Ztráta sama sebe. Zažila jste některá?

2. led 2025

Zdravim holky, prozivam narocne obdobi.
Zazila jste nektera pocit ze vam chybi stare ja? Nez jste meli dite? Ja svyho syna miluju a jsem za nej rada, ale obcas mam chvilky kdy mi chybi ty stary casy, kdy sem si mohla kdykoliv kamkoliv odejit, neresit nic. Uzivala jsem si kazdy den, s kamaradkami jsme meli vzdy nejaky plan, byla jsem vesela, spontanni, mela sem rada zivot. Dite jsem si prala, ale pritel hodne zarlil a v podstate behem tehotenstvi jsem prisla o vsechny kamaradky, protoze se mu u kazde neco nelibilo. Ja byla rozhodla to vse pustit, party, vylety s holkama…byla jsem pripravena kvuli miminku byt mama na 100%. Takze po narozeni mi v mym zivote zustal pritel a rodina. Opravdu zadny kamarad ani kamaradka. Nevadilo mi to, mela jsem jiny smysl zivota. Ale pritel je v praci kazdy den, a ja sem opravdu celou dobu jen s malym, ted mu bude 7 mesicu za dva dny. Kdyz jdu ven musim jen sama, protoze mi pritel vola kde jsme a tak. Prijdu si hrozne izolovana, jediny s kym mluvim je pritel. Hrozne zarli, vadi mu i ze se na me nekdo podiva, nebo zacne sledovat na instagramu. Nemuzu ani pozdravit kamarada treba protoze zacne silet. A tim jak jsem furt jen doma na materske s malym vim ze mi zacina hrabat, jsem proste casto nastvana, podrazdena, kvuli blbosti, pak se hadame, a to je skoro kazdy den. Casto brecim a chybi mi stary zivot ale zaroven na sebe nadavam jak mi muze chybet protoze bych nemela meho syna, ten je moje vsechno. Ale pritel se mi posledni dobou protivi, a to nechci ale nemuzu si pomoc. Nevim co delat. Mozna je to vekem protoze mi je 23, pritelovi bude za mesic 36, a v lete by si me chtel vzit. Jsem v zacarovanem kruhu a nemam se komu sverit takze musim jak zoufalka sem.

cherie24
2. led 2025

Zde není problém v mateřství, ale v tom, že přítel je žárlivý magor. Dělat scény a vyvolávat hádky kvůli kamarádkám a slídit, kde se zrovna pohybuješ s kočárem, to opravdu není normální. Bude to jen horší a horší. Jsem na mateřské už téměř 6 let a takové pocity opravdu nemám. Užívám si děti, jezdíme na výlety, scházíme se s maminkami, pracuji na zahradě, občas něco předělám v domě podle svých představ, sportuji bez dětí, cvičím doma s dětmi, dělám i dobrovolnou činnost. Do práce se náhodou moc těším, ale té si užiju až do důchodu dost. Teď se snažím vytěžit maximum z mateřské. Ty jsi se dobrovolně všeho vzdala, ale ne kvůli dítěti, nýbrž kvůli žárlivému chlapovi, který tě drží ve vězení. Myslíš, že až budeš chodit do práce, že mu nebude vadit, že se scházíš s jinými lidmi?

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
2. led 2025

@cherie24 se mi to smazalo🙄 psala jsem ze vam zavidim, myslela jsem ze si materskou budu taky tak uzivat je to blbe ale nektery dny trpim, on nevi a nic nechape kouka na me jak na blazna ale cely den byt sama doma jen s malym je narocny na psychiku, on tohle netoleruje, je mu to jedno, akorat me shazuje tim ze nejsem dobra mama a podobne, a s praci uz parkrat narazil ze by chtel abych delala nekde jen se zenskymi, hrozne zarli, chlapu si vsimam taky ze se za mnou otaci nebo koukaji ale myslim ze tohle zaziva kazda zena a je to normalni

cassidyc
2. led 2025

U tebe není problém v tom, že ti chybí tvé staré já o které jsi “přišla” kvůli dítěti, ale chybí ti kamarádi o které tě připravil přítel. To, co dělá není normální. Měla jsem také takového. Nesměla jsem pomalu psát kamarádce, že bych napsala kamarádovi, tak to byl hned oheň na střeše, přitom on si s kamarádkou psal, to bylo něco jiného. Nesměla jsem nic říkat rodině, protože do našich věcí jim nic nebylo. Ani jsem si to neuvědomovala. Bude to jen horší, jak psala cherie24 nade mnou. Je to chorobný žárlivec. Nastav si mantinely, dokud je ještě čas. Normálně se kamarádkám ozvi, pochopí to. A přítel ať se třeba staví na hlavu.

