Holky jak to mate se žárlivosti? Já jsem jak šílená. Sama o sobě vím, že nejsem skareda, je se mnou sranda, vím že mě pritel miluje, věřím že by mě nepovedl, přesto mám pocit ohrožení od jedné holky, která se mu kdysi prý před cca 10 lety líbila. Je vdaná, má rodinu a její manžel i ona jsou pritelovi kamaradi. Jenže ten její manzel je hroznej kreten a můj chlap je opakem jejího manžela. Je to gentleman, je milej, ochotnej, hodnej, zodpovednej, takže věřím že by se jí můj chlap mohl líbit a přitahovat. Teď jsme byli na svatbě jednomu kamarádovi. Ona tam mému chlapovi chválila košili, pak z něj sundavala nitku, behem foceni si stoupla k memu misto k jejimu chlapovi, ze me nejdriv nebylo ani videt.. fakt mě srala. Řekla jsem to chlapovi ale nechce o mých pocitech ani slyšet a ja nevim co si myslet
@klokanka31 to si myslím že je velkej problém, řekla jsem.mu že být to obráceně, taky by mu to asi vadilo, ale bavit se o tom nechce, protože vidím,,neco" v ,,nicem"
A jinak s partnerem je vše ok?
Tak jemu to samozřejmě lichotí a problém v tom asi nevidí no, měl by s tebou ale mluvit. Vyslechnout si tě. Já mám práh žárlivosti asi docela vysoko a dost věcí mě nechává chladnou, manžel je hodně společenský, v práci je samá baba, má tam i bývalou, ale už 12 let je to bývalá 😄 Takže dobrý. Ze začátku, když mi nešly ty pocity pořádně říct, tak jsem mu psala dopisy 🙂. Komunikace je prostě základ no.
@klokanka31 jo, jsme spolu 4 roky a můžu říct že to je ten něj chlap, kterého jsem kdy měla, pomaha mi, je hodnej, smejeme se spolu,rozumime si, ale tohle mě fakt štve. Krom toho ona pece dorty, on jednou upekl dort pro našeho syna ( krtkuv) a posílal ji fotku a samozřejmě ho pochválila, jenže mne ho ani neukazal aby se pochlubil. Ona ho pochválila a on psal že akorát v něčem udělal jakousi chybu že asi bude muset se za ní stavit na odbornou konzultaci, ale to už je asi rok zpět, nicméně to se mnou dost zamávalo a od té doby to už vnímám jinak -jako hrozbu a vidím ve všem něco co se těch 2 tyce
@marketa1218 tak můj chlap taky dělá s bejvalou, ale tam jsem v klidu, to neřeším a právě to že tohle přejde tím,, Ježíš nech toho... já se o tom nebudu bavit" mě sere a děsí
Tak tady bych teda taky pochybovala...
@klokanka31 a do prdele, tak teď nevím co s tím.
Nic...Ale dívej se kolem sebe. Kdyby ti byl nevěrný, jednoho dne to stejně praskne. Chlapi nejsou na lhaní experti.
@klokanka31 no to já vím 😔
Nežárlím vůbec, ale musím uznat, že pocit jistoty udělala až svatba. Dokud byl chlap jen přítel, tak pro mě byl riziko a byla jsem hodně opatrná v životních rozhodnutích, jako třeba dítě, společná hypo apod.
Co se má stát, to se stane. Žárlivý scény tomu nezabrání (spíš možná naopak?). Já žárlivá nejsem, ale nevěru (jednorázovou) neberu jako nějakou trágu. Důležitá je pro mě atmosféra doma, aby se ke mně muž choval stejně super a abychom si nerušeně užívali rodinné chvíle. Ale když třeba jede na školení, tak mu vždycky říkám: Buď tam hodneeeeej 😆 Nebo tak něco. Aby si zase nemyslel, že je mi to jako úplně fuk.
@teate a tak já nedělám zarlivy scény, jen jsem.mu řekla klidu, že mě ona začíná srat, že se cpe na foceni k němu, pak na něj sahá kvůli nitce- což je jeden z balících triků. Takže jako žádná hysterie to nebyla.
Co by mě vadilo? Že si s ní píše.. protože z toho nevinneho psaní může něco být..protože jednou se za ní může stavit a ona mu ukázat jak peče "svůj" dort..
Jinak teda se říká kdo nežárlí nemiluje. Ale všeho s mírou. Zdravě..
@sorboni30 to psaní už jsem rozchodil, říkám,je to rok a od té doby nic, občas se potkaj na ulici a pokecat, asi bych to už nějak neprozivala ale na té svatbě mi to přišlo jakoby mi to snad dělala naschvál, ona ví že jsem zarliva
Tak ona to schválně dělá a dělat bude když vidí co to s tebou dělá. Některé ženské takové jsou.. nevím ale co si tím dokazují 😞. A nepsala jsi tady už někdy? O tom spěte se mi zdá, že už jsem někde četla..
Kašli na ni.
@sorboni30 o čem?😃
To uz tu bylo, tu diskuzi o dortu a konzultaci si pamatuju a psala jsem ti, ze to nevinne neni, ze se tu neco rysuje. No a evidentne jsem se nepletla.
@irmamala jojojo, ano o tom dortu jsem psala taky. Ty jo tak teď jsem z toho celkem prdeli. O víkendu máme jít na přátelskou grilovací, kde bude cca 20 lidi a samozřejmě i ona. Já tam budu jen chvilku, pak jdu domu s malým, achjo😔
Jestli tě tahle osoba takhle rozhazuje, tak si najdi psychologa, ať zpracuješ tu svou nejistotu z ní.
