Po 20 letech spolecneho bezproblemoveho života, 3 detech manzel náhle odesel. Po mesicni nahodne znamosti. Vratil se vlastne ihned, deti nic netusi. Ale ja vim, ze tu dotyčnou stale miluje, a vlastne se k ni zachoval ohavne. Me tvrdil, ze s ni skončil, ji nic nerekl a protahoval to. Ona to s nim skoncila. Uz je to 3 mesice. On vypada jakztakz v pohode. Jen "nezehli, nevysvetluje". Jen tak existuje Trochu snazi, funguje, ale pro me je to stale nesnestilne. Vim ze na ni porad mysli, pritom mi tvrdne doma . Mate pro me nejakou radu???? Jsem zoufala...
@sudylichozrout Když opravdu tlačím, tak mluvi, ale nerad. Vlastne se vždycky dozvim, neco co me jeste vic zrani. Kdyz mluvi o ni, tak ma ten "debilni vyraz". Jediny nase stesti je, ze ji on evidentne prestal bavit. Psychologa jsem navrhovala, takovy des v ocich jsem dlouho nevidela.
Asi se zamiloval a spálil. Je na tobě, jestli s ním chceš pokračovat, nebo ne. Buď ho vyhodíš (respektive mu řekneš, že jste skončili, a bydlení nějak spolu vyřešíte), nebo budeš akceptovat, že je zpátky a budeš pokračovat v tom vztahu-nevztahu. Teď s ním asi nic neuděláš - podle mě se z toho musí tvůj muž dostat, asi teď nebude mít zájem nějak pracovat na vašem vztahu, podle toho co píšeš. Ono to přejde. Jde o to, jestli to ustojí váš vztah, protože to je prostě šrám, a když se o to oba nesnaží, tak to nikdy nebude plnohodnotný vztah s obnovenou důvěrou, ale prostě jen slepovaná rodina a vy dva jako spolubydlící.
párový terapeut bude lepší pro vás oba. Vypovídá se a zároveň se ukociruje ,aby se neřeklo ,co by vás mohlo ranit. Znám to, chtít vědět pravdu a pak se s tím prát...
Jestli do ni je zamilovany, tezko se to zmeni ze dne na den... Na druhou stranu-on ma maslo na hlave a mel by se on snazit dat vas vztah dohromady a ziskat znovu tvou duveru. Pokud o to nestoji, tak nema cenu nic zachranovat.
Osobne bych chtela vedet, jestli neni se mnou jen proto, ze ho ta druha vykopla. Kdyby to tak bylo, letel by. Pokud o tebe vazne stoji, urcite nebude problem zajit do poradny nebo k psychologovi.
@maru75 druha miza?Deti odrostly a jsou samoszatnejsi...no to se stava,rekl ti,co mu chybelo?no asi bych mu narovinu rekla,ze ani nemam chut s nim byt na vanoce a pokud bys to mela zkousnout,tak jen,ze budete chodit do manzelske poradny a zacne se snazit a jeste ze chces do vanoc videt kam vas objednal, v opacnem pripade muze jit na svatky jinam...musi mit strach,ze ztraty jistoty a musi byt poradne poduseny,at si to poradne zapamatuje...na druhou stranu,to se v dlouhych vztazich stava,po 15- 20 letech jiskra zmizi,treba prestabe fungovat intimita a sexualne aktivnejsi partner nejdriv trpi a pak nekoho potka i kdyz to muze byt zprvu jen sex a pak se to zvrhne...Neni to omluva,ale je treba najit duvod a co mu chybelo,at se to neopakuje.
@maru75 jinak za mesic,dva ho to prejde,pokud je opravdu konec,skoda ze to nezatlukl,aspon by ses netrapila...
Jeste bych se ho zeptala jak by mu bylo,kdybys mu udelala neco podobneho...a jeste bych mu rekla,ze odpusteni neprijde jen tak...ze se ma zacit poradne snazit a ze jednu neveru mas k dobru,tak kdyby nahodou,ze at se pripravi na to,ze by mel byt stejne velkorysy vuci tobe...proste ze uz nebudes sedet v koutku a duverive na nej cekat...bude z toho min. postraseny a misto ni,bude treba myslet na to,ze muze svou blbosti prijit o vsechno...
@marcicek84 Holky, jste báječně. Ja mam pocit, ze to mam srovnane, pokud bude schopny se snažit a davat mi najevo po nejakou dobu, ze mu na me záleží, ze toho lituje, ze to byla blbost, tak myslim, ze jsem schopna odpustit. Jen on je velmi vlazny, zatim netusi co se s nim deje. Myslim, ze kdyby ona byla ochotna, nejradeji by to tahnul na obe strany. Ty chlapy jsou strasne neschopny. Psychologa by potreboval hlavne on. Asi ho k tomu, budu muset holt dotlacit. Jen se trochu bojim, ze je takovy ten typ, kdyz se na nej tlaci, tak se zapre. Komunikace o citovych vecech, na to on opravdu neni. Me tvrdil, ze nemel proc by hledal jinde, ze jen byla příležitost...
@maru75 Teď to asi bude znít tvrdě, ale nějak nechápu ta očekávání, že "se má snažit". Prostě se zamiloval jinde, ona ho odkopla, ty jsi ho vzala zpátky, očividně ráda - protože rodina, strach ze samoty, zvyk...
Buď se smíříš s tím, že tě bere prostě jako znouzecnost nebo se zbav svých očekávání.
Co očekáváš od toho psychologa?
Že mu domluví? Nebo ho dotlačí k nějakému rozhodnutí?
Každopádně počítej s tím, že to také vůbec nemusí dopadnout tak, jak si přeješ.
@maru75 pokud mu nechybelo nic,proc teda hledal?Prilezitost?To je omluva?Takze za rok bude dalsi prilezitost a on do toho pujde?Ne tak takhle odpoved by me neuspokojila a rovnou bych mu rekla,ze mam taky nejake prilezitosti,ktere jsem zatim nevyuzila a ze s tim teda taky muzu zacit...kdyz je clovek ve vztahu spokojen, tak to neudela,kdyz mu neco chybi je na to nachylny...no a nebo pokud je to nevernik,tak ten se nezmeni a pocka na dalsi prilezitost,to pak je o tom si rict co chces ty. Mit ho i za tuto cenu nebo byt s detmi bez nej...Nebo ho nemit.Nebo ho mit a mit taky neco jinde,samozrejme se o tom nesirit a treba nekoho potkas a pak uz sveho muze ani chtit nebudes.No moznosti je vice,hlavne ted pred Vanoci mas paku mu vzit jistoty,byl by v pr...kdybys mu rekla,at jde na svatky jinam,ze s jeho pristupem to nedavas...Hlavne ta hrozba ztrata jistoty,osameni na svatky muze udelat sve...takze se hodne rychle bude muset snazit,ale nejaky coud by mel dostat...
Nudil se tak si nasel babu, cejtil se jako bejk a holka ho odkopla, tak je ranenej chudak, to vysumi. Az se s tim smiri 🙂)))
Docela prekérní situace.
Představa, že pro někoho už nejsem přitažlivá a myslí si na někoho jiného musí hodně bolet.
Měl by se snažit si získat tvoji náklonnost a na tu druhou zapomenout..i když bude to taky asi složité.
@maru75 Utrat za sebe opravdu balik, změna účesu kosmetika manikura masaz nový šatník. Chlapi se začnou otáčet a uvidis jak si té začne hlidat
@maru75 Zkusili jste spolu skutecne hluboce mluvit o svych pocitech a o tom, jak oba vidite vasi budoucnost? Pokud to sami nezvladnete, co treba parova terapie?