autor
2. led 2025

@cassidyc uz jsem to tajne udelala, chtel me dokonce vyhodit a to jsem byla v 6 mesici tehotenstvi, byl to nejhorsi mesic, uplne se zmenil, preplo mu, nedokazal unest ze bych se bavila zas s nejlepsi kamaradkou, ona totiz stridala kluky casto, chodila pit, proste byla takova ale byla mlada, a hlavne svobodna, nechtela se vazat a není vadilo ze bych se s ní bavila, pritom ona me do tohohle netahala, vzdy se mi sverila u sklenicky kdo u ni byl a podobne, zasmali jsme se a tím to skoncilo, ale on to neusnesl ze bych tohle resila i kdyz sem s nim a tehotna takze mi dal ultimatum ze bud on a nebo ona, samozrejme jsem zustala s nim, a u dalsich to bylo podobne, kdyz jsem jim napsala a pak mi odepsali kdyz byl doma hned se zajimal co chteji, nedalo se to..vecne mi hlidat telefon a jestliže sem odepsala kdyz byl doma bylo zle

drep
2. led 2025

Ano, zažila jsem to, že mi chybělo staré já, které “mohlo” být v práci tři dny v kuse a řešilo důležitý věci, sportovalo, když bylo unavený, tak spalo. Myslím, že to je hodně častý. Ale neřešíš mateřství, ty řešíš psychicky nemocného partnera, který tě psychicky deptá! Ne, jeho chování není normální. Ne, opravdu se takhle muži nechovají běžně. A upřímně si myslím, že sis měla tehdy vybrat kamarádku. S takovýmhle člověkem je jediná otázka, jestli tě začne mlátit nebo jestli si vystačí “jenom” s psychickým terorem. Uteč! Dřív než tě zničil.

me_druhe_ja
2. led 2025

Tady je fakt problém v příteli a jeho žárlivosti, ne v mateřství. Takže by to chtělo vyřešit tohle především.
Jinak já svůj dosavadní život rozděluju striktně na dvě části: před a po dětech. Děti jsou už starší, ale není dne, kdy bych s láskou nevzpomínala na stary život. Miluju je, dělám pro ně první a poslední, ale zároveň vím, že kdybych měla znovu šanci se rozhodnout, zůstala bych bezdětná. Nicméně je fér i zmínit, že moje životní situace není standardní: žiju v zahraničí, všechny svoje kamarádky mám v ČR, starší syn má handicap, který změnil a stále mění plány, nemám žádné hlídání a přítel obchoďák, takže věčně není doma. Teď od listopadu aspoň pracuju, jen pár hodin a jen když děti mají školku, ale aspoň něco. Hodně mě to psychicky pomohlo. Taky je to 9 měsíců, co jsem začala zase běhat a to mi taky psychicky pomáhá. Ale třeba teď mají děti prázdniny a já byla za celou dobu jen 2x a nevím, jestli mi to vyjde o víkendu. Přítel aktuálně dělá skoro nonstop, připravuje prezentace na nový rok a mě ty děti fakt nemá kdo pohlídat. Takže opět se propadam do smutku a s láskou vzpomínám, jak jsem se kdysi prostě sbalila a šla běhat. Nebo šla na nákup. Nebo na večer na pivo. Do divadla. Kamkoliv.🤷

1pomnenka
2. led 2025

Nechala ses připravit o kamarádky a pak se divíš, že nežiješ, ale přežíváš. Tvůj přítel kvůli tobě také opustil všechny kamarády? Asi ne. On má mít své kamarády, ty své kamarádky a pak máte společné známé. Nic by mi nemohlo zabránit v tom, abych zavolala své kamarádce a sešly bychom se.

martt
2. led 2025

Ty jsi ztratila své staré já , protože jsi dovolia svému příteli , aby s tebou manipuloval. Zakázal ti kamarádky a vlastně tě izoloval od " ostatního sveta". Ale tohle musíš změnit sama. Promluvit si s přítelem, že potřebuješ v životě své kamarády/ký, známe. Bude to těžký ,bude dělat scény apod.. Buď vydržíš a on se probere a nebo a to si myslím , že by i pro tebe bylo asi nejlepší půjdete od sebe. A ty budeš moct volně dýchat.

zmrzlinka
2. led 2025

Hlavně si ho neber .Zbal si věci a syna a jdi od něj pryč.Tohle není normální.Ja jsem na mateřské normálně chodila s kamarádkami ven.Je to magor.

urtica
2. led 2025

Patologická žárlivost....nohy na ramena a pryč, co nejdřív! Toto bude jen horší a horší...

