Tak mám za sebou zase dlouhý telefonát od rodičů, kteří řeší zase jen to samé - koronu. Jako ok, ať si popovídají kolik je nakažených, ale vytáčí mě, že pořád dokola žvaní to, že my mladý se nebojíme, my že to nechytíme, nebo chytíme, ale s žádnými příznaky, a akorát nakazíme je starý, a že takováto situace je kvůli nám mladým, že místo abysme seděli doma na zadku a pekli si domácí pečivo, tak vymetáme po venku. A že nám mladým nezáleží na tom, když oni umřou. Už mě to štve, já se s nimi teda nestýkám, aby se náhodou nenakazili, a stejně jsem ta špatná, protože jsem mladá, a dostatečně je nelituju, že jim může jít každou minutu o život. Jak byste na tohle reagovali? Já mám malé miminko, blíží se Vánoce, a chci prožívat krásné veselé období, ne jen poslouchat stížnosti jak brzo určitě umřou.
já osobně dodržuji opatření, ale rozhodně kvůli tomu nebudu sedět na zadku. Upřímně, byli jsme i na dovolené v Chorvatsku (v září), dodržovali jsme co bylo nařízeno jak v okolních státech tak i tam, a vše v pohodě. Mám z korony (obecně nemocí respekt), hlavně z toho důvodu, že synovi je 8 let a už měl 3x zápal plic.
@klokanka31 vubec nevim, jak bych reagovla, ale je to na palici... proste chovani ja ja ja... obecne jsem na kecy typu ty jsi mlada, nic ti neni, silene alergicka, protoze mam kolem sebe dost mladych lidi, kteri jsou nejak nemocni, ja sama nejsem 100% zdrava, taky mam par zdravotnich problemu... ale oni budou stejne mlit to svoje, oni jsou stari a hotovo
Jinak ven normalne chodime, akorat nechodime, nejezdime po navstevach, coz bych ted stejne nedelala covid necovid... ale vymluvit se na to clovek trosku muze, aspon je klid 😀
Můj téměř 66letý otec říká "umíráš? Tak umírej potichu!" Ten nesnáší tyhle nářky,od hypochondru po pesimisty typu coby ,kdyby...
@klokanka31 chapu, ze takove kecy jsou k nas*ani... Ale snazila bych se rodice v ramci moznosti uklidnit, prece jen pokud jsou proste starsi a fakt se boji (a/nebo potrebuji pozornost).. jinak bych to brala jednim uchem tam, druhym ven (pokud maji proste takovou povahu si postezovat). A samozrejme bych dal pecovala o svoje zdravi a zdravi deti
@klokanka31 U nás zase opačný problém. Na jaře to ještě šlo,ale teď už ne...Tchýně s tchánem to neřeší... tchýně má sníženou imunitu, má nějaké dlouhodobé zdravotní problémy...celkove není prostě zdravá. Omezili jsme s nima styk,prostě k nim nechodíme domů,kdyztak se občas potkáme venku. Malého ji pravidelně dvakrát týdně dávám (nechtěli jsme se odstřihnout úplně,to bych ani nechtěla) a manžel ji řekl,že si přejeme,aby s ním bývali venku... malý (2,5 roku) už toho dost řekne a prostě "práskl", že chodí k babičce domů...dokonce i k prababičce (92 let,nemá žádné zdravotní problémy,ale tam jsme byli jen jednou s rouškou ji spravit TV,jinak se občas zastavíme pod oknem). Načež manžel opakoval naše přání a oni byli rozhořčení,čeho se bojíme...My jsme se jim snažili vysvětlit, že nejde tak ani o nás,ale hlavně o ně. Já s malým jsme už dva měsíce furt dokola nachlazení,tak prostě nechceme riskovat,abysme si pak něco vyčítali...Manželův bratr s rodinou to neřeší,chodí všude, babička s dědou hlídají děcka...Takže prostě kde je u nás jako problém?? Dnes mi manžel psal,že se ho taťka včera ptal,jestli má zakázané k nim chodit- jako ode mě. Říkám paráda,takže za to můžu já a přitom ten,kdo to zavedl,byl manžel. Asi mi to radši neměl psát 🤣Podotýkám,že k našim chodíme výhradně na dvůr,malý si tam zahraje,já si odpočinu na vzduchu.Byli jsme u nich doma jednou a to byla cca hodina,kdy pršelo...to u tchanovcu byl 100x víc času.... omlouvám se za svůj povzdech,ale chtěla jsem zmínit,že i opačný problém existuje a jsem stejně bezradná jako vy 🤗
Ať nesledují Tv, internet, rádio. Včera zprávy na Nově, chtělo se mi blít z těch blábolů. Nepopírám, že tady ten virus není, ale má sakra dobré PR a všechno zveličují, data vytržena z kontextu atd. Např. Že je plné infekční ve FNO. No bodejť by nebylo, když jsou v kraji jen 3 (Opava, Ostrava a Havířov) a je to špičkové pracoviště, kde se logicky sváží vážné případy. Nedostatek personálu je dlouhodobý problém ve všech sférách (jen politiků, náměstků, asistentů a trafikářů je dost).
Např.moji tchánovci jsou v pohodě, ač by taky mohli jako chronicky nemocní vyšilovat. Ale hodili se do pohody a i na jaře, když jsme byli všichni vystrašení z neznámého, si zajeli sami do obchodu a odmítali naši pomoc, že na něco stejně umřít musí a pod. 🤷
Současné omezování je z dlouhodobého hlediska neudržitelné.
