Žárlivost expřítele na nového partnera

volfikovi
10. led 2017

Ahoj ,možná už tu podobná diskuze někde je ,ale nemohla jsem dohledat.
Potřebovala bych se možná vypovídat možná názor od někoho nestranného...

Takže je mi 32 let a mám téměř 10 ti letou dcerku. S otcem malé jsem byla cca 3 roky , v době těhotenství už randil s jinou a půl roku po porodu jsme se rozešli poměrně ve zlém. Je to tedy přes 9 let zpět.
Pak jsem se vdala , porodila druhé dítě , nicméně jsme se rozvedli nestálo to za nic... V době kdy jsem byla sama požádal otec první dcery o změnu péče , sepsal bludy o mě a dal to k soudu .. Neuspěl , jsem normální máma , dceři neubližuji atd nebyl důvod ke změně výchovného prostředí , dcera k němu navíc nechtěla...
V roce 2015 jsem zažádala o zvyšení výživného , bohužel panáček se na rychlo den před soudem stihl oženit a já neuspěla...
Výživné měl od začátku stanoveno exekučně... V roce 2016 požádal o zrušení exekuce , ač jsem neměla v plánu souhlasit , nakonec jsem si řekla,že má snad rozum a bude to v pohodě komunikace byla celkem OK a nepodala jsem odpor,tudíž bylo zrušeno..
Se současným partnerem se známe dva roky , v létě 2016 se přistěhoval a v prosinci se z nás stali manželé
Dcera se do něj zamilovala sama od sebe mu začala říkat táto ,bohužel to začalo skřípat ,že k biologickému otci a jeho rodině ted nechce chodit na stanovené víkendy a už tu máme problém.....

Ted si od bio otce pořád poslouchám narážky ,že malá říká tomu novému táto.. Ale nikdo ji nenutil začala sama ,mluví o něm sama i ve škole atd,,
Dnes sem otci napsala,že si chci dceru uplatnit ze slevy na daní a on mi napsal si ji jako chce uplatnit on ? Si ji za chvili bude chtit i sovojit ne? Nemam naladu ...

Nevim co na to říct... žárlivost?
Já mu při zrušení exekuce také nedělala problémy,když to daL k soudu..

Kde je tedy chyba ? Je v tom,že dcera má manžela opravdu ráda ?

Moc se omlouvám za román ,ale jsem z toho moc smutná.

lenakal
10. led 2017

Nárok na uplatnění slevy na dani za dítě,má pouze ten,kdo žije s dítětem ve společné domácnosti...Takže nárok na něj ze zákona nemá😀Dá se pochopit,že se mu nelíbí to, ze dcera říká jinému tato...Ale to je tak vse,co s tím nadělá, exekucne vymáhané alimenty,no co k tomu říci slušně,o své práva se hlásí a povinnosti mu musejí být vynuceny? Žádnou hlavu bych si z něho nedělala je to....😉

volfikovi
autor
10. led 2017

@lenakal já chápu ,že se mu nelibí to táta.... Ale nějak tomu neumím zabránit ,dcera prostě tak říká oběma...
No děsím se toho ,že vím,že on je schopen kůli té ulevě na dani zažádat zase o dceru do péče 😒

vojtisek2007
11. led 2017

@volfikovi já jenom k té slevě, je to za rok 2016, tos měla dceru v péči ty, takže on si jí uplatnit nemůže, ikdyby 100x chtěl, pokud by jste měli potom dceru ve střídavé péči, ty si uplatníš slevu za 6 měsíců a on taky, dokládá se na fú rozsudkem o rozvodu a svěření dětí do péče. Jemu nic takového jako že si dceru chceš uplatnit ani říkat nemusíš.

lenakal
11. led 2017

Neber na něj ohledy,dělej to tak jak to vyhovuje tobě a dceři,užívej si své štěstí a on ať se plácá jak chce 😉hod hohoď ho za hlavu a snaž se ho neřešit,ať si zažádá o co chce, stejně mu to bude k ničemu.

volfikovi
autor
11. led 2017

@vojtisek2007 Po celou dobu mám dceru v péči já , k němu má chodit jednou za 14 dní na víkend a v létě na 3 týdny.. Ona tam být nechce snad za celou dobu tam ty 3 týdny nikdy nebyla...

@lenakal : Kdyby to bylo tak jednoduché, Když zažádal poprvé hrozně mi to rozhodilo psychiku uplně jsem se zhroutila.. Takže čekám kdy zas přijde nějaký atak

.... Dceru si s daní uplatním , v tom na něj naprosto kašlu , můj manžel jí živí jak se dá , bere nás na výlety atd nevidím důvod ,proč by si jí nemohl uplatnit... Akorát to ukazuje ,že u otce je zájem hlavně o peníze a ne o dceru ...

lenakal
11. led 2017

Já vím,ze ježe je to tezke,ale jak jinak se na to povznést?Musíš se to naučit,bude to lepsi pro tebe 😉
Daň si uplatnit nemůže,vubec bych to s ním neprobíhala...