llluckaaa
2. led 2025

Tvůj přítel je žárlivý magor a chová se patologicky. Nicméně on se k tobě chová tak, jak ty mu dovolíš. Promiň, asi to zní hnusně, ale měla by ses probrat, než tě dostane ještě hlouběji a bude z tebe troska. Mas narok na to vídat se s kamarádkami, mate nárok na svá tajemství, máš nárok mít svůj mobil pod kontrolou a nenechat se takto sledovat. Nejsi žádný jeho majetek ani vězeň. Už teď zníš zmanipulovane 😞 Neni nic špatného na tom vídat se s kamarádkou a promiň, fakt neni nic samozřejmého na tom, ze sis po otázce ”ona nebo ja?” vybrala jeho. Plno zen by si totiž takove chování nenechalo líbit a udělalo by s nim rychlý proces. Prosim te, připrav si doklady, ulož je na bezpečné místo k rodine, kontaktuj kamarádky, svěř se jim, utvoř kolem sebe okruh lidi, kteří ti pomůžou. Mobil si zamkni a už mu ho nedávej. Nebo si pořiď ještě jeden, se kterým budes moci komunikovat s rodinou. Připravuj se na odchod. Kdyby byl agresivní, volej policajty a rodinu. Držím palce, zbavit se takových patogickych zarlivcu neni lehké.

urtica
2. led 2025

@llluckaaa Nebo sdružení ROSA či Bílý kruh bezpečí, poradí, jak přesně postupovat a mohou zajistit i azylové bydlení.

llluckaaa
2. led 2025

@urtica tak snad se agresivně chovat nebude, o ničem takovém se tu nepíše. Ale takovým chováním, které tu popisuje, to často začíná.

Jeste dotaz- vis něco o jeho minulosti, jeho partnerkách, proč se rozešli a tak?

amazienka
2. led 2025

Už tu zaznělo - chová se tak, jak ty mu dovolíš. Kdyby mi chlap dal tak absurdní ultimátum, letěl by rychlostí blesku.
Už teď jsi ve stavu, kdy tě sociální izolace ničí a bude jen a jen hůř. Hlavně si tohohle psychopata neber. Buď se začne léčit a nebo nazdar. Zachraň sebe a dítě.

urtica
2. led 2025

@llluckaaa On už se ale agresivně chová - zatím pouze verbálně a psychicky (omezování, zákazy, kontroly). Tohle chování má ale tendenci se stupňovat a obvykle to tím nekončí...

autor
2. led 2025

@llluckaaa kdyz mel vztah tak mi rikal ze to jednou bylo ukoncene z jeho strany, ale potom vzdy ze strany zeny ze buď si nasli nekoho jineho nebo ho podvadeli pres zpravy, jedna co s nim byla dokonce byla tehotna a tvrdila ze je to jeho a nakonec se ukazalo ze to bylo jejiho kolegy z prace, a ten posledni vztah co mel kolem 7 let tak zjistil ze dva roky mu zahybala s jinym, takze je to mozny duvod ze proste neduveruje tolik a ze si me hlida ale i kdyz se to snazim hazet na tohle tak si myslim ze to prehani ja kdyz budu probirat s kamoskou treba nejakeho se kterym se seznami nebo neco tak neznamena ze bych ho chtela podvadet
jinak agresivne se nechova, kdyz pominu tohle je hodny a pozorny ikdyz v souvislosti s timhle se to blbe pise no😃

cassidyc
2. led 2025

Hele tohle je fakt cesta do pekel. Je to jak přes kopírák můj bývalý. Taky padlo buď já nebo kamarád, ale já už tehdy byla osvícená a vybrala si kamaráda, resp. ani ne tak jeho jako spíš to, že mi nebude diktovat s kým se bavit. Blbé je to, že máte už dítě, takže se ho nikdy úplně nezbavíš, ale nevzdávej to. Tihle lidi tě dokážou dostat na úplné dno a udělat z tebe trosku. Začni se co nejdřív bavit s jinými lidmi, aby ses probrala z toho “začarování” a naopak bych o tom s lidmi mluvila. Nakonec tě může překvapit, kdo ti pomůže. Nikdo nemá právo se k tobě takhle chovat a už vůbec ne ten, kdo by měl být tvůj nejbližší. 🤦🏻‍♀️ Navíc je to jen první krok i k fyzickému násilí. Buď na sebe opatrná a važ si sebe! Držím palce, není to lehké. ❤️

llluckaaa
2. led 2025

@urtica mas pravdu, ja mela na mysli fyzickou agresi. Ta psychická bývá často prvním stupněm.

