Zatajování nemoci, lhaní

zoehk
15. črc 2022

Zdravim, jezdime k muzovym rodicum na pozvani, kde se setkavame i s jeho sestrou a jejimi detmi. Uz nekolikrat se stalo, ze prijedeme a uz jen vejdu vidim, deti usoplene. Syn to pak zbytecne chyti, vetsinou pak i ja. Ted jsem 14dni pred terminem porodu a kaslu az me boli bricho a jse uplne vyrizena, v noci nepsim, kaslu, nemuzu dychat. Psala tchyne kdy zas prijedeme a zda jsme zdravi. Uz jsem byla uplne na dne a napsala jsem ji, ze nejsme a ze budeme jezdit jen, kdyz budou zdravi. Ono totiz nejde jen o ty deti, ale jsou schopni nemoc tajit i tchanocvi. Byli jsme tam se synem,kdyz byl jeste mimco a jen tak mezi reci si postezuje, ze ma pasovy opar. Cumela jsem jak puk. Jindy zas dedecek nemluvil a myslel si, ze ma anginu a nakonec mel Haemophillus a skoncil v nemocnici, ovsem opet nas nechali prijet. Zadala jsem uz nekolikrat muze at jim to rekne, ovsem asi jsem podle vsech hysterka. Jo vlastne svagrova jednou hlasila, ze dcera byla v kontaktu s nestovicema, ovsem u druhe dcery si myslim, ze uz vedela ze je ma, protoze se me ptala zda jsem je mela , kdyz jsem tehotna, kdyz jsme tam byli. A tvrdila, ze je dostala o den pozdeji. Jsem z toho opravdu nastvana.

kafr
15. črc 2022

No to se ti nedivím, to je fakt na pěst 🤦.
Jak se říká, rodinu si člověk nevybere. S cizím se zkrátka přestaneš bavit a nazdar, s rodinou se nějak vycházet do jisté míry musí. Blbé je, že manžel nemá snahu to řešit a nechá špinavou práci na tobě.
Napadá mě, nepomohlo by jezdit tam častěji? Víc si telefonovat? Ať člověk získá víc přehled... Oni se prokecnou.
Např.: Mám zlatou tchýni, nic není problém ale taky nedostanu objektivní infirmaci. Onehda hlídala dceru, když byla nachlazená. Přijdu z práce, ptám se, tak jak? V pohodě, nic, všechno dobrý, vždyť ji nic není. Ok, tak může do školky? No to zas ne, nech ji tady do konce týdne /=aha, takže nic je něco/, pak se ptám co celý den dělaly a dcera povídá, ohromná legrace, kýchla až ji nudle vyletěla /=aha, takže hlenová rýma/, pak se ptám, jaké léky dostala - jj mořská voda, začala kslat, tak jitrocelový sirup /=aha, takže kašel už má taky, takže ji ta rýma sjela dolů/ ..atd, atd... Jen ten sirup na teplotu teda nepotřebovaly 🤣🤦

zoehk
autor
15. črc 2022

@kafr jezdíme tam jednou za cca 3tydny. Je to takové to navštěvování kvůli synovi.jinak v kontaktu nejsme, nejsou.
Jo to znám, ještě ,že ty děti všechno vykecaj. Taky mi tvrdej jak všechno v pohodě. A že syna pak vyleze, že nedostal moc napít ani najíst, že dostal sladkosti, které jsem řekla, že jen jednu. Že tamto a ono......

veruuu_kubesovic
15. črc 2022

@zoehk a proč tam jezdíte? opravdu jen kvůli synovi? to bych se na takové zdvořilostní návštěvy co 3týdny hned vyprdla....

zoehk
autor
15. črc 2022

@veruuu_kubesovic syn tam jezdí rád, moje rodiče to nejsou. Dokud nebyl syn ani nevím jak často se jezdilo. Muž by asi ani nemusel. Jde o to že oni chtějí vnuka vidět a zvou nás. Tak se jede no.

pipi_puncocha
15. črc 2022

Ano, znám to. Prostě jsem za "blbce" a jmenovitě se vyptávám, zda někdo nemá nějakou nemoc, není v inkubační době atd.🙄 Považuju za racionální a slušné to sdělit automaticky, ale někteří lidé to nechápou a asi chápat nezačnou.

