Vyhrožuje, že mi vezme dítě

lenkalenka666
21. srp 2016

Ahoj, ráda bych se zeptala na Váš názor. Máme s přítelem 1,5 starého syna. Nyní mi začal vyhrožovat, že mi vezme syna....Je velice výbušný a je na mě sprostý před malým. Já se raději stáhnu, protože se bojím, aby se něco nesemlelo. Je mi to velice nepříjemné, že tomu musím vystavovat syna.
On mi začal vyhrožovat, že mi ho vezme, že mi ho nenechá. Jsem dobrá máme, malého miluju nadevše na světě, jsem možná asi až přecitlivělá, ale je to moje první a i poslední dítě, tak se není čemu divit.
Bydlíme u mě v bytě, on tu má bohužel hlášené trvalé bydliště. MOhu ho nějakým způsobem vystěhovat pryč? A je vůbec šance, že by ho soud svěřil do péče jemu? Obávám se, že kdyby došlo na nejhorší, tak si na mě najde určitě nějakou špínu. Děkuji za Váš názor.

prostejina
21. srp 2016

To vyhrožování bych si nahrála, popř.to řekla někomu v rodině, kdo by ti to pak mohl dosvědčit. On chce vas vztah ukončit, nebo tyhle řeči "poušti jen tak do větru"?

lenkalenka666
autor
21. srp 2016

prostejina : to mě také napadlo, ale semlelo se to hrozně rychle....myslím si, že chce. Už jsme se několikrát pohádali, ale přijde mi hodně ubohé vyhrožovat mámě, že jí vezme dítě...

lv
21. srp 2016

každopádně, pokud se o dítě staráš, nijak netrpí, mámě dítě nevezmou. A už vůbec ne proto, že ti ho chce tatínek vzít.

eimmy
21. srp 2016

nakopat ho do prdele sbalit kufr a tradá... nenech sebou vláčet čím víc mu ukážeš slabost tím víc si bude dovolovat. Nikdy nezůstávej s chlapem co ponižuje, vyhrožuje a psychicky či fyzicky napadá jakoukoliv ženu a to teprv matku svého dítěte je to sráč. bez něho ti bude lépe a synovi též hádky a rozbroje v rodině dítě poznamenají na celý život, věř že vím o čem mluvím z vlastního dětství...

prostejina
22. srp 2016

@lenkalenka666 myslím, ze v hodně případech chlap jen vyhrožuje s když zjisti, co to obnáší (pece o dítě), couvne. A jestli by mel v plánu ho "strcit" k někomu na hlídání, tak to mu neprojde. Protože když se o dítě staras vzorně, není důvod ho dávat do jeho péče, která by nebyla 100% jako ta tvoje - nebo on by zůstal na mateřský? :-P byt tebou se toho nebojím, spis je to hnup, co te chce zastrašit a vi, ze tohle je slabý místo. Žádná normalni máma se svyho dítěte bez boje nevzdá. Urcite to někomu řekni, ze ti vyhrožuje a měj to pojištěny. A dej mu co nejdřív adios, nebo od vyhrožování slovnímu přejde k fyzickymu.

horsiee
22. srp 2016

@lenkalenka666 ještě mě napadlo jestli třeba nemůže o tom jeho vyhrožování a tak vědět nějaký ze sousedů? To už by byl případný svědek. Jinak podle mě jen vyhrožuje, moc dobře ví kde je tvé slabé místo. Držím pěsti

demetritis
22. srp 2016

ahoj ze skošenosti kdyby to zašlo do bodu že skončíš z monoklem tak dokonce muže vyfasovat soudní zakas styku a tebou a chlapcem , jinak takle malé děti soud matce odebýra jen v mimořádných případech a i to řdavní mužebýt bráno jako psychycké týraní jestli o nem ví alespon nejáký soused tak váš partne má po srandě hlavne si zajdete do predu na socku ad vás netrápí potom on přes socialku

kolibricek36
22. srp 2016

@lenkalenka666 no, já bych zašla na siociálku hned - případně bych si to jeho vyhrožování nahrála a na policii - protože se schyluje k tomu, že skončíš s monoklem v lepším případě
dle mě ví že dítě je tvé slabé místo - ale nikdy neodeberou dítě vzorně pečující matce - i kdyby před tím byla prostitutka ...
ale fakt zajdi na tu sociálku dříve než bude hůř - at tě ten darebák netrápí ještě víc

barborajohana
22. srp 2016

jak píšou holky, pokud je dítě dobře postaráno, tak ho mámě nevezmou. Znám případ, kdy nebylo o díte moc dobře postaráno a stejně ho matce nechali. Přítel evidentně jen kope kolem sebe a zbytečně dělá dusno, když se jde i domluvit. Jistě, záleží na charakteru člověka 🙂 Pokud má klučíka opravdu rád, měl by pro něj chtít jen to nejlepší.
Jak bylo psáno, zašla bych na sociálku se poradit a pokud by to bylo nutné, zajít na soud a zažádat dítě do své péče.

gabi_k
22. srp 2016

@lenkalenka666
Za prve, dieta ti urcite nevezmu, nech si ide priatel placat nezmysly niekomu inemu.