urtica
2. led 2025

Je to otázka, no...taky jsem chodila se žárlivcem, nebyl to tedy nikterak dlouhý vztah, ale byla jsem zamilovaná a snažila se mu ve všem zavděčit - i aby se nebál, když má za sebou špatné zkušenosti. Nikdy nebyl spokojen, čím víc jsem ustupovala, tím větší chtěl kontrolu. Až jsem si jednou na školení (na které mě samozřejmě nechtěl pustit) řekla "když žárlí, tak ať má proč" a podvedla ho..hned nato jsem se ním tedy rozešla, protože mi došlo, že to nemá smysl....

cassidyc
2. led 2025

A hlavně si taky uvědom, že to, jak se k tobě chová, tvůj syn nasává jako houba. A přesně takhle se pak bude k tobě, ženám a obecně k lidem chovat i on. To je sakra špatný vzor. Jestli do toho nechceš říznout kvůli sobě, tak alespoň kvůli dítěti.

autor
2. led 2025

@cassidyc blby je ze k nemu furt citim lasku, miluju ho ale tohle me ubiji, rikam si jestli bych dokazala byt bez nej jestli by mi nechybel ikdyz tohle si rika asi kazda co se chysta k rozchodu

cherie24
2. led 2025

Ten člověk tě shazuje, že jsi špatná máma, zakazuje ti přátelé, vyhrožuje ti, že tě vyhodí, když ho nebudeš poslouchat, volá ti přes den, aby věděl, kde přesně jsi a ty si vážně chceš takového člověka vzít? To je hodně špatné. 😔 Já tenkrát odcházela s 4 měsíčním miminkem. Byla to ta nejlepší věc, kterou jsem mohla udělat. Přeji ti, ať v sobě najdeš sílu a postavíš se tomu, co se ti doma děje. Ten člověk tě týrá a je nemocný, proto máš takové pocity jaké máš. Přitom by jsi nic z toho zažívat nemusela a mohla si užívat syna. V tomto soužití dáváš synovi otřesný vzor do dospělosti. Už jen kvůli němu by jsi v sobě tu sílu najít měla ...

autor
2. led 2025

@cassidyc tak ted me až zamrazilo jak jste to vystihla....

urtica
2. led 2025

Jinak, oni ti žárlivci bývají často celkově paranoidní - třeba se někdo něčemu zasměje, a oni si hned myslí, že se vysmívá jim. Podobně mohl být přesvědčen o nevěře svých bývalých...

llluckaaa
2. led 2025

Takže o jeho minulosti víš jen to, co ti on sám řekl? Nechci ti brát iluze, ale pravda může být jinde a třeba ani on ji není schopen vidět. Rozhodne bych ho ale kvůli minulosti nelitovala a ani bych to nebrala jako omluvu pro to, jak se chová s tebou. je to silně za hranou!

autor
2. led 2025

@cherie24 furt tu silu hledam, abych prisla k rodicum s taskama a malym synem, nejak si to nedovedu predstavit že by se vlastne vse zmenilo ale tohle si myslim ze bude horsi v tom zustat nez strach ze zmeny

urtica
2. led 2025

Možná by chyběl chvilku, ale spíš si myslím, že bys byla překvapená, jak by se Ti celkově ulevilo....

autor
2. led 2025

@llluckaaa no jeho posledni mi tenkrat chtela neco rict kdyz me potkala, bohuzel v tu ranu kdy to rekla vylezl z obchodu on, takze ji odehnal a rekl at si ji bloknu na soc.sitich tak buh vi proc

kristyn86
2. led 2025

Hned po docteni jsem chtela jen to jedine,co je zde snad v kazdem komentu. Tvuj problem neni zpusoben materstvim,ale nevhodnym partnerem. Byt tebou,tak zdrham dokud je cas. Neumim se predstavit,ze by se ke me manzel takto choval. Byt na materske neznamena,ze nemas zadny socialni kontakty. Je to chorobny zarlivec,manipulator. Takhle zacina domaci nasili. Jeho cilem je te znicit psychicky,omezit ti kontakty,aby byl jen on. Ty na nrm budes financne zavisla bez sebevedomi...A to se muze stridat s obdobim,kdy ti snese modre z nebe...Vsak uz jen to,ze te jako tehotnou vyhodil...Holka,kde mas sebeuctu,pud zachovy? Zkontaktuj kamaradky,omluv se,vysvetli situaci a zacni to resit nez budes jen hromadka nestesti. Jsem socialni pracovnice a tyhle pribehy zacinaji a konci vzdy stejne...To nechces! On te pak tak psychicky zmanipuluje,ze uz uveris tomu,ze jsi jen nula,neschopna,k nicemu,lina,oskliva a vse je jen a jen tvoje chyba. Zkus se obratit i na rodice,ale neco delej nez bude pozde...