslím, že se asi budeš muset s narušenou důvěrou ve svého muže naučit žít. Že bys mu začala jen tak věřit je nepravděpodobné; rozvod nebo jiné fatální kroky mi v tomto případě přijdou příliš, a tak nic než smíření se situací jako možnost nevidím.
Případně s ním v klidu probrat PROČ (vím že to nepřiznal, ale třeba na racionální otázku bude mít odpověď) , co hledá jinde, co mu doma chybí.. třeba se k něčemu společně dostanete, ideálně k porozumění😉
@zuzekk souhlas.
@haniplanetka A podobnou zkusenost myslim to, ze to bylo na zacatku a ted po dvou letech vztahu cekame dite. Takze je mi jasne, ze po par letech muzu neco takoveho objevit znova, bylo by naivni si myslet ze se to nemuze stat.. A proto se prave moc nehrnu do svatby, pritel se chtel brat, ale s touhle zkusenosti trochu vaham..
Ahoj, mám kamarádku, jeden čas dělala prostitutku. Ta přesně říkala - chlapi od rodin, od dětí... jsou líní honit, tak si jdou píchnout jinde... Ona z toho vědu nedělá 🙂 No, prostě to jsou prasata, který to nepřiznaj ani sami sobě, natož před ženou...
Buď si uvědomí tu blbost a bude sekat latinu, nebo do toho spadne za pár týdnů znova..asi bych po něm chtěla zrušení toho účtu (udělal to?)...i když...to nezaručuje, že si neudělá nový..😏😏
Těžko radit..
Ten tajný účet údajně zrušil. Ale měl třeba i telefon, o kterém jsem nevěděla, tak čert ví, jak to bylo. Plus mě naštvala jeho prvotní reakce ve stylu " já nic neudělal, nic jsem nehledal" (s tím, že vědomě vymazal historii ve svém Chrome a chtěl po mně, ať mu to teda ukážu, ač veděl, že v té historii už mu to ukázat nemůžu, jenže nepočítal s tím, že mám printscreeny). Prostě ze mě chtěl udělat ještě idiota.
@ivca.konik ja si o muzich uz zadne iluze nedelam...manzel mi Asi nikdy neverny nebyl...ale ruku do ohne bych za to nedala. V tomto jsem opravdu pri zemi...vidim co se kolem me deje. Muzi maji bokovku a nebo sem tam ulitnou a doma vedou sporadany stastny zivot. Duvera se tezko vraci..ale jde to...casem...pokud tedy opet na neco nenarazis. Je jasne ze ti pravdu nerekne...vi..ze pokud by to udelal..vztah je v haji. To neudela nikdo rozumny..pikud si nechce rozvratit rodinu. Ja si nemyslim..ze jsou to jen muzi..prece jen musi ten sex s nekym mit..ze. Ale i zeny jsou takove...
Teď nevím, jestli to dělá dál. Fakt ne. Já jako chápu, že má nejspíš krizi středního věku a ojet za pár kaček hezkou dvacítku je asi lákavý, jenže co já? Nikdy jsem ho nepodvedla, ani bych to nedokázala. Proč teda nejde pryč a neužívá si svobody, ale vleze na nějakou špínu, co jde za prachy s každým? Sex byl v tu dobu 3 - 4 x týdně, nejsem žádná puritánka, co jede jen pět minut misionáře a konec. Prostě to beru jako hroznou zradu.
@ivca.konik Prosla jsem si s partnerem necim podobnym v zacatku vztahu, stvalo me to hodne, ale pak jsem si uvedomila, ze bud muzu byt podezrivava a zhrzena blbka nebo stastna partnerka, vybrala jsem si to druhe. Nedokazu rici, zda mu v tomhle ted 100% duveruji nebo ne, neresim to, nepatram, uzavrela jsem to. To ze si nehledal nekoho staleho a treba uvazoval o jednorazovce jen znaci to, ze te ma rad a nechce byt s nekym jinym, jen mu treba neco chybi - at uz ego nebo neco, co by po tobe nechtel, tezko rict. Pokud vam vse jinak funguje, tak mi prijde blbost to kazit kvuli nejake prostitutce, pokud ti to doda klid, bezte spolu k poradci, kde tu pricinu rozklicujete. Narazila jsem na toto tema v nekolika psychologickych clancich a mnohdy zejmena muzi od rodin nemaji vubec zajem o intimni styk, ale treba jen chteji tesne objeti nebo fyzicky kontakt a klid, bez reseni deti, domacnosti apod. Ve vetsine pripadu si partneri vzajemne supluji matku, ale jakmile zena zacne plnit sve skutecne materske povinnosti, tak to ten muz potrebuje nekde dohnat - nekdo zacne hrat golf, cvicit, nekdo potrebuje ten fyzicky kontakt.
