Vztah. Co dělat?

hella3456
16. pro 2023

Zdravím, jsem zoufalá. Máme 2 deti. S přítelem jsem 10 let. Vse bylo super když jsem byla na mateřské, měli jsme vse společně a hlavně peníze. Ted chce abych platila půlku z toho co on platí plus jídlo.. já mám jen brigádu, malé byli 3 roky a obě holky chodí do školky. Takže když jsou nemocný, tak s nimi k doktorovi chodím já i doma jsem s nima. Jelikož kdybych šla na plný úvazek, tak by mě vyhodili, protože jsou pořád nemocný... on aby byl rád, že přinesu domu peníze, chodím jen na 6 hodin, protože on chodí na směny. Takže cca 15 000 vydelam. Ale jemu se to nelíbí a chce abych nosila více peněz.. špatná jsem jen já, on je nejlepší a pořád se musí hádat. Už mě to nebaví, nemám kam jít, máma má jen jednu místnost, takže tam by to nešlo...nevím co dělat, ale jsem na dně...

nikolite
16. pro 2023

Nášla bych si práci na plný úvazek. A s mužem se domluvila že na paragraf bude chodit on , nebo na střídačku. Nevím jakou máte finanční situaci . Možná je jen ve stresu , protože vidí že víc peněz potřebujete .

zmrzlinka
16. pro 2023

Tak si najdi plnej úvazek a na OČR se budete střídat.To by bylo fér ....taky mu navrhni střídat se ve všech domácích pracích a vaření.Kdyz chce mít frajer všechno fér.....

lencaa11
16. pro 2023

@hella3456 našla bych si byt a vše řešila odchodem a práci na plný úvazek kdyby to šlo

irmamala
16. pro 2023

A kdyz nebudes platit pulku tak se stane co?😀 Podavas to tak, ze dokud vse platil, vse bylo super a ted hajzl po tobe chce, abys makala. Kdyz uz uvazujes, ze bys i odesla, to bys teda financne utahla jak? Nechapu proc nejdes po materske na full time. Mam mraky kamaradek, ktere porad breci jak nemaji penize ale odmitaji delat vic, jen aby mohly v poledne vitat deti ve dverich🤷‍♀️

kristyn86
16. pro 2023

Zkus si najit praci na plny uvazek nebo na castecny,ale na prac.smlouvu,abys mela narok na OCR. Nejsi jedina s detma,ktere marodi...A jestli by trval na pulce penez,tak ty na pulce pece o deti,domacnost a podobne. A taky stridani na OCR,abys jen ty nebyla kracena na vyplate.
Co to je,ze chce pulku? Jako kdyby pomernou cast vzhledem k platu...,tak budiz. Ja dat manzelovi pulku jeho platu,tak jsem na nule 😂 A kdyz byvam na OVR,tak bych sla i do minusu. A to chodim na plny. Jenze ja pracuji v soc.oblasti,on v IT oblasti. Nastesti neresime moje,tvoje...jedeme spolecne...

martt
16. pro 2023

@hella3456 Ja bych si s ním v klidu sedla a zkusila
si s ním promluvit. Proč ted chce aby jsi přispívala půlku na chod domácnosti, když to před tím fungovalo. Po zaplacení mu nezbývají peníze? Nebo proč tak najednou. Zkusila bych se s nim domluvit, že dobře najdu si práci na plný úvazek , ale bude potřeba , abychom se pak střídali na OČR apod.. Tohle je potřeba vykomunikovat společně. Tady ti spousta maminek napíše, jak je tvůj přítel hrozný a oni to mají jinak. Ale u vás musela přijít nějaká změna ,proč to chce změnit a do toho tady nikdo nevidí.

garfa4
16. pro 2023

Já moc nerozumím tomu, chodit na brigádu nebo na částečný úvazek kvůli případné budoucí nemocnosti dětí. Pokud je to možné, poohlidni se po práci, kde když ti dítě onemocní, budeš pracovat z domova a ne si brát OČR. Chápu, že ne každý má takové možnosti, ale nepíšeš, co máš za práci. Pro mě to byla podmínka, když jsem hledala novou práci. Jsem s dcerou sama a bez hlídání, tudíž OČR pro mě není akceptovatelné řešení. Případně, jak píši holky, odteď se podílet na všem na půl, tedy i o nemocné děti. Ale též bych hledala příčinu, proč muž s tebou takto komunikuje. Ale jen kvůli tomu, že chce, abys měla vyšší výplatu, hned končit vztah mi přijde vcelku zkratkovite jednání, když jste si to spolu doposud nevykomunikovali.

nikolite
16. pro 2023

@lencaa11 Jako vážně hned radit odchod z takhle dlouhého vztahu ?? Ono se "Já bych hned odešla" od počítače píše jednoduše , ale myslím že v dospělém vztahu by to nemělo být první možnost.
Nejdřív bych hledala řešení a hlavně zjišťovala proč taková změna. Jestli za tím opravdu nejsou finanční potíže atd.

lencaa11
16. pro 2023

@nikolite každý má na to svůj názor já bych tohle doma netrpěla a když je chlap normální a má ženu rád má sní děti tak jak může chtít platit půlku když vidí vše okolo a že se paní snaží aspoň mít nějakou práci a jemu je to málo

mourovatakocka
16. pro 2023

@hella3456 A je to opravdu o penězích? Není to jen zástupný problém - chce se po tobě vozit, našel si záminku, protože se mu něco nelíbí? Doteď měl all inclusive, předpokládám. Nezměnilo se něco? Osobně mi nepřijde nic špatného na tom mít s malými dětmi zkrácený úvazek, je to pěkná střední cesta. Pokud jste doteď zvládali jet z rodičáku a jeho platu, rozhodně je patnáct tisíc plus fakt, že obstaráváš děti a jejich nemoci lepší, ne? Důvodů změny může být víc, má problémy v práci, ale já nevěřím v radikální změny přes noc a navíc jsem lehce paranoidní, takže já bych zvažovala, zda nechce vycouvat a tudíž na tobě hledá chyby, aby nebyl on za toho hajzla, co opouští rodinu, ale za chudáka, co ho ždímala líná ženská.

