Ahoj ,možná už tu podobná diskuze někde je ,ale nemohla jsem dohledat.
Potřebovala bych se možná vypovídat možná názor od někoho nestranného...
Takže je mi 32 let a mám téměř 10 ti letou dcerku. S otcem malé jsem byla cca 3 roky , v době těhotenství už randil s jinou a půl roku po porodu jsme se rozešli poměrně ve zlém. Je to tedy přes 9 let zpět.
Pak jsem se vdala , porodila druhé dítě , nicméně jsme se rozvedli nestálo to za nic... V době kdy jsem byla sama požádal otec první dcery o změnu péče , sepsal bludy o mě a dal to k soudu .. Neuspěl , jsem normální máma , dceři neubližuji atd nebyl důvod ke změně výchovného prostředí , dcera k němu navíc nechtěla...
V roce 2015 jsem zažádala o zvyšení výživného , bohužel panáček se na rychlo den před soudem stihl oženit a já neuspěla...
Výživné měl od začátku stanoveno exekučně... V roce 2016 požádal o zrušení exekuce , ač jsem neměla v plánu souhlasit , nakonec jsem si řekla,že má snad rozum a bude to v pohodě komunikace byla celkem OK a nepodala jsem odpor,tudíž bylo zrušeno..
Se současným partnerem se známe dva roky , v létě 2016 se přistěhoval a v prosinci se z nás stali manželé
Dcera se do něj zamilovala sama od sebe mu začala říkat táto ,bohužel to začalo skřípat ,že k biologickému otci a jeho rodině ted nechce chodit na stanovené víkendy a už tu máme problém.....
Ted si od bio otce pořád poslouchám narážky ,že malá říká tomu novému táto.. Ale nikdo ji nenutil začala sama ,mluví o něm sama i ve škole atd,,
Dnes sem otci napsala,že si chci dceru uplatnit ze slevy na daní a on mi napsal si ji jako chce uplatnit on ? Si ji za chvili bude chtit i sovojit ne? Nemam naladu ...
Nevim co na to říct... žárlivost?
Já mu při zrušení exekuce také nedělala problémy,když to daL k soudu..
Kde je tedy chyba ? Je v tom,že dcera má manžela opravdu ráda ?
Moc se omlouvám za román ,ale jsem z toho moc smutná.
@volfikovi já jenom k té slevě, je to za rok 2016, tos měla dceru v péči ty, takže on si jí uplatnit nemůže, ikdyby 100x chtěl, pokud by jste měli potom dceru ve střídavé péči, ty si uplatníš slevu za 6 měsíců a on taky, dokládá se na fú rozsudkem o rozvodu a svěření dětí do péče. Jemu nic takového jako že si dceru chceš uplatnit ani říkat nemusíš.
Neber na něj ohledy,dělej to tak jak to vyhovuje tobě a dceři,užívej si své štěstí a on ať se plácá jak chce 😉hod hohoď ho za hlavu a snaž se ho neřešit,ať si zažádá o co chce, stejně mu to bude k ničemu.
@vojtisek2007 Po celou dobu mám dceru v péči já , k němu má chodit jednou za 14 dní na víkend a v létě na 3 týdny.. Ona tam být nechce snad za celou dobu tam ty 3 týdny nikdy nebyla...
@lenakal : Kdyby to bylo tak jednoduché, Když zažádal poprvé hrozně mi to rozhodilo psychiku uplně jsem se zhroutila.. Takže čekám kdy zas přijde nějaký atak
.... Dceru si s daní uplatním , v tom na něj naprosto kašlu , můj manžel jí živí jak se dá , bere nás na výlety atd nevidím důvod ,proč by si jí nemohl uplatnit... Akorát to ukazuje ,že u otce je zájem hlavně o peníze a ne o dceru ...
Já vím,ze ježe je to tezke,ale jak jinak se na to povznést?Musíš se to naučit,bude to lepsi pro tebe 😉
Daň si uplatnit nemůže,vubec bych to s ním neprobíhala...
Nárok na uplatnění slevy na dani za dítě,má pouze ten,kdo žije s dítětem ve společné domácnosti...Takže nárok na něj ze zákona nemá😀Dá se pochopit,že se mu nelíbí to, ze dcera říká jinému tato...Ale to je tak vse,co s tím nadělá, exekucne vymáhané alimenty,no co k tomu říci slušně,o své práva se hlásí a povinnosti mu musejí být vynuceny? Žádnou hlavu bych si z něho nedělala je to....😉