Zrušení svatby. Co si o tom myslíte?

3. čer 2024

Dobrý deň,
rád by som si vypočul názor žien a ich vnímania našej situácie, ktorá vznikla počas víkendu.

Aby som sa dostal na začiatok. Presťahoval som sa po 10tich rokoch z Ostravy do Zlína. Obetoval som všetko pre vzťah a zároveň som pred sťahovaním požiadal priateľku o ruku.
Myslím si, že mám dobrú prácu, vyriešil som si prácu tak, aby som mohol pracovať z domu.

Nasťahovali sme sa do bytu, ktorý vlastní mama od mojej snúbenice. Platíme iba energie, ale vybavili sme kompletne byt na polovicu s tým, že počítame, že to tu zostane a my sa časom presťahujeme do vlastného.

Úprimne, cítim sa často sám. Tým, že tu nemám priateľov a zároveň do kancelárie nechodím, takže ani kolegov. Sociálny život nemám takmer žiadny.

Teraz sa pokusím opísať problém.
Raz za 4-5 mesiacov si zorganizujem chlapský víkend. Jedná sa o to, že si skočím do Ostravy za kamarátom a ideme na pivo v piatok, v sobotu si ráno sadneme na pivo a kecáme celý deň, rozoberáme život, spomíname na to, čo sme zažili atď. Nechodíme nikam za babami, nikdy nás to ani nenapadlo. V nedeľu naspäť.
S mojou sa poznáme 3 roky a vždy jej tento môj alko víkend vadil. Najskôr to bolo tak, že som jej nevedel dať správu, že uz sme dorazili domov a ideme spať. To som pomerne rýchlo zmenil, nebol som zvyknutý,že sa o mňa niekto zaujíma a celý život som nemusel nikomu písať, že som ok, ale prispôsobil som sa a začal som na tom pracovať.

Pred 3,5 mesiaca sme mali s chlapcami víkend, ukončenie sezóny. Povedal som jej, že kľudne nech dorazí v sobotu za nami. Najprv sa pýtala, čo tam bude robiť s chlapcami ako sama baba, vravel som, že sa zabávať. Nakoniec prišla a užili sme si sobotný večer plný hudby, kecania atď.

TENTO VÍKEND.
Tento víkend som sa dohodol s kamarátom, že dorazí pre zmenu on k nám. Pýtal som sa svojej, či by nešla k svojej mame, povedala, že nemá dôvod, veď jej nevadí ten môj kamarát.
Takže všetko vyzeralo v poriadku. Upozornil som ju na priebeh víkend.
V piatok teda došiel kamarát a šli sme na obed a pivo. O tretej mi volala, že či jej nemôžem dať vyprať športové veci pretože večer ide cvičiť. Vravel som, že sedíme v hospode, ale pôjdeme domov, dám ich vyprať a vysušiť. O piatej dorazila a my sme boli s kamarátom na balkóne, popíjali sme pivo a kecali. Veci boli už v sušičke a všetko mala takmer pripravené.

Kamarát sa spýtal tichým hlasom mňa, či je nahnevaná pretože jej zobrať šľapky na balkón. Ja som povedal, že neviem prečo je nahnevaná, ona to počula. Začala veľká scéna, či nám príde normálne byť opitý o piatej. Začala vravieť kamarátovi, že kvôli nemu ide k mame pretože som jej nepovedal dokedy tam bude atď. Nepovedal, veď mi vravela, že jej ten človek nevadí.

V nedeľu sa vrátila, ale iba si zobrať veci. Vravela mi, že ak chcem toto robiť, tak tú našu svadbu môžeme zrušiť. Spýtal som sa kľudne, čo konkrétne jej vadilo. Odpoveď som dostal takú, že som piatok-sobotu ožratý.
Vravím, že áno, máš pravdu, ale je to raz za 5 mesiacov, ale podľa mňa ti vadí to, že toho niesi súčasťou. V tomto momente všetky pobalené veci začala hádzať po byte a hysterický kričať.
Nikdy som ju takto nevidel a od tej chvíle premýšľam nad tým, čo sa vlastne stalo.

Viem, že niesom ideálny v tom čo robím. Nemám ale sklony k alkoholizmu, som zodpovedný, snažím sa zabezpečiť všetko tak, aby sme o nič nemali núdzu.
Som ochotný obetovať aj tie víkendy, ale ja neviem či potom nepríde s niečím iným čo jej vadí.

