Zoufalá matka, partnerka, život?

22. srp 2022

Ahoj, uz nevim jak dal a zacinam byt trosku zoufala. Asi se potrebuju jen vypsat a mozna dostat nejakou radu. Posledni dobou jsem hrozne nestastna. Mam syna rok a pul. Nedavno jsem tu psala, ze je nezvladatelny, ze me plácá a neustale rve. To je jedna vec, ale ta druha tchyne🙈 nevim jak s ni vydrzim. Jezdime tam ,,jen” v nedeli na obed, ale je to mazec. Maly je samozrejme hrozny, jelikoz se ode mne nehne a rve tam jak tur. Ovsem, obcas chodim na nedeli do prace, takze tam stihnu obed a pritel pk jde maleho uspat a ja odchazim. Stalo se to 2x. Pk mi prijde zprava, ze syn byl beze mne uplne zlaticko a hodny. Minule se neobtezovala mi to zavolat. Pro predstavu, jednou mi rekla, ze mam hrozne vlasy (takova hodne tmave seda), ja jsem k ni vzdy slusna tak jsem ji vysvetlila, ze je to moderni a ze se to stejne vymyje. Na to mi odpovedela, ze kdyz si da na hlavu hovno jestli taky bude moderni. Jela do me asi 20 minut furt jen O te hlave. Miluje poradek, takze syn se tam skoro nesmi hnout a jeji dcera ma dve holcicky a ty jsou samozrejme dokonale a hodne a nikdy to co dela syn nedelali. Pritel stavi dum, pro nas, ale dostal pozemek od jeho rodicu.. takze ja tam budu jen pristehovalec a bojim se, ze tchyne mi bude diktovat co a jak. a Dalsi vec je pritel… jsme spolu cca 8 let i s rocni pauzou. Vratili jsme se k sobe a po case jsem otehotnela. Vse bylo super akorat.. potom co se narodil syn se u nej nic nezmenilo. A neustale chodi kazdy den do mistni hospody na pivo. Da si 2-3 piva cca a vzdycky prijde ne ozraly ale pripity a je uplne jiny nez strizlivy. Samozrejme kdyz mel vcera hlidat tak tam vzal i syna a museli byt vevnitr jelikoz venku prsi. Vubec spolu nekomunikujeme a nas vztah hrozne upada. Promluvit si s nim je o nicem, rekne ze jo ze to bude jinak a za dva dny je to to same. Uvazovala jsem, ze se rozejdem, ale nemam na to se uzivit sama. Bydlime i s pritelem u meho tatky. Mame velky dum. Z pokoje mame udelanou takovou ,,garsonku” nez dostavime. Tata ma novou manzelku s dvema holkama a tady bydlet uz taky nechci. Takze jsem uz uvazovala o nejake praci, asi by mi bylo jedno, ze by to bylo jako only fans, jen bych chtela uzivit sebe a syna. Ale s 10ti tisici to fakt nejde. Brigady mi hodi tak 4ku mesicne ☹️Do toho mam za tyden statnice a nemam kdy se ucit, syna musim mit porad na ocich. Takze jsem i nervozni jak se stihnu vse naucit za 3 dny protoze to si mamka vzala dovcu abych mohla spat se synem u ni a ucit se. Syna miluju, zivot bez nej si neumim predstavit, ale nekdy proste o sobe strasne pochybuju, ze delam chybu ve vychove.. jak reagovat, proc je takovy😒 ujedou mi nervy a rvu na nej, pak je mi to lito.. nevim zda cela chyba neni jen ve mne a nevim co zmenit aby vse bylo jinak.. jsem fakt nestastna😒dekuji pokud jste to docetly az sem ..

