Ztrácím důvěru v partnera. Jaký na to máte názor vy?

15. črc 2024

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o nestranný názor na můj problém. Mám partnera 2,5 roku. Moc ho miluju a až do včerejšího dne jsem mu naprosto důvěřovala. Včera ale jsme byli u něj v práci, on pracoval a já jsem mu mezitím vařila oběd a sem tam třeba něco podala, pomohla. V jednu chvíli mě požádal, abych našla něco v jeho telefonu. Vzala jsem ho, rozsvítila a uviděla že tam má zrovna zapnutý Messenger. Předně vím, že tohle jsem neměla dělat, ale vzhledem k tomu že si s partnerem když už je doma hodně málo povídáme a většinou je na telefonu, což mě trochu děsí, sjela jsem na Messengeru dolů abych se podívala s kým si píše.
Objevila jsem konverzaci s jeho údajně bývalou kamarádkou, o které tvrdil že jenom chlastá apod. Několikrát ji lákal at za nim přijede do práce, ať s ním jede na festival, že ji vezme na projížďku na motorce, ona mu psala že má na sobě šaty a on chtěl fotku, poslala mu jen část šatů a on chtěl celou postavu, ptal se jí jestli už ji narostly prsa, posílal nevhodný obrázek souloziciho páru s nějakým rádoby vtipným komentářem, žárlil že jede za druhým kamarádem a za ním ne, posilal ji srdíčko a pusinky, které posílá i mě, a psal ji jak ji to sluší když se vzteká. Nakonec se domluvili, že se sejdou u něj v práci v den, který odjížděl na dovolenou. Tehdy odjel o tři hodiny později než plánoval. Prý nestíhal. Je to cca tři týdny a od té doby žádná komunikace mezi nimi.
Napište mi prosím váš názor na tuto věc, že jsem neměla projíždět příteli telefon vím, a lituji toho už proto, že bych si ušetřila spoustu nervů a zklamáni. Mám tři týdny do porodu našeho společného miminka a nevím jak s tím naložit.

5pajina55
15. črc 2024

Nemilé. Flirt no, kam až zašel těžko říct. 🤷🏼‍♀️

ina10
15. črc 2024

To je teda vůl, za1.-že se dle koncerzace chová jako puberťák, za2.-toto se v zadaném vztahu nedělá, za 3.-toto se nedělá těhotné partnerce, za4.-když už to udělal, že tu konverzaci nevymazal a za 5.-nemá koule na to, aby se s tebou oženil?...co radit, chápu a nezávidím, zvlášť ve tvém stavu. Jen doufám, že dítě bude mít příjmení po tobě - nikdy nevíš, jak to dopadne, když je to jen přítel.
Holt asi si štrejchnul jinde, co by jinak dělal ty 3 hodiny?

levandule_k
15. črc 2024

Tohle je těžké, nevím, jak bych to řešila. Důvěra je u tebe v háji. Pokud ji neobnovíte, tak se vztah časem rozpadne. Asi bych ho konfrontovala s tím, že jsem četla tu konverzaci, tak co mi k tomu řekne.

Jinak by mi vadilo, kdyby partner takhle po telefonu flirtoval s jinou natož s ní měl sex.

marketa1218
Autor odpověď smazal
Zobraz
adelisss
16. črc 2024

Nepříjemná situace, zvlášť před porodem. Chlapa bych doma co nejvíc zaměstnala, ať nemá roupy. Vymalovat dětský pokoj nebo klidně celý barák, nakoupit výbavičku, ať maká na zahradě v těch vedrech - to ty jako těhotná nemůžeš, atd.
Nevím, jestli se v této záležitosti úplně chceš rýpat před porodem. Taky by z toho mohla být dobrá scéna. Záleží, na co se cítíš. Možná bych začala do chlapa rýpat: když pípne mobil, tak bych nadhodila: to je nějaká bývalá kamarádka? Kdyby jel někam na motorce, tak bych řekla: co, jdeš někoho povozit? Do práce bych mu napsala, chceš poslat fotku v šatech a celou postavu? Trošičku bych ho psychicky terorizovala, ale možná před porodem to není nejlepší nápad.