hella3456
autor
17. pro 2023

@mourovatakocka servis má i teď. Chodím na brigádu a on marodi už 3 měsíce ze zadama. Jelikož mám jen ranní a dobrého Mistra tak mi umožnil chodit ne od šesti, ale od 8.00 do 14:00 hod. Musím nejdřív vypravit deti do školky a pak teprve jedu do práce, samozřejmě že bych mohla od šesti, protože přítel je doma na nemocenské, ale on se vymlouva, že vycházky má až od 12.00 takže nemůže do školky ráno.... oka dobře.. takže je vypravím a pak jedu do práce, on je Teda vyzvedne že školky a je s nima doma .. z práce nakoupím, přijedu poklidim doma atd. Uvařím večeři, vykoupu deti uložím je a uvařím na další den a takhle to jede pořád do kola.. ale já jsem ta špatná a musím přidávat půlku na poplatky atd. Když jsem byla na mateřské tak jsme žili úplně normálně, vse nám stačilo a teď už nestačí. Když jsem se ho ptala, proc nemůžeme mít peníze společně jako dřív, tak jeho odpověď byla teď mateřskou nemáš, tak ať víš jaký to je táhnout vse i s poplatkama, když ty si byla na mateřské a já musel platit vse sam... už to prostě nedávám. Když s ním chci o tom mluvit , tak neodpovida a nebo si jede to svoje. Ať si najdu lepe placenou práci a pak na poplatky budu mít. Nevím z ničeho nic se obrátil o 100 stupňů, dřív takový nebyl. A to mě štve.

emillyhk
17. pro 2023

@hella3456 Tak jestli je tři měsíce na neschopence a nejspíš ještě nějakou dobu bude, tak dává smysl, že má starost o peníze. Na druhou stranu - výmluva, že nemůže odvézt děti do školky kvůli vycházkám, je blbost. Může se s lékařem domluvit, že potřebuje hodinu ráno, o to kratší bude mít vycházky odpoledne, ale jde to. Já bych se začala pohlížet po práci na plný úvazek. Má to tak spousta maminek, často je náročné to nějak skloubit dohromady s rodinným životem (nebudeš manželovi vyvářet, když je doma, atd.), ale z pohledu manžela jsou peníze zřejmě problém. Mimochodem - ty máš o vaší finanční situaci přehled? Jaká je vaše výše příjmů, jaké máte výdaje, jestli můžete odkládat i na nějakou rezervu? A jak to vypadá, když má teď manžel výrazně nižší příjem? Sama si odpověz. Protože to že tvůj manžel ze dne na den otočil a peníze řeší, to bude mít nějakou příčinu...

kristyn86
17. pro 2023

Souhlasim s @emillyhk. Sednete si,proberte vasi financni situaci,rozdelte si treba,kdo co by platil apod...Jinak byt tebou,hledam praci na pracovni smlouvu. Bud na plny uvazek nebo aspon na castecny. Jinak ja pracuji na plny a deti taky byvaji nemocne...ale asoon mam OCR. Nebo neschopenku...

zuzkasim
17. pro 2023

@hella3456 Myslím, že hlavní problém je jeho nemocenská. Zaprvné peněz nic moc, v blízké době ani naděje na zlepšení, zadruhé ho to asi bolí a celkově hodně omezuje v životě. A to chlapi nenesou dobře. Dobře vím, jaké to bylo, když byl muž na dlouhodobější neschopence, všechno bylo rázem taky špatně... U doktora si stačí zažádat u úpravu vycházek, jde to rozepsat tak, aby měl hodinu ráno na odvod do školky. Finančně si teď asi opravdu vyskakovat nemůžete, zkus vzít větší úvazek s tím, že on vypraví holky ráno a 3x v týdnu připraví večeři, ať ti zbudou nějaké síly. Měj pro něj pochopení, to on teď určitě potřebuje (co si budem povídat, chlapi jsou často hodně ješitní), ale zkus mu přednést konstruktivní návrhy. Přece nebudete zahazovat vztah kvůli dočasným problémům.

andelka
17. pro 2023

@hella3456 to je přece blbost. Když jsi byla na mateřské, byla to jiná situace než teď. Ok, tak se prohodíte. Tehdy on pracoval a ty ses starala o děti a domácnost, že? Teď chce, abys vydělávala ty, plný úvazek. Ok. Takže děti a domácnost zařídí on. A hlídání dětí,když budou nemocné. Nejde to? Ok. Takže znovu od začátku. Každý máte teď nějaké možnosti a podle toho musíte financování a chod rodiny přizpůsobit.
Jo a já jsem taky byla na delší nemocenské. Manžel pracoval na směny, dojížděl.. a jak se to řešilo? Změnou vycházek tak, abych je ráno odvedla do MŠ a ZŠ a odpoledne vyzvedla. Všechno se dá řešit. A to jinak, než předhazovat životnímu partnerovi, jak jsem dříve všechno platil a živil rodinu. To není žádná velká zásluha, to je logická nutnost. Ty děti sis asi nepořídila sama, bez jeho vědomí.