zmrzlinka
22. srp 2022

Syn je ještě malinkej .To že se nemá placat se prostě naučí.A že řve....to je normální.Moje dcera taky řvala do dvou let prakticky pořád.
Co se týče tchýně ,tak jediným uchem dnů a druhým ven.Ja moji vyslechnu a myslím si své a prdím na ní.
Vztah to si musíš asi vyřešit sama....a s vlastním bydlením to je v dnešní době těžký...nemůžeš bydlet u táty aspoň než Ti skončí mateřská?

jola777
22. srp 2022

Těžko radit když nepomáhá si promluvit s mužem. Asi bych mu to vysvětlila ještě jednou a zdůraznila že uvažuješ o rozchodu. Pivo si přece může dát doma a měla bys u něj mít taky zastání před tchýni.

klokanka31
22. srp 2022

Jednou je tvůj manžel už táta tak by měl omezit hospodu. A tchýni bys měla dát najevo že si nenecháš líbit její žvásty. A jako že bez tebe byl syn hodný? Tam mi to zavání manipulací, pozor na to ať to nedojde ještě dál.

levandule_k
22. srp 2022

Syn může být "nezvladatelný" z té atmosféry kolem. Jestli máte "garsonku" v domě tvého táty a ty se tam necítíš dobře, jsi vnitřně v napětí, tchýně se k tobě chová neuctivě, přítel, musí chodit do hospody a ty s tím nesouhlasíš, tak to je spousta napětí. Děti to vycítí.
Sama cítíš, že není výhodné, když dům bude jen na partnera...

Tvoje tchýně je teda jedovatá kráva. Ta poznámka s tím hovnem, chtěla tě shodit, akorát shodila sama sebe. Nepleť si slušnost s nechám si kálet na hlavu. Bych jí opáčila, že člověk s hovnem na hlavě opravdu moderní není, ale ať si to tam klidně dá, když se jí to líbí. Vymez se proti ní. Jsou věci, které si nemůže dovolit. No a přítele bych asi poslala bydlet k matince, protože k čemu je ti, že staví dům pro vás, když k němu nemáš práva, dopadneš akorát tak, že mu budeš dělat služku a vše ti bude vyčítat a ty se budeš trápit, protože bude zdrhat do hospody, protože on má na to přece právo.

autor
22. srp 2022

@klokanka31 dekuju za reakci.. s tou manipulaci myslis ze strany tchyne k diteti? Nebo ze strany pritele ke me? Je to mozne, nekdy mam pocit, ze nechce abych na ty obedy jezdila, proto mi porad vmetava, ze kdyz tam nejsem, tak je maly hodny a vypisuje mi x cinnosti co s nim delaji🙈

autor
22. srp 2022

@levandule_k dekuji moc za reakci a docteni te slohovky. 🙂 presne tak, jedine co nechci, aby tim trpel maly. Bohuzel ale nejde ovlivnit to v jakem prostredi zijeme a ze ja nejsem uplne 100% v pohode i kdyz se na nej jen usmivam. To je pravda, nechavam si od ni srat na hlavu.. neumim ji odpovedet proste tak, abych ji shodila ja,, ale moje trpelivost s ni je skoro u konce😄 no nejhorsi je, ze stim bydlenim to nejak neudelam. Hned jak zacnu chodit do prace a budu vydelavat budu se citit lepe, protoze budu vice sobestacna, takhle zatim nemam cestu ven. :(

klokanka31
22. srp 2022

Ze strany tchýně k dítěti. Ony tchýně jsou někdy šílenci, moje tchýně řekla mojí dceři (tehdy jí mohl být cca měsíc) "no jo, mamka tě nechce". A to jen kvůli tomu že jsem jí půjčila dceru na pochování.