Jej záchvat v nedeľu ma donútil silno premýšľať o tom, či to bude v budúcnosti v poriadku. Premýšľam čo robiť. Nechcem peniaze za nič, chcem iba kľudný život a tak aj keby sme zrušili svadbu, zaplatené zálohy a aj čásť bytu by šla za mnou a nepotrebujem náhradu.

Čo si prosím o tom myslíte? Budem rád ak mi poviete svoj názor, ja mam 30 rokov a verím, že sa ešte mám čo učiť.

Ďakujem.

pampeliska1313
3. čer 2024

Jestli to věděla predtim, tak proste buď najít kompromis nebo zrusit ty víkendy (což je otázka jestli chcete, když to je takhle výjimečně) osobně by mě spis desil ten způsob řešení (hnedka do hádky), protože počítám ze to je něco, v čem takhle funguje a muže to byt i u jiných věcí. Takhle bych na to koukala. Mne by to třeba nevadilo, když to je takhle minimálně (ty vikendy), ale někdo se třeba vyjádří jinak. Vadilo by mi to asi když by bylo dítě, možná má snoubenka pocit, ze přes to nejede vlak a uvítá kompromis (proste do soboty a v sobotu doma atd)

rikatoka
3. čer 2024

Mně tvoje chování přijde v pohodě. Pokud je to jednou za čas a nejsi nality pořád, tak za mě ok. Každý tohle občas potřebuje a potřebuje být se svymi kamarády. Vadilo by mi to, pokud bychom byli uz rodina a ty sis takto kamarada pozval domu, kde uz mame dítě, a cely víkend propil. S tim bych mela problem taky. Ale nelibi se mi spíše její způsob, jakým se se situaci vyporadala - křičet a házet věci není v pořádku a to šlo v podstatě o prd. Do budoucna bych se bála, jak bude řešit horší problémy, nedej bože, pokud byste měli i děti. Raději zrušit svatbu zavcas a možná přijít o nějaké finance, než tohle řešit až po svatbě, kdy se vše řeší daleko hůř a má to horší následky.

lutu11
3. čer 2024

Uprimne, mne by to piti (ackoliv vyjimecne vadilo). 2 ozrate huby v byte o pate, by me uplne vytocili.

cilkat
3. čer 2024

Je pondělí... zkuste si v klídku sednout tak ve středu a probrat to znovu.
Můj muž pije taky tak jednou za čvrtrok, nijak do "němoty", ovládá se, ale druhý den je problém - je protivný, vyjíždí, všechno mu vadí. A tuhle změnu si neuvědomuje. ... Ale fakt by mi přišlo hodně nemístné kvůli tomu na něj hned řvát a házet věci. Tak holt bude den-dva dusno, no. Chci, aby si držel kontakt se starými kamarády a holt hospoda bez piva není to ono. Jednou za kvartál za mě v pohodě. Ideálně se předem domluvit, že si naplánuju něco s dětma na celý víkend bez něj.
Vidím vlastně tři možnosti:
- buď má tvá snoubenka trauma z alkoholu/alkoholika, které jasně neřekla, nebo si ho neuvědomuješ (možná mluvila o tom, že táta/děda/strýc/ex pil?). Pokud tak, je asi na místě se s klukama scházet za střízliva. Nicméně pokud je to tahle možnost, měla by ji být schopná přiznat, jinak ti myslím dost nevěří na společný život.
- nebo je hysterka a alkohol je jen záminka. ... Pak ruce pryč, tohle se bude zhoršovat.
- nepřiznáváš miru opilosti, neuvědomuješ si své chování pod vlivem alkoholu (celou situaci popisuješ hodně 'něco jsem pil, ale měl to zcela pod kontrolou')... a pak partnerka dělá scénu právem, protože se o tebe prostě bojí.
Která z těch možností je pravda, fakt člověk z venku neví.