irmamala
16. črc 2024

Jak pisu v kazde podobne diskuzi - nevera je v nejake podobe nevyhnutelna v kazdem dlouhodobem vztahu. Nicmene po 2,5 letech mi to prijde extremne brzy. S mym druhym manzelem jsme spolu stejne dlouho a porad jsme tak zamilovani, ze by to pro me byla strasna zrada. Chapu, ze v nejake letite rutine touzi kazdy po povyrazeni a flirtu, ale kdyz ma tu potrebu po tak kratke dobe, obavala bych se, ze to bude proste kurevnik🤷‍♀️ Co delat neporadim. Ja se svoji povahou bych nevydrzela mlcet a delat, ze nic nevim. Sebrala bych se a vypadla na par dni k nasim, abych ho vydesila, ze by taky o nas mohl opravdu prijit.

autor
16. črc 2024

Všem děkuji za odpovědi. Vzhledem k hormonům jsem nevěděla jestli neřeším prkotinu ale nejspíš opravdu ne. Konfrontovat bych ho moc chtěla ale bojím se. Jak ho znám, celou svou chybu bude bagatelizovat a smete pod stůl. Dál mám strach že to celé otočí proti mě a nakonec z toho vyjde že on vlastně ztratil důvěru ve mě protože jsem mu vlezla do telefonu, když on přitom nic neprovedl. Do toho ten porod který teď už může přijít asi kdykoliv pomalu a být v porodnici pohadani, nebo sama si nedokážu moc představit. Vůbec nevím co teď 🥺

irmamala
16. črc 2024

Rozumim ti, je to velmi blba situace. Zalezi, jaka jsi povaha. Ja bych to musela rict, tahlo by se to za mnou jak smrad. Argument, ze mu lezes do mobilu urcite pouzije, ale i tak to nezastre to, co dela on. Jako chtit po kamaradce fotky co ma sobe proste neni nevinny, at to bude veset buliky na nos sebevetsi. Ty bys takovymhle zpusobem komunikovala s nejakym svym kamaradem?

autor
16. črc 2024

@irmamala určitě ne, mě by to nejspíš svědomí nedovolilo. Od té doby co jsme spolu jdou všichni ostatní úplně mimo mě. Kamaráda mám, to ano, ale co jsem těhotná tak se vídají spíš oni dva beze mě, jdou třeba na pivo nebo tak něco, ale psát takové věci někomu by mě vůbec nenapadlo. Oni s tou kamarádkou se navíc zhruba 2 roky vůbec nebavili, aspoň to tvrdil, a teď tohle z ničeho nic.

adelisss
16. črc 2024

Víš co, psát kámošce, jestli jí narostly prsa, ať se staví za ním do práce nebo na motorku... To opravdu něčím zavání. Jedna věc je nesmyslná žárlivost a paranoia a druhá věc je ženská intuice, kdy sis chtěla prověřit podezřelou situaci.
Přítel se na miminko těší? Chtěli jste ho oba? Prostě bych se jeho pozornost snažila směřovat hlavně tímto směrem, ať je dobrý táta a zajímá se. Teď před porodem bych se možná nechala trochu obskakovat a i po porodu bych ho hned zapojovala. Ať z tebe není něco jako zelená vdova. Prostě na všechno doma sama. A chlap prý v práci vydělává peníze a třeba taky ještě něco jiného.

tereza0111
16. črc 2024

mozna taky zpanikaril z bliziciho se porodu, ze mel pocit, ze ma "posledni sanci". Je to ale pekny blb, snad to bylo jednorazove zatmeni mysli
Ted pred porodem s tim ale stejne nic moc neudelas, dobre je, ze 3 tydny tam zadna konverzace neni, tak mezi nimi nic "trvaleho" nebude (byt z toho co pises, spis ho slecna poslala nekam, nez ze on by byl kapacita...).
Ale em... chtela bych aby dite melo stejne prijmeni se mnou. Jen tak preventivne.

reeeza
16. črc 2024

Já bych ho v první řadě neomlouvala. Udělal jednoznačně něco, co je prostě ve vztahu absolutně za hranicí. Bylo by pro mě hodně důležité, jak se k tomu postaví. Protože tohle by naprosto narušilo moji důvěru v něj.

Pokud máš před porodem, asi nechtěj vysvětlování, sáhodlouhé diskuze atp. Asi bych mu spíš důrazně a upřímně řekla že u tebe ztratil důvěru a je na něm, jak s tím naloží. Ale dopisováním se slečnou x kope vaší budoucí rodině a vašemu vztahu hrob.

