Život s nemocným partnerem

andynahe
17. únor 2019

Dobrý den,
s mužem máme malého syna. Můj muž se už přes rok potýká s velkými problémy s břichem (bolesti, pálení), a doktoři nejsou schopní přijít na to, co mu je. Jednou mi už zkolaboval takže jsem plná starostí. Kdyż je mu ale mizerně a má bolesti, je zlý na lidi kolem sebe. Křičí, je nepříjemný, hází s věcmi. Ovšem žádné násilí, je to hodný člověk. Já se ze všech sil snažím mu pomoct, ženu jej do různých vyšetření, sháním informace, léky mu dávám, ale zatím neúspěšně. Mám o něj opravdu strach. Ráda bych se zeptala, jak zvládáte život s nemocným člověkem a jak se zvládáte obrnit, když v momentě, kdy je mu zle, "střílí" i po těch, kteří jej mají rádi. Pokud se jeho stav nezlepší tak nějak musím vysvětlit synovi, že táta na něj nekřičí kvůli němu ale proto že je mu zle. A prosím żádné řeči o sobectví, vím že když je člověku zle, nebere ohled na ostatní když má dělat sám se sebou.sobectví,člověku hodně zle, nebere ohledy na druhé.

ronja55
17. únor 2019

Manzel prodělal rakovinu varlat. Léčí se už skoro rok a ještě asi chvíli bude. V době kdy měl jednu chemo za druhou mu bylo tak zle že se ani nezvedl z postele. Také byl protivný, měl deprese že jsem na vše sama(máme velke hospodářství, velký dům a do toho syna 16 měsíců). Do toho jsem byla vlastně jeho osetrovatelkou. Vodila ho na záchod, nosila mu vše do postele, dávala leky, vozila do nemocnice. Řeknu to na rovinu bylo to fakt nejhorší co jsem kdy zažila. Doslova jsem padala na hubu. Manžel úplně mimo, myšlenky měl takové že si selhal, že máme kvůli němu málo peněz, já že padnu vyčerpáním, zanedbávám kvůli němu syna. No byl skoro na sebevraždu 😣. Vše jsme ale zvládli, musíte být manzovi oporou. Obrnit se trpělivosti a prostě zatnout zuby a synovi vysvětlit že je tatínkovi špatně a že to tak nemysli. Je to moc těžké ale dá se zvládnout i nemožné. Přeji hodně sil a ať je manžel v pořádku.

lv
18. únor 2019

Manžel má Crohnovu chorobu, rok a půl relaps, když jsem porodila 1.dítě, rok a půl 2017-2018. Taky - na vše sama, a lítat kolem něj. Nejsem zdravá, až se z toho vyhrabal, málem jsem se zhroutila. Určitě vysvětlit synovi, ale i manželovi.

niski
18. únor 2019

nemůže to být reflux jícnu? Kamarádky manžel to má a teprve po přísné dietě a následné operaci je docela OK. Držím palce, ať najdou příčinu.

janysek21
18. únor 2019

Jaké má za sebou vyšetření? Kamarádky manžel měl něco podobného, dělali z něj u nás v nemocnici pomalu simulanta, trvalo to už dlouho, tak se naštvala, zařídila mu vyšetření u specialisty v Praze a zjistili mu ulcerózní kolitidu, dostal léky a velice se mu ulevilo. Jedné kamarádky syn, 17 let, pořád bolesti břicha, u nás ve špitále v Táboře mu chtěli prorážet nos a tak ho vzala taky do Prahy a měl Crohna. Je to běh na dlouhou trať, než se zjistí, co to je. Držím vám palce a manželovi přeji přesné zjištění diagnózy a úlevu.

ivular
18. únor 2019

@andynahe "když je člověku zle, nebere ohled na ostatní" - tomu nerozumím. Vy jste opravdu ochotna naprosto nekriticky akceptovat i takto hrubé jednání i v přítomnosti malého dítěte?
Vždyť si vezměte, kolikrát je člověku opravdu zle i v práci. Že v takovou chvíli nebudete nejlepším společníkem, to je samozřejmé, ale dovedete si představit, že byste tam začala házet věcmi a řvát na kolegy? Natož před malým dítětem..

andynahe
autor
18. únor 2019

@janysek21 Specialistu taky hledám, nemáte nějaké doporučení?

janysek21
18. únor 2019

@andynahe Byl tenkrát v Motole, stačilo tam zavolat.
https://www.google.cz/search?safe=active&source...