martulka88
3. čer 2024

A jak to máte vy společně co se týče alkoholu? Je možné, že byla v šoku, jak tě viděla opitého. Je pravda, že je zase blbost, aby kvůli tomu udělala nějakou hádku. Nebo prostě slyšela, že si "šeptáte" a to ji dalo poslední kapku. Do její hlavy nikdo nevidí a jen vy dva to musíte vyřešit. Já jsem ráda, že manžel nepije - dáme si sklenku vína 2krát do měsíce, on si občas dá slivku apod., ale já alkohol defakto nepiji. A mně osobně by vadilo ho vidět opitého. Ale taky proto, že nikdy jsme spolu nijak nepili a ani on. Poznali jsme se v době, kdy on taky už nepil. Musíte si prostě promluvit.

zuzkasim
3. čer 2024

I když je to takhle párkrát do roka, úplně nadšená bych nebyla z toho pití. U nás doma se vždycky "pilo", oba rodiče mívali jako rodiny vinohrad, sklep, víno jsem ochutnala už jako dítě. Ale nikdy jsem své rodiče neviděla opilé. Stejně tak to beru i já sama. Muž byl lehce připitý snad 1x, já možná taky, současný partner asi nikdy. Oba cítíme, kdy už nám to leze do hlavy a máme stopku. Nechtěla bych chlapa, který pije, byť párkrát do roka, vzbuzovalo by to ve mě obavy. Při tom si kdykoliv dám ráda víno, nějaký likér, tvrdé vyjímečně, ale štamprli zvládnu. To je můj pohled na věc. Promluvte si o tom, popřemýšlej, jestli fakt potřebuješ k zábavě s kamarády být už o pěti "na šrot"🙂 Zkuste vymyslet přijatelný kompromis pro vás oba.

anonymmm88
3. čer 2024

Jedný by to vadilo a druhá by to vzala v pohodě, každý toleruje jinou míru. Řekla bych, že jí ty víkendy vadí a teď, když to měla v přímém přenosu u sebe doma, tak to nějak nezvládla potlačit, ty emoce nasrání😀. Ale musíte si to vyříkat spolu otevřeně.
Osobně mně by celý víkend vadil. Hlavně do budoucna si to neumím představit, když budete mít dítě.

autor
3. čer 2024

Ďakujem za vaše názory. Nechcem, aby to vyzeralo tak, že som si sem došiel pre podporu, to vôbec. Chcem iba pochopiť chovanie ženy.

Skúsim odpovedať na všetky otázky.
@pampeliska1313 V budúcnosti si nepredstavujem, že by som takto fungoval. Ak príde rodina tak to vidím úplne inak. Moja sestra ma dve dcéry. Chodím na slovensko za rodičmi a hlavne za malými. Na slovensku mám plno kamarátov a vždy keď dorazím venujem sa iba malým a takto si to viem predstaviť aj u seba, deťom som pripravený obetovať všetko.

@lutu11 Úplne tomu rozumiem. Ak by som sa ocitol na jej mieste, tiež by mi to nebolo príjemne. Išlo iba o to, že sme boli na byte pretože som jej prišiel vyprať oblečenie a očakával som, že to pochopí.

@cilkat Je to presne ako vravíte a ja som si to neuvedomil, nepísal. Jej otec je alkoholík. Prišiel o vodičské oprávnenie asi 3x. Vždy keď prídeme na návštevu, chodí si ulievať do garáže. Myslíte si, že toto môže byť tak veľký problém aj keď ma vidí bežne ako fungujem? Pracujem, začínam podnikať, snažím sa zebezpečiť budúcu rodinu, ale možno je toto dôvod prečo všetky tieto veci idú stranou keď mám túto svoju chvíľku?

@martulka88 Spoločne nemáme probém si zájsť na pivo, často sa ponúknem ja, že budem šoférovať nech nemusíme prespávať u jej rodiny. Nejde mi o to, aby sme si žašli vypiť, skôr chcem byť v spoločnosti keďže počas týždňa nemám žiaden soc. kontakt. Celkovo fungujeme veľmi pekne, každý víkend si spravíme program, niekedy Bicykle, inokedy iné výlety. Nemyslím si, že náš spoločný život by mohol rozbiť môj víkend, ale možno áno.

