Změna chování partnera. Konec vztahu?

htmlka
19. srp 2021

Jdu se vypsat a taky trochu najít nějakou , která si to taky prožila a trochu by mě uklidnila . Žila jsem se synem sama 7 let pak jsem si našla partnera , vše bylo úžasné ve všem jsme si rozuměli , večer si povídali o všem pak jsem otěhotněla a už v těhotenství jsem měla pocit , že se něco změnilo . V 5. měsíci jsme se stěhovali do baráku , vůbec mi s ničím nepomáhal , stále jsem byla sama , PN po práci vzal monterky a dělala kolem baráku ( mysli tím chodili za nim kamarádi a popíjeli pivo ) Aja si říkala třeba se to změní , teď když nechodím do práce , tak mám tolik času na přemýšlení to bude tím . Malá se narodila a žádná změna na vše jsem sama , malou vidí když jde do práce a když přijde tak ji dá pusu a zase odejde . Doma má vždy naklizeno , uvareno vyprano , peníze jsem po něm nikdy nechtěla a ani aby něco kupoval .... jsem proste stále na vše sama , teď jsou malé 4 měsíce a já si našla brigádu abych aspoň trosku přišla mezi lidi , on s námi od narození dcery byl tak 4x venku . Když večer přijde tak už si ani nemáme o čem povídat .... začínám být z toho zoufalá , měla to taky některá takto ?

klokanka31
19. srp 2021

@htmlka Ale hlavní problém bude u tebe. Proč si prostě o pomoc neřekneš? Proč mu neřekneš ať jde s váma ven na procházku? Ať ti třeba pomůže s uspáváním. Někdy se chlapi musí prostě dokopat.

htmlka
autor
19. srp 2021

@klokanka31 to já mu vždy říkám a už nevím jak mu to více mám říkat ..... měli jsme tak 14 dní větší hádku kvůli jeho mámě ( ona už den co nás pustili z porodnice tak je u nás každý den , ale ne že napíše , zaklepe , proste jde automaticky do baráku ať už spíme nebo něco děláme nezájem , je hrrr a vše ona ona i musí být u koupání ) já jsem mu před 2 měsíci říkala jak ji to mám říct aby se ji to nedotklo atd a on ze neví ať to neřeším ale už mi to opravdu lezli krkem žádné soukromí , tak už jsem byla nepříjemná . Oni měli rodinou oslavu a jeho máma tam na mě začala bezdůvodně řvát a on jen sedel nic neřekl a pil si pivo a já se s malou sebrala a odešla a on nic a od te doby už je to mrtvé a já už jsem ve fázi kdy už jsem z toho na dně .... omlouvám se ze se takto vypisuji

klokanka31
19. srp 2021

@htmlka Ty bláho ty máš ale nervy 😮 já bych nejdřív zatočila s chlapem, a pak s jeho matinkou. Budeš si muset tvrdě vymezit svůj prostor, i za cenu že se hodně zle pohádáte.

htmlka
autor
19. srp 2021

@klokanka31 jo teď už opravdu přetekly nervy a s ní jsem si to vyřídila a nastavila pravidla ale s chlapem si nevím rady a jsem teď ve fázi kdy bych nejraději utekla a už se navracela , jsem prostě páté kolo u vozu a do toho jsem se přestěhovala k němu na vesnici a nikoho tu nemám a ani neznám

klokanka31
19. srp 2021

@htmlka Já bych asi na něj dupla, ať si laskavě uvědomí, že už má rodinu a podle toho se chová.

veruuu_kubesovic
19. srp 2021

@htmlka
a toužil vůbec po miminku?nebo jsi prostě vysadila HA a hle tu // na testu...
kdyby to tak bylo, tak to i odpovídá jeho chování a když pije pivo s kamarády teď, to jako předtím nepil???

htmlka
autor
19. srp 2021

@veruuu_kubesovic on právě chtěl , já už nechtěla přeci jen ve 32 letech , měla jsem práci kterou jsem milovala , pil pivo ale chyba byla ve mě nechávala jsem mu volnost a nepije pivo ze by se opijel dá tak dvě, tři , ale kolikrát si říkám kéž by se na mě někdy taky tak těšil jako na kamarády .

barmil
19. srp 2021

@htmlka to víš, teď Te už má jistou, doma, nikam nejdeš, jsi u baráku jak pes, nikoho jiného nez jeho tam nemáš, jen se staras o dítě a ještě Te hlida jeho máma. Tak se nesnaží, proc taky. Jsi tam, kde Te chtěl mít. Takže bych rychle rekla, to je fajn, když tady je tvá máma denně, tak já si sjedu do mesta. A kdyby se ptal kam a proc, tak proc ne. On taky chodí ven. Jeď si třeba sama na nakup, na kafe, zacvičit. Hodinka, dvě a uvidíš, az se vratis, jak se najednou bude zajímat. Kdes byla, cos dělala, s kym, kdy zas pojedeš..

