Vztah holka 16 let a kluk 33 let. Jak změnit pohled rodičů na takový vztah?

kubicekeliska
3. led 2025

Dobrý den chci se zeptat a nějak poradit. Vztah holka 16let a partner 33let chci se zeptat jde to nějak udržet a zachránit když se oba hodně moc milují už půl roků a ani jeden nechce být bez sebe partnerovi náni moc záleží a ji na něm dělá pro ni opravdu hodně věcí pro něj je ona celý svět on je krásný rozumný, hodný a moc milí ale rodiče jsou proti tomu vztahu zakázali ji to jde něco udělat a změnit jejich pohled na to chtěl by jim dokázat jak mu náni opravdu moc záleží že se bát nemusí že by se jí něco stalo že ji bude vždy chránit jde něco udělat a změnit jejich rozhodnutí? Děkuji za vaše rady a názory

ele_nka
3. led 2025

@kubicekeliska máme v rodině jeden takový případ, vydrželo jim to 3 roky, pak šli od sebe.
Tobě bych doporučila soustředit se víc na školu než vztah, protože přečíst se to po tobě nedá.

lv
3. led 2025

Co zkusit se domluvit s rodiči, hlavně on, jelikož bude věkově asi blízko, na nějakých pravidlech. Bez sexu třeba aspoň než jí bude 17 (nebo třeba prvních 6 měsíců ne), první a nejdůležitější je pro ni škola, pak domácí povinnosti a pak přítel.

makovice88
3. led 2025

11 řádků dlouhá věta, uff.

1pomnenka
3. led 2025

Za mne ne, neznám nikoho, komu by to vydrželo. Tobě bude 25, budeš se chtít bavit a on bude chtít sedět u TV. Za pár let zjistíš ty propastné rozdíly a názory. I z jeho strany mi to v jeho věku přijde až úchylné. Vždyť kdyby tě měl v 17, mohla bys být jeho dcera. Piš krátká souvětí, tohle se nedá číst. Hrubky nepočítám, každého český jazyk nebaví.

ai30
3. led 2025

@kubicekeliska Ne, nejde, zadny normalni 33lety chlap nelovi partnerky pred stredni skolou, z toho kouka jen pruser na ntou. Vykasli se na uchyla, soustred se na skolu, v 16 letech bys misto sexu s tricatnikem mela spis zvladat pravopis.

kristyn86
3. led 2025

Ne. Me to pripada az uchylne. Aby dospely chlap se tahal s nezletilou. Jsem skoro stejne stara a fakt bych nechtela chodit s deckem. Samozrejme jsou pary,kde je velky vekovy rozdil,ale za me je rozdil,jestli to jsou uz dva dospely lide a nebo jestli je jeden dite. Nektere spoluzacky na stredni chodily se starsima chlapama,byly spis milenkami. Zadnym to nevydrzelo.

marge_s
3. led 2025

@kubicekeliska nedelej to, mam za sebou osobne i v okoli a je to nejhorsi vec, kterou jsem v zivote udelala a vzala mi hrozne moc. Jo, taky laska az za hrob, drama, neporozumneni, akorat, ze prdlajs, v podstate zneuzil postaveni a me postpubertáni romanticke naivity. Jeste dneska mam nocni kury a zveda se mi pri tom pomysleni kufr. V okoli dalsi priklad: jim vztah vydrzel, ale za tu cenu, ze manipulator strihnul dotycne vsechny vazby s kamarady i rodinou (pak umrel - dotycna po expiraci, se zkazenym zivotem, bez deti i kamaradu) Ja vim, ze je to zbytecne, v tomhle veku to vidis jinak, ale varovat te musim 🙂

cherie24
3. led 2025

@kubicekeliska dělala jsem tenkrát skupinový sport, kde s námi hrál takový krásný vysportovaný chlap. Bylo mu přes 30 a bavil se tím, že balil tyhle mlaďoučké naivní holky. Jeho ideální věk byl 15 až 16 let. Všechny zamilované až po uši, on je v tom udržoval a měl je pouze a pouze na sex. Byly snadný cíl a stačilo jim velice málo. Jak "ve vztahu" tak i při seznamování. Zamrkal, udělal pár lichotek a holka si hned slibovala romantický příběh.

martinka_33
4. led 2025

To je strasne složitý..nekterá slečna potřebuje oporu, ne vyplašeného zajíce. Záleží co je chlapec zač, může být úplně normální a v pohodě, jen se nechce vázat plánováním rodiny, tak loví ve vodách, kde to nehrozí. Ale to neznamená, že nemůže být zodpovedný a slečnu podpořit ve studiu a zajistit jí hezké dospívání. Horší je že pokud je to kretéb,nemá to napsané na čele a slečna to nepozná a pokud to pozná její o dost zkušenejsi maminka a takový vztah nepodpoří, zakáže, tak je akorát slečna nastvaná na tu mámu.