Na záver, nechcem rozprávať, čo je všetko zlé v spoločnom živote pretože si myslím, že fungujeme veľmi pekne, ale obávam sa iba toho jej záchvatu, ktorý ma donútil sa zamyslieť. Ja niesom agresivný ak mám vypité, práve naopak, som viac otvorený a milý, aspoň mi to takto referujú aj jej blízky.
Zároveň, problém s alkoholom nemám. Som športovec, ktorý počas sezóny na alkoholové víkendy nemá čas a mimo sezóny potom mám pocit, že to musím dobehnúť, stretnúť sa s kamarátmi, ktorý už športovú kariéru ukončili a možno aj preto je to celý víkend.

jeyre
3. čer 2024

Jestli je její otec alkoholik, tak to může být důvod té přehnané averze a reakce. Tím to nechci omlouvat, měla by se umět kontrolovat a promluvit si o tom aspoň trochu v klidu. Zároveň ji ale chápu, taky jsem vyrůstala s otcem alkoholikem a když jsem jednou našla doma muže opilého v odpoledních hodinách, řekla jsem mu dost jasně (ovšem bez křiku a rozhazování věcí), že to bylo naposledy a jestli to udělá ještě jednou, tak odcházím a už se nevrátím, užila jsem si toho dost v dětství. On pije úplně minimálně, ale ví, že to má zůstat v hospodě a že to prostě nechci vidět.

barulina
3. čer 2024

Ježíš se prober. Odstehujes se, mimochodem, taky jsem šla z Ostravy ke Zlínu a jak ráda jsem se vrátila zpět, taková vsuvka. Na všechno ji kyvnes a ještě nemůžeš jednou za čas prostě být s kámošem ? Jako upřímně, za mě velký špatný. Jsem moc stará na to, poslouchat výtky kdZ chci jednou za čas vypnout. já bych byla rychle hotová, takovou bych nechtěla.

levandule_k
3. čer 2024

Kolik jsi toho vypil během té pánské jízdy, nebo když byl kámoš u vás doma? Ono je to totiž strašně zrádné. Dát si do nálady je ok, ale být vylitý jak váza, je problém. Je otázka, jak moc je to chlastací víkend a chtělo by to i jinou zábavu než jen alkohol.

Mně se zdá strašně málo, jít se odreagovat jednou za 4-5 měsíců někam, když ve Zlíně nemáš žádné kámoše a děláš z domu. Co si budeme povídat, člověk potřebuje i jiné sociální kontakty ne jen partnera, ale nemuselo by to probíhat tak, že pojedeš do němoty.

Já mám třeba ráda, když mi partner dá vědět, že je na místě, když někam jede, ale ne z důvody kontroly, ale jen chci vědět, jestli je v pořádku.

Tvoje partnerka mi přijde trochu hysterická, urážlivá, možná panovačná. S tím se blbě žije, pokud chceš klidný život.

alubif
3. čer 2024

I když byl její otec alkoholik, neznamená to , že tvá přítelkyně k tobě může chovat jak krava a vyčítat ti, že si jednou za čas dáš ,,rande " s kámošem. Jednou za půl roku !!!! Pochopila bych, kdyby to bylo téměř každý víkend na úkor času s ní, dělal jsi někde ostudu, poblil celý byt, ale tohle mě přijde od ní dost nefér vzhledem k jaké sociální izolaci zijes. Slečna je zvyklá, že tě má jen pro sebe, neustále uvázaného doma a pod kontrolou, skákajícího jak si píská. Takže za mě buď se srovná ona nebo bych se s ní rozloučila. Protože se svatbou a dětmi se to ještě zhorší.
Úplně mě tu fascinují děvčata, které by ti i tuhle malou radost zakázaly a ještě ti to vyčítají. Je mi líto jejich chlapů.

pipi_puncocha
3. čer 2024

Myslím, že zakopaný pes bude v tom alkoholismu jejího otce, že to u ní spouští nějakou iracionální reakci, čehož si ani není vědoma. Upřímně mi nepřijde jako dobrý nápad takhle “pařit” s kamarádem doma v bytě v sobotu odpoledne, ale chápu, jak k tomu došlo. Snažila bych se si o tom s odstupem promluvit a domluvit se na nějakém kompromisu - domluvit si takový víkend jednou za čtvrt roku, déle dopředu, aby ona měla šanci si zařídit svůj program, nahlásit se, že v pořádku dorazíš (to já taky chci, ač nejsem stíhačka, ale stát se může cokoliv, člověk někde blbě spadne, bouchne se do hlavy…). Nepřijde mi to jako důvod ke zrušení svatby, spíš jako příležitost naučit se efektivně spolu komunikovat a řešit situaci, na které se neshodneme. Takových bude, zejména s dětmi, daleko více.