Máš to těžké. Tohle tě muselo hodně ranit. Ale zkus teď myslet hlavně na sebe a na miminko.

adelisss
16. črc 2024

Jinak jednou se k tomuto tématu asi taky dostanete... Já taky umím vyčkávat. Nemusím
všechno řešit s horkou hlavou. S chlapem jsem řešila, že mi zamlčel úvěr. Postupně jsem zjišťovala informace. A pak jsem to vybalila.
Ale dělám to i jiným lidem - jakože kamarádům a kolegům. Třeba něco zjistím, pak se vyptavám a ti lidi se úplně začnou zamotávat do svých lží a já je v tom nechám klidně celkem dlouho - bez toho, aby věděli, co všechno už vím. Většinou se ti lidi tím úplně odepíšou.

autor
16. črc 2024

Holky děkuju za názory, co když mi ale nakonec on řekne že se mnou nebude, nebo že potřebuje pauzu nebo něco podobného, protože mu lustruju telefon a narušuju soukromí 🥺 kdybych věděla do jaké situace se tím dostanu držím se od toho telefonu co nejdál a raději nechci nic vědět. Pár dní před termínem opravdu lepší nevědět ale vůbec mě nenapadlo že neco takového tam fakt najdu.

patypresdevaty
16. črc 2024

Hele, pokud to otočí směrem k tomu, žes mu projížděla telefon, je to vůl. To je jen odbíhání od tématu a snaha svalit vinu na druhého. Ano, taky jsi udělala něco, co není úplně košer (ale ať hodí kamenem, kdo se nikdy nekouknul, ani když měl nějaké podezření a příležitost se kouknout), ale to přeci neznamená, že si tím on obhájí to, co dělá, ne?

levandule_k
16. črc 2024

My ženy máme intuici, když něco není ok, vycítíme to a začneme hledat.
Nikdy předtím jsi to neudělala, nebo ano?

Najdi si psychologa, nebo nějakou podporu, protože tvé sebevědomí je na nule a on si s tebou bude moct dělat, co chce, protože mu to dovolíš a budeš mu vše tolerovat. On flirtuje s jinou, možná s ní měl i sex a to má doma partnerku ve vysokém stupni těhotenství. Což je extra hnusné. Ten by měl sklapnout a sekat latinu, ne mrčet, že mu lustruješ telefon. Ano, existuje něco jako listovní tajemství, to jsi porušila. Ale pořád mi přijde, že má mít máslo na hlavě on, protože flirtuje/zanáší s jinou a ne ty.

Pokud byl sex, tak tě porušil partnerskou důvěru, vystavil tě riziku přenosu pohlavních chorob, virů HPV a ty se bojíš, že od něj dostaneš vynadáno, že mu lezeš do telefonu?

Pokud ho konfrontuješ, tak to vytáhne, že jsi se mu dívala do telefonu, protože má máslo na hlavě a bude to chtít hodit na tebe. Asi je to na tobě, co si necháš líbit.

autor
16. črc 2024

@levandule_k ano v tomhle máte pravdu. Sebevědomí mám v háji celkem, protože s bývalým to nebylo zrovna jednoduché. Tam se jednalo o vyluxovani celého účtu, ověřené nevěry, a nakonec došlo i na násilí a vyhrožování když jsem se chtěla rozejít, takže za tohoto partnera, který se ke mě choval oproti němu jak ke královně jsem byla vděčná a nechtěla o něho přijít. Pořád nechci už kvůli malé a tohle mě hodně odrovnalo. Představa že mě tohle hlodá v šestinedělí je docela šílená pro mě takže to asi budeme muset řešit.

adelisss
16. črc 2024

Kdo je bez viny, první hoď kamenem. Takže bych mu řekla, že zaprvé mi dal telefon do ruky sám. A za druhé on není člověk, co mě má soudit, protože on sám nemá zrovna čistý štít.

levandule_k
16. črc 2024

Tykej mi prosím, tady na MK se tyká. 🙂

Zažila jsi si svoje. Někdy si přitahujeme do života stále stejné věci, partnery, dokud si nezpracujeme svoje téma. To, co teď řešíš se současným partnerem, ber to jako budíček, že musíš zapracovat na svém sebevědomí, jinak ti zas přijde do života varianta takové exempláře jako byl tvůj ex.

