Ahoj holky, potřebuji radu a už nevím, na koho se mám obrátit, tak to zkouším zde. Máme 14 dní před svatbou a s přítelem jsme úplně na nože. Začnu tak nějak od začátku, ale stručně. Přítel vydělává nemalé peníze a já tak nějak normálně, ale rozhodně ne tolik, co on. Naše neshody začaly tím, že jsme sehnali pozemek, na stavbu rodinného domu, což byl vždy jeho sen (já na tom ale tolik netrvala, měli jsme možnost spravit si dům mých rodičů) Jenže přítel po mě začal chtít půlku na ten pozemek a já ji samozřejmě neměla. Řekl mi, že ať si půjčím od rodičů nebo ať si to někde seženu. Že nebude nikoho sponzorovat. Už tohle mě před půl rokem zarazilo, ale peníze jsem si teda půjčila od rodičů a skoro polovinu mu na pozemek dala. Další problém nastal, že jsme začali řešit hypotéku, ale on se ke mně nechoval vůbec hezky, tak jsem mu řekla, že tu hypotéku nepodepíšu a on mě vyhodil z bytu. Zhruba 3 týdny jsme se nevídali, ale potom jsme zase začali a já se k němu vrátila zpátky. Svatba už byla zčásti naplánovaná, tak jsme pokračovali v přípravách, ale já cítím, že to je špatně. Řešíme pořád finance. On říká, že ženská, co jí chlap sype peníze si ho neváží a začne ho pak podvádět atd. Pořád mi předhazuje, že já si v práci odsedím 8 hodin, ale on že se nadře a že já bych teda měla řešit pak víc věcí doma, se svatbou atd...Když jsme probírali, jak to bude s financema po svatbě, navrhuje, že budeme mít každý svůj účet a jeden dohromady, kam každý budeme posílat peníze na hypotéku, nákupy, atd. Ale k jeho penězům že mít přístup nebudu, že si je chce užívat a ne sypat všechny do rodiny. Já o jeho peníze nestojím, ale je to trochu divný, že mě zbyde pár ušmudlaných tisícovek, kdežto jemu desetitisíce. Děsím se toho, až budu na mateřské, aby mi vůbec něco dal na dítě...Sice ho chápu a obdivuji, že je šikovný a dokázal vybudovat něco z ničeho, ale připadám si vedle něho jako nicka, která má na houby práci, i plat a v životě nic nedokázala... Má taky spoustu dobrých vlastností, klidně i uvaří, vypere a proto si říkám, jestli to jen není moje věčná nespokojenost a neměla bych si víc začít vážit toho, co mám. Napište prosím názor, jestli je tohle normální :(((
Svatebním hostům se omluv, zruš svatbu a ber nohy na ramena. Tady s ním tebdobra budoucnost nečeká.. pozemek ať prodá a vyplatí ti peníze ..
@katka903 Utíkej od takového co nejdál!
Holky děkuji za názory. Tohle už vnitřně asi dávno vím, jen jsem to nechala asi dojít fakt daleko (14 dní před svatbou). On bude největší chudák, že jsem ho nechala a já za největší svi*i. Je mi 29 a chtěla jsem už děti a rodinu a nedovedu si představit, že zas budu začínat někde od znova :(((
Jakože nebude sponzorovat svoji ženu? Peníze nebude sypat do rodiny? To je mazlík, hned si ho vem a nikdy nenech odejít 😀 😀 😀
On ten model "každý svůj účet a jeden společný" je dle mě fajn, ale v žádným případě to nemá znamenat, že tam budete každý dávat 50%, když finanční situace každýho z vás je výrazně odlišná. Pokud byste měli být spolu, máte "jet spolu", společně, i v tomto.
Jestli ti to pomůže, já zjistila svůj brutální omyl 3 týdny po svatbě (z jiných důvodů). Za to se stydím mnohem víc... Zrušení svatby je sice nepříjemný, ale z toho co popisuješ tvůj život se spíš začne ubírat správným směrem než že by končil. A že ty budeš za svi*i? Však ty víš, proč to děláš! Pro sebe! I já vycouvala hlavně kvůli sobě... Pocit že jsem v 29 chtěla dítě, taky znám. A to tenhle omyl byl až ve 34. A teď o dva roky později se zdá, že se velmi vyplatí si počkat (nebo se třeba raději i na takové "miláčky" vykašlat úplně, než se nechat trápit) ❤
@katka903 holka, na rodicaku budes mit penez jeste min. A on te "nebude sponzorovat", bude to jen horsi... Ja se ve triceti rozvadela, nejlepsi rozhodnuti... Ted mam 2 deti a nadherny zivot muzem, ktery se o nas rad stara - ja ani nemusim do prace a z detmi prave ted sedim u vody v Recku.. Utikej. Trocha spatnych pocitu nestoji za zniceny zivot. To neni partner, ale samolibe hova*o
Uteč,uteč dokud mužeš a jsi stale svobodna a bez děti (v tomto připadě tim lip).Bo takoveho magora a vychcance aby svět pohledal😡
Bez co ti nohy budou stacit.🤦🏼♀️
@katka903 Není to normální. Pokud se nechce starat o rodinu, tak nemá žádnou zakládat. Takového poslat do oběhu a svatbu zrušit.
Já bych si nemohla vážit partnera, co mě vyhodí z bytu, když není po jeho. Nemohla bych si vážit partnera, kdyby mi odmítal dávat peníze se slovy, že muž, který dává ženě peníze, že si ho žena neváží a začne ho podvádět. Vadilo by mi, že mě vnímá jako přítež, kterou musí sponzorovat.