cilkat
3. čer 2024

Souhlasím s pipi... Myslím, že je tam nějaké trauma z alkoholika, etré prostě neovládá. Něco jako když arachnofobik vidí pavouka - může stokrát vědět, že je neškodný, přesto ho nutně potřebuje okamžitě dostat ze svého dohledu/dosahu/sebe z jeho dosahu. Zkuste si o tom v lidu promluvit.

ai30
3. čer 2024

Podle me je vikend s kamarady uplne v pohode, ale neverim tvemu popisu. Nekdo, kdo normalne v podstate nepije a potom jde na pivo v patek, a v sobotu od rana uz rovnou leje, opravdu neni v sobotu odpoledne hrozne v pohode. Asi bych se nejdriv zamyslela, jestli jsem schopna se s kamaradem bavit o zivote a vzpominkach, aniz bych od rana do vecera chlastala...
Z toho tveho popisu jsu ty svatousek a ona iracionalni hysterka, ale prijde mi, ze ta pravda je nekde diametralne jinde...

autor
3. čer 2024

@levandule_k Ďakujem za tvoj názor. Keď prišla domov pre veci, mal som 4 piva. Vyliatý ako váza som pre ňu aj po jednom pive pretože to na mňe pozná, tak radšej sa snažím nevravieť nič a niekedy mám pocit, že to je chyba pretože to ju štartuje o to viac. Ak prídeme na návštevu k jej otcovi, často vraví, že je na šrot a že odchádzame, ale ja to na ňom nevidím, príde mi, že je v pohode a práve sa s nami chce rozprávať. Takže si myslím, že ona vníma opilosť trochu inak.

@ai30 Skutočne sa tu nechcem vypísovať tak, že ja som svätý a ona je hysterka. Napísal som všetko o tom, ako to vnímam. Po cirkuse keď si zobrala veci a odišla, kamarát mi povedal "Toto chceš mať doma celý život?"
Niesom ten typ, ktorý pred kamarátmi nadáva a rozpráva zlé veci z domova, práve naopak. Vtedy som mu teda povedal, že to nemusíme riešiť a ja sa s ňou o tom porozprávam. Poznajú sa veľmi dobre, navzájom sa majú radí, ale to čo mi povedal ma prinútilo sa zamyslieť nad tým, či som skutočne ja ten zlý a sebecký.

Výsledok je taký, že možno som keď si takýto víkend organizujem, ale vždy ju vopred informujem o termíne. V podstate je úplne je jedno či som v minulosti šiel na cyklistiku alebo to bol iba "premrhaný" víkend, vždy jej to vadilo.

Ďakujem všetkým babám za názor, beriem si k srdcu všetko a nie len to, čo by som chcel počuť. Už len čakám na chvíľu, kedy sa vráti od rodiny naspäť a budem to s ňou riešiť. Ak vás to bude zaujímať, pridám rozhodnutie, ako sme toto všetko vyriešili.

Ďakujem.

la_amanita
3. čer 2024

Měl by sis najít jiný koníček, než že se zliješ do němoty. I tohle je totiž alkoholismus.

alubif
4. čer 2024

@la_amanita vážne, když si dá jednou za půl roku 4 piva ( z těch se do němoty fakt nezlije) je alkoholik? 🤦 Je mi některých těch chlapů líto a opravdu se nedivím, že nás ženy někdy mají za hysteriky.

ai30
4. čer 2024

@alubif Myslis, ze kdyz nekdo zacne pit rano, tak do vecera stihne 4 piva? U jednoho piva sedi necele dve hodiny? To zni realne, no...

zlataberta
4. čer 2024

@la_amanita 😀🙈

klpoiu
4. čer 2024

Ja se jen zeptam, a přítelkyně abstinuje???

candat
4. čer 2024

Mě baví, jak tady skoro všechny ví, že se zpil do němoty 😀. Kluk si sedne jednou za čas s kamarádem a už se z něj dělá alkoholik. Ale že tady jsou každou chvíli fotky se skleničkou vína s kamarádkou nebo večerní relax ap., tak to je vlastně v pořádku. Protože matky si taky potřebují "vorazit" 😀.
Kluku, pokud dělá takové scény, tak co bude dělat až bude nějaký pořádný problém? Promluv si s ní, zeptej se co měla za problém a podle toho se domluvte, jak to bude příště.
I kdyby jste jednou měli rodinu, tak na chlapský víkend si 1x za ½ roku zajeď.