ai30
4. led 2025

@martinka_33 Podle me je tohle normalizovani chlapu skoro stredniho veku, co lovi holky na strednich skolach, fakt nebezpecne. Realne, kolik 25letych zen chce strasne ultra hned planovat rodinu? V moji socialni bubline 0, chapu, ze nekde je to jinak, ale borec by klidne mohl jit o 10 let vys a furt by na nej jeste nikdo netlacil, aby zakladal rodinu. Jediny duvod, proc si tihle nedomrlci hledaji patnactilete holky je ten, ze ty holky jsou naivni, nemaji vubec zadne naroky na vztah ani na toho chlapa a jsou lehce ovlivnitelne jakymkoli smerem.

martinka_33
4. led 2025

@ai30 pro me zase v 16ti byla naprosto děsivá představa, že bych mela chodit s nejakym 20ti letym pubošem 😀 prachy to nemelo, za to hromadu blbých názorů jo 😅 Takze jsem kluka mela vzdy minimálne o deset let staršího a ani o 17 nebyla výjimka s kym jsem randila. Bez ohledu na to proc randili oni se mnou, mně to vyhovovalo. Pozval me na véču, do kina, vsechno takovej zacáloval, zároven mi dal dost osobního prostoru, nevisel mi na noze jak koule, takze jsem klidne mohla randit s víceri naráz 😅 ale já jsem asi nebyla uplne prototyp naivní zamilované slečny.

ai30
4. led 2025

@martinka_33 No ja chapu, co na tom laka ty holky, v 16 si chce kazda pripadat hrozne vyspela a pozornost starsiho chlapa je na to ideal, zejo. Ale to furt neznamena, ze ti 35leti chlapi, co te vyzvedavali pred skolou, byli normalni a v pohode a chodili s tebou jen proto, ze nechteli planovat rodinu...

marge_s
4. led 2025

@martinka_33 jo, ja taky nechtela pubose. A dobre to nedopadlo.

Ale taky je fakt, ze ti, co popisujes taky neberu jako “vztah”. V zasade je tvuj pristup stejny jako jejich, tedy tam to mozna kompatibilni je. Ale jako vzor pro kohokoliv bych to nebrala 🤣

benetka
4. led 2025

@kubicekeliska To bych jako rodič opravdu nerozdýchala. Slečna má vše před sebou, dostudováno taky nemá a 33 muž pro ni dle mě není žádná budoucnost.

lemamama
4. led 2025

Nebude to do budoucna fungovat. A z jeho strany mi to trošku zavání..nepřijde mi to normální, aby 33 lety chlap prznil 16 letou holku..
Z jeho strany to láska nebude. Na to si téměř vsadím, vybodni se na to, akorát ti zlomí srdce a zaseká ti hlavu na X měsíců.

nimomo
4. led 2025

Nebo je taky psychicky nějak zaostaly a to je taky dost pr... er.... Prostě je to nepřirozené

gruyerre
4. led 2025

Já bych z toho takový drama nedělala a rozhodně mně přijdou hodně silný slova o úchylácích či dokonce pedálech. Šestnáctiletá holka opravdu nevypadá jako dítě, takže je to totální nesmysl. Pokud by záměrně lovil mezi patnáctiletýma, myslela bych si taky, že je dost divnej, ale o tom nepadla zmínka, nevíme, jak se poznali.
Jo a ani bych si netroufla tvrdit, jako vlastně všechny přede mnou, že to nemůže vydržet, moje spolužačka z gymplu taky měla týpka asi o 16 let staršího a pořád jsou spolu s dítětem i se svatbou a myslím, že je šťastná jak blecha.

ai30
4. led 2025

@gruyerre Jako dite nevypada, ale je to tak blizko, jak se jen legalne k 'detskemu' telu da vekove dostat a hlavne je to jeste nevyzraly clovek v puberte. Tim jde a priori o naprosto nevyvazeny vztah, kdy na jedne strane je ta skolacka a na druhe strane chlap, ktery ma nad ni naprostou ekonomickou i mentalni prevahu.

gruyerre
4. led 2025

@ai30 já jsem romantička a věřím, že čistá láska může vzniknout i mezi šestnáctiletou a třicátníkem a že to může být bez nějaké vypočítavosti. Třeba nad ní nechce mít ekonomickou ani mentální převahu, to přece nemůžeme vědět. Je pravda, že způsob psaní zakladatelky diskuze je tak dětinský, že v tomhle případě to tak možná je, ale vadí mi takové to paušalizování: třicátník, co chodí s náctiletou = úchyl nebo hajzl, co jí chce ovládat.