@klokanka31 pozdravim a kdyz začnou litanie oddaluji tel.od ucha a čekám až se vymluvi. Pritakam a rozloucim se😉
Já jsem mladá a počítám s tím, že jestli to chytnu, budu mít díky svýmu životnímu stylu průběh na plicní ventilaci 😂hele nevím co bych jim řekla, já chodím jen z práce a do práce, občas nákup nebo procházka, takže já nikoho nějak neohrožuju, jako nvm co jim na to říct 😀🤔
@lucinka_16 tak pokud váš malý chodí k prarodičům dom a je s nimi 2x týdně, tak moc pak nechápu, proč tam nechodíte i vy? přece pokud byste to chytli (nedejbože) vy, tak se to přes malýho dostane k nim.. logičtější mi přijde teda bud na návštěvu chodit všichni nebo nikdo, ne?
Já si myslím, že je to o povaze člověka, jsou staří, co se nebojí a jsou mladí, kteří mají strach.
@klokanka31 Svoje rodiče nepředěláš. Jestli chceš pěkné Vánoce, budeš si je muset udělat sama. Buď se na řeči rodičů povzneseš, i když tě to trápí nebo zvolíš léčbu šokem. Řekneš jim něco ve smyslu, nikdo nevíme, kdy umřeme. Čím jsme starší, tím tu pravděpodobnost máme vyšší. Můžete si vybrat, buď budete trávit podzim života v rodinném kruhu nebo budete sami doma zavření nadávat na nespravedlnost světa.
@klokanka31 Podle me logičtější uzavrít doma (nebo to doporučit) rizikovou skupinu (staré a nemocné), pracujici (mladí) stejně musí fungovat..do práce mezi lidi, jinak by civilizace skončila.. A jestli jde někdo s dětmi ven, to je zcela zanedbatelné.. A nejhorší smrt je z posrání.. Doporuč jim.. ať nechodí do obchoďáku, objednávají si jídlo online, seženou si kvalitní respirátory a nečumí pořád na zprávy.
Vyposlechla bych je a všechno jim odkývala 🙂. Hlavně se nehádala, myslím, že mají svou pravdu, přes kterou nejede vlak.
@jjasmina Taky mám respekt před každou nemocí. Ale právě nehodlám sedět nonstop doma, podle nich bych neměla chodit ani kolem baráku s kočárkem, kde stejně dopoledne žádní lidi nejsou...
@jako_mala_holka Jojo, taky se vymlouvám na koronu, abych nemusela na návštěvy. U našich mám teda stopku od nich, a u tchánovců jsem to zakázala já. A jaký mám klid, když jsem jen s malou 🤗
@nattt No jo, ale uklidňování probíhalo už na jaře, i teď na podzim, a já nehodlám 365 dní v roce je uklidňovat, když se místo zklidnění naštvou ještě víc, že jsem mladá a nic si z toho nedělám. Furt dokola, každý den...
@nattt My si nepřejeme,aby tam chodil, bere si ho tam za našimy zády....co mám jako dělat? Je s nimi dvakrát týdně, ona tvrdí,že venku...My jsme jim prostě řekli, že k nim chodit nebudeme. Že si to pak nebudeme vyčítat,kdyby náhodou...Já chápu částečně je,ale i oni musí chápat nás...to,že si ho vodí domů 🤷 nikdy to na plnou pusu neřekla,jen malý to praská....zakázat styk jim nechci.
Vyslechni a odkyvej a nepripustej si to a nenech se otravit.Uzivej si miminko 👍💙
Jestli se to opakuje, tak bych jim asi řekla, že nechceš mluvit o koroně, ale o něčem veselejším. Kdyby to nezabralo, prostě bych se rozloučila a zavěsila.
@klokanka31 omezila bych telefonáty a kdyz by přišlo na tuhle temu tak bych řekla ze mě nebaví se o tom bavit furt dokola..moc nechápu co je na tom složitého🙂 očividně se vyzivaji v katastrofickych scenarich, chtějí asi i politovat, citove manipulovat skrz výčitky. kdyby chtěli slyšet tvůj názor tak komunikuji jinak. Takze bych proste na tu hru nepristupovala.
A ne neni nic zdraveho na tom byt 24/7 zavřená, koukni jak tem lidem pak šibe...
Argument s nimi nevyhrajes. Moji rodice take hrozne generalizuji a nase generace je spatne vychovana a nema zodpovednost a atd. Kdyby to nebyla korona, tak si tvoji rodice urcite stezuji na neco jineho. On to clovek musi tak nejak ignorovat.
Jinak teda ackoliv to neni podstata naseho argumentu, tak moje nezodpovedna tchyne mela priznaky covid, byla kolem nas a dalsich deti, nic nerekla, testovat se nesla. Dal to roznasela
@klokanka31 určitě bych reagovala asi slovy dodržuji opatření, ale sedět mezi 4 stěny nebudu. A pokud by mě hodně naštvali tak jim bouchnu s telefonem ale ještě předtím bych řekla že to není jen o nich. Před nemocí mám samozřejmě respekt a zbytečně sebe ani své blízké nechci vystavovat nemocem.
@klokanka31 Dodržuju opatření, ale taky s malou nebudu sedět celé dny doma. Mám respaekt z každé nemoci, ikdyby šlo o chřipku, myslím, že každá máma snáší blbě ikdyž má její dítě horečku o kterou nikdo nestojí