autor
22. srp 2022

@klokanka31 tak to mate taky s tchyni veselo🙈 snad ne, synovi bych nikdy rodinu od pritele zakazovat nechtela, ale jestli ho bude stvat proti mne.🙈Jinak ja mam fakt typickou tchyni jako z filmu😄A to byla docela v pohode do te doby nez se narodil syn. Porad porovnava syna s jejima dalsima vnuckama. Pry mu malo ctu, protoze nemluvi. Porad mu rika mluv, mluv 😂 clovek se u nich fakt boji i uprdnout. Minule jsem tam byla tak vystresovana, ze jsem zapomela zavrit skrinku se sklenickama a tchyne jak sla, tak se do toho uplne bouchla😄

klokanka31
22. srp 2022

Dobře jí tak 😄 no veselo s tchýní už nemáme, nabralo to takové obrátky že jsme museli ukončit veškerou komunikaci.

levandule_k
22. srp 2022

Nemám radu, jak to celé řešit. Zkus se nastavit tak, že je ti to jedno, co tchýně mele, jsou to bezvýznamné kecy, prostě to vnímej jako šum a nemusíš na to reagovat. To je také řešení. Prostě jsi skvělá a co si myslí tchýně je irelevantní. Přece se nebudeš řídit tím, že se jí něco nelíbí. Dospět do tohoto stádia chce trochu cviku.

hanca777
22. srp 2022

Zkoušela jsi s manželem mluvit o tom, že by pivo omezil? Kvůli vám? Jinak co se týče malého je malý a je to normální. Moje dcera má rok a 3 měsíce a taky je to uplakaná vzteklina, hlavně když není po jejím 😀. A taky děti hodně vycítí, pokud jsi nesvá kvůli tomuhle všemu tak obzvlášť. Jinak tchyně to je kapitola sama. Jedním uchem tam ,druhým ven ale pokud už by tě fakt štvala nebála bych se nastavit ji hranice. Kdybys viděla co dokázala moje ex tchyně, tak by jsi se divila, od hnusných smsek až po urážející dopis ,kde mi jasně sdělila ,že malej je chudák protože mě má za matku a že by mu bylo líp v děcáku. Takže se jí neboj a směle do ní pokud zase překročí hranice.

malsinka
22. srp 2022

Já bych jako první přestala i se synem jezdit na nedělní obědy, ať si přítel jezdí k mamince sám

nicollbc
22. srp 2022

Takže,.. Za prvé, tvůj přítel, s tím že chodí na pivo, máš dvě možnosti, buď rozchod a nebo to zkousneš a zvykneš si na to, tenhle typ jiný nebude. Jedině by musel sám od sebe chtít, ale tím, že do něj budeš rýt, určitě nepřestane. Za druhé, tchyně je očividně 🐄 a já osobně bych tam přestala jezdit, nebo bych alespoň návštěvy hodně omezila, ať si tam jezdí synáček sám a ty si můžeš aspoň třeba odpočinout. Přijde mi, že toho je na tebe nějak moc, z toho co píšeš a to, že ti syn v roce a půl řve mi nepřijde až tak divný, ono až se trochu uklidníš, po státnicích, tak se třeba sklidní i on, zdáš se být ve stresu a děti to cítí a tímhle se to může projevit. Doporučuji knihu "Maminko, nekřič" mě hodně pomohla 🙂. Pochopíš, proč se někdy tvoje dítě chová, jak se chová a že hlavně neustále zrcadlí tebe a tvé pocity, i ty které se snažíš potlačit 😉.

terka_37
23. srp 2022

A proč nejezdí manzel na nedělní návštěvy jen se synem? Ty bys měla klid od tchýně i trochu čas pro sebe. A on by byl třeba fakt hodnější. Naše děti jsou vždycky zlaté, když nejsou s námi. Jak přijdeme, rozjede se Mordor🤷😅 A já osobně bych na takové návštěvy ani jezdit nechtěla, když se k tobě tchýně takhle chová. Neváhala bych ji říct, že tohle nemám zapotřebí poslouchat a bude jezdit jen manžel a syn. Že syn řve a je vzteklej je sice otravny, ale bohužel normální, bude se to zlepšovat✊ Navíc pokud cítí ze všech stran napětí, tak to nepomáhá.
Co se týče manžela, tak poradit nedokážu🤷Snad jen si s ním zkusit promluvit o tom, zda by šel do hospody třeba jen 3x. Dvakrát byste mohli podniknout něco společně, dvakrát může vyrazit někam on se synem nebo naopak si vyrazis ty, nevím cvičit, na procházku, cokoliv. Jestli to nepochopí, asi není vše úplně ok.