autor
16. črc 2024

@levandule_k ano, udělala jsem to úplně poprvé, a hned bohužel našla tohle. Zkusím to s ním dneska nějak probrat a požádat ho aby mi některé věci co v té konverzaci padly vysvětlil. Ale myslím si že i kdyby spolu něco měli, nepřizná mi to. Budu tím riskovat asi i jeho důvěru, ale nevím co jiného udělat.

jizanka2423
16. črc 2024

Nic jiného než to probrat s ním ti nezbude. Stejně to máš v hlavě a trápiš se. To jak zareaguje ti taky dost napoví. Držím pěsti. A hlavně se soustřeď na miminko to je teď to hlavní.

rebe
16. črc 2024

Udělala jsi chybu, když jsi mu četla zprávy, on udělal chybu, když si tam takovéhle zprávy nechal. Takže jste chybovali oba a nemá smysl se v tom patlat. Teď jde o to, co přesně v tuhle chvíli chceš ty. Chceš přesně vědět, co se stalo, i kdyby to bylo, že ti byl nevěrný? Chceš si s ním uajsnit, co je pro tebe přijatelné a co nikoli? Chceš se rozejít? Chceš slyšet, že se nic nestalo? Podle toho se rozhodni, jak se chovat dá. A naslouchej přiom jenom sobě, protože říct "já bych seokamžitě rozešla" nebo tak něco je strašně snadné pro cizí lidi, kteří v té situaci nejsou, navíc těsně před porodem.
Pro mě by v dané situaci bylo asi důležité partnerovi říct, že o té komunikaci vím, že je to pro mě bolestivé, že se obávám, že mi byl nevěrný nebo že pomýšlel na rozchod a že pozřebuji ujistit o jeho lásce a věrnosti. Že potřebuji vědět, zda si je oravdu jistý tím, že chce žít se mnou a naším dítětem, a že pokud ano, je pro mě důležité nemít pochybnosti o jeho věrnosti. Protože, úplně upřímně, podle mě v tvé situaci abslutně nepotřebuješ slyšet pravdu o tom, jestli ti byl nebo neby nevěrný. Potřebuješ slyšet, že ti nevěrný nebyl. A on si potřebuje sakra uvědomit, co riskuje v případě, že by to bylo jinak.

autor
16. črc 2024

@rebe chybu jsem udělala, to vím. Kdybych se nepodívala, nemusela jsem si jim být nejistá těsně před porodem. On udělal chybu dle mého spíš v tom že vůbec něco takového někomu napsal, než v tom že to nesmazal. Chci přesně vědět co se stalo bohužel jsem taková, nevědět to mě užírá. Ale co bych dělala v případě, že by opravdu nevěru jako takovou přiznal, to teď nedokážu vůbec říct.

rebe
16. črc 2024

Tak to je ale přesně to, co si rozmysli. Co udělášm když přizná nevěru. A jestli jsi ochotná mu uvěřit, když řekne, že se nic nestane. Protože ať už se to stalo nebo nestalo, nedokáže ti to nijak, jen ti může přísahat, že se to nestalo. Takže jde především o to, jestli mu chceš věřit, když řekne, že se nic nestalo.

adelisss
16. črc 2024

Když chceš znát pravdu a nezavírat oči před tím, koho máš vedle sebe, může se stát, že to povede k zásadním rozhodnutím. Možná zjistíš, že máš vedle sebe někoho jiného, než sis doteď myslela. Možná zjistíš, že vašem vztahu jsou dost velké trhliny a problémy. Když si to ale oba přiznáte, tak je taky šance to nějak řešit.

adelisss
16. črc 2024

@rebe Člověka může zajímat i vysvětlení celé této situace a chování. Další věc je detektivní práce :D Můžou být svědci jako kolegové v práci + samotná kamarádka.

izz76
18. črc 2024

Já bych mu to vpalila hned.. Vubrc bych se s nim neparala,pohrozila bych mu,ze ještě jednou a muže jit. Má dvě možnosti, chovat se jako partner,otec a mít rodinu,ženu,dite. Nebo být sám a laškovat si s kdejakou pobehlici. Jinak to psaní, nemusí mít velký význam, on si tak pán honí ego, aby věděl,ze je v kurzu. Deka to muj kolega,píše s zenskyma,laskuje,svádí,ale ve skutečnosti o ne nemá zájem,řekla bych,ze to až nějaká porucha. Nicméně, není pro to žádná omluva a zadaný chlap se má chovat slušně.