Ono je blbý, že sice ona se chová jako kráva, kdy flirtuje s tvým mužem, ale když ty se ozveš tak jsi za blbku, že to tak není. Nenech se vyhodit z konceptu a nehraj tu její hru s ní.
Dělá ti to jenom tahle jedna osoba, nebo tyhle pocity máš z více žen?
@levandule_k vyloženě u ní, jako tak nějak vím že mu můžu věřit, ostatní ženský s ním mluví jako s kamarádem, ale žádná se nechová jak tahle
Ona je trubka, o tom žádná, ale ty musíš být tak jistá sama sebou, že tě neohrozí, i kdyby mu tančila na klíně.
Nedávno jsem četla jeden zajímavý příměr, když máme něco nezpracovaného uloženo v nevědomí a my o tom nevíme, tak je to jako bychom stáli na volném prostranství a mířil na nás odstřelovač a my o tom nevěděli. Tedy jsme terčem a ani o tom nevíme.
Fakt se nechceš zkusit v sobě trochu porýpat s nějakým terapeutem? Eventuálně šáhnout po nějaké alternativě?
Já se vyloženě za žárlivou nepovažuju, ale kdyby se mi dělo, to cos popsala, byla bych na tom asi stejně jako ty. Já mám tu "výhodu", že my už máme oba z předchozích vztahů nevěru od partnera za sebou a komunikujeme všechno velmi otevřeně, takže si myslím, že nám se to nestane. Já na to nemám žaludek a jeho to s exmanželkou tak zklamalo, že věřím, že by to sám nikomu nikdy neudělal...
A k čemu by mi žárlivost byla dobrá? Jako že kdybych dělala scény, tak bych tím nevěře zabránila? Co vidím v okolí, tak je to spíš naopak. Většinou ten žárlivec toho druhého k té nevěře svými scénami dožene... Takže ne, ženy kolem manžela fakt neřeším. Požádala jsem ho o jedno jediné - aby ze mě nedělal krávu, pokud se zakouká jinde...
@levandule_k věřím že na té svatbě ze mě nic nepoznala, normálně jsem se bavila, užívala si svatbu a parbe po svatbě, smála jsem se, tancovala, takže myslim že jsem ji radost neudělala. A terapeuta bych asi občas potřebovala, ale nevím jestli by mi tady byl k necemu
@makmak28 můj chlap byl vždy proti neveram, nikdy nevěrný nikomu nebyl, to říká on a i jeho rodina a přátelé. Věřím, resp snažím se věřit že i tady by nebyl nevěrný,ale že mě smazne tím že se o tom nehodlá bavit mě sere, zvlášť když po něm ona fakt šla, to přece i on musel videt+ ještě z minulosti to s tím dortem...
@miryp já vím že žárlivosti nezabránim ničemu. Když chlap chce podvist nezabrani mu nic. Zároveň si ale nemůžu dat povel ,,nezarli" protože to nefunguje na rozkaz.
To, co popisuješ, by mi dost vadilo. Jak ta situace s kamarádkou, tak partnerova reakce.
Myslím si, že nijak extra žárlivá nejsem. Manžel má kamarádky, kolegyně, píše si s nimi, sem tam se s některou sejde. Nemám s tím problém. Za těch 13 let, co jsme spolu, se stalo třikrát, že se mi nějaká situace z kategorie manžel a kamarádka úplně nelíbila. Vždy jsem to manželovi řekla. A on se vždy omluvil s tím, že si neuvědomil, že je to pro mě nepříjemné, že to chápe a napříště se toho vyvaruje. Prostě i když jde o nevinné situace, bere ohled na moje pocity.
Já ti přece neříkám, co máš dělat. Ptala ses, jak to máme my, tak ti to píšu 😉.
A ano, na povel to těžko vypneš, protože to pramení z nastavení, na kterých musíš pracovat.
Na druhou stranu pokud jsou tak dlouholetí kamarádi a ona o něj měla zájem, tak už to na něj zkusí dávno. Taky to, že ty vnímáš svého chlapa jako perfektní úlovek nemusí odpovídat představě druhých. Znali se už před tebou, ona se mu navíc líbila, tak měla rozhodně příležitost po něm skočit už tehdy, kdyby měla zájem. Samozřejmě je možné, že tohle, co dělala, bylo opravdu flirtování. Ženský umí být mrchy a může to dělat ani ne tak z reálného zájmu, jako spíš z touhy tě vynervovat.
Ale také to mohlo být úplně nevinné. Však jsi u toho byla ty i její manžel. Ten na to něco říkal? Já bych asi svým mnohaletým kamarádům nitku z košile v pohodě sundala a ani s jedním z nich opravdu netoužím cokoli mít. Neumím si představit, že bych místo toho přede všemi radši řekla jeho ženské: Hele on má tady nitku, tak mu ji sundej, já na něj nechci sahat, aby to nevypadalo blbě. To by bylo přece mnohem trapnější. A co se fotky týče, tak např. na naší svatební fotce také nestojí všechny páry hned vedle sebe. Prostě si všichni stoupli kolem nás a vyfotila se fotka. Někdo to nemá až tak striktní, že partneři musí být za všech okolností vedle sebe a nic v tom není.
Ono je to těžký poznat, kdy v tomhle chování skutečně je nějaký postranní úmysl a kdy to v tom člověk jen vidí, protože chce.
Viděla bych problém v tom, že s tebou partner odmítá probírat tvoje pocity...🤔