htmlka
autor
19. srp 2021

@barmil ká jsem si našla brigádu na 4 hodiny a když se dozvěděl že mě zaučuje mladý kluk , tak hned věta typu no to abych si tě hlídal , no jo v práci tam kolem tebe probíhá nějaký kluk .... pak mi řekne až se vrátíš do práce tak tě sbalí nějaký doktor ( podotýkám , že mu nedávám důvod žarlit) ale vadí mi jeho chování , že jsem pro nej samozřejmost , dělám mu i svačiny do práce a oběd do boxíku a jednou jsem zapomněla a on si nic nevzal a pak mi řekne ty jsi zapomněla mi dat jídlo , ale to že si rady připadám jak jen služka a na vše sama

marcicek84
19. srp 2021

@htmlka ty ses do te role sluzky proste pasovala dobrovolne,neni male dite,svaciny a i obedy si muze nachystat sam,s kocarkem taky muze na prochazku sam.Vic ho zapoj.Co se tyce tchyne,tak te bych jasne vytycila hranice a dvere do baraku zamykala a po te hadce snad mas vic klidu ne,nemluvila bych s ni.

eviicka
19. srp 2021

@marcicek84 má podle mě pravdu, podle toho jak píšeš, tak tu služku ze sebe děláš sama... neříkám, že se máš válet na gauči a nestarat se, ale to jak píšeš je tu celkem často v různých diskuzích skloňované ("chlap má přitom navařeno, naklizeno a stejně o mě nestojí...").

htmlka
autor
19. srp 2021

@eviicka vím jsem blbá , ale teď jak z toho a aby si ten chlap té ženské vážil ? :(

eviicka
19. srp 2021

@htmlka těžko říct, co mě napadá (a čerpám z vlastní zkušenosti):
- nechtít zázraky hned
- netlačit na pilu, a vždycky mít na prvním místě ráda sebe sama, je super, že můžeš pracovat
- úsměv, úsměv, úsměv a dobrá nálada - pokud jste na sebe naštvaní (či plní výčitek) hned jak se na sebe podíváte je to začarovaný kruh
- nechtít po něm hned dovolené a většinu času, ale zkusit hezké ty denní maličkosti, ale vím že je to těžké, když za odezva je mizerná, na druhou stranu, pokud ho zajímá mladý kolega z práce, tak to mezi vámi mrtvé být nemusí.

levandule_k
20. srp 2021

@htmlka V prvé řadě si musíš vážit sama sebe. Tam bych začala. Cesta je psycholog, zájem o seberozvoj, přednášky na netu, knížky, kouč.

Není tvoje povinnost mu chystat svačinu. Já třeba manželovi říkala ze začátku, že není moje povinnost vařit, ale vařím ráda, proto to dělám. (Taky nejsme lordi, abychom jedli každý den v restauraci 🙂 )

Co je to za větu, já jsem nikdy po něm nic nechtěla, aby něco kupoval. Sice nejste manželé, ale máte spolu dítě, to dítě je i jeho, tak snad se o něj bude normálně starat a mezi to patří i nakupování věcí. To je normální, neprokazuje ti tím žádnou milost, že mimču koupí bundičku. Pokud nechce kupovat tyhle spotřební věci, tak ať malé založ stavebko, investiční účet a ať tam posílá pravidelně peníze. Opravdu není dobré, aby ty, když jsi na rodičáku vše platila, neměla úspory a on měl na pivo s kamarády.

Prosím tě, jak vy hospodaříte, ten dům je tchýně, že je tam tak často? Je to dvougnerační dům?

htmlka
autor
20. srp 2021

@levandule_k ne dům není tchyně a ani v něm nebydlí , bydlí ve stejné vesnici a to je ten problém

levandule_k
20. srp 2021

Buď ráda, že to není dvougenerační dům, už tady pár příběhů bylo, a to je teprve peklíčko, ale asi má klíče. Kdyby bydlela jinde zase se k vám může přijet na noc 🙂 V tom případě se dá zamknout, nechat klíček v zámku. Pokud přijde takhle nevhod, můžeš ji ignorovat a sbalit se a jít na procházku, asi se budeš procházet často 🙂 Pak ji můžeš zaměstnat a její přítomnosti využít, víš on miluje tvoji svíčkovou, ta tvoje je nepřekonatelná. Ona mu navaří a ty budeš mít o starost míň 🙂
Pak je varianta, že si s ní promluvíš, řekneš jí, že jsi strašně ráda, že malá má aktivní, hlídající, milující babičku a že chceš, aby byla součástí vašeho života, ale občas potřebuješ soukromí a malou jenom pro sebe. Prarodiče občas neznají míru, ale nepíšeš o tom jaká je ona, jestli pracuje, má kamarádky, koníčky, manžela.