evsi88
15. črc 2022

U nas uplne nemlich to samy, kvuli dceri jsem resila i kovid, protoze tchyne dela asistenta pedagoga ve skole a v druzine a xkrat jsme z ni mamili a vymamili, ze ma nakazeny ve tride a taky ji nebylo trapny nam to nerict. Stejne tak manzelovo sestrenice na svatbu sveho bratra vzala dceru s nestovicemi (infekcni) a i na popid okoli mi to odmitla oznamit, aby mi pry nedala duvod k tomu na svatbu nejit - dcera i ja jsme byly po antibiotikach, ja v 15 tt a jeste jsme do toho resili spatne vysledky z 1. screeningu - vsechno sestrenice vedela a ani tak ji to nebylo trapny. Za hysterku jsem vsak taky byla ja🤌🏻

elu
15. črc 2022

@zoehk taky vždy něco chytne od ségry a jejich děti, ale my se chceme vidět!!!, tak to moc neřešíme, hlásíme akorát blici virozy a to pak návštěvu odložíme, kašle ani rýmy ne...

martiina_k
16. črc 2022

já bych se sebrala a jela domů.... no, byla bych za hysterku no...

treasurka
16. črc 2022

@zoehk Svagrova dela totez. Nejedeme, kdyz tam jedou oni. Za hysterku jsem, a je mi to jedno. U nas nez se s nemoci prostridaji vsechny deti, tak je to na dva mesice, pomalu, a ona se s nima doma otravovat nebude, tak at si mysli co chce.

zoehk
autor
16. črc 2022

@treasurka jsou tam furt

zoehk
autor
16. črc 2022

@martiina_k asi to tak udělám, ať se muž třeba zmrcne. Teď když bude mimino....

zoehk
autor
16. črc 2022

@elu nehlásí nic

zoehk
autor
16. črc 2022

@pipi_puncocha nezačnou, to je prostě sobectví

denski24
17. črc 2022

@zoehk mám stejný problém se sestrou. chytli jsme od nich střevní chřipku a já pak těhotná ve 30tt skončila na pohotovosti s rozbihajím se porodem.. Taky ji nebylo zatěžko dojet, když měla po viroze a jeji dcera blinkala a kadila ještě ráno.. Prý údajně z nějakýho kvitka co ráno snedla.. 🤦‍♀️ A jinak když byla jeji dcera malá, tak byla naštvala, že chytla od nějakýho kamaráda rymečku a vztekala se, co to je za matku, že tahá nemocný dítě na hřiště... Ale ona je úplně to samé.. Zasoplené dítě, tahá všude.. Nebo jeji chlap věčně kašlajici a přijedou na návštěvu k novorozenci.. 🤦‍♀️

zoehk
autor
17. črc 2022

@denski24 a řešila jsi to pak nějak? Chlap to řešit nechce, to tam prý nepotřebuje jezdit,než aby dělal zle. Syn tam chce jezdit stále. Měli ho hlídat až budem v porodnici. Takže jelikož to nechce řešit tak tam budu sama a on ho hlídat.
Jak to dopadlo,zastavili porod nebo?

kate02
17. črc 2022

Máme v rodině to samé. Většinou se u tchyně scházíme všichni. Svagrova chodila s dětmi do obchodu i ke tchyni jak s neštovicema, tak s covidem. Tchyně se taky na návštěvě kolikrát zmínila, jak už týden kašle nebo má antibiotika.

denski24
18. črc 2022

@zoehk ano, zastavili, ale mela jsem až do porodu klidový režim. Což s třiletákem bylo docela náročné.. Tak se mě i tak drží pořád taková naštvanost.. Řešili jsme to asi tak, že jsme omezili styk.. Vídáme se jen výjimečně na rodinných akci.. Když nás zve rodina na oběd, tak jedině sami.. Nestojí mi to pak za ty nervy.. Abych lítala kolem nemocných děti, kvůli nezodpovědné sestře

9radka9
18. črc 2022

@zoehk úplně chápu a soucítím, u nás je dcera jediné dítě, tak tetičky vůbec nechápou, co pořád vysiluji a ptám se na inkubační doby...no však pochopí až budou mít samé děti o které se budou muset starat a strachovat...jinak haemophioius a pásový opar to už je fakt síla, omezila bych návštěvy na 1 za 1-2 měsíce a dítěti hodně umývala na návšteve a po návšteve ruky, u nás to trochu pomohlo od častých nemoci... můžete si ještě zkusit promluvit, ale asi to bude k ničemu