luciesofiealex
4. čer 2024

Já některé chlapy tady fakt lituji,fakt že jo.Neříkám kdyby jses opíjel každý víkend ale jednou za čas ještě když to tvá snoubenka ví předem a ty jsi jinak izolovaný, staráš se a máš práci,zařídil sis to tak aby jsi měl práci z domu a věnuješ se jí.Já bych rozhodně problém neměla,můj manžel když byl čas jezdil každý víkend ale ne na celý to je pravda ale i tak popít s kolegy a večer se vrátil a neměla jsem žádný problém.Každý má právo na to aby si odpočinul,uvolnil,zašel za přáteli a jestli má problém ohledně svého alkoholického otce tak ale to by měla řešit jak dospělý člověk s tebou jako se svým partnerem a ne že ona bude řvát ječet a vyvádět...

alubif
4. čer 2024

@ai30 tak předpoklám, že nepíše, že začal ráno, byly na oběde a tam si dali pivko... Tohle za alkoholizmus nepovažuji, prostě chlapskej den jednou za čas. Myslím, že se tu z komára tu dělat obriho ochlastnanyho velblouda. Upozorňuji, že my s chlapem si taky dáme jednou za půl roku na nějaké oslavě, která začne třeba ve 3 odpoledne, domu nechodíme po čtyřech,jinak nepijeme vůbec a opravdu alkoholici nejsme.

autor
4. čer 2024

@klpoiu Nie, niekedy ideme spoločne s jej priateľmi na posedenie. Má ale problém s tým, že ma veĺmi ťažký druhý deň, není jej dobré a chodí stále na wc. Z toho dôvodu si musí dvakrát premyslieť či to chce absolvovať a kedy.

Včera sme sa rozprávali do noci po telefóne. Jej stavy ešte musíme rozobrať osobne, je to citlivá téma. Riešili sme hlavne tieto moje víkendy.

Zhodli sme sa na tom, že to nie je o alkoholizme, ale povedala jednú vec, ktorú som si ani neuvodmil. A to, že vidí vo mne kúsok dieťaťa keď to robím.
Spomínala mi aj dovolenku, keď sme šli s jej priateĺmi. Údajne mali zo mňa rešpekt pretože ma poznali ako športovca a človeka, ktorý je v práci vážny a prísny. Po prvom večeri za ňou chodili a boli prekvapený, aký to je paradox a nečakali, že sa budem s nimi takto zabávať.

Ja som si teda uvedomil, že je to pre mňa ako únik z reality, kde môžem v tú sobotu byť spontánny a odhodiť starosti. Naplňuje ma to. Nemyslím ten alkohol, ale to byť s kamarátom, ktorého poznáte 15 rokov a bude vám svedok na svadbe. To pivo je iba taká pomoc. Povedal by som to tak ... Bosky sa dobré chodí, ale s topánkami je to lepšie. Tie topánky si ale chcem obúvať iba s ním a možno preto môže byť ona nahnevaná keď s ním idem, myslieť si, že ma on sťahuje, ale to tak nie je. V tej chvíly robíme veci spoločne a každý ma svoju hlavu.
S priateľky som cítil, že ak som je toto povedal, tak bola s tým viac v pohode.

Možno by som chcel napísať aspoň jednú spontannú vec, ktorú sme zažili.
Raz som vyhral letenky do Nemecka a šli sme tam spolu. Išli sme tam na futbal, ale do poslednej chvíly sme nemali lístky, nakoniec sme ich kúpili, ale bol to veľký zážitok. Druhý deň sme sa prechádzali po meste. Tu mi napadlo spraviť vec, ktorú z našej pozície by sme nikdy nespravili. Šli sme vedľa do obchodu, kúpili sme pivo, sadli sme si k fontáne kde nikto nebol, dali dole topánky a nohy dali do vody. Ľudia chodili okolo a usmievali sa na nás. O chvíľu prišiel pár, urobil to isté a otvoril si víno. Po hodine nás takto sedelo 7 ľudí, rozprávali sa a už iba sme sa striedali, kto pôjde do obchodu.