@montyjack ano, něco mu chybělo. Tím to hází vinu na mě. Jenže když jsem se v té době zeptala, co se děje, tak odpověděl vždycky, že nic. Podle mě měl klasickou krizi kolem čtyřicítky. Tak si chtěl ještě užít. Přišla jsem na to blbou náhodou, trochu mě naštvalo i to, že se drze přihlašuje z mého ntb na účet, kde má seznamku, nechá se přihlášený na svém účtu, odkud hledá štětky a myslí si, že na to nepřijdu. Jak kdyby mi to servíroval a vysmíval se, že jsem tak blbá a slepá. A vrchol byla reakce "tak mi ukaž, co jsem prohlížel" v momentě, kdy na dálku přes mobil historii vymazal.
@urtica existuje.. když víš, že tvůj chlap neumí lhát a prostě víš, že je zaneprázdněný a víte svůj každý krok... takže já třeba taky zatím opravdu vím, že se nic nikde nestalo. Ale třeba já na tyhle věci začínalm pohlížet trošku jinak, protože vím, že do sexu prostě nemám vůbec chuť a tak, tak se pak těžko můžu na chlapa zlobit, kdyby někde k něčemu došlo. Já bych snad byla ráda, že šel jen s nějakou neznámou jednorázově než s nějakou kamarádkou opakovaně. Ale to samozřejmě říkám v uvozovkách a je to jen představa. Těžko říct, jak bych to brala, kdyby se to opravdu stalo. Jen říkám, že to jde vědět, že se nic nestalo. Ale záleží na tom, jakej chlap to je a jak máte nastavený život a vztah, komunikaci apod. My máme společný kalendář a manžel tak nabitý program v práci (kde všechny znám, neb tam taky pracuju), a pak i práci doma, zahrada, děti a tak, že fakt nevím, kdy by ještě stíhal bokovku. A navíc s jeho neuměním lhát.. Měla bych si ho koukám vážit ještě víc než si ho vážím.
U zakladatelčina manžela vidím problém případně i v tom lhaní právě.. a pokud bych narazila na něco, že znovu někde něco opravdu dělal a jak píše..dělá z ní toho debila tím lhaním, tak to by už byl konec důvěry pro mě.. ale jinak neporadím ☹ držím palce a je mi jasné, že je hromada chlapů, kteří si hrajou na playboye, přestože mají doma i všechno ☹ je to smutný
Mno, jsem v tomhle asi krapet "jiná". Nehledě na to, že bych mu to teda nevěřila... Nicméně hledala bych pozitiva a rozdíly. Chlap si odskočil vyprázdnit "mozek". Píšeš, že jste měli snad krizi... Takže sex doma asi moc nebyl, případně za moc nestál. Vybral si tu "lepší" variantu... Nemá milenku, která je dlouhodobá, ale vyhledal si, a to ještě s jakýmsi ověřením na netu, jednorázovou prostitutku. Pokud nevzal do auta nějakou šmudlu u silnice, tak myslím, že se "nic nestalo". Já bych se v tom nehrabala. Ona kolikrát taková paní, pokud je to profesionálka, dokáže chlapa zklidnit a on se zase rád vrátí domů...
Můj muž taky nikam nechodil. Tohle musel stíhat v pauze na oběd. Prostě si místo jídla šel vrznout.
@leilinka1234 vidim to stejne... myslim ze prostitutky zachranily vic manzelstvi nez psycholog 😂
@ivca.konik ja bych bejt tebou zasla do jezdeckejch potreb, koupila poradnej bicik, v sexshopu pouta, privazala ho k topeni a ty blby napady mu vymlatila z hlavy, resp. jinych casti...chce v posteli zmenu, ma ji mit 😂
Tohle bude těžké, protože nešlo o jeden incident - o jednu záležitost, která proběhla a skončila, ale o problém, který vlastně stále trvá - manžel si i nadále odporuje ve slovech a v činech. Bohužel moc neporadím - osobně bych ho asi znovu konfrontovala s tím, že si odporuje a že hrozí trvalé narušení důvěry a Vašeho vztahu.
Tedy - ještě spíš - osobně bych asi bývala nic nehledala, žádné účty neotvírala a nic nezjišťovala, protože všeobecně v tomto směru o mužích (a vlastně ani o ženách) příliš velké iluze nemám - tudíž jsem hluchá, slepě věřím a raději nechci nic vědět 🙂 - ale chápu, že tohle nastavení člověk buď má nebo nemá, a když už to prasklo, bude se k něčemu takovému vracet jen těžko...