katule1990
20. srp 2021

@htmlka Upřímně? Myslím si, že je to hovado, co si tě vůbec neváží a těch problémů je tam tolik a tak závažných, že se bojím, jestli to má budoucnost.
1) Zkusila bych si s ním sednout a v klidu mu říct (nebo i sepsat), co vše máš na starosti a zeptej se ho, co má na starosti on kolem baráku, domácnosti a dcery on. Řekni mu, že je toho na tebe opravdu moc a jestli spolu máte mít nějakou budoucnost, musíte začít fungovat jako rodina, o povinnosti se dělit. Že ti nevadí, že jde s kamarádama na pivo, ale prostě už má dítě a nepůjde to tak často.
2) Řekni mu, jaký máš náklady např. na nakupování společného jídla, péči a společné dítě a že máš (budeš mít) teď menší příjem a je potřeba vyřešit, jak se víc zapojí finančně, protože je to taky jeho domácnost a jeho potomek a má (předpokládám) vyšší příjem než ty.
3) Až by přišel z práce, oznámila bych mu, že jsem udělala něco dobrýho ke svačině/večeři a až si ji sní, tak mu nachystám dceru na procházku a půjdou, protože ty potřebuješ uklidit/odpočnout si/pracovat/zajít si ke kadeřnici atd.
4) Co se týče tchýně, řekla bych jí, že jsem hrozně unavená/mám moc práce/plány s malou, že jestli se chce stavit, ať přijde např. v 7 na koupání, ale o půl osmý se jde spát, tak pak musí být doma klid. Nebo prostě, že potřebuješ s malou víc soukromí, ať to nebere špatně, že jí ráda uvidíš, ale že se musíte domluvit dopředu. Pokud by nastavování hranic nerespektovala, normálně bych zamkla s klíčem v zámku a pak řekla: víš, malá zrovna spala a já jsem nechtěla, aby jí někdo budil. A takhle tak dlouho, dokud jí to nedojde. To je cesta do pekel, tchýně neustále doma bez pozvání.
5) Přijde mi, že on tě chce mít pěkně doma a pod kontrolou. Nepřijdou mi normální poznámky typu "to abych si tě hlídal", "to tě tam sbalí nějakej doktor" atd. Jako projev zájmu od partnera si představuju jiný věci, třeba to, že se vám bude věnovat a trávit s váma čas. Na tyhle kecy (pokud nejsou myšleny ve vtipu a občas) bych mu řekla, jo, to bys měl, protože s náma čas netrávíš, doma s ničím nepomůžeš, tak je možný, že mě to dost brzo přestane bavit.

Samozřejmě asi nejde na něj vysypat vše najednou, bude to chtít postupně.
Jestli na nic z toho nepřistoupí a nebude mít žádnou tendenci cokoli měnit ani po tom, co uvidí, že tě to fakt trápí, tak je to podle mě marnej případ a neměla bys s ním ztrácet čas. Držím palce, nemáš to jednoduchý. Jen mě teda vždycky překvapí takový to "byl skvělej, ale jak jsem otěhotněla, tak se hrozně změnil..."

sararachell
26. pro 2021

@htmlka ja to osobne a uprimne vidim na konec, pokud si nesednete a nepromluvite mezi 4 ocima......zacla bych takto....neuklidila, nevyprala a neuvarila. Nekdy delame my zeny jednu chybu a tu, ze jsme sluzky a full service....a to je spatne. Jen muj nazor. Muz se take musi, nebo muze a mel by chtit se podilet na vareni a domacich praci, Pokud ovsem domu neprinasi 100 procent penez a my tedy varime, protoze nemame co delat. Ze Vam nic nekoupi, to je no comment. Muz, ktery miluje zenu, chce, aby byla stastna.....Vazite si sama sebe? tak mu to reknete. Vse co si myslite a mluvte a mluvte a mluvte. Pokud se nic nezmeni, tak ho opustte a pokud vas nevyhleda, byla bych sama. Ted jste na vse sama, jak pisete, takze se nic moc nezmeni.....Zivot je kratky ho prozit s nejym kdo s Vama cely cas neni. Zmena boli.....boli to. Moc to boli, ale pak, pak uz je jen krasne a lehce nadychnete s budete se citit stastne.....kdo prozil vi.....