Za druhe, ak sa s nim chces rozist, odstahuj sa pred tym, nez mu to oznamis, k svojim rodicom aj s malym (dopoledne, ked je v praci na to staci). Inak ta nepusti a este ti skutocne moze dat facku a to len tak lahko psychicky nerozdychas. A asi by som mu to oznamila niekde vonku, nie v byte. On nech sa tam vrati a odstahuje sa do dohodnuteho terminu. Ty odides na nejaku chvilu inam.

Za tretie, chod na mestsky urad a ty ako majitel bytu mu mozes okamzite zrusit trvaly pobyt bez toho, aby o tom v dany moment vedel. Ten sa mu automaticky presunie na mestsky urad. Odhlasila by som ho tesne pred rozchodom. Mozno mu poslu nejaku obalku, netusim..

gwendelina
26. srp 2016

Ahoj holky potřebuji poradit. Můj přítel už s námi nechce být psal mi na mobil at se zbalim a vypadnu pak se to nejak urovnalo a ted to zaclo zase. Jen mi pořád vyhrozuje, ze mi veme maleho i kdyz by vubec nemel cas a ani chut se o nej starat. Malý ma 9. měsíců. Vubec si s nim nehraje, nemazli jsem s nim porad jen já a ted babicka jelikoz jsem se prestehovala k ni. On mi vsak říká, že uz má sepsanou zadost o svěření do péče, že on na to má jelikoz bere pres 100 tisic a ja mam holou "prdel" zaplatí si prý nejakou pani na hlídání, prosim poradte mi co mam udelat aby mi ho nevzal dělá to jen na vztek a pry kdyz mu ho ted nedají tak to zkusí za dva roky znovu

gigimyska
26. srp 2016

@gwendelina To je jedno kolik bere, o svěření do péče rozhoduje starání se o dítě, staráš se Ty, pakliže neděláš nic škodlivého nebo nezákonného, tak nemá šanci..

mogwaika
26. srp 2016

@gwendelina tak to obratem odpověz, že vzhledem k jeho příjmu a vytížení dostaneš alimenty na malého nějakých 15 tis min a na sebe taky nějaké "drobné", tak se chlapec nemusí bát, že bys na to neměla. Do toho rodičák, budete si žít slušně 🙂 Takhle malé mimčo mu do výhradní péče nikdo nedá, max do zúžené střídavky.

tulikiss
26. srp 2016

@gwendelina ale vzdyt to je prece super ze bere 100 tis mesicne, vzhledme k tomu jak arogatntne bude vystupovat u soudu dostanes kralovsky alimenty. zajdi se poradit na socialku, reknou ti co sepsat aby byl syn sveren do tve pece a aby si dostavala alimenty. to z ma nekdo velke prachy z neho jeste nedela dobreho rodice, bohuzel casto naopak. a í mesicni dite pokud nechlastas a nefetujes ti fakt nikdo nevezme.

horsiee
26. srp 2016

@gwendelina vůbec se neboj. Chtěla bych vidět obličej soudce kdyby mu tatíček řekl, že si najme chůvu. Zažádej o svěření do péče o alimenty pro mimčo i sebe. Zajdi na ODSPOD. Uchovávej si všechny sms, emaily, kontakt na případné svědky toho jeho nepatřičného chování. Jen ví jak ti ublížit a využívá toho. Jestli ještě kojíš tak on tuplem nemá šanci. Ale na nic nečekej a začni jednat dřív než on. Držím palce

gwendelina
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
mogwaika
26. srp 2016

@gwendelina psala jsem SZ předchozí příspěvek smaž. Net není anonymní.

anatanka
26. srp 2016

@gwendelina Soudy jsou na to zvykly, ze se vytahuje kdejaka spina. Při nejhorsim te poslou k dr., at ti napise posudek, jestli projevuješ nejake znaky zavislosti na omamnych latkach.
Kazdopadne maximum je vždy jen stridava pece a u takhle malych deti nehrozi ani ta...
Spis bych si sla rychle zajistit to svereni do pece - dokud se neudela, mate na dite pravo oba stejnou merou. Když zazadas o predbezne opatreni (nez proběhne soud) o svereni do sve pece, mas aspoň do soudu klid.

monikagurthova
26. srp 2016

@lenkalenka666 Vzít matce dítě je dikybohu v našem statě dost těžká věc. To ze ma u tebe trvalak nic neznamená pokud je byt psány na tebe můžeš ho vypakovat. A jak pak bude před sockou a soudem vypadat? Co nabídne dítěti když nebude mít zázemí? On využívá toho ze se ho bojis postav se mu. Pokud by te měl napadnout vem mobil natáčej a pak volej policii. A mimo jiné můžeš kdykoliv vyměnit zámky 🙂

gwendelina
26. srp 2016

@mogwaika nevim jak pisu z mobilu

gwendelina
26. srp 2016

Holky ještě se zeptám, když podá návrh dřív než já znamená to něco? Jinak děkuji za podporu