lvl16
4. led 2025

Hele holka já chápu, že ti dotyčný imponuje, přijde ti vzrušující mít staršího partnera, který navíc působí o tolik dospěleji než tví vrstevníci, ale normální třicátník prostě neloví mezi puberťačkami. Evidentně u něj není něco v pořádku, tak nebuď blbá.

nimomo
4. led 2025

Tak mě napadlo... Co by jste říkali kdyby to bylo opačně? Starší žena a pubertak?

me_druhe_ja
4. led 2025

@gruyerre Jo, souhlasím s tebou... Takový to obecný odsouzení, že starej chlap uchylak loví holky na sladký řeči, peníze a sex mi přijde drsný. Jako nepopírám, že spousta to dělá.
Ale tady vůbec nevíme, jak ten vztah vznikl, jak se seznámili, jak se zamilovali.. klidně ani jeden ze začátku nemusel chtít, bál se toho věkového rozdílu. A nebo napřed prostě nemuseli hned vědět, kolik kterýmu je. Holka v 16 klidně může vypadat na 20-23 let. A chlap v 33 zase na 25. Bez problémů.

Každopádně tak jako tak si myslím, že jen výjimečně takový vztah fakt klapne. Ten rozdíl je velký a za pár let nastanou propastné rozdíly. Ve všem. Čest výjimkám no.
Já měla kdysi milence, ciste milence. Bylo mi asi 27-28 a mu kolem 50. Vypadal výborně, makal na sobě, bylo to fajn si užívat. Ale nedokážu si představit mít s ním vztah, děti....to by nešlo...

te_reza
4. led 2025

Dospělý chlap a dítě. No co k tomu říct a co z toho tak vzejde. Maximálně tak průser.

lemamama
4. led 2025

@gruyerre kdyz to náhodou vydrží většinou to přijde ve chvili, kdy chlapovi je kolem 60 , už začíná být dost lenivy a unavený, na sex nálada už není, ani to leckdy nejde a jeho 45 léta žena chytá druhý dech. Co si budem, nechtěla bych se v padesáti starat o posrávajícího se manžela místo toho, abych si užívala roky, kdy už děti jsou z domu já můžu cestovat a užívat si protože jsem ještě fyzicky ready.

hojda
4. led 2025

Měla jsem takto spolužačku na střední, maturovala už těhotná a od maturity jsme o ní nic neslyšeli, jak to celé dopadlo nevíme, ale izolovaná byla hodně.

lis6
4. led 2025

@lemamama na to jsem někde slyšela krásnou větu, že je žena ráda, že je o tolik mladší, že se o manžela může postarat, kdyby byla starší, že už by to třeba nezvládla, bylo v tom spoustu lásky a pokory. Přijde mi trochu z cesty řešit v 16 co bude v 50, ono se může stát asi milion věcí

eviicka
4. led 2025

Přirozené to není, jako mámě by se mi to nelíbilo, ale takhle od stolu bych to hned neodsuzovala, protože nevíme jak to vzniklo.

Já vždy brala vrstevníky nebo kluky/muže mladší, a taky se jednou stalo, že mě na nějakou dobu osud spojil s mužem o 21 let starším. Na začátku jsme to nechtěli ani jeden, ale nějak nešlo odolat 🙂. Když pak opadla zamilovanost, v dobrém jsme to ukončili...

marge_s
5. led 2025

Obavam se, ze v tomto pripade fakt nepujde o nejakou extra vyjimku, podle toho, jak zakldatelka pise, je presne v te pozici manipulovatelne a nezrale osobnosti. (Prosim, to neni kritika, to byla vetsina z nas v mladsim ci starsim veku a navic svet patril nam, co o nem ti starsi muzou vedet. Nasi potomci budou delat stejne bejkarny a chyby jako my a je to - bohuzel -prirozene)

vendulis
5. led 2025

Hmm, kdyby ona byla nemela 16, ale treba 25 a ty 42, budete si vice rozumet nez ted. Ona je mentalne jeste decko....

cilkat
5. led 2025

Hele, znám pár, kterému to funguje a věkový rozdíl je stejný/podobný... Ale tomu mladšímu z páru bylo dvacet, když "do toho šli". Nepřijde mi takový problém veliký věkový rozdíl, jako to, že mezi 16 a řekněme 26 se ten člověk mentálně ještě fakt hodně změní. Zatímco mezi 33 a 43 už tak moc ne. Ten starší ví, co chce a možná už ho tlačí čas. Ten mladší neví - a je to přirozené. Respektive za pět let bude chtít něco jiného, než teď...