hotblood
23. srp 2022

Předně držím pěsti se státnicemi. Věřím, že to musí být záhul. A dítka v takovém věku jsou prostě rozverná a nesjou v klidu. To se neboj. Tvůj syn není výjimkou. Partnera bych se prvně zeptala, proč na pivo teda chodí každý den. Já mám něco podobného. Ten můj teda chodí sem tam do hospody se svým bráchou v pátek, ale není den zas co by si nedal pivo i v garáži, že. Tak ty tři někdy čtyři lahváče dá, ale co s tím zmůžu. Nic. Tchýni neřeš, když se moc nevidíte. Buď ráda. Já jsem teda svobodná, ale už mám tříletýho syna z předchozího vztahu. A teď z nynějšího vztahu skoro 8.měsíčního syna. Nicméně taky nemáme s partnerem moc dobrý vztah. Měli jsme se letos v srpnu brát a zrušil svatbu v dubnu jen na základě, že toho že jsme se hádali a že ho to prostě rozmyslel a postavil mě před hotovou věc. No a co čert nechce. On má svůj barák že. Tak se tady cítím jako taková naplavenina se stářím synem. Upřednostňuje mladšího, protože je jeho. Přijde mi že víc řeší mladšího, než mého staršího syna. Toho spíš komanduje furt, protože mám živější dítě. No a jako na svini jsem nejspíš zase těhotná. Tak teď fakt nevím jak dál. Jeho matka s otcem mají barák hned naproti a jeho brácha hned vedle nich. Tak asi chápeš mazec. To prostě člověk nechce. Pokud se mi potvrdil znova těhotenství. Tak se obávám, že kdyby jsme šli nakonec v budoucnu od sebe. Tak by jsme se k mým rodičům nevešli, už když tam jedu občas s dvěma syny je tak tak, že se tam vejdeme, ale vejdeme, protože jsme v mým pokoju. No, ale zase je nám tam líp, ale odvahu odejít nemám, protože mi už partner ve psaní vyhrožoval, že mi mladšího syna nenechá, když odejdu. Tak bych taky potřebovala od někoho pomoc. Kdo by mi poradil, co a jak.

levandule_k
24. srp 2022

@hotblood Konverzaci s vyhrožováním, že ti sebere syna zálohovat, ideálně na více místech. Dítě nelze sebrat jen tak, takže je to jen nátlak nenech se vycukat. Jako si borec myslí, že ti sebere dítě a bude se sám starat o 8 m prcka a k tomu chodit do práce. To si to představuje jak Hurvínek válku.

Jestli chceš odejít, tak odejdi, stejně dřív nebo později odejdeš, jenom k tomu musíš dozrát. Sbírej si materiál a důkazy. No nebo si myslíš, že se s tím dá nějak pracovat? Třeba na přijetí syna z předchozího vztahu, změna úhlu pohledu na výchovu, vysvětlit pojem respekt k dítěti a respekt k rodiči, hledat vzájemná pravidla, kdy to bude vyhovovat všem. Respekt neznamená, jen já mám pravdu nikdo jiný a bude to podle mě, jinak se naštvu a budu zlý.

ai30
24. srp 2022

Jen poznamku - ono to vypada, ze uz jsi alergicka na vse, co tchyne udela, ale to 'vypisovani, jak se ma a co vsechno delali', to je od ni spis hezke. Ty to beres jako provokaci, ale ona ti treba chce dat jen vedet, ze se maji fajn a nemusis mit nervy, jestli tam syn neplace, nebo nejsou nejak ve stresu.