Pre mňa sú tieto spontánne veci tie najkrajšie a v bežnom živote si ich nedovolím zažiť
Preto je to niečo, pokiaľ nemáme rodinu, čoho sa vzdať nechcem.
Je toto pre vás ženy v poriadku alebo mám ja zlý pohľad na život a myslíte si, že mám to ja zmeniť?

levandule_k
4. čer 2024

A to je špatně, že se chováš spontánně? V jejích očích trochu dětinsky? Místy mi přišlo z toho, co píšeš, že se k tobě chová, jak kdybys alkoholik byl.

Na rozchod to asi teď není, ale chce to zapracovat na tom, aby ji to tolik nevykolejovalo, že si dáš alkohol a jsi po něm víc free, nebo jen to, že piješ alkohol. Ona si to sama asi nebude chtít připouštět, ale to vyrůstání s alkoholikem ji poznamenalo, traumatizovala, proto je její reakce takhle extrémní. Pracovat se s tím dá, ale musí chtít. Ty si jen dej pozor, aby se to nezvrhlo.

kadla88
4. čer 2024

Můj muž chodi 2x týdně domu ve 3 ráno, ne na šrot, ale hodně společensky znaven 🙂 Kecaji s bratrem. Chvilku mi trvalo, nez jsem si zvykla, ale muž je jinak neustále v dobre nalade, neprudi, je super tata, velkorysej, pozornej, hodnej.... Tohle k nemu patri a beru to tak. Neco za neco. Navíc ja to beru jako příležitost dat si masku a pustit si blbej film 🙂

tasimia
4. čer 2024

Upřímně ? Je mi tě líto. Ty si ji obětoval vše, a to, ze jednou za půl roku dá se říct, si vyjedes za kamaradem, a opijes i hubu - no a, neni to každý den, a jí to vadí ? Tady vidím velký, špatný..a to jsem člověk, který je abstinent a nepije.
Ale kdyby pro mě chlap, ve vašem případě budoucí manžel, udělal co ty, a jediné co chce, je si občas vyjít z kamarádem - nebo si ho vzít k nám, tak bych byla ráda, ze se odreaguje.. ještě bych Vám zašla koupit oblíbené pivko, udělala mňamky a klidila se. Klidně i s dítětem.
Mě by spíše mrzelo, že za ním nejezdis častěji. Já mám radost, když si chlap někam zajde, protože doma se na všem podílí na 100%, pomáhá ze vším tchýni, zkrátka funguje..
A já chodím s kamarádkou do kina, na různé kraviny, jedeme na víkend za jinou kamarádkou, tak proč by nemohl on ? Smutný..

moncheris
4. čer 2024

Já se s manželem seznámila při studiu na vysoké škole, každý jsme byli z jiného konce republiky. Po skončení školy jsme šli, v podstatě na jeho přání, zpět do mého rodného města. Ačkoliv já jsem návrat už neplánovala. Ano, mám tu kontakty z dřívějška, ale za tu dobu, co tu jsme, jsem navázala několik nových přátelství (a to jsem spíš introvert). Manžel tu potřebu družit se nemá, takže dodneška má spíš kolegy než přátele... Já bych naopak někdy i ráda viděla, kdyby si někam zašel, protože krom práce nikam nechodí. Alkohol si spolu dáme příležitostně a jen v malé míře. Samozřejmě teď s dětmi ještě méně. Osobně by mi nevadilo, kdyby si dal s kluky někde pár kousků, ale upřímně, jak by byl nalitý, to by mne vytočil...otázka je, jestli se s tím nepojí ještě další nevhodné chování...
Na druhou stranu píšeš, že se znáte tři roky. Jak moc dobře? Jak dlouho spolu bydlíte? Znám lidi, kteří se spolu brali i třeba po osmi letech vztahu, nebydleli spolu v podstatě až do svatby a pak celkem rychle zjistili, že jim to spolu nefunguje...

nikolanovakovaa
4. čer 2024

Mě by zajímalo,kolik je slečně, že je takhle hysterická 😂😂 Kdyby měla za otce mého tchána tak uteče na druhý konec republiky 😂 Alkoholik každý den v lihu.. Manžel si taky o víkendu dá pivo nebo jde se svým bráchou na pivo,ale nikdy mi to nevadilo.. Máme spolu skoro 7 letého syna a druhý přírůstek na cestě a každý potřebuje někdy upustit páru..Nikdy jsem mu nic nezakázala..