Podobné téma jsem tu nenašla,tak jsem se odhodlala napsat.
Mám chlapce,6 let.Po prázdninách půjde do 1.třídy.Je to chytrý,hodně technicky nadaný,hodný a milý kluk.A má obrovskou fantasii.ALE-když to na něj příjde tak se nedokáže ovládat.Vím,že to je dítě a teprve se to musí naučit,ale nedokáže ovládat svůj vztek.Nechá se lehce vyprovokovat a pak se s dětma ve školce se bije,kouše je,apod.Což jsme bohužel už několikrát museli řešit i s p.učitelkou.Ale při tom je to hodně společenský tvor.Společnost kolem sebe potřebuje.Ale jako by se mu v hlavě něco přeplo.Takový zkrat. ☹ A pak je mu to líto.Už jsme mu to doma snad milionkrát vysvětlovali,že se nikomu nesmí ubližovat a všechno odsouhlasil,ale do týdne byly stížnosti zase.Doma to řeším tak,že ho pošlu do pokojíka,ať se tam uklidní.
Taky se rád před dětma předvádí,snaží se na sebe za každou cenu upozornit a když příjde návštěva,to je úplně hotovej.(ve smyslu,že se obrovsky těší)V podstatě si ji chce přivlastnit.
Nedokáže dlouho udržet pozornost u jedné činnosti.A přitom aktivita mu neschází.
Jakmile mu řeknu,ať udělá více úkonů a je to v jedné větě,tak to není schopen vůbec pobrat.Musím mu říct jedno.Až to provede,pak druhé....,pak třetí,....
A je strašně tvrdohlavý.Abych ho "donutila" udělat něco na co zrovna nemá náladu...to je občas nadlický úkol.Ke všemu má nějaké připomínky a výhrady a je schopný o blbosti diskutovat nekonečně dlouho.Čímž mě vytáčí na nejvyšší možnou míru.A MLUVÍ furt... 😲 Mluví o blbostech,jenom aby mluvil.Kolikrát to nemá hlavu ani patu.Vynechává slova.V hlavě to asi vymyslí,ale pusou už to asi v té rychlosti nedokáže všechno říci.
Ježišmarjá,já jsem se rozepsala. 😅 Jenom prosím maminky,které mají takové podobné dítě doma,jak to řešíte??Vysvětlování,rozčilování,tresty nějak nic nezabírá... ☹
Dobrý den, prosím kde je ta diskuze? Myslela jsem, že píšete o mém klukovi, naprosto přesně vystihnuté.......
Ahojte viem ze velakrat tu bola tema neposedne a zaroven neposlusne dietatko ale chcela by som vas nazor a zaroven radu mam trojrocneho chlapceka manzela nemam ale rodicia mi pomahaju zacala som pracovat ale bohuzial len same nocne a vidim na malom velu zmenu v spravani minimalne pocuva bije deti ale vlastne len mojho maleho synovca dvojrocneho kuse ho do lička a ja si uz neviem rady uz som mu dohovarala aby to nerobil ze ho to boli a tak ale nepomohlo a vcera uz som to nezvladla a natrepala mu na ritulu ale ako keby si s toho nic nerobil
viem ze bitkou nic nevyriesim to mi je jasne a viem aj to ze kebyze som byvala sama z malym bolo by to taktiez ine pretoze nikto by mi do vychovi nekafral ale ja mu napriklad poviem nie nemozes to robit a rodicia povedia ale mozes alebo oni mu nieco dovolia a mne sa to nepaci ale oni su s nim cele doobedu kym ja spim po nocnej a nie raz som sa zobudila na krik a mne je potom luto si uz lahnut a nechat ho s rodicmi kazdu chvilu cakam kym vybuchnu moji rodicia alebo maly
Omlouvám se už jsem příslušnou diskuzi našla.Děkuji.