Borec si zaslouží kopačky, ať si teda bydlí na domku sám. Nech se z pozemku vyplatit.
@katka903 Na chudáka si hrát může, ale Ty budeš hrdá sama na sebe, Ty skutečně budeš vědět nejlépe, jak se věci mají. Rodiče určitě také nejsou slepí, pokud Ti půjčili na pozemek.
Toto nemá budoucnost, možná by jsi to chvíli ustála, než by byly děti. Co ale pak !! To by byla cesta do pekel.
Jestli půjdete do svatby a rodiny bude hůř. Tohle je kreten, pardon. Fakt ne. Můj muž jako je taky šetřílek, má fyzicky i psychicky náročnou práci, ale v životě mi nedal najevo, že já mám teď málo, protože jsem na rodičáku, nebo že dělám málo, protože musí vařit třeba on. Svatbu více méně platil on, ale stejně doteď mluví o tom, že “my jsme ušetřili”. Nenamlouvejte si, že to bude lepší. A nepodlehněte nějakým slibům. Nebude. Vemte si věci a prostě jděte pryč. Až bude dítě a nedáte dost peněz na něco co potřebuje, vyhodí Vás oba? Nezačne s tím, že dítě neuzivite, takže bude u nej? Peníze možná má, ale jinak je to evidentně chudák.
Nehlede na to, ze by mě osobně teda dost ponížilo, ze me vyhodí z bytu. Nevrátila bych se, ani kdyby mi za to měl zaplatit.
U nás manžel taky bere výrazně víc než já, pozemek kupoval on (i přes to je psaný na nás oba), hypotéku taky platí ze svého účtu, nájem a všechno v momentálním bytě taky, nákupy a výdaje za domácnost a dceru platíme oba, někdy nakoupí on, někdy já.. Účet máme každý svůj, ale bereme to tak, že jsou to společné peníze prostě, já jsem teď doma na rodičovské, starám se o dceru a domácnost, manžel vydělává a vždycky říká, že udělá maximum, aby se o nás dokázal postarat.. Do toho dům staví částečně svépomocí, má brigádu a zároveň nemá problém doma vysát, utřít prach a vyžehlit (to ho dokonce baví a vždycky chce žehlit on 😁).. Manžel je teda zase extrém v tom, že nedokáže ani hodinu sedět a odpočívat, musí furt něco dělat 😁 Ale ohledně financí mi nikdy neřekl, že teda v těch velkých výdajích pojedeme napůl, bere to prostě tak, že on vydělává podstatně víc peněz než já (obzvlášť na rodičovský).. Až budete mít děti, tak co? Bude po tobě chtít půlku všech výdajů, když nebudeš mít na rodicaku měsíčně ani 10tis.? Taky bych si hodně dobře promyslela, jestli s takovým člověkem být..
@katka903 moc nechápu proč si te chce vzít, když te miluje jen do výše tvých příjmu 😔 je mi to lito, rozhodni se dobre 🍀🌸
@katka903 Myslím, že když si po přečteš co jsi sama napsala, dostane se Ti odpovědi.....
Děkuji za podporu ❤ Je to hrozně těžký, pořád ho mám ráda a prožili jsme spolu i hezký chvíle :(((( Pořád doufám, že se něco stane a jemu se rozsvítí, ale to čekám asi marně :(( ..........K těm mým příjmům mi několikrát řekl, že každý jsme měli stejné možnosti. On začal podnikat a daří se mu. Že mám prý taky rozjet něco svýho, jenže kdyby to bylo tak jednoduchý... Už jsme spolu chodili, když začínal a já ho podporovala, snášela jeho nálady a nakonec jsem vedle něj úplná nula :(
Pryč a rychle 😉
Kam až to necháš zajít? Neblázni.. asi bude prosit a slibovat, takový egoista určitě “nerad ztrácí”, ale toto fakt není normalni. Zaslouzis si chlapa, který ti naopak bude chtít dát všechno, i kdyz to mít nebude..
Jeho názory mu nikdo nebere, ale s tímto přístupem ať neleze do manželství a nezakládá rodinu. Po svatbě budou vaše výdělky společné, to je prostě zákonný fakt. Naopak to, co vybudoval před manželstvím, je jeho, to je taky zákonem ošetřené.
Ty si rozmysli, jestli teď vycouvat ze svatby nebo se později rozvádět a tahat o děti...
@katka903 Už jen ten Tvůj přístup "jsem vedle něj úplná nula" je špatně. To, že jsi zaměstnaná a vyděláváš míň, než on, na tom není nic podřadného, naopak jako podnikatelka budeš ulítaná s jazykem na vestě, o pěkné mateřské se Ti může jen zdát. To píšu z pozice OSVČ, která je zároveň i jinde zaměstnancem. Obojí má svoje, ale to neznamená, že zaměstnanec je podřadnější a nic nedokázal na rozdíl od podnikatele. Nenech si bourat sebevědomí.
Normální to rozhodně není. Vezmi nohy na ramena, dokud to jde. Takto jsem měla rádoby vztah s ex. Když byla dcera malá, musela jsem chodit po brigádách, abych měla na plíny. Naštěstí mi mohla hlídat babička. Já byla zlatokopka, tak mě viděl, tak mě prezentoval.
Opravdu teď po letech mohu srovnat, jaké to je být s normálním chlapem, kterému přijde postarat se o rodinu jako samozřejmost.